Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
Naslednji Žur z razlogom že novembra v Mariboru

Nosilec programa dobrodelnega dogodka bo svetovno znana skupina MGMT

Si.mobil bo letos mlade v ORTO duhu presenetil in jih nagradil za vso dosedanjo podporo sovrstnikom v stiski in zanje organiziral 8. Žur z razlogom že novembra v Mariboru. Ortovce bodo zabavali zvezdniki svetovnega kova, skupina MGMT. Dobrodelni dogodek pa bo imel tokrat bolj festivalski format, saj se bodo na odru zvrstili še avstrijski Bunny Lake, italijanski DID, domači We can't sleep at night in ekipa Code.EP ter ponovno le za to priložnost združeni Rotor. 8. Žur z razlogom bo 27. novembra letos, med 17. in 23. uro, potekal v štajerski prestolnici na Glavnem trgu. Glavno poslanstvo Žura pa ostaja nespremenjeno: ob izbrani glasbi in odlični zabavi razvijati v mladih socialni čut. Obiskovalci bodo lahko tudi na 8. Žuru z razlogom prispevali dobrodelno vstopnino v višini 1 evro za društvo Beli obroč Slovenije.

8. Žur ne prinaša bistvenega zasuka, a širi zvočno zgodbo. Glasba je pomemben del ORTO identitete. Kot urbana znamka za urbane uporabnike se ORTO razvija z njimi in okoljem, v katerem bivajo, ustvarjajo in se družijo. Naravno okolje ORTO žurerjev postaja vse bolj zabrisano, z vzponom the bandov in nu-rave scene so žanrske meje dokončno padle, rockerji množično koketirajo s plesno glasbo in didžeji postajajo popzvezdniki. Skratka, priča smo fuziji glasbenih izrazov, kar se odraža tudi v programu prvega mariborskega Žura z razlogom. Tam bo svoj pohod po evropskih odrih v podporo drugemu albumu Congratulations začela brooklynska indie atrakcija MGMT, ob njih pa se bodo predstavili še avstrijski Bunny Lake, italijanski DID, samo za to priložnost obujeni domači Rotor in We Can't Sleep at Night, ki slovijo kot slovenski Sonic Youth oz. Arctic Monkeys, za podporo pa bo zraven še ekipa Code.EP. Obeta se edinstvena ORTO fuzija elektronske in organske glasbe v slogu najbolj vročih svetovnih indie odrov, vse to s pomembnim razlogom.

Tudi v osmi izvedbi namreč ostajamo zvesti glavnemu poslanstvu Žura z razlogom, spodbujanju socialnega čuta med mladimi, premagovanju apatije do družbeno odgovornih tem in širjenju misli, da je NASILJE OUT, še posebej tisto, v družinah. Vsi obiskovalci bodo s poslanim SMS sporočilom na 1919 in ključno besedo BELIOBROC prispevali vstopnino z namenom v višini 1 evro, donirali pa bodo lahko tudi na druge načine. Vsa zbrana sredstva v okviru 8. Žura z razlogom bomo ponovno namenili Belemu obroču Slovenije.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Je telefonu Nokia 5230 priložen nosilec, kot je označeno na spletni strani Nokie?

spletna stran Nokie ni spletna stran Si.mobila,..in Teleray ni dobavitelj telefonov za Si.mobil,..

b

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ja tega pa kot laik ne vem. Ko vpišem v iskalnik npr. Nokia 5320 mi vedno vrže Nokia.si Res pa je, da piše, da je priložena oprema odvisna od operaterja. Drugače pa hvala za odgovor. Od vašega infota nisem dobil odgovora (1.10 mail).

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Rad bi imel 2 identični SIM kartici, ki seveda ne bi bili uporabni hkrati, vendar pa mi tako ne bi bilo potrebno premikate kartice SIM iz enega v drug telefon oz. iz telefona v računalnik, ko to potrebujem. Pri S!MOBILU naj bi to ponujali, pri tem seveda razumem, da se plača dodatna SIM kartica (11€) + priklop (5,5€), vendar ne razumem, zakaj je potrebno plačevati to kot storitev vsak mesec še dodatnih 2,2€. Mi lahko nekdo to razloži. Vredu, pač plačam dodatno SIM kartico oz. dve, če je potrebna menjava obeh, recimo, da si pri tem vzamejo še tistih 5,5€, ampak s tem je storitev opravljena, zakaj se potem to plačuje vsak mesec.

Je kakšna varjanta, da se naknadno klonira SIM kartico, ker me nekdo prepričuje, da je to možno tudi z novimi SIM karticami, kar pa se po mojih podatkih ne da.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zato, ker jim kuriš licence na omrežni opremi. Ker pač Simobil plačuje za to funkcionalnost (dve SIM kartici, ena telefonska cifra) svojemu dobavitelju opreme in je jasno, da želi denar dobit nazaj z dobičkom.
Težko razumet?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
A za prenos številke zadostuje sprintan račun iz Mobitelovega Monitorja ali more bit original račun, ki sem ga dobil po pošti (tega namreč nimam več, saj hranim le odrezke položnic).

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Huh, tebi in ostalim še enkrat hvala za vse skupaj, zdej bo pa treba čimprej na Simobil, samo da microSIM adapter prispe.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Sklic piše tudi na položnici pa baje ni dovolj, tako da sem raje preveril.
Samo še eno vprašanje, ali so Simobilove microSIM kartice slučajne podobne tem:
att-micro-sim-card_2.jpg

,da jo lahko iz odvečne plastike "odlomiš" kot navadno SIM kakor tudi microSIM, ali je izrezana zgolj kot microSIM.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
To sigurno ni dovolj, sem bil danes na S!MOBILu in mi je rekel, da niti ta sprintan račun ne zadostuje, no na koncu je vseeno nardil prenos, samo je rekel, da je možno, da bodo zavrnili, ker so že imeli podobne izkušnje.

Drugače pa, a naj ne bi bili telefon pri Simobilu odklenjeni ... danes sem sklenil naročnino in kupil Nokio 5230, prinesem domov in ker traja preden prenesejo telefonsko številko, v telefon vtaknem Mobitelo kartico, na zaslonu pa me pričaka napis Kartica SIM ni veljavna
confused-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Naj bi bili odklenjeni. Telefon je še iz stare zaloge?! Ker od JUL so odprti. lahko greš nazaj z dokumentov pa se mi zdi da ti ga takoj odprejo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.