Novo pri Telekom Slovenije

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:

Že dolgo ni več M@ najbolje pokrit. Jaz sem imel večje probleme na M@ kot na Simobilu.

uf, si pa edini ki ga poznam
evil.gif

V resnici jih pomoje dosti poznaš
wink-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Pač dejstvo je, da ima Simobil boljšo pokritost 3G signala, ker uporablja 900MHz pas, ki ima boljšo prodornost kot 2100MHz, ki je v uporabi pri Telekomu. Pri 2G omrežju ima pa še vedno Telekom boljšo pokritost (lahko v več luknjah telefoniraš). Pri LTE je tudi Telekom začel z višjim tempom od Simobila... ampak tukaj sta še oba relativno na začetku.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:.. ker uporablja 900MHz pas, ki ima boljšo prodornost kot 2100MHz, ki je v uporabi pri Telekomu...
Si odkril novo fiziko. Točno zato višajo frekvence, da ima signal slabšo prodornost. Nobelova ti ne uide.
evil.gif

Da pa je npr. Simobilova antena 100 m od tvojega stanovanja Mobitelova pa 2km pa seveda ne igra nobene vloge.
stupid-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Mogoče sem se malce nerodno izrazil... ampak to, da lahko z nižjimi frekvencami lažje dosežeš višjo pokritost je načeloma vsem jasno. Ni to vredno nobene Nobelove nagrade
wink-1.gif
http://bit.ly/X1YO2o

Citat:
Why these frequencies?

900MHz is better suited to rural areas where there can be a larger distance between cell sites.
2100MHz is ideal in urban areas where there is typically shorter distances between cell sites. It allows more people to operate on the same cell site, and can manage high traffic.

Both 900MHz and 2100 MHz offer the same experience. They have the same speed and performance.

Se opravičujem, če sem z izjavo komu stopil na žulj... ampak ne vem, zakaj bi si stiskali oči pred resnico. Bo pa LTE z novo pridobljenimi frekvenčni pasovi spremenil razmerje "moči".

PS: Sam sem uporabnik Telekoma, da ne bo kdo mislil, da koga vabim h konkurenci.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
včasih se je dalo na spletni strani "planet" preveriti stanje porabe na mobitelu. Zdaj te opcije ne najdem več.... ali so jo ukinili???
Ve kdo??

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
včasih se je dalo na spletni strani "planet" preveriti stanje porabe na mobitelu. Zdaj te opcije ne najdem več.... ali so jo ukinili???
Ve kdo??

http://www.telekom.si/info-in-obvestila/obvestilo-u-ukinitvi-portalov

Obvestilo o ukinitvi portalov

08.05.2014
S 1. 7. 2014 bomo preoblikovali in posodobili ponudbo naših storitev na portalu Planet SiOL.net. Skladno s tem bomo nekaj storitev opustili, nekaj pa jih bomo dodali in sproti nadgrajevali, s čimer želimo vsem uporabnikom omogočiti čim boljšo uporabniško izkušnjo.

Od 1. 7. 2014 dalje bo portal Planet Siol.net dostopen samo še na naslovu https://prijava.siol.net/posta/. Večina storitev znotraj sklopa Moj Mobitel (Monitor, Polnjenje Mobiračuna, Integral, M:Rokovnik) bo odslej dostopna prek portala Moj Telekom in prek naših mobilnih aplikacij Android, iOS in WP8, kot na primer: Moj Telekom, Komunikator, M:Rokovnik, TViN.

S 1. 7. 2014 WAP-portal wap.dajmedol.com ne bo več dostopen. Žgečkljive vsebine pa boste še vedno lahko spremljali na naslovu www.dajmedol.com. Do videoteke za odrasle Dajmedol+, ki obsega vsaj 25 ur vsebin za odrasle in se osvežujejo vsak mesec, lahko tako na TV-zaslonih (v okviru storitve SiOL TV) kot tudi na spletu in mobilnih napravah dostopate za 9,5 EUR mesečno.

Uverturo si boste lahko po novem nastavljali na portalu Moj Telekom https://moj.telekom.si/, po 1. 7. 2014 pa ne bo več možna uporaba storitev SMS in MMS Info.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije vam je na voljo na spletni strani www.telekom.si in na brezplačnih številkah 080 8000 ter 041 700 700, kjer vam bodo v pomoč svetovalci Centra za pomoč uporabnikom.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Mogoče sem se malce nerodno izrazil... ampak to, da lahko z nižjimi frekvencami lažje dosežeš višjo pokritost je načeloma vsem jasno. Ni to vredno nobene Nobelove nagrade
wink-1.gif

Citat:
Why these frequencies?

900MHz is better suited to rural areas where there can be a larger distance between cell sites.
2100MHz is ideal in urban areas where there is typically shorter distances between cell sites. It allows more people to operate on the same cell site, and can manage high traffic.

Both 900MHz and 2100 MHz offer the same experience. They have the same speed and performance.

Se opravičujem, če sem z izjavo komu stopil na žulj... ampak ne vem, zakaj bi si stiskali oči pred resnico. Bo pa LTE z novo pridobljenimi frekvenčni pasovi spremenil razmerje "moči".

PS: Sam sem uporabnik Telekoma, da ne bo kdo mislil, da koga vabim h konkurenci.
Najprej pišeš o prodornosti, potem pa mi repliciraš s pokritostjo. Prodornost pomeni, kako valovi prehajajo skozi ovire. V mestih imaš več ovir kot na podeželju zato so valovi višjih frekvenc bolj primerni za mesta. Višje frekvence pa zahtevajo dražjo opremo.
Če poenostavim: Simobil ima terenca, s katerim se lahko voziš tudi po mestu. Mobitel pa ima športnika s katerim se lahko voziš tudi po podeželju.

PS- pa obliž si nabavi za žulj
evil.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Če poenostavim: Simobil ima terenca, s katerim se lahko voziš tudi po mestu. Mobitel pa ima športnika s katerim se lahko voziš tudi po podeželju.

S tem predpostavljaš, da Simobil v naseljih ne uporablja 2100MHz, kar je napačna predpostavka.

Čeprav sem se v prvem postu malce nerodno izrazil, se niti nisem kaj preveč zmotil. Nižje frekvence imajo nižje izgube pri prodiranju skozi stene (seveda je odvisno tudi od materiala... ampak v povprečju izjava velja). Prednost višjih frekvenc je ta, da lahko postaviš večjo gostoto celic, ki se ne prekrivajo in s tem poskrbiš za nižjo obremenjenost in s tem za višje hitrosti v bolj gosto naseljenih območjih. Zato se v naseljih več uporabljajo višje frekvence.

Citat:
WCDMA 900 the perfect solution for extending coverage (see Figure 1). What is more, a radio signal traveling through the walls of a building at
a lower carrier frequency is less susceptible to penetration loss. With the benefit of this property, WCDMA 900 can extend indoor coverage and improve service in metro areas.

Citat:
Figure 3: Indoor penetration of HSPA at 2100 MHz and 900 MHz. The higher the penetration loss caused by the building’s walls, the greater HSPA 900’s improvement in performance compared with HSPA 2100.

http://nsn.com/system/files/document/WCDMA_Frequency_Refarming.pdf

Res ne razumem, zakaj nekateri tako radi iščete dlake v jajcu (želite pokazati svojo "vsevednost"?).

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
wink-1.gif

Citat:
Why these frequencies?

Citat:
Čeprav sem se v prvem postu malce nerodno izrazil, se niti nisem kaj preveč zmotil. Nižje frekvence imajo nižje izgube pri prodiranju skozi stene (seveda je odvisno tudi od materiala... ampak v povprečju izjava velja). Prednost višjih frekvenc je ta, da lahko postaviš večjo gostoto celic, ki se ne prekrivajo in s tem poskrbiš za nižjo obremenjenost in s tem za višje hitrosti v bolj gosto naseljenih območjih. Zato se v naseljih več uporabljajo višje frekvence.

Res ne razumem, zakaj nekateri tako radi iščete dlake v jajcu (želite pokazati svojo "vsevednost"?).
Ne vem no, sem že malo siv a se še vedno spomnim, da sem nekoč napeljeval žico med mojo in in 30m oddaljeno sosedovo hišo, da sem na srednjih valovih poslušal najnovejše hite Beatlov. UKV valovi, pa so mi na starem radio na elektronke- Savica delali le s kosom žice za regalom.

Mogoče pa so UKV (ultra kratki valovi ) daljši od srednjih valov, da so lažje prodrli v hišo.
stupid-1.gif

Saj lahko imajo nižje frekvence nižjo izgubo ob prehodu skozi oviro a imajo tudi precej nižjo energijo. Če nečemu, kar je veliko odvzameš malce več je še vedno veliko. Če malemu odvzameš nekaj (sicer manj kot velikemu), je pa že skoraj nič.

PS- enkrat lepiš citat, da imata tako 900 kot 2100MHz enako hitrost in perfomanse, v naslednjem pa trdiš, da ima 2100 MHz večjo hitrost
stupid-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
ITAK ponudba se izteka. Ali naj počakam na novo akcijo ali kako. Sedaj imam povezani 400.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
A ima mobitel kakšno dodatno opcijo/paket "brezplačni klici za prijatelje" ali pa kaj podobnega? Da bi bilo klicanje na eno številko zastonj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
moja stevilka @ mobi zgleda privlačno in je zelo všečna za to kar iščem.

Kaj pa je MPO za zasebne naročnike? Vseeno bi se vzel še navaden paket, neomojeni so predragi, oz se ne potrebuje toliko količin...

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
@Deky hvala, sem popravila link.

@darjan: MPO je Mobitelovo Poslovno Omrežje (no, mogoče se sedaj kako drugače reče) - skratka ne za zasebne, temveč za poslovne, da se kličejo službene številke med seboj brezplačno in po kratkih ciftah.
Naročniški navadni paketi - pač odvisno, kaj rabiš oz koliko. Nimaš pa tu brezplačnega klicanja na številke prijateljev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Aja. No saj...potem pač ena naročnina in ena mobi, pa tisti s mobi vedno začne klic, no biggie
smile-1.gif

Hvala za info, sledi preverjanje kvalitete omrežja, potem pa bomo videli
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Že dolgo ni več M@ najbolje pokrit. Jaz sem imel večje probleme na M@ kot na Simobilu.

Potem pa svizec zavije čokolado...

Če ne verjameš te pa lahko povabim na kavo in stestirava.
Mobitel v glavnem dela, Tušmobil dela pa ne dela, Simobilovega omrežja pa telefon večino časa niti ne zazna.

Izven večjih mest je stanje pač tako.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
kar govoriš ne vpija vode.

http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/bazne-postaje.html

Si.mobil in Telekom imata na podeželju približno enako število baznih postaj, Tušmobil malenkost manj.

V mestih pa ima Telekom več baznih kot Si.mobil samo zaradi tega, ker ima Telekom 1.125.000 uporabnikov, Si.mobil 680.000 (pač mora imeti Telekom večjo kapaciteto omrežja).

Bazne postaje ne lažejo. Pač zavajaš folk s tvojimi posti. Razloži mi, kako so bazne postaje ponavadih na istih stolpih pa eni oddajajo 100%, eni pa 0%?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.