Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ti najbrž misliš tako kot imajo pri mobitelu narejeno .Ne ,samo tako imamo pri simobilu za pregled porabe stanja .

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
A zastonj nokia messaging sploh dela? Poslal sem sms, dobil odgovor da je vklopljeno, ampak ko je potekel trial mi ne dela več.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Simobil obljublja: Podražitev ne bo!
Tanja Smrekar
vsi članki avtorja
Finance 197/2010
11.10.10 00:01

Neuradno: naročniki starih Simobilovih paketov boste te lahko obdržali, preostali pa boste verjetno plačali več za pošiljanje SMS-sporočil

Sredi tedna bo Simobil , drugi največji mobilni operater v Sloveniji, ponudil nove pakete, stari pa gredo iz prodaje, smo izvedeli. Menda bodo iz paketov izključili "brezplačna" SMS-sporočila.

Ali boste za mobilno telefonijo po novem plačevali več tudi pri Simobilu? V družbi to zanikajo. Neuradni viri pa pravijo, da bo po žepu udarilo predvsem ljubitelje SMS-sporočil.

Na Simobilu nove ponudbe do srede ne želijo razkriti. Naši viri menijo, da bo Simobil s prenovo sledil avgustovskim podražitvam pri največjem operaterju Mobitelu, a na Simobilu to zanikajo.

SMS brez dodatnih računov le še za mlade?
Neuradno smo izvedeli, da bo določena količina SMS-sporočil vključena v ceno le še pri orto paketih (za mlade do 30 let), pri vseh drugih ne. S Simobilom pa se boste lahko dogovorili, da boste določeno količino SMS-sporočil vnaprej kupili, smo še izvedeli. Za sto sporočil boste po naših informacijah plačali pet evrov, torej pet centov na sporočilo. Če jih ne boste kupili vnaprej, boste za eno sporočilo plačali menda 10 ali 12 centov.

Več klicev v druga omrežja
In kako bodo na Simobilu privabljali nove stranke? Namesto SMS-sporočil bodo menda ponudili več paketov, v katerih lahko brez dodatnega povišanja cene kličete določeno število minut v druga mobilna omrežja. Ta hip imajo okoli 600 tisoč uporabnikov.

Stari paketi ostajajo
Pri Simobilu pa ne nameravajo posegati v stare pakete. Torej, če ste sklenili paket, v katerem imate recimo do tisoč SMS-sporočil brez dodatnega računa, vam bo ostal za enako ceno. Neuradni viri pravijo, da bodo opustili le pakete, ki imajo nekaj deset naročnikov.

Pa vendarle, kaj se bo zgodilo, če ste se zavezali, da boste v določenem paketu pri Simobilu ostali recimo dve leti, saj ste za to dobili cenejši mobilni telefon, a prav ta paket črtajo? Verjetno vam bodo poskušali ponuditi drug paket, če pa boste vendarle odšli k drugemu operaterju, vam penalov menda ne bodo zaračunali.

Na Simobilu se za tako korenite spremembe kot avgusta na Mobitelu menda niso odločili, ker želijo prepričati čim več uporabnikov konkurenčnih ponudnikov, torej zlasti Mobitela, da pridejo k njim. Na Mobitelu so pakete prenovili, podražili pa avgusta.

Paketi mobilnih operaterjev med seboj niso preprosto primerljivi. Na Simobilu recimo za 60 evrov na mesec ponujajo 1.001 SMS-sporočilo, po 1.001 minuto klicev v Simobilovo omrežje, prav toliko v stacionarna in druga mobilna omrežja ter 100 megabajtov prenosa podatkov. Na Mobitelu pa za 77 evrov dobite recimo neomejene klice v Mobitelovo in stacionarno omrežje, 200 minut klicev v druga omrežja, po tisoč SMS- in MMS-sporočil ter neomejen prenos podatkov.

Dodajmo še, da nameravajo na Tušmobilu širiti ponudbo mobilnega širokopasovnega interneta.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Zanimivo tole ...
smile-1.gif

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
A mogoče se še kje kaj šušlja o iPhonih ?

Nekaj je bilo govoric in zdaj je vse potihnilo.... Kakšne info ?

smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Hvala za tale link.
smile-1.gif
Da mi ni treba po navadnem brskati..

BTW: kje je fora, da moram 3x vnesti osebno geslo za certifikat, geslo za klik in potem se 3x isto geslo za certifikat. Predvidevam, da je to pogojeno s tem, ker je bil telefon 2x postavljen iz backupa po nadgradnji FW-ja. Takrat sem vedno na novo nalozil certifikat, ker le ta ne gre v backup. Malo nadlezno je 7x vnasati geslo
bonk.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Po moje je bolj fora telefona ... Ko sem jaz z Nokio dotopal, sem tudi vpisoval, kot norec.

Ko to naredim z BBjem, vpišem 2× (geslo za dostop do certifikatov, ki sem jih naložil na aparat in pa geslo certifikata). Pa potem geslo za Klik.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
416
83
Nokia E71?

Jaz moram tudi neštetokrat vpisat - če ima kdo kako rešitev bi blo zlo fejst...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, Symbian ...

Ampak, na BBju je bolje.

Tako da to je problem OS-a.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Daj probaj v kratkem času se prijaviti odjaviti in ponovno odjaviti. Ali pa ne izbriši cookiejev oziroma nekaj javi, če počisti, ko odjavljaš. Ampak je pa vprašanje, če je varno ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Nic.. Je pa zanimivo, da sem moral geslo za certifitak ravnokar vpisati samo 1x na zacetku pa 2x na koncu prijave.. Ce ne pobrisem kukijev, javi, da je stran potekla...

EDIT: to preverjanje lahko "preskocite", ce certifikat porestavite iz mapo "Osebno" v mapo "Telefon" (nastavitve --> splosno --> varnost --> upravl. certifikatov). Koliko je pa to varno, naj pa presodi vsak sam
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
A zastonj nokia messaging sploh dela? Poslal sem sms, dobil odgovor da je vklopljeno, ampak ko je potekel trial mi ne dela več.

Pri meni na simobilovi E72 noče... Se nič ne zgodi...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Nokia E71 ima lifetime Nokia Messaging licenco že sam po sebi, zagotovljen z Nokiine strani...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.