Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Mobitel je znižal ceno večim modelom telefonov (v oklepaju je stara cena):

LG Optimus 2x
Super/Mega Povezani 149 EUR (299 EUR)
Vroče Povezani 299 EUR (399 EUR)
Opti Povezani 199 EUR (369 EUR)
Itak Džabest 299 EUR (399 EUR)
Splošna akcija 299 EUR (399 EUR)
Redna cena 499 EUR (590 EUR)

HTC Wildfire S
Super/Mega Povezani 49 EUR (69 EUR)
Vroče Povezani 149 EUR (169 EUR)
Opti Povezani 99 EUR (129 EUR)
Itak Džabest 149 EUR (169 EUR)
Splošna akcija 149 EUR (169 EUR)

Nokia E52
Super/Mega Povezani 29 EUR (49 EUR)
Vroče Povezani 129 EUR (149 EUR)
Opti Povezani 79 EUR (99 EUR)
Itak Džabest 129 EUR (149 EUR)
Splošna akcija 129 EUR (149 EUR)
Redna cena 249 EUR (299 EUR)

HTC Desire S
Super/Mega Povezani 199 EUR (249 EUR)
Vroče Povezani 299 EUR (339 EUR)
Opti Povezani 249 EUR (299 EUR)
Itak Džabest 299 EUR (339 EUR)
Splošna akcija 299 EUR (339 EUR)
Redna cena 449 EUR (480 EUR)

Nokia X6 8 GB
Vroče Povezani 89 EUR (121 EUR)
Opti Povezani 20 EUR (49 EUR)
Itak Džabest 89 EUR (121 EUR)
Splošna akcija 89 EUR (121 EUR)

Nokia E5
Super/Mega Povezani 9 EUR (29 EUR)
Vroče Povezani 99 EUR (129 EUR)
Opti Povezani 49 EUR (89 EUR)
Itak Džabest 99 EUR (129 EUR)
Splošna akcija 99 EUR (129 EUR)
Redna cena 219 EUR (259 EUR)

HTC Desire Z
Super/Mega Povezani 149 EUR (299 EUR)
Opti Povezani 199 EUR (349 EUR)
Redna cena 499 EUR (559 EUR)

HTC Desire HD
Super/Mega Povezani 149 EUR (249 EUR)
Opti Povezani 199 EUR (299 EUR)

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Eden je vezan na telefon, drugi bi bil pa na tablico, ker jo dobim na obroke (19€/mesec).

Potrošno elektroniko jemat na obroke
confused-1.gif
Tablica bo zastarela, preden jo boš odplačal.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ni nujno.Za tablico pa se ve, razen če se nebo svetu ne vem kaj zgodlo.Sicer pa, če bi blo nujno, bi tudi jaz tak kupo, drugače pa sigurno ne.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja in? Avto tudi lahko karamboliraš, preden ga odplačaš.

novmu avtu pade cena nekje po enem letu do dveh zacne drasticno padat

ka pa mobitel po pol leta pade cena na polovico za kokr si ga pa ti kupu ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Mobitel prvi v Sloveniji ponuja HD voice

Je že kdo probal, kako se obnese v praksi?

Svaka čast, mene to full moti, seveda šumi in motnje med pogovori. Sprašujem se samo ali morta imeti obe stranki med pogovorom naročnino pri Mobitelu in enega izmed vrhunskih GSM aparatov ali je zadosti da ima to samo eden in le ta občuti to razliko?

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Novi družinski paketu pri Telekomu/Mobitelu:

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/kompleti

Imel isto reč samo pod drugim imenom in ne priporočam to vrstne izbire oz. vezave, ker bo do dražili recimo mobilno telefonijo, se ne boš mogel prebekslat kar tako, ampak boš mogel prekiniti celoten paket in to ti bo predstavljalo ogromen problem, kar se tiče internetnega priključka, plačilo kazni za opremo SIOLA, potem plačilo kazni za izbrani mobilni telefon, da ne omenjam izgube telefonske št., skratka, ko želiš zamenjati za cenejšega ponudnika, imaš samo komplikacije in ogromno stroška, kar je njim najbrž tudi cilj, da te čim bolj vežejo, da ne moreš stran, ob enem pa lažje potem dražijo, še sploh pri mobilni telefoniji, je za pričakovati.

Definitivno ne priporočam to vrstne izbire.

Torej fiksne storitve naj bodo ločene od mobilnih, sicer te s časom čaka samo
uf-1.gif

Moja izkušnja

Vprašaj se samo, kako je če se odločiš prekiniti samo mobilne storitve ali pa obratno? Kakšen strošek imaš pri tem in ali lahko zadržiš vse ostalo?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj to je poanta celotnega paketa. Na finto vrečt stranko, da vzame vse. Če vzame reči z vezavo, pa ga ritka še toliko bolj peče, ko je treba prekinjat.
Pač zavedat se je treba. Zato je Bog dal ljudem možgane.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Saj to je poanta celotnega paketa. Na finto vrečt stranko, da vzame vse. Če vzame reči z vezavo, pa ga ritka še toliko bolj peče, ko je treba prekinjat.
Pač zavedat se je treba. Zato je Bog dal ljudem možgane.

To ja, zato sem pa napisal, kaj te kasneje čaka, na začetku ne veš vsega, potem pa se
bonk.gif
, kajti na začetku ti nobeden ne omenja, da odpoved ene storitve, prekinja tudi druge in imaš lahko takoj težave s prenosom internetnega priključka na drugega ponudnika in možnost izgube fiksne ter mobilne tel.št., odvisno kaj in kako odpoveduješ s časom.

Če ponovim, fiksne storitve naj bodo ločene od mobilnih, če ne želite imeti kasneje težav.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik 1980 pravi:
Imel isto reč samo pod drugim imenom in ne priporočam to vrstne izbire oz. vezave, ker bo do dražili recimo mobilno telefonijo, se ne boš mogel prebekslat kar tako, ampak boš mogel prekiniti celoten paket in to ti bo predstavljalo ogromen problem, kar se tiče internetnega priključka, plačilo kazni za opremo SIOLA, potem plačilo kazni za izbrani mobilni telefon, da ne omenjam izgube telefonske št., skratka, ko želiš zamenjati za cenejšega ponudnika, imaš samo komplikacije in ogromno stroška, kar je njim najbrž tudi cilj, da te čim bolj vežejo, da ne moreš stran, ob enem pa lažje potem dražijo, še sploh pri mobilni telefoniji, je za pričakovati.

Definitivno ne priporočam to vrstne izbire.

Torej fiksne storitve naj bodo ločene od mobilnih, sicer te s časom čaka samo
uf-1.gif

Moja izkušnja
To si ti narobe naredil. Če imaš aktivno vezavo, pač ne prekinjaš naročnine - torej tisti dve leti. Potem pa lahko brezplačno preideš k drugim ponudnikom. DSL razmerje potem preneš k SiOL ali T-2 oz. Amis.

Če si vezan: telefonsko številko lahko preneseš brez prekinitve naročnine, pač si izbereš drugo telefonsko na obstoječi naročnini. Obstoječo naročnino na mobilno številko pa spremeniš v najcenejšo, v katero jo lahko (brez plačila kazni).

M4 ne moreš imeti brez mobilne telefonske, ampak ostale storitve pa lahko poljubno izbiraš.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Če nisi veza, govorim ko si vezan.

Nič ti ne nuca, če nisi vezan na SIOL, ko si pa se medčasom vezal za nov telefon za mobilno storitev in avtomatično izpade, da si vezan na celoto. potem recimo ugotoviš, da ti slika šteka na storitvi IPTV in želiš izvesti prenos fiksne storitve drugam, pa ti rečejo, da ne moreš prekiniti, ker si še vezan oz. je treba celotno kolobocijo izvest in sicer da najprej izvedeš prenos mobilnih storitev na ločeno/samostojno pogodbo, seveda, če ti dovolijo, potem pa šele lahko izvedeš prekinitev pogodbe za fiksne stroitve in se prestaviš drugemu operaterju, v nasprotnem primeru prekinitev ene stavri, prekine vse ostalo.

Drugače pa je paket četverček M4 sestavljen iz naročnine za fiksne storitve + naročnina na mobilno. In jaz sem želel odšteti naročnino na mobilne storitve, ker je konkurenca daleč cenejša ratala. Fiksne pa še zadržati, vendar na koncu so me prisilili iti v celoti drugam.
In lahko ti rečem, da so s tem storili pravo stvar za mene. To lahko razumeš kot situacijo ko mama Orel preganja mladička iz gnezda, da ta začne letati, ta pa se opira, ker misli, da ni lepšega kot je gnezdece, kjer se je izvalil, nato pa ga ta kljub temu prisili in porine iz gnedeca čez rob, da ta začne končno leteti in mladič, ko končno spozna, kaj je to leteti in kakšno svobodo in varbnost mu ponuja, se začne šele zavedati, kakšna prednost je med letenjem in stagniranjem v gnezdu
wink-1.gif

Včasih človek prav rabi, da ga nekdo brcne v rit, da mu pride v glavo.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Thx.
wink-1.gif

Še neki, ravno sm si vzel malo časa in pregledal Mobitelovo ponudbo
shocked-1.gif

pa kdo sploh še vztraja pr Mobitelu (razn podjetij seveda)
sprasujem se.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Thx.
wink-1.gif

Še neki, ravno sm si vzel malo časa in pregledal Mobitelovo ponudbo
shocked-1.gif

pa kdo sploh še vztraja pr Mobitelu (razn podjetij seveda)
sprasujem se.gif

Jaz sem še vedno pri Mobitelu, ker se mi ne splača it drugam (đabest paket). Nimam nobenih problemov...recimo včeraj na ritmu mladosti je simobil crknil, niso mogli frendi niti poklicat nič, z mobitelom sem lahko normalno klical. Omrežje je še vedno boljše od simobila in se mi ne splača it na simobil. Edino kar razmišljam, da bi se šlo na tuš. Kak paket brezmejni, edino to.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
No edino ta paket je še kokr tolk ostali so pa občutno dražji od konkurence
17758-icon_confused.gif

Ni mi jasn kako jim "mali" uporabniki niso pomembni
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem pri Mobitelu od dneva ena in niti pomislim ne na konkurenco, mi pač tistih par € ne pomeni toliko, kot zanesljivost.

Kolegi pa pizdijo čez simobil, odletavajo iz linij in podobno, potem kličejo support in kaj tipi naredijo? Namesto da bi uredili omrežje, jim hočejo zaračunat support. LOL LOL LOL

Zakaj mobitelu tamali niso pomembni? Ker bi imeli potem prevelik tržni delež in posledične probleme. Kdor hoče kvaliteto, jo pač plača, ostali begajo od enega konkurenta do drugega.

Tako je moje mnenje in ne nujno resnica, ne da se mi kregat.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.