Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
marsikaj si spregledal,.. recimo napredek v pokritosti 3gja v zadnjem letu, letu in pol,.. nenehnih izboljšavah omrežja in tudi kakšni smoli,..
mordasi pozabil na realno stanje sedanjih in preteklih uporabnikov, ki jamrajo nad omrežjem,..jih pa ni na alterju ali fbju ker so normalni delavski folk,.. dexter,.. ne zanikam napredka Tušmobila a malo realnosti nebi škodilo,..

b

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
.. .jih pa ni na alterju ali fbju ker so normalni delavski folk,..
b
In od teh si ti pricakoval, da bodo ob nedelovanju najprej preveril na forume in fb, zato jih ni potrebno ustrezno obveščati???

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako pa, če klici ne delujejo
sprasujem se.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
in to je edini telefon v bajti? zmer se najde možnost,.. pe čeprav so vsi si.mobil/bob telefoni v bajti,.. vsaj pri meni,..
b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
NO zadeva ni ravno taka, ce imam probleme z vsemi telefoni ki imajo simobilove kartice, ne vidim smisla klicanja na simobil, ker je tako ali tako narobe nekaj vecjega in se mi zdi brezveze gnjavit, ker tako ali tako ze miljon folka klice.. v takem primeru je meni cisto dovolj ce vem za kaj gre in kdaj bo konec problemov.... V koncni fazi tudi sms operaterja (ki s posiljanjem svojih reklamnih sporočil vecjemu stevilu uporabnikov nima nekega problema), vsem ki se gibljejo na območju problematičnih baznih postaj...

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Daj Borovnica zdej pa že nehi srat pa pametovat nam kle,če ste ga usral še to požrite ne.A misliš,da ma normaln folk paleto telefonov,kot jo imaš ti,ki si pri koritu,pa navaden delavski folk s svojimi prejemki nimajo možnosti za več telefonov,če pa že,so na istem omrežju,torej kako poklicat,pa če tudi imaš navadnega in bi vas poklical čakaš po deset minut el pa še dalj v normalnih razmerah,v našem primeru pa nimaš šans da boš prišel na vrsto.V javnih medijih bi moral obvestit ljudi.Tko se je zmer delal ampak ne vi vidite samo denar,zakaj bi plačal obvestilo po normalni poti,saj obstaja facebook,ki je zastonj,kot da bi ves svet bil tam.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Saj res, kje pa je zdaj simobilov predstavnik za alter?
Ali je šiht izgubil, ali pa se mu več ne da zagovarjat "super duper nadgradnjo omrežja"
sprasujem se.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Ma u PM
jezen.gif

Mam še 2 naročnine pa ne vem kaj narest
sprasujem se.gif

Bil v SM pa prav dec da bodo "mogoče" kaki novi paketi za božič
confused-1.gif

@Borovnica, Dej kak namig (lahko tud na ZS) da nam skenslu vseh naročnin pa mi bo žal
crazy1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
dragi moj stole,..
v nekaterih postih zgoraj sem že omenil, da se je morda primer podcenilo in iz tega se bomo verjento kaj naučili. a povdarjam, da govorim le v svojem imenu.

v familiji imamo vsak svoj telefon na simobilu in fixni telefon telemacha,.. tako da o celotni paleti telefonov ne moremo govoriti. eden mi zadostuje, včasih pa potestiram tudi kakšno drugo omrežje vendar kartice niso moje,..

obvestilo v javnih medijih? očitno govorimo o nacionalni katastrofi,..in ne o težavah s 3g,..in nato z elektriko,. o težavah se je obveščalo na običajen način, preko socialnih omrežij in spletne strani.

so ostali operaterji, ki so imeli izpade zaradi izpada elektrike obveščali o težavah na prvi strani dnevnikov, so ostali prekinjali radijski in televizijski program zaradi nujnega obvestila o izpadu baznih postaj,..

prepričan sem da nekaj realnosti vseeno premoreš. in nenazadnje vsaka profitna ustanova obstaja zaradi denarja in ne iz dobrodelnih namenov.
b

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Simobil postaja slovenski Apple, karkoli narobe naredijo, se zmotijo, vsak manjši ali večji feler se obesi na velik zvon, vleče po zobih še leto dni.
Vsaka napaka je pač napaka, ne da se vsega takoj popravit, in ne dela vse tako kot bi moralo, ko se nekaj zalomi gre vse k vragu - vsak, ki se vsaj malo ukvarja z elektroniko, računalništvom, ve, oziroma bi naj vedel kako to je.

Ko prideš na tušmobil (jih kličeš) se ti oglasi njihova študentka, ki nima pojma o pojmu, obnaša se kot, da je edina na svetu. Simobil na drugi strani ima zelo komunikativno in prijazno (seveda se najdejo izjeme) osebje, preko Facebooka, Twitterja, Maila, Telefona, in celo live pogovora preko spletne strani. Sploh punce na Twitterju so pridne in prijazne, da bi jih kar domov naročo (Borovnica, če lahko jih malo pohvali!).
Paketi simobila za "navadne" uporabnike so bedasti, se strinjam. Za posebne skupine kot so otroci, upokojenci, ORTO za mlade pa so TOP paketi.
Hitrosti interneta so dosti bolše kot kjerkoli drugje - meni v Mariboru pretaka z 15mbps/7mbps, včasih več včasih manj. Tudi ping je zadovoljiv. Mobitel in tušmobil se lahko samo skrijeta. Ne rečem pa - omrežje, kot tako ima pa mobitel porihtano - res porihtano. Tušmobil mi sredi Maribora v bajti preklopi na 2G (ne ga srat no ... ). Tudi drugod kažejo testi na jabuku simobil kot res hiter- - kjer signal pač je.
Simobil je, kot vemo v lasti avstrijskega telekoma - kar pomeni nadgradnja na bolša omrežja, novejša tehnologija - bo sililo tudi druge operaterje k temu. LTE omrežje - simobil se ga je lotil zelo hitro - DOBRO ZA NAS. NokiaSiemensNetworks hvali simobil, stvari se odvijajo hitro - KONČNO!
Pripeljali so nas v drugo skupino za dobavo iPhonov, ja ni jih tolko kot bi si jih želeli, kaj govorim, komaj kaj jih je - ampak to je napredek, bolše to, kot pa da jih Mobitel sploh nima (pustimo tista čudna posla z najemi ?!) , jaz verjamem da enkrat bojo.
Mogoče na vse gledam preveč s tehnične strani, a mislim, da je Simobil v naši državi tisti, ki bo uvajal najnovejšo tehnologijo (pa če tudi kdaj ne bo delala kot je treba), bo tisti ki BO vedno nekaj korakov pred ostalimi, a do takrat je treba še marsikaj popravit.
Samo moje skromno mnenje o veliki situaciji tožene stranke - Simobila.
Lep dan :p

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Dobro si rekel, Simobil misli, da je guru tehnike enako kot to misli Apple, da je, dejansko pa sta oba samo guru marketinga, neskončne reklame, itn. torej enako kot Apple naspram neposredne konkurence.

Tvoje opazke, glede signala v centru Maribora za Mobitel ter Tušmobil, nima smisla komentirati, tako kot to ne, da je Iphone 5 čudo tehnike naspram Galaxy S III.

Za tvojo vednost, če še ne veš, Simobil je zamenjal svoje pra stare bazne za nove, temelj je ostal isti, torej zastarel naspram nove tehnologije, za katero misliš, da jo je vpeljal. Veš ni samo tehnologija in nadgradnja to, da postaviš novo bazno na drog in vpelješ nov softwer, katerega ne znaš uporabljati. Če ne verjameš temu, kar ti pišem izvedi samo en preprosti test in sicer opravi klic ter takoj preveri svojo porabo, če se je že upošteval, ali si pa moral kar nekaj časa počakati, da si dejansko prejel podatek o tej porabi. In če je odgovor tak, da si mogel čakal se vprašaj zakaj je to tako, kljub "novi tehnologiji" pri Simobil-u, enak test izvedi pri konkurenci in takrat boš dejansko razvetljen, kje je nova tehnologija in kje stara. Sam odgovor, zakaj je tako, pa lahko poiščeš v začetnem stavku tega odstavka.

Lp.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Dekster ne nakladi... pri si.mobilu se ne vidi takoj porabe zato ker majo tak sistem da se osveži 3x na dan ker jim pač tko narekujejo iz Avstrije lastnik .. Tko da sistem porabe je krivec v Avstriji in ne v Baznih postajah...

Sam lahko rečem nimaš pojma kr neki v prazno nakladaš..
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Če je Apple tako zelo slab se zelo čudim, da je sistem toliko bolj odziven, itn. se mi ne da, ni to prava tema. Govorim o sami izpostavljenosti.
Natančneje govorim o LTE tehnologiji - ki verjetno ne deluje na stari opremi, kot jo omenjaš ti, in mislim, da bo simobil uvedel (no saj so ga že na manjšem delu) širom slovenije lte omrežje hitreje kot mobitel.
Signal sem grajal tušmobilu in ne mobitelu (sem povedal da je mobitelov signal res top, hitrosti pretakanja pa pač ne...).
Če prenos podatkov deluje hitreje na simobilu kot mobitelu, pač predvidevam, da je mobitel tisti ki ima zastarelo opremo (v mestih), ali pač? (Razloži zakaj je tako, jas še nimam dovolj znanja na tem področju, da bi vedel kako je lahko z staro (slabšo) tehnologijo boljši/hitrejši prenos podatkov kot z novejšo (boljšo), razen, da mobitel omejuje prenos podatkov - kar mi pa spet ne bi bilo všeč).
Za mene, ki na podeželju ne rabim signala je simobil definitivno boljša izbira. Glede beleženja klicev - vedno manj so sms in klici v uporabi, vedno več je pretakanja po internetu (govorim o zvoku, videu, tekstu) - prenos podatkov, ki je tisti ki je pomemben (ostalo se preživi z osveževanjem 3krat na dan - ni potrebe za več) se pa osvežuje "v živo".
Kot pravim se pa težave z opremo (staro ali novo) lahko pojavijo kjerkoli - zdaj je pač bil simobil, mogoče bo pa čez 4 mesece mobitel, ali šušmobil (BDW. ravno danes me je prijateljica spraševala kateri paket se ji pri tušmobilu najbolj splača - vprašal sem jo kolko česa porabi na mesec, ni vedela, klicala sva na "ne"pomoč uporabnikom in glej ga zlomka, to se ne da pogledat, samo za tekoči mesec (1 dan).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Simobil postaja slovenski Apple, karkoli narobe naredijo, se zmotijo, vsak manjši ali večji feler se obesi na velik zvon, vleče po zobih še leto dni.

Tole pa ni res. Nazadnje, ko je imel Mobitel težave, je bilo v vseh medijih. Tole s Simobilom še nisem opazil. Prav tako je takrat Simobil zadevo izkoristil in po vseh kanalih + SMS-ih oznanil, da "se opravičujejo, če kaj ne dela, da je to zato, ker ima Mobitel težave z omrežjem"
hysterical-1.gif

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik iMM pravi:

Tole pa ni res. Nazadnje, ko je imel Mobitel težave, je bilo v vseh medijih. Tole s Simobilom še nisem opazil. Prav tako je takrat Simobil zadevo izkoristil in po vseh kanalih + SMS-ih oznanil, da "se opravičujejo, če kaj ne dela, da je to zato, ker ima Mobitel težave z omrežjem"
hysterical-1.gif

@ynos to maš pa prav. Mobitel je celo obljubil, da bo povrnil vsem škodo katero so imeli z izpadom njihovega omrežja. Sedaj če je vrnil ali ne v to se ne bom spuščal, ker ne vem vendar obljubil je. (če se ne motim je bilo tudi tukaj na alterju par besed ob takratnem dogodku)

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
ko je imel mobitel težave je bil za naše stranke logičen krivec simobil. zaradi nenormalnega pritiska na klicni center in ostale medije so šli ven smsji,.. hvala bogu je mobitel napako odpravil dokaj hitro , tako da se je stanje potem normaliziralo,..
b

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Borovnica dej preber kaj sem napisal NE UPORABLJAJO VSI FACEBOOKE IN OSTALIH STVARI PO NETU(pa stem ne mislim vpiti tu gor samo misel povdariti).Kdo je omenjal nacionalko.Javni medij je tudi lokalni radio na prizadetem območju.Kot da bi bil to nek denar,pa vsi bi bili zadovoljni.Žal sem tudi jaz že malo preveč v letih in navajen starega obveščanja,kar ti očitno nisi poleg tega nisem pri vas in kako bom potem vedel,da ste imeli težave.Če je bilo kaj narobe si poslušal radio (itak ga skoz poslušam) ,da si kaj zvedel.Ker nisem nič vedel me je to stalo nekaj živcev in porabe goriva,da sem ugotovil,da je z mamo vse OK.Navadnega telefona nima,mobilnega pa pri vas.Živi na odročni kmetiji sama.Jaz pa nisem pri vas in zakaj bi vašo stran obiskoval,če sploh nisem vedel,da je kaj narobe.Zaradi takih stvari se objavlja v medijih.Kar se pa tiče tistega,da ste ga usral,je letelo na obveščanje javnosti.
Veš telefon je postal nujno zlo,tako kot elektrika,voda.Za vsak izpad tega v mojem kraju takoj obvestijo lokalni radio in potem oni to objavijo.Zelo redko pišem po forumih,ampak včasih moram,kadar mislim,da kaj ni prav,da se tolko kaj zagovarja.Ta tema je zame zaključena.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Pk dejstvo je da so imeli težave, uporabniki so bili nestrpni in so zahtevali odgovore. Najprej bi pograjal PR službo ki je za težave ob izpadu elektrike okrvilila ELES, nato se opravičila in okrivila Elektro Ljubljana. Iz zanesljivih virov vam pa povem da je elektrika delovala in da so imeli neko drugo težavo. Kakšen je to način da iščeš izgovore za svoje napake.

Že dalj časa opozarjam, da je Simobil res zaspal pri nadgradnji omrežja in da so postali zelo pohlepni za te dobičke in tekmujejo za nagrade ter vlagajo zgolj v brand in marketing ne pa v nas naročnike. Dražijo naročnine, opcije, opomine, pakete omrežje pa vse slabše. V tem času bi pa lahko zagotovili normalen preklop med 2G in 3G da ne meče ven signala, zadovoljive hitrosti interneta, itd.

Kokrkol se pregovarjamo tokrat naj pa priznajo napako in naj raje dobičke investirajo v zastarelo omrežje!

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
iMM si se malo zatipkal glede prenosa interneta? Študenti so komunikativni na call centru, vendar daleč od tega da bi vedli vse. Signal sorry ne dela (3G), če ne ne bi imeli toliko pritožb. Samo dogodek preteklega vikenda pove svoje, če si malo spremljal, se je vsula masa uporabnikov s težavami izginjanja signala in nedelovanja interneta.
Z opcijami so podražili telefone do onemoglosti - z iPhonom so se itak zakalulirali, to je pokazal iPhone 4G. In ja, paketi so razmeroma ugodni za tiste, ki kličejo v Simobil, za tiste, ki opravljamo kombinirane klice na TM in Mobitelu, pač ne. Pa na koncu še Avstrijci pobirajo dobičke.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.