Novo pri Mobitelu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če je napovedano resnično, grem jaz na Povezani 11 + 500Mb mobilni internet (pod pogojem, da ne bo še povezani 11 podražen ali pa pretirano spremenjen).

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Cene paketov Povezani bodo ostale take, kot jih imajo navedene v imenu. Lahko pa se spremenijo zakupljene količine.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
No, sigurno bi potem kakšno stvar manj opravil preko telefonskega interneta, ane? Če zdaj porabiš 400 MB / 1024 MB, potem nisi niti blizu limita, kar pomeni da greš dostikrat na mobilni net, četudi maš 2 metra vstran zaresnega. Govorim seveda iz lastnih izkušenj.
wink-1.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
To ze mogoce res. Kaj pa tisti ko imajo itak samo zaradi interneta? Na sihti kjer ni kompa grem dostikrat na net. Samo zaradi tega imam tudi Desire. Zdaj bodo podrazili in zmanjsali? V moji situaciji, bom na boljsem, ce menjam ponudnika in placam 200€ kazni mobitelu.
Na 2 leti bom se vedno 100€ ceneje priso skozi, ce vzemem tusmobil 0+5€. Nekje moram stisnit zobe zdaj, ker 19€ za to ne mislim placevati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
To ze mogoce res. Kaj pa tisti ko imajo itak samo zaradi interneta? Na sihti kjer ni kompa grem dostikrat na net. Samo zaradi tega imam tudi Desire. Zdaj bodo podrazili in zmanjsali? V moji situaciji, bom na boljsem, ce menjam ponudnika in placam 200€ kazni mobitelu.
Na 2 leti bom se vedno 100€ ceneje priso skozi, ce vzemem tusmobil 0+5€. Nekje moram stisnit zobe zdaj, ker 19€ za to ne mislim placevati.

No, torej je matematika zate preprosta: zamenjati moras operaterja in potem bo vse super.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Cene paketov Povezani bodo ostale take, kot jih imajo navedene v imenu. Lahko pa se spremenijo zakupljene količine.

Si prepričan? Opcija je tudi, da se spremeni ime paketa.

irgolim

Pripravnik
3. feb 2010
38
0
6
37
ms
paketi povezani se preimenujejo ne vem zdaj točno na kaj

ukine pa se paket 55 za nove naročnike

ostali pa se podražijo za 2 do 3 €

pri 11 in 22 je doda 10mb prenosa podatkov

pri novih 33 in 44 pa se zmajnša pri obek prenos podatkov na 100mb

77 ostaja s tem da ko se doseže 1gb prenosa podatkov se hitrost prenosa omeji

več o tem pa ju3

lep dan

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
te smemo vprašat od kje ti te info oziroma kak je tvoj položaj v @m, seveda v kolikor le-to ni skrivnost?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Kolk naročnine mi zaračunajo za julij, če jutri prekinem naročnino? Za 1 dan ali cel mesec?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik irgolim pravi:
kako bi opisal

posredništvo pač

Upam da ga v kratkem ne boš tudi izgubil. Sicer pa je posrednikov itak preveč in zagovarjam, da se jih nekaj brcne v rit če se osnovne poslovne kulture ne obvladajo. In nekateri je očitno pač ne.

kakor koli. Prenova paketov z zakupljenimi količinami bo s 1. 8. 2010. Jutri bodo na spletni strani podrobnosti. Posebne tragedije ni. Data se zmanjša ker v povprečju ni skurjene še desetine zakupljenih količin, za povrhu se skuša ljudem dopovedati ločnico med handset mobilnim internetom in USB mobilnim internetom.
Naročnine gredo minorno gor, par stvari pa se bo paketom še dodalo v okviru naročnine. Ta poceni paketi Povezani, ki jih ima itak večina tistih, ki so na Povezani pa dobijo notri še 10 oziroma 20 MB data, kar bo dosti za email in še kakšno malenkost.

Kakšnih posebnih računic tukaj ni, kar pa bo, se bo plasiralo v telefone ob dejstvu, da se proda že ogromen odstotek smartphoneov, ki so že po defaultu precej dražji kot navadni mobilni kalkulatorji.

Prenove ni bilo že kakšno leto ali dve in je nekaj običajnega. Džabest je pač eden izmed paketov z vključenimi količinami in ni ga boga, da bi bil izvzet iz te prenove, vsaj jaz ne vidim razloga, zakaj bi ga pustili na miru. Če bo koga 4 EUR tako zelo motilo bo pač rekel adijo, tudi to ima pravico narediti.

za tiste, ki imajo premalo podatkov po novem pa so dodatne opcije za podatkovni prenos. Za začetek predlagam, da si ljudje omislijo opcije za podatke v tujini. Npr 10 MB, 15 EUR. Če se plačuje po ceniku brez tega paketa pa v EU pride 10 MB 20 EUR, na hrvaškem pa 40 EUR. Torej se še kako splača pocuzati te pakete. Še boljši je tisti za 30 EUR ki ima 30 MB. Torej 1 Mb je 1 EUR. Pol ceneje kot redna tarifa v EU, štirikrat ceneje kot tarifa s popustom pri TMobile na Hrvaškem. V kakšni Tuniziji pa je računica še hujša ker 1 MB stane 10 EUR po rednem ceniku. Ampak ljudem se to ne da vklapljati in raje plačujejo višje cene.

V SLo so opcije 4 EUR za 100 MB in 9 EUR za 500 MB, 12 EUR pa za 1 GB podatkov.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
dobička ni oz. se je ful zmanjšal..imajo 1000ljudi preveč..ampak seveda..ker pač lahko..bodo podražili storitve..to je še vedno najlažje narediti..mene osebno podražitev ne moti..moti me odvzem podatkov..in kot je en prej napisal..da mogoče bom kakih 50mb sedaj več prenesel preko wlana..več pa ziher ne..saj že sedaj imamo vse wlane avtom. nastavljene v prostorih v katerih se nahajam..

men je ta paket potem za ene 65€ predrag!

iskal sem na mobitelovi strani, če imajo kakšne addon pakete (kot recimo tušmobil)...da bi doplačal 5€..pa dobil 500mb..obstaja to?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ko se je zbudil Mobitel se bodo tudi ostali. Zna biti to nova črta pri mobilni telefoniji v Sloveniji. Podražitve prihajajo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Škoda res za zmanjševanje zakupljenih količin prenosa podatkov. Sedaj bo treba kar spremljati koliko ti je še preostalo podatkov. Do sedaj sem mogoče 1x pogledal, pa sem bil še daleč od prekoračitve. Tako ne bo več ravno brezskrbna uporaba telefona.
Sploh če upoštevamo, da se v zadnjem času internet vedno bolj prebija na telefone, kot tudi aplikacije, kjer že večina potrebuje povezavo z netom.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Fantaziraš. Zakaj je dobička manj? Si mogoče pomislil, da recimo Mobitel posluje z več kot 50% prebivalstva, podjetij? In da je v SLO recesija in da imajo točno ta podjetja, posamezniki morda probleme in zapravljajo manj? Ali pa morda celo ne plačujejo redno računov? Brez recesije bi Mobitel dobiček ponovno zrasel, še posebej ob vseh internih varčevanjih, ki so se zgodila v zadnjem letu, dveh. Glede uporabnikov pa je tudi jasno. Število se počasi počasi zmanjšuje in se je umirilo. Že lani se je upad uporabnikov zelo zaustavil, letos pa ni nič drugače. Konec koncev konkurenti zelo počasi pridobivajo nove uporabnike.

Tale prenova z vsem tem nima veze ker se s takimi mikro zadevami ne vpliva omembe vredno niti na prihodke, kaj šele dobiček. Mooče bo edino lažje dati kakšen EUR več za subvencije telefonov v bodoče ampak tudi tam se ne bo veliko poznalo.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
ne bluzi, vedno sem zagovajal Mobitel samo sedaj pa ga imam poln kufer. Da mi pri 44 paketu dajo 100 mb podatkov se mi zdi žalostno. Pa nismo mala firma....... to je 90% zmanjšanje in govorit o vključenih minutah, ker teh 44 v tuja omrežja zelo hitro porabim...

da pa bi plačeval dodatnih 9 EUR, mi ne pride na pamet. Raje menjamo opreterja
uf-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.