Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Privatno sem že pred pol leta vse številke prenesel h konkurence in se mi je položnica čudežno znižala iz 60 EUR na 20 EUR. Žal pa v firmi še kar vztrajamo na nekonkurenčnih paketih. Mobitel dobesedno brije norca iz uporabnikov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem danes preklopil na 2012, trajalo je 2 minutki pri prijazni gospodični.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
834
399
63
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Če pa 2012 ni konkurenčen paket, potem pa res ne vem kaj bi radi...

Saj je, vendar za bolj ozek spekter uporabnikov. Za mene in ženo pač ni.

Ne rabim 503 SMS/MMS-ov, ne rabim 503 minut v ostala omrežja, ne rabim 503 MB... Zakaj bi potem plačeval 20,12€ x2?
In kako dolgo je sploh možen prehod? Ali je brezplačen?

Free 15 (nočem delati reklamo za Tuš) je za najine potrebe glih primeren paket. Dovolj količin za zmerno ceno. Ali ima Mobitel kaj podobnega? Ne.

Adijo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Porabim cca. 2 GB podatkov. Sedaj ko je tabla bo na telefonu manj. Verjetno se bo ustalilo pri cca. 2 GB. In morda 4 ure čveka. Nič SMS. Kje jih dobim? Tole pade pri podatkih.
Nekaj let sem s primarno cifro pri T2. Se pa zelo hitro tole sedaj menja. Podatki pa so relativno dragi. Razen T2 je spustil že davno zaradi svoje pokritosti predvsem. Imam pa srečo, da me praktično povsod kjer se zadržujem doseže.
Koliko pride pri tem paketu doplačilo za 2 in 3 GB.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Če pa 2012 ni konkurenčen paket, potem pa res ne vem kaj bi radi...

Saj je, vendar za bolj ozek spekter uporabnikov. Za mene in ženo pač ni.

Ne rabim 503 SMS/MMS-ov, ne rabim 503 minut v ostala omrežja, ne rabim 503 MB... Zakaj bi potem plačeval 20,12€ x2?
In kako dolgo je sploh možen prehod? Ali je brezplačen?

Free 15 (nočem delati reklamo za Tuš) je za najine potrebe glih primeren paket. Dovolj količin za zmerno ceno. Ali ima Mobitel kaj podobnega? Ne.

Adijo.

Zakaj ne bi potem kar Free5? Ne rabiš SMSov, ne rabiš klicev v druga omrežja, ne rabiš prenosa podatkov.
confused-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
dd, dobiček pri operaterjih je mogoče res višji ob cenješih paketih,.. pozabiš pa povedati, da morajo operaterji doktorirati pri tem kako najti nove prihodke,.. ena od možnosi so nove storitve, nova poslovna področja, nižanje bonitet zaposlenim,... a vsega tega uporabniki ne vidijo,..ko pa operater propade ali začne omejevati ugodnosti za stranke pa je cel rompompom,..

b
v končni fazi pa firme obstajajo zaradi dobička,..
Imamo 2 vrsti dobička. Tisti, ki roma tujim multinacionalkam in tistim, ki so operaterji v domači lasti (brez države) in se tisti dobiček vnovči v Sloveniji za razne nove projekte (če hočete tudi za poplačilo slovenskih bank) itd. Kaj naredi multinacionalka s tem denarjam? Širi se na nove trge.

In če ni operater pod okriljem multinacionalk mora sam razvijati vse poslovne rešitve => pride v Sloveniji do več delavnih mest.

Ker je na trgu nižji dobiček so operaterji prisiljeni ustanoviti skupno podjetje za omrežje (tako kot na Švedskem - 2 operaterja si delita 1 omrežje). Torej imamo 1 infrastrukturo in 3 operaterje gor. Namesto 3 baznih v radiju 500 metrov imamo samo 1 stolp.

Leta 2000 ste govorili, da je 1,2 maksimum kar premore trg. Leta 2005 so začeli govoriti da je na trgu možno le 2,3 operaterja. E časi se spreminjajo in s pomočjo EU regulacije, ki je pristrigla največjim operaterjem peruti je danes dejstvo da je trgu brez težav 3,2 operaterja, in se že nakazuje da trg premore tudi 4 operaterje. Oziroma APEK ko je Simonič bil še na čelu je omogočil v bližnji prihodnosti razmah MVNO operaterjev (ker se cene za zaključevanje klicev nižajo, se tudi cena MVNO pri m@, da ne govorimo da neuradne novice pravijo, da bo Telemach gostoval na Tušmobil mobilnem omrežju). Ker SI.mobil amisa noče na svojem omrežju kot MVNO, bo verjetno v bližnji prihodnosti tudi Amis gostoval na Tuševem omrežju. Da ne govorimo da Tušmobil nekatere poslovne rešitve stvari že preprodaja Amisu.

Trg se spreminja, kmalu se bo preprodajal "brezžični ADSL" prek mobilnega omrežja. bazne postaje na podeželju s tem več ne bodo poslovale negativno. Ni več ne bo kot je bilo.

Ne pozabite v zahodni Evropi se množično izdajajo javni razpisi za 4. mobilnega operaterja (kjer so trenutno le trije). Nacionalni regulatorji so "prvim trem" operaterjem vzeli vse skupaj 5 MHz v območju 900 MHz in ga ponudili bodočemu 4. operaterju. In tudi 800 MHz naj bi bil razdeljen na 4 enake dele.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
In če ni operater pod okriljem multinacionalk mora sam razvijati vse poslovne rešitve => pride v Sloveniji do več delavnih mest.

Ker je na trgu nižji dobiček so operaterji prisiljeni ustanoviti skupno podjetje za omrežje (tako kot na Švedskem - 2 operaterja si delita 1 omrežje). Torej imamo 1 infrastrukturo in 3 operaterje gor. Namesto 3 baznih v radiju 500 metrov imamo samo 1 stolp.

To, kar sedaj pišeš, se ne sklada ravno s tvojimi trditvami v prejšnjih postih, npr. v postu št: #1366335

Vsekakor nimam nič proti temu, da so v Slo 4 operaterji, vendar stroški 4 mrež
confused-1.gif

Edino en problem ostane: le kdo bo določil pravila, da ne pride do zlorab (monopola)
confused-1.gif

nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:

To, kar sedaj pišeš, se ne sklada ravno s tvojimi trditvami v prejšnjih postih, npr. v postu št: #1366335

Vsekakor nimam nič proti temu, da so v Slo 4 operaterji, vendar stroški 4 mrež
confused-1.gif

Edino en problem ostane: le kdo bo določil pravila, da ne pride do zlorab (monopola)
confused-1.gif

nahrung002.gif

Mobitel bo sigurno imel LTE omrežje, za kaj bodo verjetno plačali par deset milijonsko ceno za to (da ga bodo sploh lahko imeli), potem pa še vlaganje v omrežje jih bo stalo verjetno še enkrat toliko, potem pa bo kdo plačal drobiž v primerjavi z njimi. Se pa strinjam, da bi lahko vsi trije glavni operaterji se združili in skupaj gradili omrežje.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ksz.

Če v soboto grem iz đabesta na ta 2012, koliko bo potem decemberska položnica? Bom mogu đabesta tud kej plačat?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
sorazmerni delez. tako bilo meni receno. lahko pa reces naj ti vklopijo z novim obracunskim obdobjem, torej januarja. z decembron se ni dalo to zmeniti, ker imajo 5 dni casa, da spremenijo, paket je pa startal 28ga, torej si vseeno lahko kak dan se bil na starem.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
KSZ... jutri se bo preneslo nekaj NR k drugemu operaterju. Kako bo obračunana zadnja položnica ?
Naročnina od 01.12-02.12 ( pogovori ) ( eventuelno poplačilo anexa) plus 5€ za prenos ali še kaj ??
Imam pravico reklamirat eventuelno zaračunano naročnino do 31.12.2011?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Mobitel bo sigurno imel LTE omrežje, za kaj bodo verjetno plačali par deset milijonsko ceno za to (da ga bodo sploh lahko imeli), potem pa še vlaganje v omrežje jih bo stalo verjetno še enkrat toliko, potem pa bo kdo plačal drobiž v primerjavi z njimi. Se pa strinjam, da bi lahko vsi trije glavni operaterji se združili in skupaj gradili omrežje.
Če imaš frekvence (800,1800,2600 MHz) lahko brezplačno zaženeš LTE. Načeloma če operaterji ne bi uporabljali 1800 MHz za GSM, bi brez težav že zagnali LTE.

Torej operaterji potrebujejo dodatne frekvence za 1800 MHz in seveda 800 MHz. Tušmobil in Si.mobil bosta gradila LTE šele ko pride javni razpis za 800 MHz, vsaj logično gradnja LTE 1800 only je zgrešena investicija (to kar počne Mobitel v Ljubljani). Mobitel ima praktično LTE (1800 MHz) omrežje postavljeno že v Ljubljani. Relejni linki so nadgrajeni za LTE (dokaz APEKov register), kot tudi nekatere bazne že oddajajo LTE (Vič, Center, in okolica zahoda Ljubljane).

T-Mobile je na vseh trgih, ki je prisoten ponudil ostalim konkurentom skupno gradnjo (kot je to na Švedskem). Tako da na Hrvaškem je za to zainteresiran Tele2, Vip malo manj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
sorazmerni delez. tako bilo meni receno. lahko pa reces naj ti vklopijo z novim obracunskim obdobjem, torej januarja. z decembron se ni dalo to zmeniti, ker imajo 5 dni casa, da spremenijo, paket je pa startal 28ga, torej si vseeno lahko kak dan se bil na starem.

Jaz sem bil tam 29.11. pa so mi sami rekli, če mi lahko aktivirajo 1.12. in ob 7:00 tudi so.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
KSZ... jutri se bo preneslo nekaj NR k drugemu operaterju. Kako bo obračunana zadnja položnica ?
Naročnina od 01.12-02.12 ( pogovori ) ( eventuelno poplačilo anexa) plus 5€ za prenos ali še kaj ??
Imam pravico reklamirat eventuelno zaračunano naročnino do 31.12.2011?

Moja izkušnja z selitvijo na drugega operaterja.
Naročnino plačaš v naprej. Torej boš z novemberskim računom plačal za cel december. Nato sem dobil še račun za poplačilo aneksev in minut, ki jih prekoračiš v paketu.
Seveda sem takoj vzel telefon in poklical kaj je z preplačano naročnino. Dobropis so mi poslali v parih dneh in sem ga odštel od računa kjer je bil zaračunan aneks.

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Citat:
Uporabnik sole pravi:
d.o.o. ne bodo preveč veseli. Nekaj bo še potrebno tukaj naredit.

Seveda bo potrebno nekaj naredit. Meni sicer njihov posrednik ni tezil in je naredil menjavo paketa v 2012. Zelo verjetno pa je, da bodo vlogo zavrnili. Trapasto se mi zdi, da d.o.o. je z 1 zaposlenim dajejo v isti kos z d.o.o. ji ki imajo vec 100 zaposlenih. Sigurno imajo ta podjetja ze sedaj velike popuste in so blizu tem paketom, ta mali se temu ne priblizamo.
Ocitno se bom po skoraj 20ih letih "prijateljevanja" z Mobitelom hoces noces preselil h konkurenci. Free 20 pri Tusmobilu bo po mojem ravno pravsnji paket, pogledat moram se T-2.
Ocitno Mobitel nima racunice - rajsi ostane brez 20 EUR mesecno, kot da vcasih malim pogleda skozi prste.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
pravila so pravila,.. kakšne pogoje postaviš teh se moraš držati,..
če za doo ni pač ni,.. je pa za sp,..
b

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pravila so pravila,.. kakšne pogoje postaviš teh se moraš držati,..
če za doo ni pač ni,.. je pa za sp,..
b

Zato pa je konkurenca na drugi strani , ki ne dela razlike in ne diskriminira svoje uporabnike
zmaga.gif

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.