V kakšnem primeru ne dela 5G ? saj če je za eu , potem ima taprave frekvence, pa se mora povezati . Ali ste uporabljali pri kakšnem drugem operaterju volte, ste dali reset telefona preden ste dali sim od telekom not ? Za volte pa se ve, če je prikaz Volte v meniju telefona (nastavitve, mobilna omrežja) pošlješ sms, daš restart in dela saj pri Telekomu je tako.
Se opravičujem, ker sem malo pozen z odgovorom.
5G je trenutno še v "alpha" stanju. Zadeva je nestandardna in bo trajalo še nekaj časa, da bo zadeva delovala tako kot 4G - outofthebox. Trenutno operaterji "spuščajo" v "testno" omrežje, le aparate katere so stestirali in jih dovolili v uporabo. Seveda s tem tudi "silijo" uporabnikom le kakšne Apple, Samsunge Xiaomije in Huawei. Bom počakal na "standardno" rešitev.
Zelo podobno je z VoLTEjem. Že na Bobu sem imel težavo z uporabo te funkcijo na Oneplus, čeprav jih ima A1 v ponudbi. Najprej so mi vključili VoLTE za mojo telefonsko številko, nakar sem javil zgornjo napako - Neznan klicatelj. Prijavil sem napako na HD, nakar so odpisali, da VoLTE za moj aparat ni na voljo. Zanimivo, da imamo doma na BoBu še Samsunga, 1x A50 in A51 in na nobenem še ne deluje ta funkcija, čeprav sem dobil že n SMSov, da je funkcija vklopljena in da naj le ponovno zaženem aparat. No, ne dela.
Sem pa trenutno na Telekomu zadovoljen s funkcijo VoWIFI, saj imam na oddaljeni lokaciji sedaj na voljo le wifi in tako lahko dokaj normalno opravljam klice, kjer ni mobilnega signala. Zaenkrat deluje, čeprav na mojem aparatu naj ne bi. Držim prste, da tako ostane.