Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po moje še vse delajo na "roke".

Po moje pa ti klobasaš, da pač nekaj rečeš. Jaz sem rabil ravno dve minuti, da sta bila dva paketa prenešena. Je vse elektronsko. Je pa res, pri Mobitelu je bilo 10 strank, pri Simobilu (sem spraševal za Bob) pa nobene
frown-1.gif

Glede stroškov se nisem pretirano sekiral. Nič ni zastonj, tudi zaposleni stanejo. In četudi se paket spremeni elektronsko, to za seboj potegne spremembo v evidencah. In če paket bistveno pocenijo, pač nekje skušajo dobiti kakšen % nazaj.

To kar se trenutno dogaja ni nič drugega, kot bitka za tržni delež. Tušmobil ga rabi, da bi se lahko prodal, Simobil odgovarja in na koncu še Telekom, ki je kao monopolist in se ne sme igrati s temi stvarmi
cheer.gif

nahrung002.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobro, vse ne rabiš razumet dobesedno, itak da je bila samo opazka.
Vendar pa zadnjič ko sem bil na mobitelu je zamenjava razmerja trajala dobrih 15 minut + 11 EUR, da sem tam grel stol.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Dvomim, ker je poleg naročnine še 19 eur mesečno stroškov za sam telefon. Pa na bolhi se ga ugodno dobi....

Plus stroški za internet Premium, ki so mislim da 20€.

Jaz sem doslej dodatno plačeval 4 EUR za 100 MB, a se je to avtomatsko ukinilo s spremembo paketa. Kot sem že napisal,
paket pokrije vse moje stroške in bolj težko ga bom presegal; le občasno morda pri podatkih, a doslej še blizu nisem bil.

Za tiste, ki mnogo surfajo po internetu, prenašajo veliko podatkov ipdb. pa vidim bolj ugodne pakete pri konkurenci. Orto pri
Simobilu, po 31. letu je že tak...

Preden sem se kajkoli odločal sem šel po svojem računu in ugotavljal, koliko porabljam po posameznih kategorijah (klici, sms in podatki...). Na računu to lepo piše in vsak se lahko odloči za paket, ki mu ustreza. Bo pa zanimivo koncem drugega leta gledati bilance operaterjev. Tri mreže so za Slovenijo občutno preveč, preveč iz stroškovnega vidika. In poceni paketi se bodo poznali v bilancah... saj ne bo toliko več klicev, kolikor so paketi cenejši
cheer.gif

nahrung002.gif

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dobro, vse ne rabiš razumet dobesedno, itak da je bila samo opazka.
Vendar pa zadnjič ko sem bil na mobitelu je zamenjava razmerja trajala dobrih 15 minut + 11 EUR, da sem tam grel stol.

Ok, kje pa si bil tako dolgo. Jaz sem v Europarku uredil takoj. Niti papirja ni, enostavno podpišeš elektronsko tablico in to je to...
cheer.gif

nahrung002.gif
:

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Meni se Džabest izteče januarja 2012.

A me bodo brezplačno preklopili na nov paket?
smile-1.gif

LP,
PIC

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
V čem je trik?

Paketa A in B sta trenutno nesmiselna, prav tako večina "Povezanih", če ne zapraviš 1000 minut v mobitelovo omrežje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
v tem da ostali paketi niso časovno omejeni kot tudi glede na segment (fizična, pravna oseba)....

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Dvomim, ker je poleg naročnine še 19 eur mesečno stroškov za sam telefon. Pa na bolhi se ga ugodno dobi....

Plus stroški za internet Premium, ki so mislim da 20€.

Ne vem, če je tak, ker nič ne piše.Pol je itak fail. Malo mešajo besedo premium z obročnom plačevanjem najnaj.

Govora je o Galaxy S2. Ta telefon se NE DA kupit z internet premium ampak v akciji NAJNAJ19. 1 evro ob nakupu, 19 evrov vsak mesec (24 mesecev) na mesečnem računu.

@rocky9: Če nisi zihr o nečem, raje vprašaj, kot da prodajaš buče.

Torej je tisti PREMIUM zraven le za mobilno TV in integral?

Tako je.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Saj pravi, da je superiorno omrežje
grin1.gif

Ne slišim več tistih, ki pravijo, da mobitel ne sme znižati cene paketov
sprasujem se.gif

Naj vam bo ta paket dokaz, da lahko zniža in oblikuje še cenovno bolj ugodne pakete kot je ta, vendar nima potrebe, ker enostavno ste pripravljeni preplačevati storitve še naprej.
Če že vztarjate pri tem operterju potem, če ste pametni si boste spremenili obstoječi paket v nov ponujeni paket
wink-1.gif

Lp.

Seveda lahko zniža, a šele potem, ko to potezo naredijo tudi ostali operaterji. Ker ga obravnavajo kot monopolista, bi v primeru, da to stori prvi, slednje pomenilo uničevanje konkurence. Tako pa samo sledi konkurenci.

Kolikor mi je znana stroškovna plat mobilne telefonije, so paketi Free20, SamoZate in 2012 nizkocenovni paketi, ki ne pokrijejo stroškov operaterjev. Vsaj v Sloveniji ne.

Vsi, in jaz nisem izjema, radi primerjamo cene mobilne telefonije v Sloveniji in drugje v Evropi. Pa sem prepričan, da to ni povsem primerljivo. Kot prvo, Slovenija je ena bolj redko poseljenih dežel v Evropi, poleg tega pravih velikih naselij sploh ni. V Sloveniji nimamo Londona, kjer na relativno majhni površini prebiva 8 mio prebivalcev... Iz slednjega izhaja, da je sama infrastruktura za mobilno telefonijo v Sloveniji na 1000 prebivalcev bistveno dražja kot drugje. In če imamo v Slo 3 mreže, kar je nesorazmerno glede na ostalo evropo... je razlika še večja.

Zaradi tega ne pričakujem, da bodo v naslednjih letih mobilni operaterji ravno pozitivno poslovali.. Osebno sem prepričan, da bi bila rešitev v enem omrežju za celo Slovenijo, s tem, da bi bilo omrežje ločeno od operaterjev, pravila pa jasno doloæena in nikakor ne diskriminatorna do nikogar... A to so le sanje, v realnosti raje sami sebe požremo
cheer.gif

nahrung002.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Glede paketa 2012: Hvalabogu ima isto ceno in količine za vsa omrežja, tako da več ne bo jamranja "ojoj, tale pa je v drugem omrežju...".
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
KSZ

nekdo je spraševal, koliko časa bo ta paket veljaven. To je zanimalo tudi mene in sem šel malo gledat PDF ki je zraven paketa:

http://cdn1.siol.net/sn/doc/20...aket%202012.pdf

Veljavnost Paketa 2012

Vsi uporabniki, ki bodo sklenili Paket 2012 oz. naredili spremembo iz obstoječega naročniškega paketa za storitve Mobitel na Paket 2012 od 28.11.2011 do vključno 31.1.2012 obdržijo Paket 2012 brez časovne omejitve.

Sklepam, da se pogoji ne bodo spreminjali, kot se je to zgodilo pri Djabest paketu?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Kolikor mi je znana stroškovna plat mobilne telefonije, so paketi Free20, SamoZate in 2012 nizkocenovni paketi, ki ne pokrijejo stroškov operaterjev. Vsaj v Sloveniji ne.
Pokrijejo stroške ker:
- cene za zaključevanja klicev se nižajo: pred 3 leti so bile 10 €/min, danes 5 €/min, 2013 bo 3 €/min. S tem se niža tudi cena nacionalne roaminga
- operaterji so skupaj začeli graditi bazne postaje. V zadnjem letu sta Mobitel in Si.mobil dopustila Tušmobilu iti na njihove stolpe. Tukaj je ekonomska računati čisto jasna.
- Če imajo Avstrijci večje plače ter cenejše pakete od teh "prazničnih pri nas" potem ne vidim razloga zakaj ne bi ceneje tudi Slovenci telefonirali. Vedeti je potrebno da ima Avstrija še slabši teren kot pri nas. Rabijo na 1 prebivalca več anten kot pri nas.
- Da ne govorimo če ne bi Tušmobil namenil niti € za nadgradnja prejšnjo leto bi posloval s 4 mio EUR čistega dobička

Operaterji lahko prežvečijo še 50% pocenitev Tuševih paketov pa bi še vedno ustvarjali dobiček. Dobiček ustvarjajo s telefoni ter po novem s podatkovnimi paketi. Če bi že ti paketi ustvarjali izgubo lepo naprimer zakrpa paketi ala internet brezmejni 24ur.

Ali bi lahko znižali pakete za 50 do 70% in ohranili dobiček. Brez težav. Dobička ob nespremenjenih cenah je iz leta v leto več. Zanimivo je, da operaterji cenijo pakete, ampak dobički vseeno gredo gor in ne dol.
9-2011.png

http://www.dreamdesign.si/info...peraterjev.html

Stroškovno so 3 operaterji realnost tako v Evropi, tako v Sloveniji. Pri nas operaterji javkajo da bodo propadli, njihove bilance pa kažejo milijone EUR čistega dobička na leto. Ne pustite se jim nasesti.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
KSZ

nekdo je spraševal, koliko časa bo ta paket veljaven. To je zanimalo tudi mene in sem šel malo gledat PDF ki je zraven paketa:

http://cdn1.siol.net/sn/doc/20...aket%202012.pdf

Veljavnost Paketa 2012

Vsi uporabniki, ki bodo sklenili Paket 2012 oz. naredili spremembo iz obstoječega naročniškega paketa za storitve Mobitel na Paket 2012 od 28.11.2011 do vključno 31.1.2012 obdržijo Paket 2012 brez časovne omejitve.

Sklepam, da se pogoji ne bodo spreminjali, kot se je to zgodilo pri Djabest paketu?

Saj, ravno to sem spraseval...pri Povezanih so nas pred casom pri prenosu podatkov nate**ili na suho...se bojim, da se utegne tukaj zgoditi podobno, ali pac ne?

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
No, to pa ne bo držalo. Delež dobička je ca 10% glede na prihodke v Mobitelu in nekoliko višji v Simobilu, pri tem je delež fiksnih stroškov zelo visok. Tvoja trditev bi pila vodo, če bi znižane cene bistveno povečale obseg poslovanja... in s tem prihodke. Tega pa ne bo, saj tudi uporabniki imajo le omejen obseg financ. Oziroma, z znižanjem cen moraš za isti prihodek narediti bistveno več storitev po nižji ceni, stroški narastejo in tistih 10% zelo hitro izgine.

In še enkrat, kaj govoriš o morebitnem Tuševem dobičku kaj bi bilo æe bi bilo, ko dejansko posodabljanje ni tekoči strošek leta 2010
confused-1.gif

nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Stroškovno so 3 operaterji realnost tako v Evropi, tako v Sloveniji. Pri nas operaterji javkajo da bodo propadli, njihove bilance pa kažejo milijone EUR čistega dobička na leto. Ne pustite se jim nasesti.

Jap, čudno da so npr. Nemci tako nazadnjaški, pa imajo samo 4 omrežja, podobno kot Slovenija... In isto velja za Italijo, Anglijo, Francijo... da naštejem le največje.

Sicer pa si vsak lahko tukaj ogleda: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_network_operators_of_Europe#Slovenia

Kako bi naj bil po tvojem slovenski operater enako uspešen kot nemški, italjanski ... Govorim seveda o operaterjih, ki imajo, gradijo posodabljajo in vzdržujejo tudi omrežje (Mobile Network Operators) in ne gostujočih operaterjih (Mobile Virtual Network Operators). Kako naj slovenski operater sledi tehnologiji enako kot nemški??
confused-1.gif

nahrung002.gif

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Lahko paket zamenjaš tudi že imaš veljaven aneks na đabest?

...to tudi mene zanima, jaz imam veljaven aneks na "Opti Povezani + NAJNAJ13" ...gre brez da prekršim aneks oz brez vrnitve subvencije???

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
V smeri, kjer pes taco moli - LTE in glede na enormen upad marž v mobilni telefoniji se nam obeta dvoje:
- operaterji bodo nehali vlagat v omrežja in LTE ne bomo videli še ohoho časa
- prišlo bo do infrastrukturne konsolidacije operaterjev / ponudnikov v Sloveniji s konvergenco proti enemu samemu omrežju

Tretja opcija je še, da gresta T-2 in Tušmobil cugrund, posledično gredo marže gor, posledično bo denarja recimo za dve LTE omrežji z dostojnim pokrivanjem.

Pa še to, v Veliki Britaniji sta se infrastrukturno povezala T-Mobile in Orange, omrežje je sedaj eno samo.
http://everythingeverywhere.com/

Torej že v precej velikih državah z dokaj visokimi dohodki ni zneslo imet zilijon operaterjev z lastnimi omrežji.

Pa še to, DreamDesign muti o profitih. Profiti so edina reč zaradi katere se nekdo operaterstvo sploh gre. Če jih ne bo, ne bo vlaganj, ne bo ničesar. Profit je osnovna predispozicija za obstoj nekega podjetja.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik boogle pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Lahko paket zamenjaš tudi že imaš veljaven aneks na đabest?

...to tudi mene zanima, jaz imam veljaven aneks na "Opti Povezani", gre brez da prekršim aneks oz brez vrnitve subvencije???

Razlika bonifikacije za Samsung Galaxy SII je med opti povezani in 2012 samo 40€, pri drugih telefonih še manj. Največ kaj bi eventualno zahtevali je teh 40€. Jaz sem danes sklenil, a ker imam Mini povezani, ni bilo razlike.. Lahko se pojavi razlika, delež razlike ali pa
ne bodo zahtevali nič...
cheer.gif

nahrung002.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.