Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Je, ponuja dolžino vezave po izbiri. In različno ceno glede na izbrani paket (ok, to ima že tudi Simobil, mobitel pa zgolj za poslovne uporabnike).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Meni je povsem logično, da je v teh 50 evrih mesečne naročnine 20 evrov namenjenih obročnemu odplačevanju telefona in ne storitvam (ki jih ne koristiš v celoti)... če si to želel povedati.

Ampak to je pač težava vseh paketov z vnaprej zakupljenimi storitvami.

Pri Tušu me najbolj moti, da ignorira prenos podatkov. Dobro, uradno ne ignorira, ampak cene so hudo nestimulativne.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Pri Tušu me najbolj moti, da ignorira prenos podatkov. Dobro, uradno ne ignorira, ampak cene so hudo nestimulativne.
Dokler plačujejo nacionalni roaming bi bilo karkoli drugega poslovni samomor, saj morajo nemalo plačat mobitelu za vsak kb. Je pa res da to tudi mene odvrača.

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Odgovarjam na več komentarjev:
Kaj je novega pri Mobitelu? Ta debata je že namreč "stara".<sarcasm allways on>

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Tud sam že razmišljam, da bi dal debate o tušku na ignore počasi. Približno enako je kot debata o tem kaj je boljše punk ali pop (itak da punk!).
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
1. 12.
Mobitel je znižal cene za kilobajte nad preseženo mesečno zakupljeno količino podatkov. Popusti so odvisni od podatkovnega paketa, pri Giga paketu je cena za presežene kilobajte le še ena desetina prejšnje cene.

1. 12.
Mobitel je znižal ceno podakovnega paketa GIGA. Le-ta nudi 10 GB podatkov mesečno. Doslej je bila cena 40 EUR, odslej je 30 EUR.

Poleg tega se uvaja HSDPA 7.2 Mb/s in HSUPA, ki v smeri proti omrežju dviguje hitrost s sedanje 384 kb/s na 1,4 Mb/s.
V enem letu se je hitrost v smeri proti uporabnikov povečala do 20-krat, v smeri proti omrežju pa za 22-krat. Cene so vmes bistveno padle.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Me zanima koliko je resnice v tem, da naj bi Mobitel prenehal z uporabo 15-sekundnih obračunskih intervalov in presedlal na 60 sekundnega?

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Me zanima koliko je resnice v tem, da naj bi Mobitel prenehal z uporabo 15-sekundnih obračunskih intervalov in presedlal na 60 sekundnega?

Toliko, da se ta interval že uporablja in to od 1.12. naprej

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Z dopolnilom, precej pomembnim!
Prva minuta se zaračuna v celoti. Vse kar je več se zaračuna po sekundnem intervalu.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.