Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mogoče malo izven teme.
Dajte na S! te GPRS števce mal porihtat. Mi je eno sejo za 18 MB več naračunal kot bi moral (ob porabi 26 MB).
Potem pa rečejo na CPN, da je merodajna preko 9443.
Halo! Tam zveš šele naslednji dan za prejšnji dan, en pa takoj, ko hočeš preverit.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Prav zaračunalo ali prikazalo v trenutni?
Žal je res osveževanje porabe enkrat dnevno ...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
To je blo že januarja.
Sedaj se je na računu potrdil prevelik obračun, isto kot je kazalo na Asistentu.
Zanimiv način dodatnega "cuzanja", poleg preteklega VFL!

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
To je samo nekaj kar sem opazla na hitro, ker za službo delam raziskavo, kaj bi vzeli... Pa taki lepi kovinski telefoni mi itak niso všeč, ker mi preveč grejejo uhlje med pogovori. http://shop.nokia.co.uk/nokia-uk/product.aspx?sku=5101084

Drugače jaz ciljam na E63 ali kaj podobnega - itak da ne bom kupila pri nas. ;-) http://shop.nokia.co.uk/nokia-uk/product.aspx?sku=3962618&culture=en-GB

Samo par opazk:
- funt ni enako euro
- kaj boste naredili z DDVjem, če jih boste kupili v UK?
- servis - boste telefone pošiljali v UK?
- slovenski jezik - če je podjetje večje imate gotovo kakšnega, ki mu ang. dela težave.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
To je res, delno.
Funt je skoraj enako euru, na Nokia UK ne dostavljajo drugam kot UK-cena je bila mišljena referenčno, ampak imaš še Amazon, pa Ebay - sploh tu so cene tudi še pol nižje.
DDV se plača tukaj po novem oni ga pa odbijejo, če se ne motim. Drugače pa to ni bil mišljen nakup za podjetje ampak samo primerjava. Za privat je pa to boljša opcija kot pri nas ponudba operaterja, za podjetje mogoče ne toliko, sploh če imaš take ljudi ki ne znajo s telefoni in ja, je potem servis mogoče problem. Imajo pa podjetja tudi že mednarodno garancijo in velik folka kupuje tlf čez mejo. Le zakaj bi pitali naše požrešne svinje z visokimi maržami če ni potrebe? ;-) Če kupiš boljši telefon itak ne rabiš garancije.
Pa kot slišim/vidim je zadnje čase pri nas vse več telefonov v paketih ki imajo probleme. Moj bo sigurno iz tujine kdaj, kakšen, pa bomo še videli, trenutno ni neke hude nuje za zamenjavo.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
To je samo nekaj kar sem opazla na hitro, ker za službo delam raziskavo, kaj bi vzeli... Pa taki lepi kovinski telefoni mi itak niso všeč, ker mi preveč grejejo uhlje med pogovori. http://shop.nokia.co.uk/nokia-uk/product.aspx?sku=5101084

Drugače jaz ciljam na E63 ali kaj podobnega - itak da ne bom kupila pri nas. ;-) http://shop.nokia.co.uk/nokia-uk/product.aspx?sku=3962618&culture=en-GB

Samo par opazk:
- funt ni enako euro
- kaj boste naredili z DDVjem, če jih boste kupili v UK?
- servis - boste telefone pošiljali v UK?
- slovenski jezik - če je podjetje večje imate gotovo kakšnega, ki mu ang. dela težave.

da kar odgovorim:
-res da funt ni enak €,je pa po pretvrbi cena še vedno ugodnejša kot pri nas
-pri nakupu iz tujine (razen USA) mi še nihče ni nikoli zaračunal DDV-ja ali carine
-pri današnjih hitrih avionskih poštah to ni noben problem
-telefonu spremeniš product code,updejtaš in imaš SLO jezik. Ker bo seveda nekdo pameten glede garancije,spremeniš product code na originalnega in je to to. Meni še nikoli niso pri Telerayu težili,pa je bilo več kot očitno da ni naložen SW ki ustreza product codu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
kar se pa garancije tiče jo pa teleray-u zatlačim nekam... ko jo je treba uveljavlat pa najde XYZ razlogov da ne velja... je isti k kot če kupim telefon v tujini...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kar se pa garancije tiče jo pa teleray-u zatlačim nekam... ko jo je treba uveljavlat pa najde XYZ razlogov da ne velja... je isti k kot če kupim telefon v tujini...

nisem še imel težav s Telerayom ali katerimkoli drugim servisom. Sem pa slišal veliko kritik na račun teleraya.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
No, jaz pa jih lahko samo pohvalim. So se dvakrat lepo izkazali, nazadnje, ko sem potreboval gumico za bluetooth slušalko sem takoj drugi dan po hitri pošti prejel kar 2
smile-1.gif

Da ne govorim o tem, kako so mi odpravili stvarno napako, poleg tega pa zamenjali ohišje, ki je bilo malce popraskano.
Hebiga, Nokia do Tokia, veliko telefonov, veliko napak. Ne moremo bit vsi čist happy
smile-1.gif

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
To je blo že januarja.
Sedaj se je na računu potrdil prevelik obračun, isto kot je kazalo na Asistentu.
Zanimiv način dodatnega "cuzanja", poleg preteklega VFL!

Ko sejo zaključiš je takoj ne boš videl v trenutni porabi, to je napisano tudi na Si.asistentu (.. 3 urnim zamikom ...). Števec se osveži 1x dnevno (kot je omenil Cawo) stanje in pa GPRS poraba pa se osvežujeta stalno.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.698
6.469
113
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
To je samo nekaj kar sem opazla na hitro, ker za službo delam raziskavo, kaj bi vzeli...
Pokliči na S!Mobil in se bodo njihovi prodajalci s tem ukvarjali, kaj naj vam ponudijo in po kakšni ceni.
grin1.gif

Če je tvoje podjetje njihova stranka in jim naredite dovolj prometa, boš skoraj zagotovo dobila boljšo ponudbo od te na spletni strani. In telefone ti še isti dan prinese njihov kurir.
zmaga.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Nekaj me zanima...

V torek zvečer sem poslal en MMS na E-mail, ki pa je dospel včeraj.
Je to normalno da potrebuje 2 dni za to?

Bi bilo prej, če bi poslal po navadni pošti.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ne, ni normalno. Meni pošlje takoj oziroma maksimalno v roku par minut. Je možno, da nisi imel povezave v splet in ti zato ni poslalo, dalo v čakanje in je poslalo kasneje?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Res je, da mi takoj ni poslalo in sem ga malo za tem, ko sem prišel do boljšega signala še enkrat poslal. Mi je tudi napisalo da je bilo poslano in mi ga je tudi dalo pod poslana sporočila. Sem že prej kdaj pošiljal in vem da je to hitreje delalo. Sem pa sedaj menjal naročniški paket - Orto u nulo in zato sprašujem, ker se mi je to sedaj zgodilo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Menjava paketa na to ne igra vpliva. Probaj poslati še kakšnega in javi, kako je.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.