Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
ksz

Tega Simobilovega obvestila ne razumem najbolje. Lahko kdo pojasni, kako naj bi to sploh izgledalo?

http://www.simobil.si/sl/insid...33-0E30B0F0213C

Citat:

V Si.mobilu smo uvedli rešitev, ki omogoča uporabo mobilnega interneta (prenos podatkov) in uporabo MMS-ov tudi z napačnimi nastavitvami telefona.

Si.mobil s tem odpravlja težave uporabnikov, ki zaradi napačnih nastavitev v svojih telefonih niso mogli pošiljati in prejemati sporočil MMS in niso mogli dostopati do storitev za prenos podatkov.

Rešitev omogoča uporabo storitev MMS in mobilni internet v Si.mobilovem omrežju.

Če bodo uporabniki želeli te storitve uporabljati tudi v gostovanju, pa bodo morali poskrbeti tudi za pravilne nastavitve v svojem telefonu; svetujemo, da se za pomoč obrnejo na Si.mobilov Center za pomoč uporabnikom (080 40 40 40).

Uporabniki lahko storitve mobilnega interneta in uporabo MMS-a po želji tudi blokirajo, za kar se lahko obrnejo na Si.mobilov Center za pomoč uporabnikom (080 40 40 40).

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
prosim za pomoč...
sin bi vzel preko simobil vezave HTC desire HD...zame...jest bi mu dal svojega desireja. Zanima me sledeče, a so telefoni kupljeni preko simobila zaklenjeni, imajo kake logotipe na ohišju, kake simobilove appje, kako je z garancijo, je enaka kot pri nakupu telefona preko mobitela, tušmobila. Sedanjega sem kupil na mobitelu brez vezave in sem dobil telefon čist, brez kake mobitelove navlake in logptipov z dvoletno garancijo. Mi je trgovec povedal, da imajo za redno prodajo čisto posebaj zalogo.
hvala za odgovor

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Simobil ne zaklepa več telefonov, za kar se jim tudi sam zahvaljujem.
Sicer pa že dolgo nisem videl njihovega aparata z Vodafone oz. S! oznakami.

lp

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Jaz sem kupil Desire HD-ja pri simobilu na orto u nulo in je čisto navaden telefon, kot če ga kupiš v prosti prodaji (originalna htc-jeva embalaža, odklenjen na vsa omrežja, brez vodafone aplikacij,...)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Najbrž...
confused-1.gif
ampak a bi lahko to še bolj neumno napisali?!

Še eno podvprašanje:

Kaj se zgodi z uporabniki telefonov, ki dosežejo kvoto mesečnega prenosa podatkov in želijo zadevo ugasniti na tak način, da pobrišejo nastavitve za internet, MMS pa pustijo (da lahko še vedno prejemajo sporočila)? Bodo podatki veselo leteli naprej?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mataur pravi:
prima, hvala za odgovore...a mogoče kdo ve, tkole iz glave, kje v Ljubljani z okolico jih imajo, da ne klicarim okol...
Mercator center, včeraj so jih imeli.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Najbrž...
confused-1.gif
ampak a bi lahko to še bolj neumno napisali?!

Še eno podvprašanje:

Kaj se zgodi z uporabniki telefonov, ki dosežejo kvoto mesečnega prenosa podatkov in želijo zadevo ugasniti na tak način, da pobrišejo nastavitve za internet, MMS pa pustijo (da lahko še vedno prejemajo sporočila)? Bodo podatki veselo leteli naprej?

Zna biti, da ne bodo. najbolje na info poklicat.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Borovnica eno vprašanje zate:

Je možno koristiti petrolov popust na paketu 3 zame. (na s@ strani piše za nove pakete zame)
Je kaka možnost ali je mision imposible.

hvala

lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
ksz

Tega Simobilovega obvestila ne razumem najbolje. Lahko kdo pojasni, kako naj bi to sploh izgledalo?

Citat:

V Si.mobilu smo uvedli rešitev, ki omogoča uporabo mobilnega interneta (prenos podatkov) in uporabo MMS-ov tudi z napačnimi nastavitvami telefona.

Si.mobil s tem odpravlja težave uporabnikov, ki zaradi napačnih nastavitev v svojih telefonih niso mogli pošiljati in prejemati sporočil MMS in niso mogli dostopati do storitev za prenos podatkov.

Rešitev omogoča uporabo storitev MMS in mobilni internet v Si.mobilovem omrežju.

Če bodo uporabniki želeli te storitve uporabljati tudi v gostovanju, pa bodo morali poskrbeti tudi za pravilne nastavitve v svojem telefonu; svetujemo, da se za pomoč obrnejo na Si.mobilov Center za pomoč uporabnikom (080 40 40 40).

Uporabniki lahko storitve mobilnega interneta in uporabo MMS-a po želji tudi blokirajo, za kar se lahko obrnejo na Si.mobilov Center za pomoč uporabnikom (080 40 40 40).

Ne rabiš imeti nobenih nastavitev in bo delovalo, razen v tujini ne bo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Je možno koristiti petrolov popust na paketu 3 zame. (na s@ strani piše za nove pakete zame)

hvala

lp

Po moje samo na NOVIH paketih ZAME.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik smt pravi:

hvala

lp

Samo novi, saj meni so tako rekli
smile-1.gif

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Meni pa so rekli da velja za vse pakete, ki so enaki novim. Torej tudi 3 zame in 5 zame. info z 080404040

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
ksz

Citat:

To se mi pa zdi "ful dobro"
uf-1.gif
za tiste, ki so bili primorani "pokvariti" nastavitve zaradi kaksnih podatkov lacnih telefonov...

Ne vem, mogoce pa ne razmisljam v pravo smer

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
No, točno o tem sem tudi jaz razmišljal!

In dokler ni opcije, da po prekoračitvi zakupljenih količin prenos podatkov enostavno ugasne, je tole samo še ena opcija cuzanja denarja od lastnikov Android in iOS telefonov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

Ne rabiš imeti nobenih nastavitev in bo delovalo, razen v tujini ne bo.

Ne drzi...
smile-1.gif
...

Sem danes probal... Ce sem pobrisal vse nastavitve na iPnhone, potem je jamral, da ne dela in da moram preverit pri operaterju, ce imam aktiven GPRS... ce sem vpisal vse napacne nastavitve (vpisal sem za Tusmobil) je bilo isto... ce pa sem samo napacno vpisal username, ostale podatke pa pravilno (APN, password) pa je delalo
smile-1.gif
...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Probaj še enkrat, ker je bilo danes enkrat popoldne dano tako gor.

Naj bi bilo tako, kot sem opisal, vsaj po mojih informacijah.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
No, točno o tem sem tudi jaz razmišljal!

In dokler ni opcije, da po prekoračitvi zakupljenih količin prenos podatkov enostavno ugasne, je tole samo še ena opcija cuzanja denarja od lastnikov Android in iOS telefonov.

iOS telefoni imajo opcijo popolnoma izkljucit prenos podatkov (vsaj z zadnjimi verzijami) ...

20110113-ft21772b35e2k5yknna2cwtb35.jpg

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.