Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Meni piše 50 minut...
Kjer monitor pa imaš
evil.gif

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
edini pravi cenik je http://www.tusmobil.si/index.php?option=com_content&task=view&id=28&rid=70&Itemid=70

*Sprememba količine vključenih pogovorov velja od 1.10.2008 za vse nove naročnike paketa tušmobil5, od 1.11.2008 dalje pa tudi za vse obstoječe naročnike.

posodabljajo ravno ne no hitr. to je že znano. Edino kar redno posodabljajo so gostovanja v tujini. Ostalo pa zlo počas. To pa je velika črna pika na Tušmobil.

drugače tud PDF cenik še ni posodobljen: http://www.tusmobil.si/downloads/Cenik_Tusmobil.pdf

Hitrost na spletni strani jim ravno ni vrlina.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Jap sej to je bilo že včeraj
rolleyes-1.gif

Škoda ker se ne da spremenit sms jev oz mms jev v minute, če že ''propadejo'' ostale neporabljene minute.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
če tko gledaš pr tušu ne plačujep naročnine ampak storitve.

Je pa tud zanimivo če pri paketu 30 ne porabiš nobenega smsa ali mmsa pa vse minute. Če neb blo tistih 30 € naročnine bi klical za 0,06 €/min. smsi pa mmsi so sam še dodatna ugodnost
smile-1.gif

no drugače se pa paket 5tka ni edina ki se je spremenila. V Tušmobil70biz se je povečal gprs iz 10 na 100 MB.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ravno zdaj malo primerjal
Mobi (mobikartica za 5€) Lahko kličeš 27 minut
Tušmobil (tušmobil5) 50 minut
Zelo ugodno za tiste ki malo porabijo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
@frajer

Khm, ob vsem kar si napisal in namigovanju, da Tušlahko obdrži roaming samo na slabo pokritih območjih: Se ti ne zdi, da bo potem malo preveč moteče da nimate porihtanega handovra med omrežjema?

Mimogrede a ste nadzdravili s tuš pivom ob startu novega MGW?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
maile ste končno porihtalli,....čeprav ni bilo z njimi nič narobe
bonk.gif

sedaj pa je čas da še tistih nekaj obvestil, ki jih dobivam gor umaknem na gmail.

l.p. b

p.s.
frajerji007 v tem delu pa nisi tako glasen ali pa imaš selektiven sluh

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Meni piše 50 minut...
Kjer monitor pa imaš
evil.gif

Da, zdaj pise 50 minut. Ko sem napisal tisto sporocilo, je bilo se kar 0 minut. Tezko si predstavljam, da bi slo za zastarelo vsebino (stale cache), a si drugace tega ne znam razloziti.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@frajer

Khm, ob vsem kar si napisal in namigovanju, da Tušlahko obdrži roaming samo na slabo pokritih območjih: Se ti ne zdi, da bo potem malo preveč moteče da nimate porihtanega handovra med omrežjema?

Mimogrede a ste nadzdravili s tuš pivom ob startu novega MGW?
Tele2 na hvaškem prvi 2 leti ni omogočil handovra, sedaj po 2h letih so ga šele omogočili (je pa res da že 1 leto nimajo roaminga v glavnih mestih). Te nima kej za skrbet

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
maile ste končno porihtalli,....čeprav ni bilo z njimi nič narobe
bonk.gif

sedaj pa je čas da še tistih nekaj obvestil, ki jih dobivam gor umaknem na gmail.

l.p. b

p.s.
frajerji007 v tem delu pa nisi tako glasen ali pa imaš selektiven sluh
kot prvo tuš telekom pošta ni pod okriljem tušmobila ampak pod okriljem tuš telekoma. tušmobil še nima e-pošte.
smile-1.gif

ja res je, težave so ta teden, pa tudi že pred 1 mesecem. Težave so zaradi nadgrajevanja storitev.

če ima microsoft težave z izdajo novega Windows Live Hotmaila, ki bi moral biti izdan že prejšnji teden in so zaradi tega odložili posodobitev za nedoločeni čas, potem ima tudi ob nadgradnji tuš telekom lahko. kot so microsofti posodabljali ta teden prve maile si tisti uporabniki niso mogli ne brati ne pošiljati novih sporočil.

volja blogi pred 2 leti niso delovali kar nekaj časa, vedno neke napake bile, ob začetku Ip TV so bile tudi takrat velike težave. Bolj nedelalo kot delalo.

2. 10. so bile tudi težave pri tuš telekom IP TV. Problemov ne skrivamo, kot jih nekateri na trgu. Noben ni nezmotljiv, tudi mi nismo.

vsa obvestila o nedelovanju storitev pa so objavljene takoj: http://www.tustelekom.si/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=95

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Tušmobil in Tuštelekom je itak eno, a sploh že ima kdo od zaposlenih dejansko v pogodbi kot delodajalca navedenega Tušmobil. Pred časom so bili vsi uslužbenci Tuštelekoma.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik Mirror pravi:
Tušmobil in Tuštelekom je itak eno, a sploh že ima kdo od zaposlenih dejansko v pogodbi kot delodajalca navedenega Tušmobil. Pred časom so bili vsi uslužbenci Tuštelekoma.
Tuš Telekom je v lasti Tuš Holdinga (98 %), pa 2 % lastnih delnic. Tušmobil pa je v lasti Tuš Telekoma (51 %) in Tuš Holdinga (49 %). Vsi so zaposleni kao na Tuš Telekomu, vendar eni skrbijo za Tuš telekom (ADSL, in vse kar spada zraven), drugi pa delajo za Tušmobil. Teoretično so vsi zaposleni na Tuš Telekomu, praktično pa eni delajo za internet povezave, drugi pa za mobilne, uprava pa marketing pa sta eno.

Tušmobil za klice v tujini uporablja Tuš Telekomovo infrastrukturo, prav tako vse žične in brezžične povezave do tušmobilovih povezav potekajo prek Tuš Telekoma 8naj bo to tuš telekom optika ali telekomova optika). Prav tako od 1. maja postavljena antena za sprejem TV programov je v lasti tuš telekoma, medtem ko bodo uporabljali za navadno IP TV, prav tako tudi za Tušmobilovo mobilno TV.

Navidez je tole 1 firma, v resnici pa 2 kot naprimer Telekom Slovenije in Mobitel.

za leto 2007 je imel Tuš Telekom dobiček (skupno izgubo je zmanjšal). Pozitiven trend je iskati predvsem ker tušmobil fotra mamo tuš telekom
smile-1.gif
Če ne verjameš ti lahko pošljem letno poročilo za leto 2007 tuš telekoma.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Lahko sam pogledam letno poročilo. Samo zaposleni, ki deljajo za Mobitel, imajo tega navedenega v pogodbi. Nimajo delodajalca Telekom.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tuštelekom, tušmobil, tuš hodling,... vse skupaj je še vedno tuš,...
mene kot zunanjega opazovalca niti ne zanima kdo dela kaj. važno mi je da zadeva deluje,... oz. niti to ne saj sem čez vikend presedlal na gmail in telemach,...
sem pa že prej preusmerjal pošto mimo tega maila vsaj službeno,...

b

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tuštelekom, tušmobil, tuš hodling,... vse skupaj je še vedno tuš,...
mene kot zunanjega opazovalca niti ne zanima kdo dela kaj. važno mi je da zadeva deluje,... oz. niti to ne saj sem čez vikend presedlal na gmail in telemach,...
sem pa že prej preusmerjal pošto mimo tega maila vsaj službeno,...

b
pol pa mene zanima zakaj mate v ***** simobilovo omrežje. imam 500 metrov oddajnik pa dosega UMTS hitrosti kot navadni GPRS, HSDPA pa tja do EDGE. Vam omrežje ne dela 10 let, pošta pri tušu pa 10 dni. velika razlika
smile-1.gif
raje poštimajte vse pod svojim pragom. ker omrežje imate v *****. Sumim da se raje poveže na oddaljeno UMTS bazno kot tisto 500 metov stran.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pa zakaj se vztrajas na Si.mobilu, ce ti gre na organ????

Imas moznost uporabljati svojega najdrzjega operaterja > Tusmobil... potem imas pa se vsa ene dve ali tri druge variante... Mobitel, Debitel, izimobil, ...

To, da sovrazis Borovnico in njegovega delodajalca ze vsi vemo ... in to, da v rit lezes direktorju Tusmobila tudi
hysterical-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Če te prav razumem si preveril kam so sektorji obrnjeni in ugotovil si da seva direktno v tvojo smer,...
hysterical-1.gif
očitno je da te da oddajnik ne mara in da žal stanuješ na nepravem naslovu,... res je da nas je odziv na ponudbo presenetil in da je verjetno nekaj baznih še preobremenjenih a zadeva se odpravlja in če ti umts ne dela najbolje meni za normalno delo edge zadošča, za filme vlačit dol pa imam kabelski internet,...
Kot je že Jest rekel,... zakaj še vztrajaš na Si.mobilu če obstaja tvoj nadoperater TUŠ,... plačaj pogodbeno oz. nehaj uporabljati omrežje pa presedlaj na Tuš xxx (beri karkoli že mobil, holding,...) saj je idealno poštimano. Imaš možnost izbire kot jaz,... in jaz sem se odločil da volja
/tuš pač ni več zame zaradi nedelovanja in ,...poslovne skrivnosti je možno sneti tudi z maila,...zato BB pride prav
Verjemi pa nekaj,... imam veliko opraviti s tušem in moje delo lahko zaplete delo tušu,... zaenkrat pa se z vašimi dovolj dobro razumem da mi ni potrebno "zajebavati" in tako bo ostalo dokler bodo kolikor toliko fer (saj včasih niso ker jih /vas vodstvo špona; sklepanje uporabnikov za vsako ceno).
Torej lep večer še naprej in obilo uspeha s priklopom na najbližjo postajo umts/hsdp
grin1.gif

borovnica

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.