Novo pri Tušmobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Na dolenjskem sta le 2 bazni postaji trenutno pa ponekod lovi bolše kot m@ ali s!. kar pelte na vahto pa se mente. Tušmobil 4/5 črtic, mobitel 1/5 črtic.

jaz sem oddaljenm od najbljižje aktivne bazne postaje enih 15-20 km signal ob lepem vremenu lovi v 1. štuku lepo 3/5 črtic, je pa res da v pritličju se ponavadi razgubi signal.

bela krajina: 1 bazna antena v semiču. celotno občino semič pokriva, cesta med semičem in jugorjem 1 kilometrski pas lovi m@ signal 1/5 črtici, tušmobilov 4/5. tušmobilov signal vleče skoz tik do črnomlja. Pod gozdom in na žezniški pa še vleče tušmobilov oddajnik iz semiča 3/5 črtic. totalno presenečen nad tako dobro pokritosjo ker dolenjsko in bela krajino se še ne pokrivajo tako intenzivno kot štajersko in primorsko.

nokia siemens antence delajo čudeže
cheer.gif

če se ne motim jih ima m@ okoli 600 GSM antenc.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ce boste res ukinili roaming, potem pa vprašanje ce bom se ostal na TUS-u, namreč Simobil ima meni veliko preslabo pokritost , tako da če bo imel TUS slabso, potem zagotovo nebomo ostali skupaj.

Sreča da sem vzel le enoletni aneks
smile-1.gif

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
če nisi kje v kočevskem gozdu doma te nima kej skrbet. ko bo konc mv roaminga bo nad 98 % pokritost.

Mnogi vidite pokritost Vege, ki je imela oddajnike na 1800 Mhz in je s to frekvenco res težko pokriti.

Če po roamingu ti doma ne bo lovilo pa boš napisal pritožbo da ti en lovi, itd. So imeli že na tušmobilu take primere, ker ni lovil ne tušmobil ne m@. pa se prej ta fant podpisal Tušmobil25 in vzel telefon za 1 €. Po pritoževanju 1 mesec so mu brezplačno zamenjal paket na Tušmobil5 in ni mu bilo treba doplačati za telefon. Treba se bo mal znajdt, zahtevat po prekinitvi pogodbe ali pa naj postavijo bazno postajo. Simpl ko pasulj.

Itak pa bo to lahk doletelo 1 ali 2 % prebivalstva. recimo če bodo ukinl m@ roaming s 450 postajami, s takim tempom majo lahk za pol leta še 100 dodatnih postaj postaljenih. Nekateri hočjo prikazat da bo po mv roamingu lovilo 50 % prebivalstva slovenije, kar ni res. Ne rečem da ne bo povsod 100% signal, tako hudo ko eni govorijo pa ne bo.

prekmurje že se mi zdi vse pokrito s tušmobilovim, štajerska skoraj cela, do morja se da pridt samo s tušmobilovim signalom. (še ena al 2 antenci po postojni pa bo res do moraj vse pokrito).

Ukinitev roaminga s m@ bi vsem uporabnikom moralo biti prioritetna zadeva. Le z ukinitvijo roaminga lahko tušmobil zniža cene za klice v domače omrežje, pocenil prenos podatkov , .... Dokler bo roaming tega ne bo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kaj mene briga če mi doma lovi, če pa na ostalih krajih po SLO kjer se gibljem na dobim signala oz. prekinja pogovore.

Resitev je samo ena, mora delati ali pa zamenjava. Dokler je roaming ostanem ( pa mislim da tudi veliko drugih) , ko ga nebo pa rečem samo še nasvidenje.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
khm... s 450 baznimi bo pa zabavno... uporabniki bodo zlo navdušeni
ne-ne-1.gif
iz Mobitelovih 900 baznih na Tuševih 450 bo ooooooornk kriza fantje... Še Simobil jih je imel lani skor 600

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
M@ jih ima čez 1000 baznih, EuroDJ ja lahko imajo signal samo nimajo kapacitet če je cela dolenska z 2 baznima pokrita S! ali pa M@ pa imata tm po 20 baznih je to mav razlika ....

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Iz katerega leta pa imaš podatek, da ima m@ 600 "antenc"?
Zato pa pravim, da bo zanimivo, ko odklopijo/te roming
grin1.gif

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik Frajerji007 pravi:
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Citat:
Uporabnik Frajerji007 pravi:
Do 1. septembra je Tušmobil imel vključenih 208 baznih postaj v mobilno omrežje, torej je to leto vključil že prek 146 baznih postaj.

Kaj to pomeni? Kolikšno pokritost zagotavlja? Koliko postaj ima Mobitel?
Nekje 70 % pokritost prebivalstva. Ukinitev mobitelovga roaminga bo takrat ko bodo imeli nekje 450 GSM baznih postaj. To leto je predvidena vključitev vsaj še 100 baznih. Torej ukinitev m@ roaminga je predvidena za naslednje leto.

...izklop roaminga je za tušeka harakiri...

evil.gif

P.S. Mogoče mu rata - harakiri mislim...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Odklopa NR v taki obliki, kot ga prezentirate tukaj ter širite negativno publiciteto zoper Tušmobil ne bo še ohoho časa. Tako, da bo naslajanje nad morebitnim hitrim propadom Tušmobila odveč.
wink-1.gif

Je pa očitno videti strah v kosteh nekaterih, da se oprijemljejo vsake hipoteze, ki bi Tušmobilu prinesla hiter in zanesljiv konec.
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Saj pa lahko naprimer nacionalni roaming furaš po zdajšnih cenah pogovore po svojem omrežju pa po nižjih,pa se nobeden ne bo pritoževal, za prenos podatkov se pa da tudi kaj domislit v različnih dostopnih točkah.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Sam sem se zanimal za LGja za 1€ viewty, ampak telefona ni nikjer, preklical pol slovenije, ko sem klical v Ljubljano MMC in mi je prijazna gospa rekla da viewtyja nima sem pa rekel kje se zadevo v SLO sploh da dobiti, mi je pa rekla da so dobili neko slabo serijo, in so jih poslali nazaj, in da sedaj čakajo novo serijo. Ve kdo kaj o tem??? Kdaj pride nova serija? Dobro da nisem šel v Lj in potem zvedel tole štorijo. Akcije so hude, telefonov pa ni
frown-1.gif

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Odklopa NR v taki obliki, kot ga prezentirate tukaj ter širite negativno publiciteto zoper Tušmobil ne bo še ohoho časa.

OK, če ne bo popolnega odklopa NR, potem je edina preostala možnost, da je odklop delni. Ali to pomeni, da bo NR samo še na območjih, ki so slabo pokrita s signalom?

Ampak če je to tako, potem bi lahko do takrat vsaj poštimali handover med *41 in *70. Ker drugače bo zelo težko telefonirati med vožnjo po podeželju...

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
M@ jih ima čez 1000 baznih, EuroDJ ja lahko imajo signal samo nimajo kapacitet če je cela dolenska z 2 baznima pokrita S! ali pa M@ pa imata tm po 20 baznih je to mav razlika ....
Mobitel jih ima celo čez 1400 baznih postaj (GSM + UMTS), samo mi se pogovarjamo le o GSM antencah, in ne o UMTS antencah. Za eno bazno GSM na 900 Mhz je imeti precej več UMTS baznih postaj za enako pokritje.

mi tukaj ne govorimo o UMTS baznih. simobil jih ma za novo mesto nekje 3-5 GSM baznih. se motm? Za bazne UMTS pa se mi zdi da je v novem mestu to leto simobil postavil še vsaj dodatnih 5. (če jih je na novih lokacijah v mestu 5 pa tm ko so recmo GSm bazne tud UMTS jih mora simobil v novem mestu za umts imet vsaj 10 UMTS baznih postaj. Če govoriš skupaj o GSM in UMTS baznih psotajah seveda jih ima mv in s! krepko več.

s tem se strinjam da za celo dolenjsko za kapacitete ni dovolj 2 bazni. rekel sem aktivni, vem pa za vsaj 10 neaktivnih ki so še na dolenjskem. da bo dovolj kapacitet bodo še aktivne še tušmobilove UMTS bazne. Plus tega ne bo pri tušmobilu čez pol milijona uporabnikov da bi blo premal kapacitet. Za 2 leti mnde bodo pa ja imel že mel kakovostno omrežje.

nekateri hočjo tušmobil očrnt, kot pri aferi patria janšo.

simobil je štartal brez nacionalnega romainga s 60 % pokrtistosjo prebivalstva. Kje je zdaj? čez 25 % pogače trga. Skoraj 10 let na trgu in dela kot more? Ne. Vsako leto ko je škisova tržnica v ljubljani omrežje v centru ljubljane crkne. še to leto pred škisovo so se hvalil da pa to leto ne bo crknilo . pa je crknilo. pa baš je

tušmobil še 1 leto ni na trgu pa ga včasih tud upravičeno kurcajo, ss! skor 10 let na trgu tud dostkrat ga je treba za ušesa.

Če kdo misli da bo tušmobil propadel naj se veže za 24 mesecev tušmobil50 in vzame telefon za 1 €. Itak če čez pol leta tušmobil propade, propadejo tud aneksi za 24 mescev. tako bodo propadl kot pri vegi. če propade ali ne se splača iti na tušmobil
wink-1.gif

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
Družba Tušmobil obvešča uporabnike, da zaradi izpada optične povezave na strani Telekoma Slovenije, trenutno prihaja do težav s signalom na področju Domžal in Kamnika.

Uporabnikom se za morebitne nevšečnosti opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.

Vaš Tušmobil

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Kaj a rezervne linije pa ni recimo po ovinku z druge strani?
Ajd dobr ne rečem če kmet preseka komplet vso optiko sam rezerva more bit saj za ReCO pa podobne službe.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Kaj a rezervne linije pa ni recimo po ovinku z druge strani?
Ajd dobr ne rečem če kmet preseka komplet vso optiko sam rezerva more bit saj za ReCO pa podobne službe.

V isti regiji je bil iz istih razlogov in ob istem času tudi izpad Mobitelovih baznih postaj. Boš sedaj kaj pokomentiral na isto problematiko?
grims-1.gif

Ogo

Frajerji007

Pripravnik
13. avg 2008
99
0
6
pred nekaj leti je dolenjska skoraj 1 dan ostala brez mobitelovega signala. Nekdo je presekal glavni kabel za dolenjsko nekje tm v grosuplju.

kakšna štala je šele takrat bla
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.