Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

Ne rabiš imeti nobenih nastavitev in bo delovalo, razen v tujini ne bo.

Ne drzi...
smile-1.gif
...

Sem danes probal... Ce sem pobrisal vse nastavitve na iPnhone, potem je jamral, da ne dela in da moram preverit pri operaterju, ce imam aktiven GPRS... ce sem vpisal vse napacne nastavitve (vpisal sem za Tusmobil) je bilo isto... ce pa sem samo napacno vpisal username, ostale podatke pa pravilno (APN, password) pa je delalo
smile-1.gif
...

Se opravicujem... Sedajle sem se enkrat probal... in pobrisal vse nastavitve... pa je delalo... Tudi ce imam vstavljene druge nastavitve (Mobitel) je delalo...

Edino prej sem bil v Kranju, sedaj pa sem doma... ce ima lokacija kaj veze pri tem
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Probaj še enkrat, ker je bilo danes enkrat popoldne dano tako gor.

Naj bi bilo tako, kot sem opisal, vsaj po mojih informacijah.
wink-1.gif

Sem izgleda prekmalu probal, takrat, ko je bilo tukaj objavljeno... pa izgleda nekdo se ni pritisnil ENTER, da se nastavitev izvede v centrali
evil.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Probaj še enkrat, ker je bilo danes enkrat popoldne dano tako gor.

Naj bi bilo tako, kot sem opisal, vsaj po mojih informacijah.
wink-1.gif

Sem izgleda prekmalu probal, takrat, ko je bilo tukaj objavljeno... pa izgleda nekdo se ni pritisnil ENTER, da se nastavitev izvede v centrali
evil.gif

Ni problema
smile-1.gif

Verjetno še ni bilo vse zagnano
smile-1.gif

@jernej: Ker je, roko na srce, MMS resnično tak feature, da si ne moremo privoščiti, da ga ne bi imeli, ko prekoračimo GPRS in nas to skrbi?
Po moje tako potrebuje en uporabnik na milijon, torej tri četrtine enega uporabnika na Si.mobilu, en uporabnik na m@ in četrtina uporabnika pri Tušu
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Se strinjam, da omenjena kombinacija težav ni ravno pogosta, sva pa že dva uporabnika takoj pomislila nanjo. Tako da ravno one-in-a-million ni. Razen če misliš, da razen naju na Alterju noben ne bo imel podobnih pomislikov v celi Sloveniji.

Uporabniku prijazen operater bi tovrstno nadgradnjo obvezno vpeljal skupaj s sistemom, da lahko izbiraš, kaj se po dosegu zakupljenih podatkovnih količin zgodi s prenosom podatkov - ali se nadaljuje in plačuješ per MB ali pa se ustavi.

Dejstvo je, da je prenos podatkov preko zakupljenih količin odličen način, kako lahko operater na enostaven način od nevednega uporabnika (najpogosteje z novim telefonom) "izcuza" tudi po par 100 EUR v prvem mesecu. Ravno zato ne morem drugače, kot da sklepam, da je tovrstna odločitev v prvi vrsti ekonomske narave in ne tehnične.

Po novem bo namreč internet začel delovati vsem... tudi tistim, ki imajo nalašč izklopljen prenos podatkov na tak način, da ne vpišejo podatkov za povezavo. Kaj to pomeni v kombinaciji z 0MB zakupljenih podatkov, pa je menda vsem jasno.

Dejstvo je, da operaterji prenos podatkov obravnavajo kot "premium storitev". V primerjavi z glasovnimi komunikacijami je cena prenosa podatkov (in predvsem način zaračunavanja) precej zasoljena.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Predvsem je user friendly expirience.

Sicer pa, jaz sem tudi pomislil na to, vendar sem pomislil tudi na to, kolikšna je verjetnost.
Vidva sta pomislila, pa še 10 ostalih. Naj pa kdo javi, če ima s tem dejansko problem, da mora nujno prejemati MMS, hkrati pa ima do konca skurjen prenos podatkov.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

True! Sedaj je prenos podatkov končno na nivoju klicev in SMS-ov... it simply works.

Edino kar sem želel poudariti je, da bi si, glede na sistem zaračunavanja prenešenih podatkov in dejstvu, da je prenašanje podatkov v ozadju nekaj, česar uporabnik ne opazi (klici in SMS-i pač ne potekajo "v ozadju"), želeli še malo več kontrole nad prenosom podatkov.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kaj je sedaj s tem UMTS900 pri Simobilu .Kaj testnega ? Kdaj bo kaj zagon ? Je že kaj kje napisanega kako pa kaj s tem ?
Tam nekje pri Ribnici ali Kočevju pravijo, da je testno UMTS900.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

True! Sedaj je prenos podatkov končno na nivoju klicev in SMS-ov... it simply works.

Edino kar sem želel poudariti je, da bi si, glede na sistem zaračunavanja prenešenih podatkov in dejstvu, da je prenašanje podatkov v ozadju nekaj, česar uporabnik ne opazi (klici in SMS-i pač ne potekajo "v ozadju"), želeli še malo več kontrole nad prenosom podatkov.

Se strinjam tudi s tvojo trditvijo, popolnoma. Ampak operater tudi ne more skrbeti za to, da nekdo ne prenaša podatkov "v ozadju". Pravzaprav mora potem skrbeti, da njegova ponudba ne deluje ... Za to mora skrbeti uporabnik. Če stvar ne deluje, kot bi morala, potem je krivda na ponudniku aparata/OS-a in ne operaterja, vsaj tako je moje mnenje.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Evo, dans sem prenesel lastništvo, in podaljšal naročnino, pa me nekaj zanima. Zanima me, če sem upravičen do 5 mesecev brez plačila opcije 201, ker sem podaljšal orto u nulo, ženska na šalterju pa ni znala povedat, sam naročnino je podaljšala pa bonus je dala, ker nisem telefona vzel. Lahko kdo to preveri (borovnica...)? Sicer pa je naročnina na Amadej Pevec.

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ponudba velja do 31. 1. 2011 oz. do odprodaje zalog, za nove in obstoječe naročnike Si.mobila, ob hkratni vezavi za 24 mesecev na paketu ORTO U NULO, z nakupom izbranega telefona iz akcije ORTO TELEFONI ter sklenitvi naročniškega razmerja na Opcijo 201.

Torej ne. Velja samo če vzameš tudi telefon in se vežeš za 24 mesecev.

Sicer pa ne razumem tega ''podaljšal sem naročnino''. Saj nič ni treba podaljševat, naročnina traja dokler je ne prekličeš (ali pa dokler nisi star 31 let).

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Torej, če se nisi vezal z aparatom, pa še v tej akciji so določeni aparati in zgolj na paketu ORTO U NULO, potem ti ne pripada brezplačna Opcija 201.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Aha, spregledal sem ob nakupu novega telefona... Škoda... Hvala za odgovor. S tem podaljšal sem sem pa mislil, da sem se ponovno vezal za 2 leti.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.