Poglej, cene določa Flipswap in se pri tem res ne ozira na slovenske posebnosti trga rabljenih telefonov. Vsi ti telefoni gredo v tujino v Flipswap. Normalno je tudi to, da lahko posameznik za svoj telefon pri direktni prodaji iztrži več. Tudi ko prodajaš avto, iztržiš kakšnih 20% več, če uspeš prodati sam neposredno kupcu. Od nekod se pač mora ustvarjati zaslužek. Flipswap je podjetje in tega ne dela zastonj. Torej je njim cilj, da telefon poceni odkupijo, dražje prodajo, z razliko pa kot prvo financirajo vso logistiko - pobiranje telefona pri operaterjih, fizični pregled telefona s strani dovolj usposobljene osebe v tujini, obnova telefona, njegovo pakiranje in distribucija do novega prodajalca ali kupca v kakšni manj razviti državi. Po vsej verjetnosti morajo zagotoviti še kakšne krajše garancije, plačati provizije lokalnim partnerjem ipd....ter na koncu še nekaj zaslužiti.
Dodana vrednost je, da se prodajalcu ni treba zajebavati s fotkanjem telefona, objavljanjem oglasa, poslušanjem kupcev, njihovim cenkanjem, izgubljati čas za oglede telefona, znova prenašati balkansko cenkanje (pa ajde daj malo jeftinije ovu Nokiju, nima æirilice), kasneje špilati tehnični support novemu kupcu, ki ob vsakem problemu kliče prodajalca itd. Jaz še avta ne želim več prodajati na takšen način ker načeloma sovražim ljudi, ki se gredo zbijanje cen in mislijo, da jim moram biti do smrti hvaležen, ker so od mene kupili vozilo. Ga raje peljem v avto hišo, izgubim nekaj denarja, ampak mi dol visi. Dam ključe, avto odpeljejo, čez uro in pol se odpeljem z drugim. Mojega vidim le še, ko preložim stvari iz enega v drugi prtljažnik.