Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
se strinjam, vsak je odgovoren za svoj mobilni aparat, nastavitve in uporabo le-tega. Operater ne more obveščati vse o vsem, tudi na uporabniku je da preveri kaj ima v roku, da zna to uporabljati, zato pa so priložena navodila in nasveti na spletni strani operaterjev.
Prejet SMS:
Živjo! Porabili ste že 100 EUR za internet. Če hočete zagoniti vso plačo za naš ugoden dostop do interneta, odgovorite na ta SMS z besedo HOCEM.

To ni znanstvena fantastika, ampak realnost.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Smrkec,

.
Je pa v zameno ponudil brezplačne storitve, ki so biledo sedaj plačljive,.. Meni se zdi fer poteza.

b

borovnica ne se smesit? Kake brezplačne storitve če jih bom MORAL plačat? to NI brezplačno...mislim kaka finta in ne NI fer da plačujem za nekaj kar ne koristim , oziroma kar je bilo prej lepo zaracunano po tarifah!...kolko ljudi pa menjava številke, to ste prej tudi fino zaračunali, jaz nisem delal nobenih sprememb že OHOHO časa bom pa sedaj plačal za nekaj kar nisem še nikoli koristil, in če mogoče kdaj bi, bi me stalo precej manj...to je pač oderuštvo...kot sem že rekel, vsaki mesev bom pri vas za novo simko, pa za razclenjene racune, ....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
MImogrede, še to če bi meli jajce in bili pošteni...zakaj niste dvignili naročnine za 3€? pa bi blo enako...problem je v tem ker imate uporabnike za DEBILE, in mislite da si ne znajo izračunat, oziroma da tega nebodo prišteli k dejanski naročnini...SMRDITE od hinavscine...in ne, tega kot uporabnik simobila nebom nikoli razumel...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Dvig cen mi je popolnoma jasen in pričakovan, samo ne razumem uvedbe "nadomestila za upravljanje z naročniškim računom"?

Nateg po celi črti, Zaračunavat, pa ni nujno da koristiš sploh. Me zanima, kaj bo APEK rekel na to.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Seveda je problem, ko folk proda dušo za nekaj let v zameno za poceni telefon.
Pa tudi tu ni logike, oziroma je vse v psihi.
Subvencija je okoli 200 EUR za 24 mesecev, torej 10 EUR na mesec+5 EUR kazni.

Torej če imaš še 6 mesecev, lahko prekineš za 65 EUR in greš drugam.
Kjer se spet vežeš in imaš nov telefon. Starega lahko prodaš, da tisti 60 EUR nazaj dobiš.
Ali prodaš novega in si še profitiral.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nekdo, ki je vzel iphone 4 ali sgs2 bo plačal bistveno več kazni. Odvisno je od trajanja naročnine in cene telefona.Pa še tu so razlike zaradi različnih paketov.

edit: Definitivno imajo vse firme preračunano te kazne na tak način, da zaslužijo, uporabnik pa nekaj "malega" izgubi.Tak da psiha nima neke veze tu.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Smrkec,

verjetno se boš strinjal z menoj, da obdelava naročnikov stane,..priprava in izdajanje računov, 24urni support klicnega centra, spremembe uporabnikov,.. vsaka aktivnost danes stane,.. in tako se je tudi Si.mobil odločil to storitev zaračunati.
Je pa v zameno ponudil brezplačne storitve, ki so biledo sedaj plačljive,.. Meni se zdi fer poteza.

Res je, da bodo nekateri uporabniki s tem profitirali manj, drugi več,..

Verjamem, da bodo tudi večina uporabnikov razumela Si.mobil,..

b
a mislite, da so uporabniki kot dobrodelne ustanove
ne-ne-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa, če je nekdo vzel ugodnost bonusa in ne telefona?

Darjan,
velja tudi za Bonus pri pogovorih in storitvah,..
Izračunaš lahko TUKAJ.

L.p. b

Ne gre...neko napako mi vrne:

Prosimo da pravilno vnesete contractDate

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
VSEM...

no ja...tudi banke mesečno zaračunavajo vodenje računa, pa nimajo nobenega dela z mano, in to nanese več kot 10 eur letno, tako da poteza simobila ni ravno novost.

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Kaj pa predplačniški paket?
In naročniški paket SIMPL brez naročnine?

Nazadnje urejeno:

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
VSEM...

no ja...tudi banke mesečno zaračunavajo vodenje računa, pa nimajo nobenega dela z mano, in to nanese več kot 10 eur letno, tako da poteza simobila ni ravno novost.

Zaračunavajo vodenje računa, zato pa ni mesečne naročnine. Oboje pa ne gre
ne-ne-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Klasične mesečne naročnine ni več, ker je v le-to všteta tudi poraba.

Drugo pa bi bilo, če bi še vedno bila naročnina 10€ + realna poraba.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Darjan sporoči podatke pa pogledam jaz,.. lahko na ZS,..

Borovnica

Že dela.

Iztek veljavnosti obstoječe pogodbe: 17.10.2011 (čez 74 dni)
Doplačilo: ni potrebno, saj do izteka veljavnosti obstoječe pogodbe manjka 150 dni ali manj

Nisem vedel, da če je manj kot 150 ni potrebno doplačati? To velja pri bonusu tudi?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
VSEM...

ne-ne-1.gif

Sokol,
za naročnino dobiš npr. v paketu Orto v nulo 1001 minuto v Si.mobil, 1001 sms, 1001 MMS in 100 MB podatkov,..
To očitno ne šteje,..

b

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ. Za ta pavšal bi bil red, da se naredi vračanje pri uporabniki, ki zadeve ne uporabijo. To bi bilo najbolj fer.

Ne razumem pa, kdo je odobril to povišanje cen. Samo jezo si boste nakopali med uporabniki in slab glas, podobno kot pri
začetkih terminalov za plačevanje računov, ko še E-Račun ni bil podprt.

Saj bi menjal iz ORTO U NULO na XS Zame ampak 7 EUR za 51 min se mi zdi krepko preveč. Operaterja pa ne mislim menjavat.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik ovca pravi:

Vsi ploskajo in govorijo, da je že čas, da se LTE vzpostavi, a nben qurac pa resno ne vid, pa to tud neki stane...?

To je na način: vsi hočjo večjo plačo, ampak RVC promet bi imel pa vsi isti, kot ga imate sedaj?
Žal, negre... V vsaki vojni so žrtve in jaz mislm, da ne teh slabih 10€ na leto, ne dodatna 2€ na paket nebo nardil take škode, kot jo opisujete tukaj...
wink-1.gif

Pa brez zamere vsem glasnim in žalujočim
roza.gif

aplauz.gif
kako lepe argumente si dal, ni kaj.

Kaj želiš povedati, da ko bo LTE deloval, bo uporaba na njem brezplačna ali kako, če posredno praviš, da je potrebno sedaj potrpeti ter najboljš nafilati žepe Avstrijcem, kateri se ne sprijaznijo z dobičkom 20 milijonih €, ampak je treba vzeti 30 MIO in še več
sprasujem se.gif

Razni argumenti, da operater ni socialna ustanova, isto lahko upoštevate, da pravtako uporabnik ne, kakor je že nekdo pred mano napisal.

Veš kaj, bolj ko berem takšne vrste postov, kakršni si objavil, bolj se začnem spraševati ali so uporabniki Simobil-a dejansko bedaki, če si dovolijo pristati na te pogoje. Takoj, ko mi bo kdo potarnal nad Simobilom, mu bom povedal, da je enostavno bedak, ker drugo ne more biti, ob vsej konkurenci, plačuje več za isto
bonk.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik 1980 pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:

Vsi ploskajo in govorijo, da je že čas, da se LTE vzpostavi, a nben qurac pa resno ne vid, pa to tud neki stane...?

To je na način: vsi hočjo večjo plačo, ampak RVC promet bi imel pa vsi isti, kot ga imate sedaj?
Žal, negre... V vsaki vojni so žrtve in jaz mislm, da ne teh slabih 10€ na leto, ne dodatna 2€ na paket nebo nardil take škode, kot jo opisujete tukaj...
wink-1.gif

Pa brez zamere vsem glasnim in žalujočim
roza.gif

aplauz.gif
kako lepe argumente si dal, ni kaj.

Kaj želiš povedati, da ko bo LTE deloval, bo uporaba na njem brezplačna ali kako, če posredno praviš, da je potrebno sedaj potrpeti ter najboljš nafilati žepe Avstrijcem, kateri se ne sprijaznijo z dobičkom 20 milijonih €, ampak je treba vzeti 30 MIO in še več
sprasujem se.gif

Razni argumenti, da operater ni socialna ustanova, isto lahko upoštevate, da pravtako uporabnik ne, kakor je že nekdo pred mano napisal.

Veš kaj, bolj ko berem takšne vrste postov, kakršni si objavil, bolj se začnem spraševati ali so uporabniki Simobil-a dejansko bedaki, če si dovolijo pristati na te pogoje. Takoj, ko mi bo kdo potarnal nad Simobilom, mu bom povedal, da je enostavno bedak, ker drugo ne more biti, ob vsej konkurenci, plačuje več za isto
bonk.gif

Kaj boš pa reku za Mobitel, ko so cene paketov še višje ?
bonk.gif

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Citat:
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
VSEM...

ne-ne-1.gif

Sokol,
za naročnino dobiš npr. v paketu Orto v nulo 1001 minuto v Si.mobil, 1001 sms, 1001 MMS in 100 MB podatkov,..
To očitno ne šteje,..

b

Ne dobiš pa call centra, čeprav vsak mesec plačaš to naročnino? OK, ga ne rabim. Kje se odjavim od njega?
Sploh pa... ne, ne šteje, ker nismo vsi otroci in ne mormo dobit Orto.
tongue-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.