Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Aja pa še to, ob koncu leta tuštelekom/tušmobil ne bo več naročal aparatov, opreme, itd ....Nakupi in finance bo vse urejalo podjetje Tuš Holding. Tudi Engortuš bo vse naročal prek Tuš Holdinga.

Tako da bosta Tuš Telekom in Tušmobil slamnati podjetji, kjer bodo plačevali le za plače zaposlenih, dobiček pa bo šel na Tuš Holding.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Upam, da te ne bere kak davčni inšpektor.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kar takole objavljati osebne telefonske stevilke na javnih forumih ni ravno najbolj pametno
smile-1.gif

In jaz nisem zaposlen niti pri Si.mobilu, niti pri Mobitelu (niti nimam nobene povezave z operaterji)... Edino Tus je nasa stranka v firmi
smile-1.gif
... ampak to nima zveze s tem tukaj...

In glede konkurence... Seveda je dobro to, da je konkurenca...samo naj se konkurenca tudi obnasa korektno... Tako pa imam osebno zelo slabe izkusnje s Tusmobilom....

Saj sem ze pisal o tem... zato ne bi ponavljal... Res da je to bilo ze nekaj casa nazaj... ampak vseeno... Prvi vtis je marsikdaj najpomembnejsi... O Vegi tudi nisem imel najbolj pozitivnega mnenja... Bojim se samo, da se ne bo ponovila zgodba Vege
evil.gif
... Tezko je danes vstopati na trg mobilnih komunikacij... ni pa nemogoce... Lep primer je izimobil... ki jim je uspelo pridobiti kar nekaj uproabnikov, ki so dokaj zadovoljni... Vem, da ima izimobil drugacen status, ker je zgolj ponudnik storitev (MVNO), Tusmobil pa operater ...

Glede tvojega nedelovanja Si.mobila... Zakaj pa se vztrajas pri Si.mobilu, ce je pa Tusmobil tvoj najljubsi operater? Aja... saj res... Tusmobil ima predrag prenos podatkov
smile-1.gif

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
ko bo tušmobil dal ven podatkovne pakete, bom še tisti dan prekinil pri simobilu
smile-1.gif

Jst sem vesel da imamo 3 operaterje s GSM frekvenco. Pripadnost Tušmobilu ali če bi bil 3 operater Bimbo mobil in imel take cene bi tudi za bimbo mobil reklame delal. zakaj? Treba povedat dejansko stanje na mobilnem trgu, kdo je najbolj ugoden. Jst sem primerjave naredil in so objavljene in lahko s argumenti trdim kateri je najcenejši in kter ni. Ne govorim nekaj na blef.

Tušmobil se za zdaj še ne more primerjati s kakovostjo mobitela, vendar je poceni (če izbereš zase pravi paket). Tušmobilu ni z rožicami poslano, nimajo strateškega partnerja kot je Orange, T-mobile, Vodafone, ... Prvo leto je bilo težko, sam je bilo tudi tako za mobitel in simobil v začetku delovanja. Mal pozabljaš da Tušmobil še 1 leto ni na trgu. 9 let je simobil na trgu pa ga včasih pošteno polomi, pri tušmobilu je isto, pa tudi kdaj pri mobitelu se to zgodi. Svet ni popoln

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
"tušmobilu ni z rožicam postlano",...

za objektivnost:
- tušu je apek menjal frekvence 1800 na 900
- podaril jim je umts frekvence
- omogočil jim je gostovanje v mobitelovem omrežju,...

nobeden od operaterjev ni biser a počasi mi že gre na živce favoriziranje tuša s tvoje strani, prav tako pa bi moral mal Simoniča na apeku mal po zdravju vprašat,... upam da ga pahor odnese s položaja,...

l.p. b

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če bo Simič nazaj, se Simobilu slabo piše.
wink-1.gif

Me pa fascinira, da po Simoniču najbolj udrihajo ravno ex kolegi iz Simobila. Bemu, Apek je eno tretjino ex. Simobil, pa take berem.
smile-1.gif

Ogo

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
"tušmobilu ni z rožicam postlano",...

za objektivnost:
- tušu je apek menjal frekvence 1800 na 900
- podaril jim je umts frekvence
- omogočil jim je gostovanje v mobitelovem omrežju,...

nobeden od operaterjev ni biser a počasi mi že gre na živce favoriziranje tuša s tvoje strani, prav tako pa bi moral mal Simoniča na apeku mal po zdravju vprašat,... upam da ga pahor odnese s položaja,...

l.p. b
1. Frekvence ne vem od katerega leta lahko podjetja prodajo komurkoli. Torej Vega legalno prodala frekvence Tušmobilu. Po mojih informacijah je nekaj moral odšteti Vegi za frekvence.
2. Zamenjavo frekvenc na 900 Mhz je APEK ponujal že Vegi. In to tudi zastonj, vendar niso hoteli. Ko je to APEK ponudil Tušmobilu so seveda sprejeli. Pozabljaš na zakon, ki dovoljuje APEKu dejanja za večjo konkurenčnost. Če država noče prodati Telekoma mora nekako drugače pokazati Evropi da vzpodbuja "konkurenco".
3. Zakon za pridobitev frekbenc se je spremenil in je sedaj takšen kakršen je. Zakon iz leta 2006 več ne velja. Tako pač je. Plus tega je Tušmobil le 2 frekvenci UMTS, medtem Simobil 7 frekvenc.
4. Država Mobitela ni nič silila ob podpisu nacionalnega roaminga. Podpisal pogodbo in lej ga Majzelj je bil odstavljen. Regulatar je tudi za T-2 pritisnil na Mobitel, pa se pravi da je Tušmobil pa edini z nacionalnim roamingom?
5. Če APEKa ne bi bilo Simobil ne bi še sedaj imel vzpostavljene povezave s Tušmobilom in T-2 UMTSom. Zavirate konkurenco, kot je Mobitel jo, ko ste vi prišli na trg.

Imeli ste zelo velike pritožbe kako regulator ne dela svojega dela. Ko pa začne svoje delo opravljati pa jok in stok če ni po vašem. Malo si zamislite kaj govorite ker govorite kot Mobitelovci leta 1999.

Plus tega je Simobil leta 1999 dobil frekvence GSM 900 Mhz na sumljiv način. Je blo zarad tega kar nekaj tožb. Se tega pa ne spomnite? Takrat je bila korupcija, ker je bil presentljivo izbran simobil za te frekvence. Imeli ste najslabše pogoje in so vas izbrali ... po mojem vam je frekvence država podarila za določeno ceno. S tem pa uničila Digitel
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
k točki 1
kot vem so frekvence redke dobrine in dvomim da se lahko prosto preprodajajo,... tuš ni direktni naslednik vege torej tvoj odgovor pade.
k točki 2
apek je v službi Tuša in ne obratno kot bi moralo bit,... očitno imate zelo dobre lobiste za kar svaka vam čast, se pa jasno kaže da je slovenija banana republika
k točki 3
tušmobil je dobil 2 frekvence podarjene torej dobil je ravno dve preveč; s tem je bil oškodovan proračun,... za koliko lahko le ugibamo.
po spominu je mobitel plačal 20 mrd tolarjev, simobil pa ene 5,... tuš v proračun ni prispeval nič in morda bi bil čas da koga na apeku zaprejo
k točki 4
Majzelj je bil še do nedavnega tiha eminenca tuša če se ne motim, podrobnosti so verjetno bolj znane vam
k točki 5
tu se lahko delno strinjam, ni pa ravno tako kot se govori,...

k ostalemu
res so obstajale tožbe glede frekvenc si.mobila a so bile s strani sodišča zavrnjene.

da ne bo pomote ne mislim se pregovarjati hočem le povedati da ima vsaka medalja dve plati in da ni vse tako črno-belo kot poročaš ti oz. vaš PR.

l.p. b

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
res so obstajale tožbe glede frekvenc si.mobila a so bile s strani sodišča zavrnjene.
l.p. b
tudi pri tušmobilu so do sedaj bile vse tožbe zavrnjene. Torej če verjameš da tušmobil sodišču gleda čez prste, potem je sodišče tudi simobilu gledalo čez prste pred nekaj leti. Če ne verjameš v razsodbo sodišča glede tušmobila potem se je tudi sodišče zmotilo pri simobilu in so dobili frekvence na koruptiven način.

Pred 1 mesecem je sodišče odločila glede frekvenc 900 Mhz od Tušmobila da je APEK ravnal prav. Simobil, ki je tožil je izgubil na sodišču.

Zagotovo bi se pobunil tudi tušmobil, če bi nekdo in ne on dobil brezplačne frekvence in šel k tožbah. Vsi ki imajo lep delež bi šli k tožbam, da bi obdržali svoj tržni delež. Na trg je treba pripeljat še večjo konkurenco, samo to je važno. Uporabniki moramo imeti izbiro in se odločiti za najcenejšega. Ko bo Tušmobil in T-2 dobila kr dobr tržni delež se bosta velika morala odločit za pocenitev paketov. Če bi bila od leta 2006 le 2 mobilna operaterja bi danes še dražje govorimo kot danes. Glede na to, da ko Mobitel podraža storitve, tudi Simobil mu lepo sledi. To je bilo že kar nekajkrat opaziti in to ni iz trte zvito. Duopola si ga noben ne želi.

na trgu morajo biti 3 operaterji da lahko govorimo o zdravi konkurenci. Za Vego takrat nismo mogli govoriti da je bila konkurenčna. Morali bi imeti frekvenco 900 Mhz, s 1800 Mhz so bili za vedno vkljeni na roaming s mobitelom. Zdaj pa 3 operaterji s vsemi glavnimi frekvencami GSM 900, 1800 in UMTS 2100. To lahko prinese le dobro

Da (večinoma) simobilovci govorite neresnice o tušmobilu treba iti v akcijo in povedat še drugo plat zgodbe. Ne mi buče prodajat da je simobil ugodnejši od tušmobila (je le v primeru če vse kar kličeš kličeš na simobil). Moj frend je imel na simobilu 50-60 € zadnje pol leta (nikoli se nisem oglasil in sem ga nazaj poklical, ker sem na Tušmobilu bi moral frend dati na mesec še dodatnih 10 €). Sedaj pri Tušmobilu plačuje sedaj 30 €. TI ne veš kako je sedaj vesel. Če ne bi bilo 3 operaterja bi še vedno plačeval 50-60 € na mesec. Veseli se s tistimi, ki so imeli na mobitelu po 150 € na mesec, sedaj s paketom Tušmobil50 imajo 50 €. Kupna moč pri nas pada, enim kar lepo prišparamo vsaj pri mobilnem računu, če ne pri elektriki ali vodi. Zapomni si moji besede, da brez vsaj 3 operaterjev s 900 Mhz ni prave konkurence.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Irski mobilni operater Meteor je imel v nepokritih delij Irske kar 6 let roaming s O2 Ireland. Torej je v Evropi to praksa, ne vem zakaj neb bilo tudi pri Tušmobilu tako.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Da (večinoma) simobilovci govorite neresnice o tušmobilu treba iti v akcijo in povedat še drugo plat zgodbe. Ne mi buče prodajat da je simobil ugodnejši od tušmobila (je le v primeru če vse kar kličeš kličeš na simobil). Moj frend je imel na simobilu 50-60 € zadnje pol leta (nikoli se nisem oglasil in sem ga nazaj poklical, ker sem na Tušmobilu bi moral frend dati na mesec še dodatnih 10 €). Sedaj pri Tušmobilu plačuje sedaj 30 €. TI ne veš kako je sedaj vesel. Če ne bi bilo 3 operaterja bi še vedno plačeval 50-60 € na mesec. Veseli se s tistimi, ki so imeli na mobitelu po 150 € na mesec, sedaj s paketom Tušmobil50 imajo 50 €. Kupna moč pri nas pada, enim kar lepo prišparamo vsaj pri mobilnem računu, če ne pri elektriki ali vodi. Zapomni si moji besede, da brez vsaj 3 operaterjev s 900 Mhz ni prave konkurence.

moj prijatelj je imel na si.mobilu 15 € računa in je želel k tušu,... ima 50 € računa in telefon za 1€ in BOLI GA GLAVA. Ti ne veš kako je besen,... tudi v tuševih trgovinah več ne kupuje (čeprav si je sam kriv). Je pa drugi znanec ki je vzel tuš 5 zadovoljen saj je prej imel prepaid na si.mobilu. Vsakemu svoje pač.

l.p. b

p.s.
Povej mi prosim kaj o tušu sem povedal neresničnega.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
poznam še nekaj takih,..., ki so se zaleteli in videli le 1€ za telefon,...

po špecarijo hodijo sedaj v hofer in lidel,...

b

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Uuuu, težko njima, ki sedaj hodijo v Hofer in Lidl. Aja, sedaj je prizadet nacionalni interes.
smile-1.gif

Sam po drugi strani tudi Simobil ni v skladu z nacionalnim interesom. Bomo dali predlog za nacionalizacijo novi vladi. ÐiÐi bo hepi.
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
jaz sem preklopil včeraj na tuš, ker imam tega mobitela pun qurac. Odkar so svoj interval tak brihtno začeli obračunavat in glede na moje klice, ki so večinoma kratki, je moja realnost taka, da kličem skoraj nič, računi pa med 40 in 50€. Ma ko jih yebe, vzel sem tuš 20 za začetek brez aneksa, pa da vidimo kako se bo obneslo. Še vedno lahko kadar koli preklopim nazaj ali k drugemu. Ima pa foter 50 paket od decembra. Ni niti enkrat pošteno pojamral nad tušom, ne pozabi pa jih vsaki mesec prehvalit ko pride domov položnica. Ta znaša 50 oz malo čez, mobitelova je bila nonstop 100 - 150
bonk.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.