Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Noup...na telefonu mora biti vpisan oz. nastavljen
smile-1.gif

Ampak se nastavitev naredi samodejno, ko vstavis SIM kartico...

Žal ne (mogoče na iPhonu
smile-1.gif
)...sem nastavil že dosti znancem, odvisno pri katerem operaterju so.
g

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:

Žal ne (mogoče na iPhonu
smile-1.gif
g

Pred 15-imi leti? Ali pa na kaksnem cungalunga kitajskem mobilniku z dvema SIM karticama
smile-1.gif
Ze precej let namrec ne poznam mobilnika, pri katerem bi to bilo treba nastavljati ... Pa ni vazno, ali je mobilnik kupljen pri operaterju ali v prosti prodaji ...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Hvala za potrditev . To sem jaz napisal že prej pa so me popravili in napisali da ni res in da sem se jaz zmotu . THX .TUPLI

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:

Žal ne (mogoče na iPhonu
smile-1.gif
g

Pred 15-imi leti? Ali pa na kaksnem cungalunga kitajskem mobilniku z dvema SIM karticama
smile-1.gif
Ze precej let namrec ne poznam mobilnika, pri katerem bi to bilo treba nastavljati ... Pa ni vazno, ali je mobilnik kupljen pri operaterju ali v prosti prodaji ...

Ne...lansko leto sem jih vsaj na treh tel. nastavil (pač starejši ljudje
smile-1.gif
), ker so imeli še od drugega operaterja nastavljeno št. klicnega centra. Aparati so bili stari max 2 leti. Pitaj boga kako je zdej s tem...nisem se pa nikoli poglabljal v to.
g

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi pri Tusmobilu ocitno deluje, ce so vpisane napacne nastavitve...

Ravnokar sem probal na iPhone-u z vpisanimi nastavitvami za Si.mobil... in gre normalno na internet... in tudi Speedtest dela BP
smile-1.gif
...
20110117-knfxpw6961agyhtabwqa8am36.jpg

Se frisna meritev v okolici Medvod:

Tusmobil:
85770888.png

85771063.png

Si.mobil:
85770284.png

85770140.png

22. jul 2007
13.560
1.745
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
fak, zdaj bodo že spet na udaru tipke za bližnjico live pri vodafonovih telefonih, kaj pa če sploh ne želiš uporabljati interneta na telefonu ali sploh obstaja možnost da se izklopi
10.gif
a ni nobenega simobilovca gor da odgovori na zgornje vprašanje
confused-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Evo odgovor za kaj dela MMS in GPRS tudi ko so nastaviteve napačne..

Citat:
Uporaba MMS-a in mobilnega interneta kljub napačnim nastavitvam telefona

V Si.mobilu smo uvedli rešitev, ki omogoča uporabo mobilnega interneta (prenos podatkov) in uporabo MMS-ov tudi z napačnimi nastavitvami telefona.

Si.mobil s tem odpravlja težave uporabnikov, ki zaradi napačnih nastavitev v svojih telefonih niso mogli pošiljati in prejemati sporočil MMS in niso mogli dostopati do storitev za prenos podatkov.

Rešitev omogoča uporabo storitev MMS in mobilni internet v Si.mobilovem omrežju.

Če bodo uporabniki želeli te storitve uporabljati tudi v gostovanju, pa bodo morali poskrbeti tudi za pravilne nastavitve v svojem telefonu; svetujemo, da se za pomoč obrnejo na Si.mobilov Center za pomoč uporabnikom (080 40 40 40).

Uporabniki lahko storitve mobilnega interneta in uporabo MMS-a po želji tudi blokirajo, za kar se lahko obrnejo na Si.mobilov Center za pomoč uporabnikom (080 40 40 40).
vir: http://www.simobil.si/sl/insid...33-0E30B0F0213C

grims-1.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Z kolegovo sposojeno HSDPA+ ZTE MG668 kartico sem probal Si.mobil omrežje HSPA+ do 21 Mbit/s pa nikjer ni delalo kaj hitreje kot z ZTE K3565 Testiral :Ljubljana na območju BTCja , MB Center in Celje na območju Celjskega sejma...

Baje naj bi v decembru posodabljali na 21Mbit/sec na območju LJ MB in CE in še kje...
Kako je kaj na tem dela komu kaj več kot HSDPA ??
Kako je z novimi UMTS podatkovnimi napravami za 21Mbit/sec ?? Kdaj ??

clarity

Pripravnik
5. dec 2007
72
0
6
hmm, mene pa zanima a to pri teh njihovih novih nastavitvah pomeni da gre ves promet preko njihovga proxija ali je vsaj to izkljuceno?
prej si lahko vsaj to iz gprs nastavitev pobrisal pa sel direkt na net...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Dostopna točka je še vedno dostopna točka in po moje tudi brez le-te povezava v splet ne deluje. Nisem pa probaval tega, tako da potrditi ne morem ...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Opazil sem Simobilovo in Tušmobilovo anteno. Kako to, da ima Simobil tako velike, Tušmobil pa majhne? RAČUNE
smile-1.gif

Prilagam sliko, kjer sta anteni skupaj na istem koncu, ne pade tako v okolje..
1110891-antena.JPG

Priponke

• 1110891-antena.JPG
    1110891-antena.JPG
    23,9 KB · Ogledi: 160

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Vidim, da si strokovnjak na tem področju.

Tisto levo ni Simobilova "antena". Tisto je antenski stolp, na katerem je gor več anten (gotovo ne samo simobilove). In verjetno bi tudi tušmobil lahko bil na istem stolpu pa je bilo najbrž ceneje postaviti svoj stolp kot pa najeti prostor na obstoječem.

Kaj bi imel raje (vse antene na enem stolpu, ali za vsako anteno svoj stolp)?

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
More se mal razprava razvit
smile-1.gif
vem da je shared antena, vendar samo tako boste spet na plan prišli tisti, ki kej veste pa da se ostali kej naučimo.. hehe
zanimiv mi je kakšno sliko napopat al pa video, ker pove več in potem se razvije razprava in tisti ki berejo lahko zvejo veliko. a ni tako?
wink-1.gif

aja pa sej tisti, ki ste kej brali moje poste v temah, veste da rad proviciram, sploh vas simobilovce, da vidim kako branite svojega (tudi mojega) operaterja
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Z 20. februarjem se ukinja paket SIMPL+

Naročnike na paketu SIMPL+ na mesečni račun obveščamo, da bomo paket SIMPL+ na mesečni račun z dnem 20.02.2011 ukinili.

Po tem datumu bomo paket SIMPL+ na mesečni račun spremenili v paket SIMPL na mesečni račun, v kolikor naročnik sam ne spremeni svojega obstoječega naročniškega paketa. Naročniki lahko do omenjenega datuma brezplačno spremenite paket SIMPL+ na mesečni račun v katerikoli paket SIMPL na mesečni račun ali paket ZAME.

Dodatne informacije dobite tudi na brezplačni številki 080 40 40 40 ali na Si.mobilovih prodajnih mestih.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Z 20. februarjem se ukinja paket SIMPL+

Naročnike na paketu SIMPL+ na mesečni račun obveščamo, da bomo paket SIMPL+ na mesečni račun z dnem 20.02.2011 ukinili.

Po tem datumu bomo paket SIMPL+ na mesečni račun spremenili v paket SIMPL na mesečni račun, v kolikor naročnik sam ne spremeni svojega obstoječega naročniškega paketa. Naročniki lahko do omenjenega datuma brezplačno spremenite paket SIMPL+ na mesečni račun v katerikoli paket SIMPL na mesečni račun ali paket ZAME.

Dodatne informacije dobite tudi na brezplačni številki 080 40 40 40 ali na Si.mobilovih prodajnih mestih.

Ni neka silna novica...
evil.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Dan, mam eno vprašanje. Kako se loči med Simobil Mobitel in Tušmobil antenami. Hvala za odgovore.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.