Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
A kdo ve kaj se da narediti, namreč 6.10 sem pri SIMOBILu sklenil naročniško razmerje in ob tem zahteval tudi prenos telefonske številke iz mobitelovega naročniškega razmerja. Kmalu sem dobil SMS, da bo številka prenešena 12.10.2010, kar je danes in danes sem prejel tudi SMS, da je moja telefonska številka 051XXXXXX sedaj aktivna v omrezju Si.mobil. Staro razmerje je bilo seveda s tem prekinjeno, tako da stara (mobitelova) SIM kartica ni več aktivna, na novi pa naj bi bila aktivna stara številka. Odhodni klici lepo delujejo, klicatelju se izpiše prava številka (prenešena), prav tako delujejo odhodni in dohodni SMS-i, medtem ko na moje presenečenje ne delujejo dohodni klici. Preizkusil sem vse od klicev iz Telemachovega VoIPa, Mobitela, Simobila,... vedno se oglasi odzivnik, ki pravi da ta številka ne obstaja. Seveda sem se takoj obrnil na Simobilovo pomoč na internetu kjer sem vse razložil in svetovalka Kaja (se mi zdi) mi je povedala, da je očitno prišlo do napake pri prenosu in naj pokličem 080404040, kar sem tudi storil. Še enkrat sem razložil celotno zgodbo in svetovali so mi naj pokličem ##004# in poskusim, če bo kaj drugače. Seveda je bil rezultat enak (številka ne obstaja...), zato sem klical še enkrat. Tokrat sem dobil na telefon nekoga drugega, ki sem mu spet use razložil, le ta pa mi je svetoval naj ugasnem in ponovno prižgem telefon. Tudi to sem storil, še enkrat poizkusil poklicati svojo številko z drugega telefona in ker je bilo stanje isto kot prej sem ponovno klical na Simobil. Na telefon sem dobil isto osebo kot prejšnič, ki mi je tokrat zagotovila, da bodo moj problem predali naprej tehnikom. Čez nekaj časa dobim SMS: "Vaša prijava je resena. Lep pozdrav,". Ponovno sem nekoga prosil, da me je poklical in tudi tokrat "številka ne obstaja". Sedaj sem še enkrat klical na Simobil, razložič celo štorijo in problem je bil ponovno predan naprej.

Problem je, kar sem že cel dal nedosegljiv (začasne številke nimam več, prenešena ne deluje, razmerje na mobitelu pa je bilo s prenosom prekinjeno), z reševanjem problema pa slabo kaže.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Ponovno sem nekoga prosil, da me je poklical in tudi tokrat "številka ne obstaja". Sedaj sem še enkrat klical na Simobil, razložič celo štorijo in problem je bil ponovno predan naprej.
Prekliči vse preusmerite (v meniju telefona) in vklopi klic na čakanju (isto v meniju).

Potem si vklopi storitev zgrešeni klic - http://www.simobil.si/sl/services.cp2?cid=E1D24071-71CB-A9FD-27BD-084A1900E33C&linkid=service

Vklopi in izklopi aparat in poizkusi še enkrat.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Ponovno sem nekoga prosil, da me je poklical in tudi tokrat "številka ne obstaja". Sedaj sem še enkrat klical na Simobil, razložič celo štorijo in problem je bil ponovno predan naprej.
Prekliči vse preusmerite (v meniju telefona) in vklopi klic na čakanju (isto v meniju).

Potem si vklopi storitev zgrešeni klic - http://www.simobil.si/sl/services.cp2?cid=E1D24071-71CB-A9FD-27BD-084A1900E33C&linkid=service

Vklopi in izklopi aparat in poizkusi še enkrat.
"Številka ne obstaja. Prosim preverite klicno ...."

Sem že prej probaval z preklicevanjem preusmeritev in tudi preusmeritvijo na neko drugo številko, pa potem spet preklicat, pržigat ugašat telefon... ni razlike.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Letos spomladi sem imel Nokio E72... in pri tem modelu je bila ze vkljucena brezplacna opcija Nokia Messaging... Ko sem imel pa Nokio E71 pa Nokia Messaginga sploh se ni bilo... takrat je bil Ovi Mail, ki pa ni bil enak sedanjemu Nokia Messagingu ...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
"Številka ne obstaja. Prosim preverite klicno ...."

Sem že prej probaval z preklicevanjem preusmeritev in tudi preusmeritvijo na neko drugo številko, pa potem spet preklicat, pržigat ugašat telefon... ni razlike.
Potem poizkusi še preklicati prepovedi (call barring) - za vsak slučaj.
A tudi SMS za zgrešeni klic ne pride?

Lahko pa preveriš kje je tvoja številka:
http://www.simobil.si/sl/mnp.cp2?cid=BF820EBA-49EC-CB78-11A0-7D56CBEDBB2F&linkid=mnp
http://www.npch.si/
*130*041700700# - na Mobitelovih omrežjih (Izi, Debitel)
*789*040300300# - na Simobilu (za naročnike)

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
očitno si že prijavil napako v klicnem centru,..napaka bi morala biti odpravljena hitro,..
v kolikor ne bo odpravljena do jutri me kontaktiraj,..
b

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Windows Phone 7 kmalu pri Si.mobilu

Skupina Telekom Austria Group bo na svojih trgih srednje in vzhodne Evrope predstavila Windows Phone 7

Skupina Telekom Austria Group (VSE: TKA, OTC US: TKAGY) je včeraj takoj po Microsoftovi globalni predstavitvi napovedala predstavitev prvih težko pričakovanih mobilnih naprav Windows Phone 7 na vseh trgih po srednji in vzhodni Evropi, kjer je podjetje prisotno (z izjemo Belorusije). Zaradi trdnega in dolgotrajnega partnerstva z Microsoftom bo skupina Telekom Austria Group v prvi skupini ponudnikov, ki bodo predstavili Windows Phone 7 in z njimi tudi nov Micorosoftov operacijski sistem za pametne mobilne telefone na sedmih trgih srednje in vzhodne Evrope, na katerih je prisotna, že pred začetkom božično-novoletne sezone. V mesecih pred koncem leta bodo prvi pametni telefoni Windows Phone 7 (WP7) na voljo pri Si.mobilu v Sloveniji ter pri ostalih sestrskih družbah v Avstriji, Bolgariji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in Liechtensteinu, kar je posledica vodilnega položaja skupine v inovativnosti, tehnologijah ter odličnih dosežkov v preteklosti. Belorusija bo sledila kmalu, takoj ko bo nov operacijski sistem WP7 prilagojen za podporo ruščini in cirilici.

Hannes Ametsreiter, predsednik uprave skupine Telekom Austria Group, je povedal: "Zadovoljni smo, da ne gre zgolj za A1 Telekom Austria na našem domačem trgu, ampak da se bodo, z izjemo Belorusije, vse članice skupine po srednji in vzhodni Evropi, v Bolgariji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji in Makedoniji in v Liechtensteinu že v prvi skupini pridružile ponudnikom Windows Phone 7. To je v skladu s strategijo naše skupine, da uporabimo svoj vodilni položaj v inovativnosti in tehnologiji ter izkoristimo prednosti prvega na trgu, medtem ko izmenjujemo najboljše prakse med vsemi našimi družbami tin delimo znanje v okviru svojega dosega."

Alfredo Patron, vodja Microsoftovega mobilnega poslovanja v regiji Evropa in Bližnji vzhod, je dodal: "Microsoft je navdušen nad partnerstvom s skupino Telekom Austria Group in podporo ob predstavitvi prvih naprav Windows Phone 7 na trgih srednje in vzhodne Evrope, kjer so prisotni, takoj po svetovni predstavitvi."

Ob hitro rastočem trgu pametnih telefonov, za katerega raziskovalna agencija IDC ocenjuje, da bo beležil 55,4-odstotno letno rast, nov rod naprav Windows Phone 7 odlično dopolnjuje nabor pametih telefonov v ponudbi skupne Telekom Austria Group in dodatno razširja ponudbo najsodobnejših storitev tako za poslovne kot tudi za zasebne uporabnike. Pametni mobilniki WP7 integrirajo in združujejo uporabne poslovne funkcionalnosti z zabavo in družabnimi omrežji prek različnih platform z uporabo inovativnega in prilagodljivega uporabniškega vmesnika za popolno uravnoteženost med poslovnim in zasebnim vidikom vsakega posameznika, s čimer ustvarja novo doživetje uporabe telefona, saj združuje vse stvari, ki so ljudem najpomembnejše. Torej je Microsoftova strategija "oblak in trije zasloni" (cloud and 3-screen strategy), ki ponuja storitve za zasebne uporabnike (zabavo, družabna omrežja, glasbo, fotografije itd.) in poslovne aplikacije (funkcionalnosti Microsoft Office, e-pošto, možnosti nastavitve opravil) prek različnih platform (trije zasloni: osebni računalnik, mobilni telefon, televizor) odlično usklajena z vlogo skupine Telekom Austria Group kot globalnega ponudnika celostnih telekomunikacijskih storitev in njeno zavezo k ponujanju konvergentnih rešitev iz enega vira različnim segmentom uporabnikov.

Si.mobil bo v Sloveniji svojim uporabnikom iz nabora pametnih telefonov WP7 najprej ponudil mobilnik Samsung Omnia 7. Mobilniki bodo omogočali tematske skupine People Hub* in Office Hub** s podporo za SharePoint Workplace inPicture Hub***. Storitve in zmožnosti WP7 se bodo stalno nadgrajevale.

Opombe
Windows Phone 7 ustvarja neprimerljiv nabor integriranih izkušenj na telefonu z uporabo tematskih skupin Windows Phone (Windows Phone Hubs). Tematske skupine združujejo povezane spletne vsebine, aplikacije in storitve v enoten pogled za poenostavitev pogostih opravil. Tematska skupina People Hub prinaša privlačno družabno doživetje z združevanjem povezanih vsebin glede na osebo, vključno s posodobitvami iz družabnih omrežij in fotografijami. Ponuja tudi osrednjo točko za objavljanje posodobitev na Facebooku in Windows Live v enem koraku. Tematska skupina Office Hub prinaša znano doživetje globalno vodilne programske opreme za produktivnost na Windows Phone. Z dostopom do Microsoft Office OneNote in SharePoint Workplace na enem mestu lahko uporabniki preprosto berejo, urejajo in izmenjujejo dokumente. Z dodatnimi zmogljivostmi Outlook Mobile lahko uporabniki ostanejo produktivni in na tekočem tudi takrat, ko so na poti. Tematska skupina Pictures Hub*** olajša izmenjavo fotografij in videa v družabnih omrežjih z enim korakom. Windows Phone 7 Series združuje tudi uporabnikove fotografije, tako da jih integrira s spletom in osebnim računalnikom, kar naredi telefon idealno napravo za prikaz celotne zbirke fotografij in videa.

O skupini Telekom Austria Group

Skupina Telekom Austria Group je vodilni telekomunikacijski ponudnik na področju srednje in vzhodne Evrope. Skupina od novembra 2000 kotira na Dunajski borzi in je dejavna v osmih državah: v Avstriji (A1 Telekom Austria), v Sloveniji (Si.mobil), na Hrvaškem (Vipnet), v Srbiji (Vip mobile), Makedoniji (Vip operator), Bolgariji (Mobiltel), Belorusiji (Velcom) in Liechtensteinu (mobilkom liechtenstein). Poslovno področje skupine obsega govorno telefonijo, podatkovne in IT-storitve, internetni dostop, večpredstavnostne storitve, mobilni internet ter podatkovne in plačilne storitve. Skupina skrbi za okrog 2,3 milijona stacionarnih priključkov v Avstriji in za okrog 19,2 milijona uporabnikov mobilne telefonije v osmih državah. Skupina Telekom Austria Group zaposluje več kot 16.000 ljudi in je v poslovnem letu 2009 ustvarila za 4,8 milijarde evrov prihodkov. Skupina Telekom Austria Group svojim uporabnikom ponuja storitve govorne telefonije, širokopasovni internet, multimedijske storitve, podatkovne in IT rešitve, veleprodajo in rešitve za mobilno plačevanje. Več informacij lahko najdete na spletni strani http://www.telekomaustria.com/.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Letos spomladi sem imel Nokio E72... in pri tem modelu je bila ze vkljucena brezplacna opcija Nokia Messaging... Ko sem imel pa Nokio E71 pa Nokia Messaginga sploh se ni bilo... takrat je bil Ovi Mail, ki pa ni bil enak sedanjemu Nokia Messagingu ...

Sem se zmotil ja, mislil sem E72. Je pa res, da ne vem, če so service razširili tudi na E71.

SynTax64

Pripravnik
6. jan 2009
74
0
6
Samo za info. Simobil ima v svoji ponudbi popolnoma prenovljene pakete ZAME od 7€ za XS Zame paket pa vse tja do 46e za paket XL Zame.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
imajo objavljene te pakete?

Vidim, da spet ZAJEBALI uporabnike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PA TO NE MOREŠ VERJET.

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Obstoječih niso zajebali, ker so stare pakete pustili pri miru za razliko od Mobitela, ki je šaril po obstoječih paketih.

JapanskaBuba

Zelenc'
7. jul 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik Zurbum pravi:
S tem, da so podražili prenos podatkov. Tudi brezplačnih SMSjev ni več. :|

Prenos podatkov se ni podražil, saj opcije Mobilni internet ostajajo nespremenjene. Z opcijami Plus si znižaš ceno telefona in dobiš še nekaj podatkov - se moraš pa vezati nanjo za 24 mesecev. Nekakšna nadgradnja pretekle ponudbe Znižaj si.

Sporočila SMS/MMS si lahko dokupiš.

Sicer verjetno odvisno od porabe, za nekatere bodo novi paketi bolj, za druge pa manj ugodni. Dosedanji uporabniki lahko ostanejo na starih paketih, če želijo.

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Cool, sem mislil, da so opcije Mobilni internet 2GB za 12€ nadomestili z novimi 18€ za 3GB.

Imam Tri Zame, domnevam, da si še vedno lahko vklopim "Napredni paket" 2GB za 12€?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Haha...za razliko od Mobitela Simobil zna razmišljati. Stare pakete so pustili pri miru, le nove so ponudili, ki so pa kar ok. Dobra poteza.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kaj pa neomejeni klici v Si.mobil? to ne šteje? V novih paketih imaš določeno količine v vsa druga omrežja (fix in mobilne), kvoto si vsak izbere sam,..
sms-je eni pošiljajo drugi ne,
z opcijami plus pa si nižaš ceno telefona, pri pametnih telefonih skoraj moraš imeti dodatno opcijo za mobilni internet saj te v nasprotnem primeru čaka visok račun,..lahko pa pri pametnem telefonu ukineš mobilni internet
evil.gif

b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.