Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Saj pravi, da je superiorno omrežje
Ne slišim več tistih, ki pravijo, da mobitel ne sme znižati cene paketov
Naj vam bo ta paket dokaz, da lahko zniža in oblikuje še cenovno bolj ugodne pakete kot je ta, vendar nima potrebe, ker enostavno ste pripravljeni preplačevati storitve še naprej.
Če že vztarjate pri tem operterju potem, če ste pametni si boste spremenili obstoječi paket v nov ponujeni paket
Lp.
Seveda lahko zniža, a šele potem, ko to potezo naredijo tudi ostali operaterji. Ker ga obravnavajo kot monopolista, bi v primeru, da to stori prvi, slednje pomenilo uničevanje konkurence. Tako pa samo sledi konkurenci.
Kolikor mi je znana stroškovna plat mobilne telefonije, so paketi Free20, SamoZate in 2012 nizkocenovni paketi, ki ne pokrijejo stroškov operaterjev. Vsaj v Sloveniji ne.
Vsi, in jaz nisem izjema, radi primerjamo cene mobilne telefonije v Sloveniji in drugje v Evropi. Pa sem prepričan, da to ni povsem primerljivo. Kot prvo, Slovenija je ena bolj redko poseljenih dežel v Evropi, poleg tega pravih velikih naselij sploh ni. V Sloveniji nimamo Londona, kjer na relativno majhni površini prebiva 8 mio prebivalcev... Iz slednjega izhaja, da je sama infrastruktura za mobilno telefonijo v Sloveniji na 1000 prebivalcev bistveno dražja kot drugje. In če imamo v Slo 3 mreže, kar je nesorazmerno glede na ostalo evropo... je razlika še večja.
Zaradi tega ne pričakujem, da bodo v naslednjih letih mobilni operaterji ravno pozitivno poslovali.. Osebno sem prepričan, da bi bila rešitev v enem omrežju za celo Slovenijo, s tem, da bi bilo omrežje ločeno od operaterjev, pravila pa jasno doloæena in nikakor ne diskriminatorna do nikogar... A to so le sanje, v realnosti raje sami sebe požremo