Novo pri Mobitelu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Izvoli, prej pa poglej še kakšne količine v paketih ti nudijo ostali.
Če ti 100 MB ni dovolj je s tabo nekaj narobe ali pa imaš napačno percepcijo čemu je internet na mobilniku namenjen.
Sem šel namenoma pogledat Monitor na Planetu in imam do danes 87 MB prenosa podatkov. V okviru tega imam 24-7 vključeno potisno elektronsko pošto, dnevna količina mailov je 300-400, z izjemo vikendov, ko je okoli 50 mailov na dan.
Poleg tega sem preko E52 cca 48 ur predvajal Internet radio v avtu (ker ima odlično izbiro internetnih postaj) ter dolpotegnil za cca 20 MB aplikacij. Vmes je bil še kakšen update firmwarea in aplikacij na E52, nekaj Nokia Maps navigacije in to je to.

Smatram se za heavy userja pa mi letos še ni uspelo priti čez 100 MB mesečno na telefonu. Za ostale stvari pa imam posebej SIM kartico in USB modem. Verjamem da kdo na telefonu pokne več kot 100 ali 200 MB na mesec. V tem primeru bo pač moal razmisliti o opcijah, ki so vsaj 3: bolj racionalno uporabljati data na telefonu, dokupiti podatkovno opcijo ali pa zamenjati operaterja oziroma paket.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Pogledal monitor: 367 MB podatkov., tako da....

Maili, in surfanje, pregledovanje datotek na mailih..... se hitro nabere, zato sem jezen, ne besen sedaj. naj mi vzamejo 500 minut pa dajo raje 500 MB podatkov pa bo. v tej smeri bi lahko razmišljali, vsakemu kaj rabi.

Lp

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Sorry... ampak 48 ur internetnega radija in 87 Mb pa res ne gre skupaj! Razen, če poskušaš glasbo z 4kbps bitrate (pa tukaj nisem upošteval tvoje pošte, 20Mb aplikacij in drugih stvari). Razen, če hočeš povedati, da si toliko uporabljal radijo, od kat imaš telefon... ampak moraš se zavedati, da pri 24kbps (nek minimalen bitrate z najboljšim aac+ kodiranjem) nanese cca. 10Mb na uro. Ampak marsikater internetni radijo ima bitrate 96kbps (40Mb na uro), ali pa še več.

Jaz poslušam mogoče uro, dve internetnega radija, konstantno vključen push mail, malo brskanja po spletu (približno 50/50 wifi in mobilni podatki), mogoče par instalacij aplikacij... pa imam povprečno od 200-300Mb prenosa podatkov na mesec. Je pa seveda telefon malo bolj internetno nastrujen kot pa tvoja E52...

Dejstvo je, da je za normalno uporabo novih pametnih telefonov potrebnih vsaj 200-300Mb. Si bomo pač naročili dodatne opcije... ampak ne prepričuj uporabnike, da je 100Mb čez glavo, ker ni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če je napovedano resnično, grem jaz na Povezani 11 + 500Mb mobilni internet (pod pogojem, da ne bo še povezani 11 podražen ali pa pretirano spremenjen).

Jaz bom pa prekinil... ker imam to stevilko, na kateri je Itak Dzabest bolj kot sekundarno stevilko... Na njej nimam aneksa... tako, da lahko prekinem... Mi paket iZame pri Si.mobilu zadostuje...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sej dejansko bi stari uporabniki lahko prekinili pogodbo, saj so na mobitelu spremenili pogoje pogodbe, tako kot je to bilo takrat pri siolu, ko so spremenili shemo. Ali ne?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ta teden sem nakomadal skupaj za 48 ur internetnega radia. Definitivno. Plus vse ostalo. Če pogledam rubriko prenos podatkov v Sloveniji mi pokaže toliko, kot sem napisal. Zdaj pa ne vem. Recimo ne vem, koliko dejansko požrejo maili s tem ko priletijo v inbox. Dejstvo pa je, da čez 100 MB še nisem uspel prilezti pa žulim telefon ves čas v službi in doma, vmes pa še menjam aparate in nalagam gor kakšne aplikacije. Hec je, da ne uporabljam Integrala kjer so podatki vključeni noter in se ne odštevajo od kvote. Uporabljam Mail for Exchange in tisto se ziher obračunava od vključene količine.

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
Ma dej no cool, o čem ti bluziš? Tudi sam sem zdaj pogledal kolk sem porabu-205MB in ne me hecat da mi boste v 44 zmanjšali prenos na 100MB. To je enako kot bi mi dali 10 sms na mesec ali 20min pogovora. Kaj se dogaja z vami v mobitelu? Če bo to res, bom tudi sam dobro premislil o tem da spremenim operaterja!
jezen.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mikrohard je kar prav izracunal, se GSM porabi priblizno 9.6 kbps (za ne prav pretirano kakovost zvoka), torej malenkost cez 4 kbps ni prav realno, ce bi vseh 87 MB porabil samo za radio 48 ur.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Izvoli, prej pa poglej še kakšne količine v paketih ti nudijo ostali.
Če ti 100 MB ni dovolj je s tabo nekaj narobe ali pa imaš napačno percepcijo čemu je internet na mobilniku namenjen.
Sem šel namenoma pogledat Monitor na Planetu in imam do danes 87 MB prenosa podatkov. V okviru tega imam 24-7 vključeno potisno elektronsko pošto, dnevna količina mailov je 300-400, z izjemo vikendov, ko je okoli 50 mailov na dan.
Poleg tega sem preko E52 cca 48 ur predvajal Internet radio v avtu (ker ima odlično izbiro internetnih postaj) ter dolpotegnil za cca 20 MB aplikacij. Vmes je bil še kakšen update firmwarea in aplikacij na E52, nekaj Nokia Maps navigacije in to je to.

Smatram se za heavy userja pa mi letos še ni uspelo priti čez 100 MB mesečno na telefonu. Za ostale stvari pa imam posebej SIM kartico in USB modem. Verjamem da kdo na telefonu pokne več kot 100 ali 200 MB na mesec. V tem primeru bo pač moal razmisliti o opcijah, ki so vsaj 3: bolj racionalno uporabljati data na telefonu, dokupiti podatkovno opcijo ali pa zamenjati operaterja oziroma paket.

100MB vsekakor NI dovolj, ce pri pametnem mobilniku izkoristis vsaj 50% njegovih funkcij ... Tam nekje med 200, 300 do 500MB mesecno pa je ze OK za tako uporabo ...

Ampak da si za to, kar si napisal, porabil 87 MB... pa ne verjamem... Ce imas samo dnevno med 300 do 400 mailov, pa ce je vsak mail samo 1 KB... je to okoli 500 KB dnevno x 20 delovnih je to 20 MB, potem si rekel, da si prenesel za 20 MB aplikacij... in se cca. 48 ur internetnega radia... po mojih izkusnjah pokuris pri tem priblizno 0,5 MB na minuto... torej 30 MB na uro ... Poleg tega se update firmware-a... in kaj jaz vem se vse ...
smile-1.gif
))

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Potem naj še dajo HTCje in ostale smartphone ven iz ponudbe in dajo noter telefona ranga GA628. Normalna uporaba na smart phonu porabi 300 - 500 mb na mesec. Trenutno imam malo pod 500 mb porabljenih, ce mislijo zmanjšat na 100 mb, potem se vračamo v kameno dobo.
crazy1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Madona smo pametni. Čudno da nikogar ne moti 100 MB, ki so recimo pri Simobilu na voljo le v nekaterih paketih z zakupljenimi količinami, v nekaterih pa podatkov sploh ni. 5Zame ima 100 MB ter 60 EUR naročnine. Potem so tu še Orto u nulo, ki ima tudi 100 MB ter Orto Muziq.
Res me zanima, kakšne vse silne opcije imate tisti, ki ste na Simobilu in imate HTC, ki bi ga vrgli kar iz ponudbe ker je 100 MB kao premalo. Če je komu premalo bo pač plačal. Simple as that. Zastonj kosila ne bo.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
9€ dodatno za 500mb je preveč..na osnovnih 19€ je skupaj 28€+15 € za 5gb interneta pri mobitelu...ki ga pa porabim mogoče 20% - še to ne..ni dobra računica nikakor..in simke tud vedno ne mislim menjavat za pogovor in dato..lol..

coolpower: ali razmišljate, da bi tistim, ki imajo zraven nekega paketa še dodatno naročnino na mobilni internet združili količine podatkov za obe simki...?

drugače pa glede količin..danes smo zadnjega v mesecu in porabil sem točno 290mb - imam gor 4 gmail accounte, twitter osveževanje na vsako uro, tu pa tam gmaps in browsanje, ki ga pa večinoma opravim v wlan omrežju..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Thomas, na trgu imaš ponudbo in lahko izbiraš. Tko pač je. Če ti bo 100 ali 200 MB premalo boš pač lahko doplačal opcije, bolj koristil WLAN ali pa iZame, v kolikor ti ustreza. Mene tudi moti to, da plačujem nafto po 1,20 EUR pa kaj naj? Alternative nimam, razen kurilca ali pa da si ga obrežem in se preselim v Saudsko Arabijo in se oblečem kot white batman.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Citat:
Madona smo pametni. Čudno da nikogar ne moti 100 MB, ki so recimo pri Simobilu na voljo le v nekaterih paketih z zakupljenimi količinami, v nekaterih pa podatkov sploh ni. 5Zame ima 100 MB ter 60 EUR naročnine. Potem so tu še Orto u nulo, ki ima tudi 100 MB ter Orto Muziq.
Res me zanima, kakšne vse silne opcije imate tisti, ki ste na Simobilu in imate HTC, ki bi ga vrgli kar iz ponudbe ker je 100 MB kao premalo. Če je komu premalo bo pač plačal. Simple as that. Zastonj kosila ne bo.

tisti, ki imajo smartphone na Simobilu, so tak "cudezi" prve vrste - 100mb na mesec in potem nonstop vklapljajo in izklapljajo net...sama hitrost neta je pa tak v totalni p. ..

sem brez aneksa na dzabest..in bom vseeno ostal..hitrost omrežja še vedno prevaga..čeprav ne vem še kako bo z dodatno dato - prenos date iz sekundarne št. na primarno oz. skupno koriščenje bi bila po moje zmaga...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hja, tako je.
pri Mobitelu je 9 EUR za 500 MB na mesec, pri Simobilu pa 8 EUR za 200 MB na mesec.

Seveda pa si lahko mnenja, da so opcije predrage, ampak to ne spremeni dejstva, da stanejo, kolikor stanejo. Glede združevanja količin pa ti ne znam povedati, zaenkrat ne slišim ničesar na to temo. Mogoče kdaj v prihodnosti, kdo ve.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Ampak imajo vsaj paket iZame, ki je namenjen prav takim, ki poleg klicanja potrebujejo malo vec podatkovnega prenosa kot le 100MB ... V bistvu je iZame kombinacija paketa Tri Zame in dodanimi 2GB DATA ... z malce nizjo ceno, kot ce bi oboje vzel loceno ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
A nisi ti še 2 tedna nazaj trollau, da NE BO nobenih sprememb pri Dzabest paketu? Da ni šans, kje pa, da to ni mogoče
hysterical-1.gif

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Citat:
Hja, tako je.
pri Mobitelu je 9 EUR za 500 MB na mesec, pri Simobilu pa 8 EUR za 200 MB na mesec.

Seveda pa si lahko mnenja, da so opcije predrage, ampak to ne spremeni dejstva, da stanejo, kolikor stanejo. Glede združevanja količin pa ti ne znam povedati, zaenkrat ne slišim ničesar na to temo. Mogoče kdaj v prihodnosti, kdo ve.

pri tušmobilu pa 1GB 5 € na mesec
wink-1.gif

drugače..pa jaz plačujem mobitelu za 5gb mobilnega interneta 14 € /mesec...tak da ja..9€ za 500mb je preveč
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.