Novo pri Telekom Slovenije III.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.854
385
83
Sploh ne štekam zakaj kdorkoli ne bi vzel.
Recimo si na telekomu, potegnejo zastonj, en dan samo pridejo zamenjajo modem in to je to. Vse ostane isto, še IP naslov, če imaš permanentnega.
Meni je vse delovalo brez problema, kamere, strežniki vse.. samo nekajkrat hitreje seveda.
 
  • Všeč mi je
Reactions: andraz201

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.468
109
63
40
Malo tu,malo tam :)

Spremembe v ponudbi storitev s 1. novembrom 2024​


V Telekomu Slovenije uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše komunikacijske storitve ter skrbno in načrtno vlagamo v varnost, kakovost in razvoj našega omrežja ter storitev. Tudi zato ste naši uporabniki najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu.*
S 1. novembrom 2024 bomo zaradi spremenjenih tržnih razmer uvedli nekaj sprememb v ponudbi mobilnih in fiksnih storitev. Pri tem smo poskrbeli tudi za še večjo varnost ter preglednost in kakovost naših storitev. Tako med drugim uvajamo samodejni zakup prenosa podatkov izven držav območja EU-tarife; osnovni namen storitve je, da vas obvarujemo pred neželenimi visokimi stroški med gostovanjem izven držav območja EU-tarife. Poleg tega bomo v določenih mobilnih paketih povečali količine prenosa podatkov v državah območja EU-tarife. Vam za to ni treba storiti ničesar, vse bomo uredili mi.
Podrobneje spremembe v ponudbi storitev predstavljamo v nadaljevanju.

1. Spremembe pogojev poslovanja​

Z namenom lažjega razumevanja v nadaljevanju povzemamo bistvene spremembe pogojev poslovanja.
V splošnih pogojih poslovanja se na novo podrobneje opredeljujejo možnosti uporabe lastne terminalske opreme, dopolnjujejo se določbe, vezane na zaračunavanje, plačevanje in spremljanje stroškov storitev (med drugim se bo naročnina za mesec, v katerem bo naročnik odpovedal naročniško razmerje, zaračunala za celotno obračunsko obdobje, z izjemo odpovedi ob spremembi pogodbenih pogojev ali ob prehodu k drugemu operaterju), spreminja se določba o nevrnjeni opremi v lasti Telekoma Slovenije, opredeli se trenutek prenehanja naročniške pogodbe v primeru kršitev pogodbe, spreminjajo se določila glede usklajevanja cen s stopnjo rasti življenjskih potrebščin, dodatno se opredeljuje odgovornost naročnika pri zlorabi identitete iz naslova identifikacije naročnika. Za uporabnike se uvaja enotna telefonska številka, in sicer 041 700 700; z enotno telefonsko številko se smiselno spremenijo vsi pogoji poslovanja, ki vsebujejo kontaktne telefonske številke (čistopisi so objavljeni na spletnih straneh družbe).
V posebnih pogojih uporabe fiksnih elektronskih komunikacijskih storitev se spreminjajo določila v povezavi z varovanjem osebnih podatkov in varovanjem osebnih podatkov, ki potrebujejo soglasje naročnika.
Pri pogojih programa zvestobe je opredeljeno, da se lahko naročnik v program zvestobe včlani že s strinjanjem, podanim v naročniški pogodbi oz. aneksu k naročniški pogodbi.
Podrobnejše spremembe posameznih pogojev so vidne na spodnjih povezavah. Priporočamo, da preberete dokument z vidnimi spremembami, ki nazorno prikazuje spremembe.
Splošni pogoji uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d.d.
Politika zasebnosti
Posebni pogoji uporabe fiksnih elektronskih komunikacijskih storitev
Pogoji programa zvestobe Telekoma Slovenije
 

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.468
109
63
40
Malo tu,malo tam :)

Nova samodejna zakupa prenosa podatkov za varno mobilno gostovanje izven držav območja EU-tarife​

Z namenom preprečevanja visokih stroškov mobilnega gostovanja izven držav območja EU-tarife bomo mobilnim naročnikom s 1. novembrom 2024 omogočili samodejni zakup Balkan in samodejni zakup Svet. Samodejna zakupa vključujeta 1 GB prenosa podatkov in bosta samodejno vključena ob prvi porabi prenosa podatkov v omrežju tujega operaterja izven območja EU-tarife, če uporabnik nima oz. ne bo imel vključenega ločenega zakupa za gostovanje v izbrani državi izven območja EU-tarife. Samodejna zakupa vključujeta zgolj prenos podatkov ter ne vključujeta klicev in SMS-sporočil, ki se – tako kot doslej – zaračunajo skladno s prometnim cenikom gostovanja. Veljavnost samodejnega zakupa je od dneva prijave do konca obračunskega obdobja (to je do konca meseca, v katerem je bil opravljen samodejni zakup). Cena storitve je 9,99 EUR z DDV.
Zaračunavanje uporabe storitev po prometnem ceniku gostovanja se prične po porabi količin samodejnega zakupa Balkan oziroma samodejnega zakupa Svet ali morebitnega dodatnega zakupa. V času mobilnega gostovanja bo še naprej aktiven limit gostovanja (60 EUR), ki si ga lahko poljubno nastavite.
Več informacij o samodejnih zakupih je na voljo v Prodajni ponudbi Samodejni zakup Balkan in Samodejni zakup Svet.

3. Najava prenehanja delovanja storitve Pametni dom​

Storitev Pametni dom na platformi NEO bo januarja 2025 prenehala z delovanjem. Oprema bo ostala delujoča, za nadaljnjo uporabo senzorjev, termostatskih glav, pametnih vtičnic in pametnih žarnic je treba zagotoviti ustrezno kontrolno enoto. Vse naročnike, ki imate aktivno katerokoli napravo, kupljeno v okviru storitve Pametni dom na platformi NEO, bodo za pomoč pri nadaljnji uporabi do konca letošnjega leta kontaktirali naši strokovnjaki.
Za nadaljnjo uporabo pametnih kamer Dahua prilagamo navodila.

4. Starejše pakete, ki vključujejo fiksne in mobilne storitve, bomo brezplačno nadgradili s sodobnejšimi​

Naročnikom starejših konvergenčnih paketov, ki vključujejo fiksne in mobilne storitve (v nadaljevanju: paketi), bomo v novembru 2024 paket brezplačno nadgradili s sodobnejšim. Pri tem vam ni treba storiti ničesar, vse bomo uredili mi. Informacija o tem, kateri paket uporabljate, je navedena na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.
Seznam starejših paketov, ki jih brezplačno nadgrajujemo s sodobnejšimi, je na voljo v tabeli tukaj.
Vsebina novih paketov je predstavljena tukaj.

Ob posodobitvi paketov bodo pričele veljati naslednje ugodnosti:
  • Naročnikom paketov NEO Svet A in NEO Svet A (OŠO) z vključeno Drugo številko – NEO se paket Druga številka – NEO spremeni v mobilni paket Naj A.
  • Zasebnim naročnikom podrejenega paketa Druga številka – NEO, ki imajo nosilni paket NEO Svet B, NEO Svet B (OŠO), NEO Svet C in NEO Svet C (OŠO), se podrejeni paket spremeni v paket Druga številka – Naj.
  • Poslovnim naročnikom podrejenega paketa Druga številka – NEO, ki imajo nosilni paket NEO Svet B, NEO Svet B (OŠO), NEO Svet C in NEO Svet C (OŠO), se podrejeni paket spremeni v paket Druga številka – Naj poslovni in se prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
  • Naročniki paketov NEO Svet A, NEO Svet A (OŠO) in NEO Svet B ob prehodu na nov paket prejmete storitev IP-telefonija za 12 mesecev brezplačno. Po tem obdobju se storitev prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
  • Naročniki paketa NEO Svet A ob prehodu na nov paket prejmete programsko shemo Standard brezplačno za 12 mesecev. Po tem obdobju se programska shema prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
  • Naročniki paketov NEO Svet C in NEO Svet B (OŠO) ob prehodu na nov paket prejmete popust v višini 1 EUR z DDV za 12 mesecev. Po tem obdobju se paket prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
  • Naročniki paketa NEO SuperNet (OŠO) ob prehodu na nov paket prejmete popust v višini 2 EUR z DDV za 12 mesecev. Po tem obdobju se paket prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
  • Naročniki paketov NEO Svet B in NEO Svet A (OŠO) ob prehodu na nov paket prejmete popust v višini 3 EUR z DDV za 12 mesecev. Po tem obdobju se paket prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
  • Naročniki paketa NEO SuperNet ob prehodu na nov paket prejmete popust v višini 5 EUR z DDV za 12 mesecev. Po tem obdobju se paket prične zaračunavati skladno s cenikom, ki je objavljen na www.telekom.si.
Naročniki brez vezave, na katere se navedene spremembe nanašajo, lahko svoj paket brezplačno spremenite kadarkoli, naročniki z vezavo pa lahko brezplačno spremembo v katerikoli paket iz naše redne ponudbe opravite do konca novembra 2024. Spremembo lahko uredite na vseh prodajnih mestih Telekoma Slovenije, prijazni in strokovni svetovalci vam bodo pri tem z veseljem pomagali.
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.475
2.943
113
Telekom draži...

Se posebej so zanimive tiste opcije, kjer ti že, če se denimo samo približaš Bosanski meji in ti telefon preko prenosa podatkov prenese par kb za MMS ali kaj podobnega kar smaodejno uturijo 1GB podatkov za 10 eur.
 

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.468
109
63
40
Malo tu,malo tam :)

Sprememba mesečne naročnine fiksnih paketov​

S 1. novembrom 2024 spreminjamo mesečno naročnino fiksnih paketov NEO A, NEO B, NEO C, Net in NEO TV za 2 EUR z DDV, paket Vikend TV za 1,21 EUR z DDV, paket Kabelska TV za 1,30 EUR z DDV in paket Telefonija za 1 EUR z DDV.
Pomembno: Naročnikom z akcijsko mesečno naročnino 28 EUR z DDV ob vezavi se naročnina za čas trajanja veljavnosti akcijske ugodnosti ne spreminja.
Informacija o tem, kateri paket uporabljate, je navedena na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.
Seznam fiksnih naročniških paketov s spremenjeno mesečno naročnino od 1. novembra 2024 je na voljo tukaj.
Naročniki brez vezave, na katere se navedene spremembe nanašajo, lahko svoj paket brezplačno spremenite kadarkoli, naročniki z vezavo pa lahko brezplačno spremembo v katerikoli paket iz naše redne ponudbe opravite do konca novembra 2024. Spremembo lahko uredite na vseh prodajnih mestih Telekoma Slovenije, prijazni in strokovni svetovalci vam bodo pri tem z veseljem pomagali.

6. Sprememba mesečne naročnine nekaterih mobilnih paketov​

S 1. novembrom 2024 spreminjamo mesečno naročnino nekaterih mobilnih paketov za 1,40 EUR z DDV (z izjemo paketov SUPR mini, SUPR najst, SUPR, Naj Naprava in Gluhi A iz naše redne ponudbe), paketa Druga številka za 1 EUR z DDV, paketov 360 Varni A in 360 Varni C za 1,40 EUR z DDV ter paketa 360 Varni B za 1,83 EUR z DDV.
Pomembno: Naročnikom z akcijsko mesečno naročnino se naročnina za čas trajanja veljavnosti akcijske ugodnosti ne spreminja.
Informacija o tem, kateri paket uporabljate, je navedena na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve.
Seznam mobilnih naročniških paketov s spremenjeno mesečno naročnino od 1. novembra 2024 je na voljo tukaj.
Skladno z uredbo EU se v nekaterih mobilnih naročniških paketih povečuje vključena količina prenosa podatkov v državah območja EU-tarife.
Seznam mobilnih naročniških paketov s spremenjeno vključeno količino prenosa podatkov v državah območja EU-tarife od 1. novembra 2024 je na voljo tukaj.
Naročniki brez vezave, na katere se navedene spremembe nanašajo, lahko svoj paket brezplačno spremenite kadarkoli, naročniki z vezavo pa lahko brezplačno spremembo v katerikoli paket iz naše redne ponudbe opravite do konca novembra 2024. Spremembo lahko uredite na vseh prodajnih mestih Telekoma Slovenije, prijazni in strokovni svetovalci vam bodo pri tem z veseljem pomagali.

7. Nadgradnja in zaračunavanje poštnega predala (@siol.net, @siol.com) s 1. 1. 2025​

S 1. januarjem 2025 se spreminjajo pogoji uporabe poštnih predalov (@siol.net, @siol.com), prične se zaračunavanje uporabe teh predalov, tudi tistih, ki so bili brezplačni oz. brezplačno vključeni v paket.
Kje lahko preverite, ali imate vključen poštni predal?
  • V Mojem Telekomu med svojimi naročniškimi razmerji izberite uporabniško ime, nato pa se premaknite nižje do naslova Elektronski uporabniški predal. Če je poštni predal aktiviran, je viden elektronski naslov (npr. ime.priimek@siol.net).
  • Na mesečnem računu za telekomunikacijske storitve pod postavko, ki vključuje zapis »poštni predal«.
Pomembno: Naročnikom, ki trenutno poštnega predala ne plačujete, ga pa imate aktiviranega, bomo na novembrskem in decembrskem računu za telekomunikacijske storitve uporabo poštnega predala prikazali, in sicer s 100-odstotnim popustom. S januarjem 2025 se bo poštni predal začel zaračunavati.
Spremembe uporabe oz. zaračunavanje poštnih predalov s 1. januarjem 2025:
  • uporaba poštnih predalov (v okviru posameznega fiksnega paketa se lahko uporablja do štiri poštne predale) se prične zaračunavati v višini 1 EUR z DDV mesečno, in sicer ne glede na število poštnih predalov (do štiri);
  • Urni paket, ki vključuje brezplačen poštni predal, se spremeni v Samostojni poštni predal, ki se prične zaračunavati 3 EUR z DDV mesečno;
  • Samostojnemu poštnemu predalu se cena zviša za 0,71 EUR z DDV mesečno, in sicer z 2,29 EUR na 3 EUR z DDV mesečno;
  • Standardni paket, ki vključuje poštni predal za 5 EUR z DDV mesečno, se spremeni v Samostojni poštni predal, ki se prične zaračunavati 3 EUR z DDV mesečno.
S 1. novembrom 2024 bomo vsem uporabnikom poštnih predalov omogočili nadgradnjo le-teh na 5 GB oz. bomo v primeru plačljive nadgradnje poštnega predala količine podvojili.
Če kateregakoli poštnega predala ne želite več uporabljati, ga lahko izključite na naslednji način:
  • v Mojem Telekomu med svojimi naročniškimi razmerji izberite uporabniško ime, nato se premaknite nižje do naslova Elektronski uporabniški predal in potrdite gumb Izbriši e-naslov;
  • na vseh prodajnih mestih Telekoma Slovenije.
Pomembno: Ko poštni predal enkrat izključite oziroma izbrišete, ni več mogoče povrniti izbrisane vsebine izključenega poštnega predala.
 

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.468
109
63
40
Malo tu,malo tam :)

Sprememba naročnine programske opcije HBO Premium​

S 1. novembrom 2024 se spreminja mesečna naročnina programske opcije HBO Premium, in sicer z 10,20 EUR z DDV na 11,20 EUR z DDV.

9. Sprememba cen v ponudbi fiksne telefonije (PSTN/WLL)​

S 1. novembrom 2024 se spreminja mesečna naročnina paketov klasične telefonije PSTN in WLL, in sicer se paketom Osnovni tf. priključek (PSTN), Paket klasični neomejeni B (PSTN), Paket klasični neomejeni C (PSTN), Paket klasični neomejeni C (PSTN) – promocija, PSTN tf.prik. (Posebne potrebe) in WLL mesečna naročnina zviša za 1 EUR z DDV.
Seznam paketov fiksne telefonije s spremenjeno mesečno naročnino od 1. novembra 2024 je na voljo tukaj.

Pravni pouk za obvestila o spremembah, ki stopijo v veljavo s 1. novembrom 2024 (točke 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)​

Naročniki, na katere se spremembe, navedene v točkah 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 in 9, nanašajo in se z njimi ne strinjajo, imajo pravico v roku 60 dni od prejema obvestila odstopiti od naročniške pogodbe brez plačila kakršnihkoli dodatnih stroškov (na primer stroškov prekinitve naročniškega razmerja oziroma drugih administrativnih stroškov, pogodbenih kazni, zneskov prejetih ugodnosti ali drugih dogovorjenih nadomestil), razen zapadlih in neplačanih obveznosti.
Na primer: Naročnik je kljub odstopu od naročniške pogodbe dolžan plačati račune za opravljene storitve in poravnati obveznosti iz naslova nakupa terminalske opreme oz. drugega blaga po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave naročniškega razmerja.
Naročniki so v primeru odstopa od naročniške pogodbe dolžni plačati nadomestilo za terminalsko opremo, ki so jo prejeli po akcijski ceni in jo obdržali. Če se odločijo, da bodo Telekomu Slovenije vrnili terminalsko opremo, jo lahko vrnejo v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ob upoštevanju njene normalne rabe. V tem primeru bodo zanjo plačali uporabnino za čas uporabe, Telekom Slovenije pa jim bo vrnil kupnino.

Dodatne informacije so vam na voljo na www.telekom.si, na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na številki 041 700 700.
 

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.369
246
63
Primerjava stari in novi paketi:
1727707364822.png
 

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
41
28
"V kolikor ima uporabnik blokiran prenos podatkov do prenosa podatkov ne bo prišlo in posledično se storitev Samodejni zakup Balkan in Samodejni zakup Svet ne aktivira in ne zaračuna."
 

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.798
127
63
Samodejni zakup Balkan in Samodejni zakup Svet:

Vklop se izvede le v primeru, če uporabnik nima vključenega zakupa za gostovanje v izbrani državi izven območja EU-tarife.

Storitev bo samodejno vklopljena ob prvi porabi prenosa podatkov v omrežju tujega operaterja.

Storitvi Samodejni zakup Balkan ali Samodejni zakup Svet se aktivirata ob prvem prenosu v obračunskem mesecu, če so izpolnjeni pogoji za vklop.

Samodejni zakup Balkan in Samodejni zakup Svet je mogoče tudi izklopiti, kar pomeni, da se vam ob prenosu podatkov v državah iz seznama ne bo samodejno aktiviral Samodejni zakup Balkan ali Samodejni zakup Svet in se vsa poraba zaračuna po rednem ceniku za gostujočo državo. Izklop Samodejnega zakupa Balkan in Samodejnega zakupa Svet je mogoče:
o
prek sporočila SMS s ključno besedo SAMODEJNI ZAKUP NE na številko 1918 (poslana sporočila SMS se obračunajo po veljavnem ceniku),
o
prek Mojega Telekoma ali
o
s pravilno izpolnjeno vlogo za dodatne storitve, dostopno na www.telekom.si.

V primeru izklopa storitve si le to lahko ponovno aktivirate:
o
prek sporočila SMS s ključno besedo SAMODEJNI ZAKUP DA na številko 1918 (poslana sporočila SMS se obračunajo po veljavnem ceniku),
o
prek Mojega Telekoma ali
o
s pravilno izpolnjeno vlogo za dodatne storitve, dostopno na www.telekom.si.
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.475
2.943
113
"V kolikor ima uporabnik blokiran prenos podatkov do prenosa podatkov ne bo prišlo in posledično se storitev Samodejni zakup Balkan in Samodejni zakup Svet ne aktivira in ne zaračuna."
Uporabno. Ker če bom že šel kaj na balkan raje prej nabavim en lokalni esim in je zadeva rešena ceneje in z več prenosa podatkov.