Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
dejansko stanje je morda nekje vmes,..
b

Se vidi kak se si.mobilovec boji kokurence Tušmobila..
evil.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tudi Tele2 HR, ki je začel 2 leti prej kot Tušmobil ima še vedno izgubo. Je pa res da bo do julija 2011 posloval s čistim dobičkom. Si.mobil je rabil 6 let, da je prišel do dobička.

Poslovanje Tušmobila je podobno kot pri ostalih evropskih operaterjih: vsaj 5 let brez dobička, ko se pa pojavi dobiček pa so to enormni dobički.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Obravnava v primeru tožbe Tuš Telekoma (sedaj Tušmobil, prej Voljatel) proti Telekomu Slovenije prestavljena
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je bil za danes razpisan prvi narok v primeru tožbe podjetja Tuš Telekom proti Telekomu Slovenije, v kateri Tuš Telekom zahteva plačilo 28,2 milijona evrov odškodnine. Družbi sta se dogovarjali za poravnavo, narok pa so na zahtevo strank prestavili na 28. januar.

Danes je potekal poravnalni narok, a so poravnalni narok in narok za glavno obravnavo na zahtevo strank preložili, in sicer na 28. januar.

Tuš Telekom je tožbo proti vodilnemu slovenskemu telekomunikacijskemu operaterju vložil jeseni leta 2007, potem ko se družbi nista mogla dogovoriti o predhodni poravnavi glede odškodninskega zahtevka.

Tuš Telekom se je za odškodninski zahtevek - sprva je zahteval 21,5 milijona evrov, a je nato zahtevek povečal na 28,2 milijona evrov - odločil zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja ter kršitve določil sektorske zakonodaje. Poslovna škoda naj bi mu nastala s Telekomovim favoriziranjem Siola, in sicer vse od leta 2001.

Prvič je bila glavna obravnava razpisana decembra 2009, vendar je bila preklicana, ker je Telekom Slovenije v zadnjem trenutku vložil pripravljalno vlogo. Tudi prvotni sodnik v postopku Jože Ruparčič je bil zamenjan s sodnico Lidijo Smolar.

Narok za obravnavo je bil nato razpisan za maja lani, a so ga ponovno prestavili, ker sta se družbi dogovarjali o poravnavi.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Kaj pa, če ima to tušmobil zato, ker so postavljene na črno, ti si jih pa izdal ...
shocked-1.gif
mislim da ni, če ne se pa to komot lahko premakne, sem videl tudi že antene, ki se jih montira v enem dnevu. Evo neki takega kot na sliki spodaj. Ta antena je tudi od Tušmobila, vem pa da imajo na Mobitelu veliko zahtevkov da umaknejo bazne postaje, ki so na črno zgrajene. Kako rešujejo pa nevem. Mislim pa da ima tušmobil res dobro to zrihtan, sploh zaradi nenehnega napada konkurence.

1110979-Picture1.jpg

Upam ,da bo dedc vsaj tolko denarja dobil da bo hiško porihtal
evil.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
@Dream: jaz sem slišal, da je prav Tušev operaterski del največja rak rana podjetja?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
@Dream: jaz sem slišal, da je prav Tušev operaterski del največja rak rana podjetja?
Tušmobil je fiksni del lansko leto skrčil na minimum. Ukinitev telekomovega omrežja za nove uporabnike. Fiksni del je že vsaj pol leto čisto na minimumu.

Mobilni del pa je tako. Po aprilskem in junijskem podražanju v m@ roamingu so se takrat pohvalili da so na julijski mesečni ravni dosegli pozitivni EBITDA. S novimi paketi decembra so še bolj skenslali m@ roaming. S temi potezami so/bodo dosegli manjšanje izgub.

Ne vem če ima Tušmobil glede Mobitelovega roaminga že nove pogoje. Če nima bo nova pogodba prišla s majem 2011, ko se izteče trenutna pogodba.
Novi pogoji m@ roaminga so pa taki: operater Mobitel Slovenijo (oddajnike) razdeli na 3 enake dele. Na prvem delu (najbolj urbano) je cena minute roaminga nekje 0,02 €/min, na drugem delu okoli 0,10 €/min in na zadnjem med 0,15-0,20 €/min.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Dobro pa to se itak ve, da ma Tušmobil boljši internet, predvsem pa lahko simobilovci zdej vidte podn od simobilove storitve pred vašim pragom. Tušmobil dokazuje da postaja vedno večji igralec na trgu mobilne telefonije zato se ga pa konkurenca boji! In je kar naenkrat nastala panika. In po moje bo z meseca v mesec še večja...

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Od kdaj pa je merilo mobilni internet, če je bilo vedno merilo št. naročnikov ali pa vsaj trend pridobivanja/odhajanja naročnikov. Ko je Tušmobil imel zelo slab mobilni internet je bilo merilo trend pridobivanja novih naročnikov. Sedaj ko pa mu naročniki odhajajo pa je postalo merilo mobilni internet.
Da so pa dosegli pozitivni EBITDA pa nič kaj ne verjamem, ker so to že sporočili pred leti, ko so pridobili 100.000 naročnika. Moje mnenje je to, da gre za marketinško potezo, saj se med ulicami govori, da bo Tušmobil propadel in kdo bi si želel sklenit naročniško razmerje pri operaterju, kateri bo v kratkem usahnil.

Nazadnje urejeno:

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Natko ... Kiki.... res ne razumem v čem je smisel takega pisarjenja .... tema je namenjena novostim operaterja in ne "pissing contestu"
stupid-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
saj se med ulicami govori, da bo Tušmobil propadel in kdo bi si želel sklenit naročniško razmerje pri operaterju, kateri bo v kratkem usahnil.

tole me prav res zanima kje si slišu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Dobro pa to se itak ve, da ma Tušmobil boljši internet, predvsem pa lahko simobilovci zdej vidte podn od simobilove storitve pred vašim pragom. Tušmobil dokazuje da postaja vedno večji igralec na trgu mobilne telefonije zato se ga pa konkurenca boji! In je kar naenkrat nastala panika. In po moje bo z meseca v mesec še večja...

Hmmm... jaz imam drugacne izkusnje... vsaj na teh lokacijah, kjer se najvec gibljem (Medvode, Kranj,... delno tudi Ljubljana) ... Sem ze nekajkrat prilepil meritve ob istem casu, z istim telefonom in na isti lokaciji... pa je ponavadi bil rezultat v prid Si.mobilu ...
smile-1.gif
Verjamem pa, da je najvec odvisno ravno od lokacije.... in da so lokacije, kjer je rezultat bolj v prid Tusmobilu... Ampak o tem bo vecna "vojna", ker nikoli ne bodo imeli vsi operaterji povsod enakih kapacitet ...

se enkrat prilepim zadnje meritve:

Meritev v okolici Medvod:

Tusmobil:
85770888.png

85771063.png

Si.mobil:
85770284.png

85770140.png

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jest: jaz ne vem, kje v Medvodah si testiral hitrost interneta.

Jaz sem dobil tale rezultat:
smile-1.gif

photo.png

Testirano z iPhonom 3GS nekje oktobra 2010 v stanovanjskem bloku.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Od kdaj pa je merilo mobilni internet, če je bilo vedno merilo št. naročnikov ali pa vsaj trend pridobivanja/odhajanja naročnikov. Ko je Tušmobil imel zelo slab mobilni internet je bilo merilo trend pridobivanja novih naročnikov. Sedaj ko pa mu naročniki odhajajo pa je postalo merilo mobilni internet.
Da so pa dosegli pozitivni EBITDA pa nič kaj ne verjamem, ker so to že sporočili pred leti, ko so pridobili 100.000 naročnika. Moje mnenje je to, da gre za marketinško potezo, saj se med ulicami govori, da bo Tušmobil propadel in kdo bi si želel sklenit naročniško razmerje pri operaterju, kateri bo v kratkem usahnil.

Da ti nisi pomešal s tušmobilom ...s propadajočim T-2...ker sigurno si ker edino ki v tem trenutku lahko zapre vrata je t-2
evil.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Da so dosegli takrat pozitivni EBITDA ob 100.000 drži. nato naslednji mesec se je začela cenovna vojna s Itak Džabest in Orto u nulo.

Potem je zaradi tega Tušmobil omogočil precej ugodnosti na Mobitelovem roamingu (Brezplačna skupina, itd), GPRS prenos podatkov, ugodni paketi (Tušmobil Vesolje), znižanje cene za zaključevanje klicev (tudi za 2x) in logično s cenovno vojno in nižanjem prihodkov ponovno šel EBITDA v negativo.

Kdor je pri Tušmobilu s aneksom in v primeru da bi propadel bi ti s tem propadel tudi 24 mesečni aneks. Za uporabnika je celo bolje
wink-1.gif
Tušmobil ima trenutno pretekle izgube 0 € (če ne bi bilo dokapitalizacije leta 2009 in pokritjem te izgube bi ta bila 50-60 mio € totalne izgube), Si.mobil jo je leta 2005 imel 120 mio € totelne izgube. Poglej sedaj Si.mobil. Dosega tudi do 30 mio € dobička/leto.

Plus je novembra Tušmobil podpisal 3-letno pogodbo z Nokio Siemens Networks o dokončni izgraditvi omrežja. Nokia Siemens Networks bo določil kje se najbolj splača postaviti bazne in koliko naj jih bo. Če bi Tušmobil bil pred finančnim zlomom ne bi mogel v tem letu postaviti 150-200 UMTS 900/2100 baznih postaj ter 100 novih GSM baznih postaj.

Recimo T-2, ki je pred prisilno poravnavo ni zgradil niti 1 bazne postaje od septembra 2009.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
DD, če je Tušmobil postavil samo 150 baznih da ne govorimo o 200tih,.. kakšen strošek v celotnem portfelju prihodkov operaterja predstavlja nakup le teh?
b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.