Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Zato, da bi se manj ljudi odlocilo ga narociti in Tusmobilu delati dodatne stroske
smile-1.gif

Vsi imajo ob sklepu pogodbe dobivati razčlenjen račun 4-3.. Gre se čisto in samo za to, da se indentificira stranko...

Kako bi pa zgledal, da jaz pokličem na banko in rečem, naj mi pošljejo izpisek za tvoj bančni račun
13.gif
.
Tm bi pa usi jamral, varstvo podatkov pa sm pa ke pa take fore
grin1.gif
...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
V bistvu bi banka poslala račun lastniku priporočeno na dom, tako da neke sile ne bi bilo. Prihajalo bi predvsem do minusa na račun operaterja in nezadovoljstva strank, ki bi prejemale razčlenjene račune, ne da bi jih naročile.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
poleg tega bi se pizdili na operaterje v CC-ju, na samo prodajno enoto, pa še kaka tožba bi lahko padla....

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pri nas je to popedenano, ni problema z identifikacijo strank
wink-1.gif

Strah me je, da imaš ti premalo časa za pivo zadnje čase, nič te ni naokoli
evil.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Kako bi pa zgledal, da jaz pokličem na banko in rečem, naj mi pošljejo izpisek za tvoj bančni račun
13.gif
.
Tm bi pa usi jamral, varstvo podatkov pa sm pa ke pa take fore
grin1.gif
...

Ta primerjava sploh ni ustrezna, namreč, če jih jaz pokličem iz številke za katero imam pri njih sklenjeno naročniško razmerje in zanjo želim izpis na svoj naslov, ki je bil vpisan tudi ob sklenitvi pogodbe, je glede identifikacije vse jasno. Četudi to stori kdo drug iz moje številke (npr. tat), zopet ne bo nobene zlorabe, saj bo izpis prišel k meni domov. Samo, da mi ne bo nekdo sedaj zatrdi, da v klicnem centru (080 700-700) ne morejo videti številke, ki jih je poklicala
rolleyes-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sej to sploh ni problem ali jo vidijo ali ne (vrjetno jo), pač imajo tak postopek, da se moraš za izdajo razčlenjenega računa oziroma za katerokoli drugo spremembo oglast na prodajno enoto, ker imajo za-to ustrezne obrazce....

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
sej to sploh ni problem ali jo vidijo ali ne (vrjetno jo), pač imajo tak postopek, da se moraš za izdajo razčlenjenega računa oziroma za katerokoli drugo spremembo oglast na prodajno enoto, ker imajo za-to ustrezne obrazce....

Eni so se tu sklicevali na problem identifikacije in varstva osebnih podatkov, ko so pojasnjevali zakaj se je potrebno osebno zglasiti v poslovalnici. Skozi moj primer pa sem jim želel samo predstaviti, da to ni poglavitni razlog. Upam, da bomo enkrat v bližnji prihodnosti dočakali Monitorju podobno aplikacijo (pri Mobitelu).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sej vrjetno, da je sam postopek povezan tudi z identifikacijo in je zato takšen.... tud jst srčno upam, da bo kmalu selfcare portal....

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Lahko pa ljubosumen mož kliče za svojo ženo in zahteva razčlenjen račun. Tukaj nastopi bolj delikaten del zadeve. Je pa zato priporočena pošta rešitev.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mah, to je bolj povezano s tem, da se zahtevek papirnato zadokumentiran, bi se reklo, da je stvar "črno na belem", ker z ustnimi zahtevki bi se dalo manipulirati kdaj so in kdaj niso bili podani. Podobno je urejeno z reklamacijami na račun.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Saj pogovor se snema v klicnem centru, e-arhiv je enakovreden navadnemu. Edino pri bolj delikatnih zadevah, kot je recimo prekinitev pogodbe se zahteva lastnoročni podpis. Pa še temu je sedaj enakovreden elektronski, certificiran s strani enega izmed trenutno potrjenih certifikatov v Sloveniji.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Lahko pa ljubosumen mož kliče za svojo ženo in zahteva razčlenjen račun. Tukaj nastopi bolj delikaten del zadeve. Je pa zato priporočena pošta rešitev.

No ja, sej vemo kakšni so današnji poštarji - priporočeno pošto izročijo tudi sinu, ženi, mami, bratu itd itd....

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Baje so sami razvili storitev, ki do kraja natancno obvesca o nevarnosti toce in neurij. Pri mobitelu mi zmeraj javi za pol slovenije, pa je brez veze. Prvic se skocis pol pa ne vec...
Izbereš si kraj za katerga te obvešča in to je to.

Dobil sem SMS, da je je možnost nastanka neurja v enem od tistih krajih, ki sem ga izbral. Bilo je sonce brez oblačka. Za 5-10 minut od tega ko sem dobil SMS se je začelo hudo neurje s točo.

Dobiš SMS kje bo neurje + link do trenutne radarske slike na tuškabini. Storitev 1A
smirk-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
S 1.9 se spremenijo nekateri paketi:

Citat:
Paket tušmobil20txt:
spremeni se ime paketa iz tušmobil20txt v tušmobil15
spremeni se mesečna naročnina iz 20,00 € na 15,00 €
spremeni se vključena količina SMS sporočil iz 500 na 1000 SMS sporočil
spremeni se količina MMS sporočil iz 20 na 15 MMS sporočil
paketu se doda 1GB prenosa podatkov v Tušmobilovem lastnem radijskem omrežju (Cena prenosa podatkov nad vključeno količino je 0,000012€/kB. Obračunski interval je 10kB.)

Paket tušmobil50i:
paketu se doda 50 MMS sporočil
spremeni se količina vključenega prenosa podatkov iz 100 MB na 2GB prenosa podatkov, ki velja znotraj Tušmobilovega lastnega radijskega omrežja (Cena prenosa podatkov nad vključeno količino je 0,000012€/kB. Obračunski interval je 10kB.)

Paket tušmobil70biz:
spremeni se količina prenosa podatkov iz 100 MB na 2GB prenosa podatkov, ki velja znotraj Tušmobilovega lastnega radijskega omrežja (Cena prenosa podatkov nad vključeno količino je 0,000012€/kB. Obračunski interval je 10kB.)

Vse cene so v evrih vključujejo DDV.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
no verjetn je kaksn oblack ze bil
smile-1.gif
ampak to da te na per km natancn obvesti je super. Pr mobitelu pa dobim na obmocju stajerske, se prav 100km nekje kar je kr neki.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Evo

Mobitel je s Tušmobilom in T-2jem posodobil pogodbo (cene) za nacionalni roaming.
http://itm.siol.net/doc/2009/8/tušmobil.pdf
http://itm.siol.net/doc/2009/8/t-2.pdf

Iz pogodbe:
* Skladno s pisnim dogovorom pogodba o nacionalnem sledenju velja 4 leta od dne podpisa aneksa z možnostjo podaljšanja.
* pogodbene cene:
o cena odhodnega klica uporabnika Tušmobila v omrežju Mobitela, ki ga Mobitel dostavi na Tušmobil stikalo (v € brez DDV/minuto): 0,0523
o Cena sprejetega klica uporabnika Tušmobila v omrežju Mobitela, ki je dostavljen iz stikala Tušmobila (v € brez DDV/minuto): 0,0523
o Cena klica uporabnika Tušmobila, ko sta oba v omrežju Mobitela (v € brez DDV/minuto): 0,0785
o Cena odhodnega SMS sporočila (v € brez DDV): 0,0396

Upam da ne bo slučajno to jesen spet kakšen klicni center trdil, da ni roaminga za drugo leto
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.