Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
nekaj sem pozabil: imam veljaven aneks na "Opti Povezani + NAJNAJ13" in sem nekako na pol, na 12mesecu ...kdo ve a gre zamenat v "Paket 2012 + NAJNAJ13" in da ostane aneks kot je?

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
V smeri, kjer pes taco moli - LTE in glede na enormen upad marž v mobilni telefoniji se nam obeta dvoje:
- operaterji bodo nehali vlagat v omrežja in LTE ne bomo videli še ohoho časa
- prišlo bo do infrastrukturne konsolidacije operaterjev / ponudnikov v Sloveniji s konvergenco proti enemu samemu omrežju

Tretja opcija je še, da gresta T-2 in Tušmobil cugrund, posledično gredo marže gor, posledično bo denarja recimo za dve LTE omrežji z dostojnim pokrivanjem.

Pa še to, v Veliki Britaniji sta se infrastrukturno povezala T-Mobile in Orange, omrežje je sedaj eno samo.
http://everythingeverywhere.com/

Torej že v precej velikih državah z dokaj visokimi dohodki ni zneslo imet zilijon operaterjev z lastnimi omrežji.

Pa še to, DreamDesign muti o profitih. Profiti so edina reč zaradi katere se nekdo operaterstvo sploh gre. Če jih ne bo, ne bo vlaganj, ne bo ničesar. Profit je osnovna predispozicija za obstoj nekega podjetja.

467716-post_slo.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Kolikor mi je znana stroškovna plat mobilne telefonije, so paketi Free20, SamoZate in 2012 nizkocenovni paketi, ki ne pokrijejo stroškov operaterjev. Vsaj v Sloveniji ne.
Pokrijejo stroške ker:
- cene za zaključevanja klicev se nižajo: pred 3 leti so bile 10 €/min, danes 5 €/min, 2013 bo 3 €/min. S tem se niža tudi cena nacionalne roaminga
- operaterji so skupaj začeli graditi bazne postaje. V zadnjem letu sta Mobitel in Si.mobil dopustila Tušmobilu iti na njihove stolpe. Tukaj je ekonomska računati čisto jasna.
- Če imajo Avstrijci večje plače ter cenejše pakete od teh "prazničnih pri nas" potem ne vidim razloga zakaj ne bi ceneje tudi Slovenci telefonirali. Vedeti je potrebno da ima Avstrija še slabši teren kot pri nas. Rabijo na 1 prebivalca več anten kot pri nas.
- Da ne govorimo če ne bi Tušmobil namenil niti € za nadgradnja prejšnjo leto bi posloval s 4 mio EUR čistega dobička

Operaterji lahko prežvečijo še 50% pocenitev Tuševih paketov pa bi še vedno ustvarjali dobiček. Dobiček ustvarjajo s telefoni ter po novem s podatkovnimi paketi. Če bi že ti paketi ustvarjali izgubo lepo naprimer zakrpa paketi ala internet brezmejni 24ur.

Ali bi lahko znižali pakete za 50 do 70% in ohranili dobiček. Brez težav. Dobička ob nespremenjenih cenah je iz leta v leto več. Zanimivo je, da operaterji cenijo pakete, ampak dobički vseeno gredo gor in ne dol.
9-2011.png

http://www.dreamdesign.si/info...peraterjev.html

Stroškovno so 3 operaterji realnost tako v Evropi, tako v Sloveniji. Pri nas operaterji javkajo da bodo propadli, njihove bilance pa kažejo milijone EUR čistega dobička na leto. Ne pustite se jim nasesti.

dd, dobiček pri operaterjih je mogoče res višji ob cenješih paketih,.. pozabiš pa povedati, da morajo operaterji doktorirati pri tem kako najti nove prihodke,.. ena od možnosi so nove storitve, nova poslovna področja, nižanje bonitet zaposlenim,... a vsega tega uporabniki ne vidijo,..ko pa operater propade ali začne omejevati ugodnosti za stranke pa je cel rompompom,..

b
v končni fazi pa firme obstajajo zaradi dobička,..

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik boogle pravi:
nekaj sem pozabil: imam veljaven aneks na "Opti Povezani + NAJNAJ13" in sem nekako na pol, na 12mesecu ...kdo ve a gre zamenat v "Paket 2012 + NAJNAJ13" in da ostane aneks kot je?

Brez razmišljanja na 2012. Kakorkoli računaš, se ti Opti povezani ne izplača. Kot prvo je dražji, poleg tega nudi manj za višjo ceno.
Kratka primerjava:
-----------------------opti povezani---- 2012

Mobitel ------------------1000-----------503
Drugi mobilni-------------33-----------
Fiksna---------------------333-----------503 (drugi mobilni in fiksna telefonija)
SMS / MMS-----------------66-----------503
prenos---------------------100-----------503

cena-------------------------35-------------- 20,12 EUR

Vse naprej je tvoja odločitev; kar se tiče mobitela ni doplačila (tudi sam sem imel NAJ 15)
cheer.gif

nahrung002.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Tudi jaz sem bom poslovil od dzabesta ce ne prej cez slabo leto, ko bo "narocnik" starejsi od 31. Tole 2012 bo kar opcija. Upam da ne bodo spet enostransko spreminjal pogojev ali pa cenika v naso skodo. Telefonov pa najbrz ne bom vec prek mobitela kupoval. Mogoce kaksnega gsm z enoletnim aneksom, umts, dve leti pa najraje ne.
Mi je pa zakupljena kolicina obicajno dovolj za "druzinske" potrebe(gorencpresszenaklicez mojega,samapaplacanekajdrobizanamesec))

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ta paket spet samo za neke izbrance, samo za fizične osebe. Pravne osebe bodo pa še naprej lupili z ubijalskimi cenami
bonk.gif

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Ta paket spet samo za neke izbrance, samo za fizične osebe. Pravne osebe bodo pa še naprej lupili z ubijalskimi cenami
bonk.gif

Fizične osebe so tudi s.p. -ji, dno ipdb. Vse navedene fizične osebe lahko zakupijo paket 2012, ne glede na število zaposlenih. Velja torej za vse osebe z izjemo d.o.o. in d.d. ter kd d.d.. Preverjeno. Tako, da velja za 90% uporabnikov
cheer.gif

nahrung002.gif

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Kdaj se najbolj splača menjati (Paket C >> Paket 2012)?

Takoj, po možnosti. Tako da boš decembra že plačal 20,12 EUR in ne 39,90 EUR. Pa še več ti nudi, za manjši denar
cheer.gif

nahrung002.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Verjemi, da ima pri Mobitelu veliko d.o.o in d.d. naročnino. Za njih pa ta paket ni. Tako, da je 90% veliko prvelika številka.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Mogoče. Vendar so tam nekateri paketi, ki so za podjetja ugodnejši kot 2012. Predvsem paketi, ki omogočajo medsebojno komuniciranje zaposlencev, povezanih v mrežo za minimalne stroške.

nahrung002.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Verjemi, da ima pri Mobitelu veliko d.o.o in d.d. naročnino. Za njih pa ta paket ni. Tako, da je 90% veliko prvelika številka.

pravne osebe imajo zelo dobre pogoje. Stvar pogajanj..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To so redne ugodnosti... Potem je pa se odvisno, koliko porabijo... in dobijo individualne ugodnosti.... V obliki dodatnega popusta, ugodnejsih cen mobilnikov....

Sicer pa imajo tudi d.o.o.-ji moznosti izbire opateraterja
wink-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tudi jaz sem bom poslovil od dzabesta ce ne prej cez slabo leto, ko bo "narocnik" starejsi od 31. Tole 2012 bo kar opcija.

cez eno leto tezko, ce se da sklenit samo do konca januarja..

Clancy

Majstr
20. avg 2007
834
399
63
Slučajno sem gledal pomnilniške kartice, da bi izkoristil točke povezanosti pri Mobitelu in glej ga zlomka.
Kartica je za 1000 točk le 4€ cenejša kot v mobitelovi e-trgovini, Redna cena pa je skoraj 100% višja.

Totalno zavajanje in britje norca iz uporabnikov
stupid-1.gif
.

mobitel-kartica-640x480.png

http://www.mobitel.si/akcije/posebna-ponudba-tocke-povezanosti.aspx

mobitel-pom-kartica-640x.jpg

http://etrgovina.mobitel.si/katalog/dodatna-oprema/podatkovni-pripomocki/1263/

Z ženo sva že 15 let pri mobitelu, ampak napočil je zadnji čas, da greva drugam, "kvalitetno" omrežje gor ali dol.
Free 15, je kot nalašč za naju
smile-1.gif
.

-

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, eni smo se predolgo pustili ropati in gledali aroganco monopolista.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.