Novo pri Telekom Slovenije

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Citat:
Uporabnik Ping pravi:
Citat:
Če se opcijo pred iztekom veljavnosti ponovno vključi, se nova količina prišteje morebitni neporabljeni količini veljavne izbrane (EU 3 in 7 dni ali Balkan 3 in 7 dni) opcije. Pri tem se za datum veljavnosti upošteva datum izbrane opcije, kateri veljavnost poteče nazadnje.

Ni res! Nič se ne sešteva - ne količine, ne datumi! EU 3 / EU 7 lahko vklopiš tudi večkrat, ampak količine so pa vse zase.
Če vklopiš EU 3 dni in čez en dan še EU 7 dni, boš pač dva dni porabljal iz EU 3 in EU 7 - tudi pri preverjanju porabe dobiš vse ločeno.
Poleg tega lahko v istem dnevnu večkrat vklopiš EU 3 / EU 7, ampak če vedno se vse skupaj obravnava ločeno, torej imajo kupljene količine potek ob času nakupa čez tri dni ali seden dni.

Se ne strinjam!
Pri EU 3 in EU 7 se količine seštevajo, veljavnost se da na veljavnost, ki poteče najkasneje. Konkretno, če danes vzamem EU 3 in si jutri zakupim EU 7, se bodo količine seštele, veljavnost bo od jutri 7 dni.
Posebej je Balkan in EU.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Za vse, ki ne najdejo SMS preverjanja porabe:

Za podatek o informativni porabi pošljite na 1919 SMS s ključno besedo:

PORABA - informativna poraba tekočega meseca ter informacija o neporabljeni zakupljeni količini za vse zakupljene količine (v primeru, da so na naročniškem razmerju zakupljene količine storitev);
PORABA K - informacija o neporabljeni zakupljeni količini za vsako zakupljeno količino posebej;
PORABA ALS - informativna poraba za ALS-številko;
PORABA LR - informativna poraba zasebnega dela porabe pri storitvi Ločeni račun;
PORABA GPRS - informativna poraba prenosa podatkov v Sloveniji;
PORABA LIMITGPRS - informativna poraba prenosa podatkov v tujini.
PORABA HT INTERNET

Poslani SMS-i se obračunajo po ceniku vašega naročniškega paketa. Povratni SMS-i so brezplačni. Uporaba prek spleta je brezplačna.

Vir

Ping

Pripravnik
10. jul 2014
99
3
8
Citat:
Se ne strinjam!
Pri EU 3 in EU 7 se količine seštevajo, veljavnost se da na veljavnost, ki poteče najkasneje. Konkretno, če danes vzamem EU 3 in si jutri zakupim EU 7, se bodo količine seštele, veljavnost bo od jutri 7 dni.
Posebej je Balkan in EU.

Lahko se ne strinjaš, ampak je definitivno tako kot sem napisal
ne-ne-1.gif

Če danes vzameš EU 3 dni in jutri (ali pa čez tri ure) EU 7 dni, boš imel čez 72 ur po nakupu EU 3 dni samo še količine za EU 7 dni - če od tistih EU 3 dni nisi porabil nič, ti je pač vse izginilo.
Torej še enkrat: nič se ne sešteva, količine so vsaka zase z lastnim datumom poteka, tudi pri preverjanju porabe ti izpiše vsako zase.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
In kaj potem vzet za hrvaško? EU 7 ali BALKAN 7?

Za Hrvasko je pomoje najbolje HT internet... Seveda za podatkovno gostovanje... Za pogovore pa je itak vseeno, ker so znotraj EU dokaj poceni (0,2928€/minuto odhodni klic in 0,085€/minuto dohodni klic)...

http://www.telekom.si/Ceniki/PDF/Cenik-gostovanja-v-tujini.pdf

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/ht-internet

Ce pa rabis za vse... Pa je za Hrvasko bolje vzeti EU7... Ker velja zq vse operaterje... Opcija Balkan7 na Hrvaskem velja samo za HT (Cronet)...

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/opcije-eu-in-balkan

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
In kaj potem vzet za hrvaško? EU 7 ali BALKAN 7?

Jaz sem v Makarski in sem vzel EU7 ni treba paziti na katerem operaterju si in če na tvoji lokaciji eden ne deluje najboljše se lahko prestaviš drugam, meni ht telekom dela super, je tudi hsdpa, skratka je o.k.

Lp.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žalostno, da so pri Mobitelu začeli zaračunavati uporabo monete.

Me pa zanima pri paketu EU neomejeni za 23 evrov piše dodatna sim kartica za pet evrov.

A s to dodatno sim kartico tudi lahko koristiš vse te vsebine iz paketa ali je namenjena samo za prenos podatkov?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Žalostno, da so pri Mobitelu začeli zaračunavati uporabo monete.

Me pa zanima pri paketu EU neomejeni za 23 evrov piše dodatna sim kartica za pet evrov.

A s to dodatno sim kartico tudi lahko koristiš vse te vsebine iz paketa ali je namenjena samo za prenos podatkov?

Vse je enako kot na osnovni kartici, le pri klicih na ven se vidi tvoja osnovna številka. SMSi se pa javijo z dodatno številko, ki jo dobiš. Prav tako lahko pokličeš na tisto številko in bo zvonilo na tistem telefonu. Klici so tako zastonj, pri prometu se pa šteje skupen promet.

Jernej

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Torej dobim za 28 evrov dejansko dve naročnini za neomejeno vsega(razen podatkov je 3GB)?

Škoda le, ker se za klice ven ne uporabi ločena številka, da bi vsak takoj vedel kdo točno kliče.

A se da dobiti še tretjo in četrto sim kartico pa bi imela vsa družina vse zastonj za 38 evrov
evil.gif

Nazadnje urejeno:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Torej dobim za 23 evrov dejansko dve naročnini za neomejeno vsega(razen podatkov je 3GB)?

Škoda le, ker se za klice ven ne uporabi ločena številka, da bi vsak takoj vedel kdo točno kliče.

A se da dobiti še tretjo in četrto sim kartico pa bi imela vsa družina vse zastonj za 38 evrov
evil.gif

23(EU neomejeni) + 5 EUR(SIM2)
17758-icon_confused.gif

Citat: "Ob vklopu paketa SIM 2 se naročniku na nosilni SIM in dodatni SIM 2 številki omogoči brezplačno uporabo paketnega prenosa podatkov v količini 100 MB"

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za popravek, mislil sem točno, le napisal sem napačno.

28 evrov za neomejeno klicev, smsov, na dveh telefonih in na drugem sto MB prenosa podatkov.

A lahko na drugi sim kartici nastaviš anonimni klic pa dejansko ne bo zavajanja z drugo številko?
Čeprav tudi anonimni klic ni čisto ok.

Samo to zavajanje z isto telefonsko številko me moti, drugače pa bi takoj naročil to.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Hvala za popravek, mislil sem točno, le napisal sem napačno.

28 evrov za neomejeno klicev, smsov, na dveh telefonih in na drugem sto MB prenosa podatkov.

A lahko na drugi sim kartici nastaviš anonimni klic pa dejansko ne bo zavajanja z drugo številko?
Čeprav tudi anonimni klic ni čisto ok.

Samo to zavajanje z isto telefonsko številko me moti, drugače pa bi takoj naročil to.

Ne, neomejeni klici, sms-i, 3GB+100Mb podatkov... Če vzameš sim2, dobiš še dodatno 100mega podatkov, koristiš pa tudi skupne količine.

Za anonimni klic bom pa preveril, imam sim2 na Neomejeni D in se bom malce poigral
smile-1.gif
.

Jernej

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Torej dobim za 28 evrov dejansko dve naročnini za neomejeno vsega(razen podatkov je 3GB)?

evil.gif
To imaš pri tušu klik

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

evil.gif
To imaš pri tušu klik

To stane pri tušu 60 evrov plus 3 evre za vsako dodatno sim.
Torej cca dvakrat dražje pa še obupno omrežje, ki ga marsikje sploh ni.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
evil.gif
To imaš pri tušu klik

[/QUOTE]

To stane pri tušu 60 evrov plus 3 evre za vsako dodatno sim.
Torej cca dvakrat dražje pa še obupno omrežje, ki ga marsikje sploh ni.

[/QUOTE]

Fikus ne nabijaj s takimi da omrežja sploh ni, ker dobro veš da noben operater pri nas nima pokrite celotne Slovenije. Ti pa Tušmobil omogoča nacionalni roaming, ker recimo Simobil ne! Ti pa normalno izbereš kaj ti je bolj udobno.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nisem napisal, da Tušmobil nima omrežja ampak, da ga marsikje ni in jaz imam vsak dan probleme s tem, tako da me par evrov cenejša ponudba na koncu stane še precej več-sploh, če računam na moje živce ob vsaki prekinitvi.
Simobil isti šit.
Mobitel pa ima daleč najboljše omrežje pa še ta marsikje ne dela, upam, pa da ga ne bomo prodali, ker potem nov lastnik v omrežje sploh ne bo nič vlagal.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.