Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Večina?

Brez zamere ampak verjetno nimaš informacij (vsaj ne relevantnih) o tem koliko prometa je on net in koliko v nacionalnem roamingu, zato res ne vem zakaj želiš izpostavljati nekaj kar ni res
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Se opravičujem, ker se mi ob tej uri res ne da brskat. Kdo ve, ko v svojem tus30 paketu pokurim vse minute, ki sem jih prej videl z *123# sedaj logično kaže 0 minut. Ampak, kako pa zdaj vem koliko sem pokuril? Se da kje pogledat? Hvala.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Večina?

Brez zamere ampak verjetno nimaš informacij (vsaj ne relevantnih) o tem koliko prometa je on net in koliko v nacionalnem roamingu, zato res ne vem zakaj želiš izpostavljati nekaj kar ni res
smile-1.gif

...za 1 mesec jim Mafna omrežje skensla, pa cmoknejo, kot bi "strici" povedali...

evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Noja... uporabnikov tudi ni tako veliko, kot zeli Farjer007 aka mitja aka eurodj ... prikazat...
smile-1.gif

Mogoce so stevilke eno... praksa pa drugo... K Tusmobilu je na zacetku prebegnilo veliko neplacnikov, ki so bili pri ostalih operaterjih ze na crnem seznamu in jim niso hoteli prodati telefona oz. podaljsati narocniskega razmerja... Najvec jih je pa pri Tusmobilu ravno zaradi "poceni" telefonov... ker nekateri vidijo samo "1€"... ne pomislijo pa, da je potrebno za tako ceno mesecno porabit (oz. placat, tudi ce se ne porabi) vsaj 20, 30 ali celo 50€ ... Taki uporabniki so sicer se nekaj casa v statisticnih podatkih...vendar jih pomoje ne moremo steti kot uporabnike...
smile-1.gif
... Verjetno je kar nekaj tudi predplacniskih kartici, ki se zelo malo uporabljajo... Tudi sam sem lastnik ene take... ampak sem jo kupil predvsem zato, da lahko sem in tja malo potestiram delovanje... Zaenkrat me se niso prepricali... predvsem je porazen odnos do strank in samo poslovanje...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Večina?

smile-1.gif

Velikokrat zasledim nasvet, da ce si pri Tusmobilu, nastavi telefon na rocno izbiro omrezja in izberi Mobitelovo omrezje... In tako pomoje "vecina" tudi naredi...
grin1.gif

Vsaj tistih par, ki jih poznam, imajo tako...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
jst dam samodejno pa mi vrže na mobitel

drgač pa gospodiču, k stalno pudarja razne podatke in ne vem kaj še glede tuša: zoprn si
uf-1.gif
sm pristašica tušmobila, sam pretiravat pa res ni treba oh in sploh

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Kakšne ima to veze s podajanjem napačnih podatkov?
smile-1.gif
Zato pa so pogodbe kajne?

Meni število baznih postaj, ki se podajajo pomeni samo eno in sicer to, da Tušmobil ne sedi križem rok ampak dejansko maksimalno dela na tem, da zgradi svoje omrežje. V dobrem letu je zgradil dokaj lepo število baznih postaj in verjamem, da jih bo v naslednjem letu zgradil vsaj še toliko kot jih ima trenutno.

Jest , vsak operater ima veliko takih, ki jim kartica leži v predalu, neplačnikov itd... pomojem jih imata večja operaterja največ, glede na število uporabnikov. Vsak operater na nek način mora skozi to fazo...

Mene tukaj moti samo to, da nekateri hodijo v skrajnost s komentarji in podajajo najhujše možne variante pa čeprav še zdaleč ni temu tako.

Bodimo realni... nekaterim se Tušmobil splača, dočim drugim spet ne itd... nikomur nisem povedal da se Tušmobil splača, dokler nisem povprašal pri katerem operaterju je, koliko porabi, kam procentualno koliko kliče in podobno, kateri telefon mu je všeč...

Nekje sem že povedal in bom ponovno... Nekaj šteje tudi zaklenjen telefon (odklep je drag, pri nekaterih telefonih še vedno nemogoč, garancija pa včasih prav pride), nekaj štejejo naročnine za katere ne dobiš nič, nekje šteje število telefonov 24 mesecih, cena telefonov, cena klicev v druga omrežja itd...
smile-1.gif

Saj vem da se tega zavedate ampak vseeno
smile-1.gif

nahrung002.gif

pozdrav.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

No, pa da še jaz pristavim svoj piskerček. Na TM sem od sredine prejšnjega meseca. Razlog: stroški telefoniranja na m@ so v zadnjem letu začeli vidno brzeti v višave...
jezen.gif

Preden sem se odločila za prestop, sem 3 mesece delala statistiko porabe (kam kličem, kako dolgo,...). Simobil mi ni bil interesanten, ker imajo vse "tapametne" pakete za naročnike do 30 let
uf-1.gif

Do konca meseca je še (recimo) 6 dni, jaz pa imam za porabiti še 117 min. Omrežje tudi ni švoh - doma v stanovanju imam celo boljši signal, kot sem ga imela prej na m@. Če kje res ni omrežja, mi samodejno preklopi na m@, če le-ta pokriva to področje s signalom. Skratka, zaenkrat nimam pripomb...

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Najvec jih je pa pri Tusmobilu ravno zaradi "poceni" telefonov... ker nekateri vidijo samo "1€"... ne pomislijo pa, da je potrebno za tako ceno mesecno porabit (oz. placat, tudi ce se ne porabi) vsaj 20, 30 ali celo 50€ ...

Se podpišem pod to. Ko sem se odločala za prestop, sem enkrat mimogrede v družbi omenila, da bom verjetno šla na TM, telefona pa ne bom vzela, ker imam telefon, ki mi še dobro služi in mi verjetno še bo nekaj časa, poleg tega pa se ne želim vezati za 24 mesecev. Pricip pač...
evil.gif
Sklenitev aneksa za 1 leto pa se ne splača.
Ker pa nesreča nikoli ne počiva, je cca 1 mesec po goreči debati moj M600 izgubil svoje življenje na službeni dolžnosti.
grin1.gif
)

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Meni osebno veliko šteje odnos podjetja do svojih strank (potencialnih, bodočih, dejanskih,... koneckoncev tudi bivših ;p )... in ta je pri Tušmobilu enostavno porazen... Na pisna vprašanja preko elektrnoske pošte se še niso navadili odgovorajati, v Tušmobil centrih so zaposleni ljudje, ki nimajo pojma o ponudbi svojega delodajalca (tam sem bil sicer nazadnje pred kakšne pol leta... mogoče sem krivičen in se je dosedaj kaj spremenilo)...

Potem pa še vaš uporabnik z različnimi nicki in vsak teden novo spletno stranjo (oz. kopijo kaksne druge
smile-1.gif

Skratka... Tušmobil je slabo začel s svojim delovanjem na trgu mobilnih komunikacij... in težko bodo prepričali meni podobno misleče, da so dober konkurent ostalim soigralcem v tej igri ... Samo nizke cene niso dovolj...
rolleyes-1.gif

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
OK, to je pač tvoja praksa in tvoje mnenje, kar je čisto sprejemljivo
smile-1.gif

Okoli sebe imam kar precej prijateljev, znancev, ki uporabljajo Tušmobil-ove storitve in nisem slišal pritožb. Mogoče so le manj zahtevni uporabniki
smile-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Skratka... Tušmobil je slabo začel s svojim delovanjem na trgu mobilnih komunikacij... in težko bodo prepričali meni podobno misleče, da so dober konkurent ostalim soigralcem v tej igri ... Samo nizke cene niso dovolj...
rolleyes-1.gif

Kakor komu. Ko gledam statistiko portanih številk v Sloveniji, se očitno večina ne strinja s teboj.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Noja...glede na to, da ima Tusmobil okoli 3,5% deleza aktivnih uporabnikov mobilne telefonije v Sloveniji (podatek je za drugo cetrtletje, pobran iz APEKove strani) ne bi rekel, da je ravno kaj dosti drugace...

Se vedno me tezko prepricas, da je Tusmobil solidna firma, ce si izberejo nekoga, kot je EuroDJ, da je njihova PR troblja in ga za to se placujejo
smile-1.gif
...

hairy

Zelenc'
4. sep 2008
3
0
1
Vidim, da zelo grajate TM-ov odnos do strank.
In ravno ta odnos me je pregnal od Mobitela.
Kupoval sem nov telefon; ne za 1€ ampak min. 400€ in na vsa vprašanja,
ki sem jih postavil je bil odgovor enak.

Kdaj mi bodo prekinili ITAK paket - "Ne vem"
Kdaj dobijo HTC Diamond - "Ne vem; mogoče nikoli"
Pa še je bilo par takih....

To se je zgodilo in na centru in po telefonu.

Tako mi je zavrelo, da se takoj prekinil razmerje in odšel na TM.

Toliko o odnosih - nekdo ima boljše, nekdo slabše izkušnje,
odločamo se pa tako na podlagi svojih !!!

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Meni osebno veliko šteje odnos podjetja do svojih strank (potencialnih, bodočih, dejanskih,... koneckoncev tudi bivših ;p )... in ta je pri Tušmobilu enostavno porazen... Na pisna vprašanja preko elektrnoske pošte se še niso navadili odgovorajati, v Tušmobil centrih so zaposleni ljudje, ki nimajo pojma o ponudbi svojega delodajalca (tam sem bil sicer nazadnje pred kakšne pol leta... mogoče sem krivičen in se je dosedaj kaj spremenilo)...

Potem pa še vaš uporabnik z različnimi nicki in vsak teden novo spletno stranjo (oz. kopijo kaksne druge
smile-1.gif

rolleyes-1.gif
nizke cene so čedalje bolj pomembne. Tudi zaradi inflacije. Imam frende ki sem bil prepričan da ne bodo šli na tušmobil, in lej ga zlomka šli so. Zakaj? zaradi prevelikega računa na simobilu ali mobitelu.

če želite direktorja tušmobila marka fujsa poklicat o številu naročnikov pa zavrtite: 070 887 401
evil.gif

Tušmobil hočejo pač vsi ob slab glas spravt. ne uspeva jim, saj v novem mestu se zmeraj podpisujejo nove pogodbe. 80 000 uporabnikov je pa kar lepa številka. Vega jih je mela 30.000. kdo je tukaj car a?

Pa tudi simobilu v 1 letu ni uspelo 90 % prebivalstva leta 1999 pokrit v 1 letu delovanja.

sam to povem kdo je proti Tušmobilu in T-2ju je proti konkurenci. In tisti je za monopol oziroma duopol. Mal se vprašajte če bi bile zdaj pri mobitelu in simobilu res nižje cene kot če ne bi bilo na trgu tušmobila ali T-2ja. Mislite le na svojo rit da boste obdržal službo v m@ in S! da vas ne bodo odpustil, na nižje cene in nižje račune pa se požvižgate. Žalostno je tako mišljenje. Seveda vas boli, simobil če ne bi bilo tušmobila imel že 35 % tržžni delež, ima ga pa nekaj manj kot nekaj manj kot 27 procentov. In internet zadnji teden prek simobila mi ne dela in se mi v 50 % noče povezat (čeprav imam 500 metrov oddajnik). Celo razmišljam tudi jaz o zapustitvi simobila in o prekinitvi aneksa. za tušmobil govorite kako je jok pa stok, pred svojim pragom pa ne znate pomest. Moja napoved da bo simobil začel nizat tržni delež leta 2010 sem se očitno zmotil, zgleda da bo mu začel prej padat.

Zgleda da si vsi želite višje cene in samo enega operaterja na trgu. Malo si zamislite nad tem in poglejte še na drugo stran, ne samo prevert informacij na eni strani. Najbolje za nas da bi imeli 4 operaterje pa vsak 25 % delež. Takrat bi bile šele cene dol padle in se začela prava konkurenca za vsakega uporabnika. malo razmislite o tem in boste videl da mam prou.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.