Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Bodo uporabniki že sami povedali če so se njihovi računi kaj spremenili. Če ne prej, potem sredi januarja ko pride prva položnica. No sicer pa to mene (zaenkrat) ne skrbi, ker sem pri drugem operaterju. Tako da se tukaj bunim v imenu staršev
smile-1.gif

Pa lahko noč
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kar se mene tiče, je to samo še ena prikrita podražitev. Pa lahko še tako govoriš o tem, da je "normalen" klic običajno daljši kot minuto.

Pocenitev pri dolgih klicih zaradi sekundnega intervala je minimalna. 7s / 1000s oziroma 0,5c/1EUR se ne pozna kaj dosti. Podražitev pri kratkih klicih pa je dosti bolj občutna. 45s / 15s je 300%.

Nekdo je malo višje lepo napisal... zoprno je, ko se ti računa storitev v obsegu, ki ga dejansko nisi uporabil. Smrdi kot Tušmobil, bi lahko rekli. Včasih pač pokličeš nekoga in rabiš samo eno ali dve informaciji. Tak klic se opravi v 15-30s. Zakaj bi že moral viseti na telefonu 1 minuto? In tu so prizadeti vsi uporabniki.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Saj ti ni treba viset na telefonu celo minuto, ker če jo presežeš lahko plačaš kakšen cent več, kot bi plačal za samo eno minuto
shocked-1.gif
Sploh pa tvoji odstotki niso dosledno predstavljeni, ker ne upoštevajo koliko časa povprečno traja klic. Če opraviš 90% klicev daljših od minute se bojo številke dobro spremenile.

Da potegnem črto... lahko je prikrita podražitev ali prikrita pocenitev, odvisno s katerega zornega kota pogledamo, ampak v primeru, da je večina klicev povprečno daljših od minute je to brez dvoma pocenitev.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Kar se mene tiče, je to samo še ena prikrita podražitev.

Kako prikrita? Saj je (bila?) na prvi strani www.mobitel.si omenjena.

Da pa Mobitel tega ne oglašuje ampak govori predvsem o tem kako je pocenil prenos podatkov, pa je verjetno normalno, kaj?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Prikrita je zato, ker je povsod govora samo o "spremembi obračunskega intervala". Za nekoga, ki nima pojma o mobilni telefoniji, to ne pomeni popolnoma nič. Zato prikrita, podražitev pa že iz prej naštetih razlogov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.443
6.958
113
tudi za nekatere, ki imamo kaj pojma, je to zgolj "sprememba". Niti ne vem točno koliko se bo meni poznalo, nikoli ne porajtam ali je klic pod ali čez minuto, ker enostavno to požre več časa in živcev kot je dejanska razlika v ceni.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vedno se najdejo komplikatorji, ki se vtikujejo v nepomembne oslarije. Naj uživajo, karavana gre naprej, če pa na njej ne bo par zvrcni možakarjev pa tudi nič narobe.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/144571/an/0/page/0/gonew/1#UNREAD

Matko je pravi mini seminar naredil...

Osebno se mi prikrita podražitev ne zdi "nepomembna oslarija". Ne gledam na sekunde pogovorov, rad pa imam obračunano točno toliko, kot se pogovarjam. Zagotovo imajo na Mobitelu natančne izračune, koliko % se bo zaradi te spremembe povečal dobiček. Če bi se šli fairplay, bi mejo postavili nižje (npr. pri 30 sekundah).

Za primerjavo... kako bi gledal, če bi se v tvoji najljubši prodajalni živil odločili za nov format zaračunavanja:

1. Nakupi do 10 evrov bi se obračunali kot 10 evrov. S tem želijo zmanjšati naval kupcev, ki kupijo samo žvečilne ali eno štruco kruha.
2. Nakupi nad 10 evrov se obračunajo po dejanski porabi.

smile-1.gif
Je podobno, kaj?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mstik bo 59 €, priključnina 5 ter mesečna naročnina 7,5 €, če sem si prav zapolnil

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Resnično me fascinira, da imajo ljudje težave spraviti skupaj eno minuto pogovora. Madona.

Pa clovek ti nisi normalen,kaj ti silis ljudi k 1 minutnemu klicu ce pa lahko to opravijo v 10ih sekundah,

ce sam nimas drugega v zivljenju kot lajanje v telefon,ne sili se druge h taki bedi.

Pa ce nekdo ni nek tezek poweruser ni nic manj vreden,oziroma je lahko samo pametnejsi k ne zivi preko gsmja.

In sam nebom nic zaradi tega menjal ponudnika ker sem 10 let ze pri mobitelu in to je to,nevidim uzitka od tekanja od enega do drugega operaterja in zaradi takih stvari bom manj govoril in ne vec placeval,ker se drzim tega da vec kot 30eur ne mecem za telefon,ker ga raje spravim v pivo.

@all: Se nekdo je rekel da je statistika pokazala da so naceloma pogovori daljsi od minute(in ce je to sploh res),kaj ma to sploh veze,ta interval sploh nebi smel obstajati,naprava/elektrika in vse ostalo dela v sekundah in ne v nekih intervalih,to je cist skregan z logiko in seveda je cista natega.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Lahko se odpoveš uporabi mobilnega telefona. Tvoj problem.
Interval je in bo, pri vseh operaterjih. Prvo minuto vsi računajo ali celo ali v 15 oziroma 30 sekundnem intervalu. Tisti, ki počnejo tako, ohranijo ta interval tudi po prvi minuti. Tudi v tujini je tako oziroma slabše, marsikje.

Mobitel je prvi v SLO s takim intervalom. Lahko si prepričan, da ne bo dolgo osamljen. Je pač prvi storil potezo, ki je skladno z EU prakso. Poglej nemški Vodafone. Ima enak interval kot Mobitel. Pa ni edini...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
statistika pokazala da so naceloma pogovori daljsi od minute(in ce je to sploh res)
Saj veš kako je s statistiko. 6 uporabnikov se pogovarja po 30s in ena "babnica" vedno čveka po 10 minut. Kako dolgi s povprečju pogovori?
stupid-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.