Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Multipaket Brezmejni 1000 je dobra opcija. Praktično lahko kličeta 500 minut v vsa omrežja oziroma dvakrat več v tušovo omrežje, med seboj se lahko kličeta brezplačno. Če ne potrebujeta aparata, imata mesečno naročnino 15 eur z 2-letno vezavo. Priključnini sta lahko brezplačni v primeru koriščenja kupončka in dokazilom o tem, da je eden upokojenec.

Sicer pa vse to je bilo že napisano na zadnjih straneh. Malo pobrskaj za podrobnosti.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kaj so pri Tušu sedaj kaj te enote na Tuš klub kartici brisal?
Še včeraj jih je bilo 1100, danes jih je 1000 manj?
A sedaj se enote ne pripišejo več na račun? So samo minute pripisal?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!
Kako pa je z dodatnimi sim? A se lahko vzame še dodatni 2 brezplačno (do konca aprila), npr. če bi kasneje želel še kdo uporabljat?
Kaj pa internet? Vidim, da obstaja možnost za USB modem...
A se lahko ena izmed teh sim (ne njuna) uporablja zgolj za iPad?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana

Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Hvala!
Kako pa je z dodatnimi sim? A se lahko vzame še dodatni 2 brezplačno (do konca aprila), npr. če bi kasneje želel še kdo uporabljat?
Kaj pa internet? Vidim, da obstaja možnost za USB modem...
A se lahko ena izmed teh sim (ne njuna) uporablja zgolj za iPad?

Lahko vzameš dodatne SIM pa imaš tel.št. v pripravljenosti za kdaj kasneje recimo, vendar kar imaš na začetku je strošek priključnine po tel.št., razen če vzameš vezavo oz. imaš kupone.

Ena izmed SIM ti je lahko tudi v uporabi za mobilni internet oz. če potrebuješ mikro sim lahko se takoj na začetku odločiš za njo.

Lp.

Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Eno vprašanje še jaz.

V kratkem bosta starša rabila nova 2 naročniška razmerja. In sicer eden je upokojenec, eden še ne.

Zanima me najboljša ponudba sedaj? Je to Tušmobil multipaket?

Vsekakor ti je izbira multipaket-a brezmejni odlična izbira za starša in sicer, če nista neka ekstra porabnika, je dobro da recimo izbereta Multipaket brezmejni 200 oz za 9€ na mesec (200 enot), če jim preko meseca začne primanjkovati enote lahko opcijsko preko portala brezplačno naročita dodatne enote po tel.št. vsak za sebe lahko recimo, če na sred meseca nekdo izbere lahko za dodatnih 5€ prejme dodatno še 100 enot konec meseca pa izvede odjavo, recimo. Lahko je recimo tudi kakšen drug Multipaket, recimo za 19 € 1000 enot, kar pomeni po tel.št. 8 € na mesec oz. 500 enot. Enote najbrž že vemo, kaj so
grin1.gif

Upokojenci ne plačajo priključnine, aneks ni pogoj, za drugo tel.št. bo priključnina, razen, če se izvede aneks in imajo recimo kupon, takrat tudi za drugo tel.št. ni priključnine. Kupon ti lahko pošlje, se mi zdi da user Tado, če se ne motim
smile-1.gif

Lp.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Največ enot se po SP lahko nabere 250. Zgleda da sistemsko niso nastavili omejitve. Prenos bo s 1. majem.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:

enote veljajo za multipakete in navadne brezmejne pakete. V mesecu se ti lahko prenese le 250enot, ostale se brišejo. Na kakšen način si preverjal stanje enot?

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Do 30.04. bom presedlal k Tušmobilu. Imam vse potrebne informacije glede prehoda, plačila ipd., pri pogovoru z prijaznim možakarjem na klicnem centru pa naslednje:
-grem iz brezmejnih 1000 na multipaket brezmejnih X in bom prenesel še 2 številki drugega operaterja, skupaj 3 SIM kartice
-oseba na klicnem centru mi je ponudila še dodatno SIM kartico in USB modem za 1 EUR in bom lahko uporabljal mobilni internet kjer je pač zadovoljiva pokritost s signalom. Povedal je še, da je promet neomejen, torej omejitev ni 20Gb podatkov na mesec in, da je zadeva za nedoločen čas. Prav tako, da enote prenosa ne gredo iz zakupa. V mojem primeru 5000 enot. Sam sem mu sicer omenil, da sem na njihovih straneh prebral do 20Gb na mesec, kar je tudi več kot dovolj in da je zadevo treba porabiti v treh mesecih.

Kako je sedaj s tem. Ali je USB modem in kartica res 1 EUR. Ali je omejitev prenosa podatkov? Se plačuje dodatno za mobilni internet in kako je po preteku treh mesecev. Se bo odštevalo od enot ali kako.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Za akcijo je tako kot piše na internetu, torej teh par mesecev imaš dodatno 20GB. Potem pa se odšteva iz enot seveda, to velja za vse SIM kartice, ta data kartica ni nič drugačna.

Ampak brezmejni X ima neomejeno enot, torej ti je možakar čisto prov rekel. Namreč ti imaš tako ali tako neomejeno enot in se te ta akcija pravzaprav sploh ne tiče.

Edino ena fora je v drobnem tisku. In sicer piše:
V izogib dvomu se bo v vsakem primeru za preseganje običajne rabe štelo kumulativno preseganje 5000 enot porabe storitev v obliki klicev, SMS ali MMS ali preseganje 1500 minut klicev za storitve, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja ali preseganje 20 GB prenosa podatkov.

Torej povzeto lahko tudi več kot 20GB na mesec uporablaš, je dejansko neomejeno. AMPAK če to storiš več mesecev zapored imajo pravico ti omejevati v nadalje.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik yogy pravi:
Do 30.04. bom presedlal k Tušmobilu. Imam vse potrebne informacije glede prehoda, plačila ipd., pri pogovoru z prijaznim možakarjem na klicnem centru pa naslednje:
-grem iz brezmejnih 1000 na multipaket brezmejnih X in bom prenesel še 2 številki drugega operaterja, skupaj 3 SIM kartice
-oseba na klicnem centru mi je ponudila še dodatno SIM kartico in USB modem za 1 EUR in bom lahko uporabljal mobilni internet kjer je pač zadovoljiva pokritost s signalom. Povedal je še, da je promet neomejen, torej omejitev ni 20Gb podatkov na mesec in, da je zadeva za nedoločen čas. Prav tako, da enote prenosa ne gredo iz zakupa. V mojem primeru 5000 enot. Sam sem mu sicer omenil, da sem na njihovih straneh prebral do 20Gb na mesec, kar je tudi več kot dovolj in da je zadevo treba porabiti v treh mesecih.

Kako je sedaj s tem. Ali je USB modem in kartica res 1 EUR. Ali je omejitev prenosa podatkov? Se plačuje dodatno za mobilni internet in kako je po preteku treh mesecev. Se bo odštevalo od enot ali kako.

sprasujem se.gif
Glede ponudbe se boš moral obrniti na svetovalca, ki ti je tako ponudbo dal. Ker za to še nisem slišal. Veljajo splošni pogoji poslovanja in rabe paketov.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
v paketu brezmejnihX ali multipaketX je prenos podatkov količinsko neomejen, veljajo pa pravila pravične porabe. Akcija za dodatnih 20gb prenosa podatkov dejansko res ne velja za pakete X ker je prenos podatkov že tako ali tako količinsko neomejen. Akcija pride v poštev predvsem za nižje brezmejne in multipakete (200,1000,2000)

Nazadnje urejeno:

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Torej se zadevo v mojem primeru splača vzeti za tu pa tam koriščenje mobilnega interneta (navadno surfanje). Ali je USB modem in kartica do 30.04. res 1 EUR?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik yogy pravi:
Torej se zadevo v mojem primeru splača vzeti za tu pa tam koriščenje mobilnega interneta (navadno surfanje). Ali je USB modem in kartica do 30.04. res 1 EUR?

tako je, prišteti moraš še priključno takso (če imaš kuponček pa je priključnina free)

Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Kaj bo pa drugače po 30.4.?

dodatne sim-ke, ki se bodo dodale po 30.04 se bodo mesečno obračunavale 2€/dodatno SIM. Po 30.04 ne bo več možno pridobiti free 20gb....

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jst še vedno ne razumem. Če hočem vzet naročnino, 3 sim dodatno...

Plačam priključnino za vsak sim 10€ (razn, če imam kupon, pri čemer kupon vellja samo za eno cifro)?

Kaj pa tisto 1€ za modem? A ni tako, da se uporaba potem obračunava?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
da če vzameš 3 dodatne SIM in vsaki mobilni aparat, potem lahko koristiš kupon za free priključnino drugače ne (kupon je vezan na sklenjen aneks po SIM).

1€ za modem plačaš ob sklenitvi aneksa, ne plačuješ nobene uporabnine itd... SIM-ka, ki je v modemu koristi enote skupnega multipaketa...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Torej, če prav razumem. Če vzamem, lahko vzamem aneks za telefon ali usb modem na eno sim. In zgolj, če vzamem eno ali drugo, lahko koristim kupon?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
USB modem ima svoj aneks + svojo SIM, aparat ima svoj aneks + svojo SIM... torej če vzameš oboje hkrati lahko koristiš 2x kupon
wink-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ok, nekako me ta ponudba intrigira tudi zato, ker imam lahko usb modem in še eno posebno sim za iPad.
Recimo, da grem sam iz m@ k tušu in vzamem dodatne sim. A se mi to splača?

Ali recimo je še vedno ugodneje m@ Itak + tuš 0 (+ opcija 1gb) za prenos podatkov?

damjanko

Pripravnik
6. okt 2008
235
17
18
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:

Edino ena fora je v drobnem tisku. In sicer piše:
V izogib dvomu se bo v vsakem primeru za preseganje običajne rabe štelo kumulativno preseganje 5000 enot porabe storitev v obliki klicev, SMS ali MMS ali preseganje 1500 minut klicev za storitve, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja ali preseganje 20 GB prenosa podatkov.

Torej povzeto lahko tudi več kot 20GB na mesec uporablaš, je dejansko neomejeno. AMPAK če to storiš več mesecev zapored imajo pravico ti omejevati v nadalje.

kakorkoli omejitev je,.. 20 GB ali malo več,.. ne vem sicer zakaj saj imajo menda najboljše omrežje,.. potemtakem bi lahko pustili dejanski unlimited,.. marsikaj so imeli zagovorniki povedati ob uvajanju pravične porabe na Mobitelu in Simoblu,..

damjanko

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.