Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
kako kaže pa z brezplačnim prenosom podatkov pri itak naročnikih, bo treba po novem letu uzet kateri izmed podatkovnih podatkov? jaz priporočam dzabe se naprej:)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Si nor? Bi takoj Simobil popenil in verjetno podal prijave APEK, tržni inšpekciji, oglaševalskemu razsodišču, kakšnim desetim medijem itd.

Malo se hecam, koliko pa naj presodi vsak sam.

Dejstvo je, da je zastonj prenos 1 GB do konca leta. Potem pa ga več ne bo. Itak je dovolj podatkovnih paketov, ki so trenutno najcenejši v SLO (mobilna telefonija).

Največji se je recimo pocenil s 40 na 30 EUR (10 GB paket).

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Z dopolnilom, precej pomembnim!
Prva minuta se zaračuna v celoti. Vse kar je več se zaračuna po sekundnem intervalu.

zelo pomembno ja
stupid-1.gif

Prej si lahko 4x govoril po 10 sekund pa si isto plačal kot sedaj za 1x.

Čudi me, da vse zadeve tako na veliko oglašujejo, tole pa zavijejo v celofan in čisto potiho podarijo naročnikom za novo leto.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če si govoril po 10 sekund se itak noben ne bo preveč sekiral, ko boš šel k Tušmobilu. Bo potem SImobil težje govoril o monopolu. Vsak uporabnik manj šteje. Glavno, da je cekinov čedalje več. Se grdo sliši takšna kapitalistična logika, a ne?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Za težko debato se raje dobim osebno, čeprav je res, da večino klicev govorim več kot minuto. Je pa moteče dejstvo, da če sem z nekom že zmenjen nekje, recimo na Prešernovem trgu in me zgolj zanima kje je oz. koliko še rabi do tja, da bi plačal minuto in ne manj... Pač me bolj moti dejstvo samo kot bi se to poznalo na računu.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
V teh 4 pogovorih po 10 sekund si se lahko res full pogovoril in razvil tezko debato.
zmaga.gif

ko me kličejo starši jih zanima samo to, kje sem in kdaj pridem. Za to ne rabiš več kot 8 sekund
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kaj te imajo starši za klicat? Si dojenček, ali kaj? Povej jim, da si na pivu in da se ravnokar pripravljaš napičiti sodelavko ali dve ter da jih pokličeš nazaj čez tri ure, ko boš končal. Evo, pa si že na 30 sekund. Počasi bo.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Kaj te imajo starši za klicat? Si dojenček, ali kaj? Povej jim, da si na pivu in da se ravnokar pripravljaš napičiti sodelavko ali dve ter da jih pokličeš nazaj čez tri ure, ko boš končal. Evo, pa si že na 30 sekund. Počasi bo.

Sorry, živimo v urejeni družini. Med seboj se kličemo, skrbimo en za drugega in se spoštujemo. Kako imate pri vas me ne zanima
cool-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Dodaš še samo da poskušata s sodelavko nakuriti še kolegico in da čakaš dilerja s koko pa si koj na minuti in dveh sekundah.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
He he
smile-1.gif

Malo pretiravanja ne škodi. Resnično me fascinira, da imajo ljudje težave spraviti skupaj eno minuto pogovora. Madona. Pa naj si potem kupijo kar podatkovni paket in se gredo instant messaging pa bo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Mogoče pa včasih ni potrebno. večina pogovorov primeni je sicer daljša od 5 minut, ampak kakega pa opravim tudi na hitrco, in zdaj ko bom naredo 30 sekund bom plačal celo minuto. Meni se kaj veliko sicer ne bo poznalo, nekaterim se pa bo. Kakorkoli gledano, obična kraja (pa ni važno koliko velika).

Kaj bo naslednje, ob vzpostavitvi veze obračun 5 minut, po teh 5 pa 60 sek interval?

Prav imaš, grdo je
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nekje dobiš, drugje zgubiš. Poznalo se bo kvečjemu tistim, ki ves čas nabijajo zelo kratke pogovore, veliki večini uporabnikov pa ne, oziroma bo za par centov račun celo nižji.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
uglavnem men se zdi grdo da ti prodajajo in računajo nekaj kar ne uporabiš. Če ne upajo dvignit cen pa pač to naredijo na bolj prefinjen način.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A ti bi kar cene dvigoval? Res fino, a ne? Mobitel je z novim intervalom (prej ali slej mu bo sledil še kdo...) naredil le eno stvar: zvrcni ljudem je podražil hobi, veliki večini pa omogočil cenejši obračun po sekundah nad eno minuto. Povprečna minutaža je itak krepko, krepko nad minuto. Vsaj pri Mobitelu...
Večina ljudi bo praktično stroškovno na istem, so pa malce skulirali folk, ki kliče po 5, 10 sekund. Četudi gredo drugam, se za to, po moje, ne bodo pretirano sekirali...na lep način jim rečeš "adijo".

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.