Novo pri Mobitelu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
če računaš po tvoji logiki enako izračunaj še za ostale stvari, ki so v paketu. Mogoče boš ugotovil, da bi jih samostojno plačal nekajkrat več, kot znaša naročnina na paket. Enako velja če greš avto sestaviti iz rezervnih delov. Clio te bo stal 50.000 EUR, nov pa 4x manj. Sestavljen iz tovarne.

Ja, če boš lažje spal se tolaži, da je 900 MB manj vrednih vsaj 15 EUR in k temu prištej še 4 EUR pa razlagaj, da gre za 100% podražitev. Naslednji dan pa zračunaj še vrednost vseh ostalih storitev v paketu, po cenah, kot bi stale samostojno, izven paketa in potem računaj odstotke podražitve, še raje pa, kolikokratno se ti bolj splača vzeti Džabest kot pa eno košaro posameznih storitev.

Drugače pa z veseljem protestiraj, do tega imaš vso pravico. Stvari so zelo dobro preračunane in količine nastavljene tako, da 95% ljudi ne bo niti opazilo spremembe količin. 5%? Collateral damage. Sem preveč direkten ali bi moral zaviti v celofan? ker po enaki metodi računajo tudi drugi, od farmacevtov naprej.

Veš bili so mobitel, kjer si imel 3G možnost pa se nobeden ni zanj zmenil; sedaj pa je facebook, netlog, gmail...,applikacije dosegljive preko mobitela(porabi se ogromno podatkov),slike..,glasba preko neta, radio....itd...itd, v zadnjih 2 letih tako razrasel, da vsak gleda samo še na to ko kupi mobitel. Potrebe se povečujejo in 100 MB je za moje pojme premalo, res je da jih sigurno polovica uporabnikov ne porabi še 100 MB, ker nimajo takih mobilnih aparatov, ki bi jim omogočili enostavno in hitro "dobavljive" inforamcij(ala iPhone, Htc desire......itd....itd.), vendar tukaj se "trg" močno spreminja, in v letu bo naraslo število teh napravic(takih in podobnih) na zadovoljivo raven, in takrat bo za vse 100 MB premalo!!!

Upam, če se to zgodi, da si.mobil rukne 1GB, pa gremo tja :D

to je vse marketing, drugo leto bojo naročnino ruknili na 25 € pa 300 MB podatkov bo! w000h0h0h0
bonk.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
AJA pa še tole, KO je bil NEKDO MOČNO pameten, da 3/4 folka itak ne porabi še 100MB, kaj šele 1GB, zakaj potem NIŽAJO pakete???????

SICER PA počakajmo do jutri mogoče JE pa le NATEG, ker je po vseh FORUMIH all over the INTERNET
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
V bistvu je hecno, kako se tukaj vsi obešajo na tiste podatke. Torej je moja logika prava - pobrati bi bilo treba data iz vseh bundleov in ga prodajati ločeno, po nizki ceni. Tisti, ki ga rabi, ga plača toliko kot potrebuje. Pa ne pozabimo na specifiko, da smo tukaj na forumu sami relativno napredni in heavy userji.

Drugače pa bodimo realni. Dosedanje količine data so bile enormne, tako primerjalno s konkurenco, kot tudi tujino.
Thomas, popolno udobje brezskrbnosti je vredno več kot 15 EUR, vsaj jaz menim tako. Drugače pa je ob vseh možnih nadzorih porabe težko spregledati koliko še ostane količin.

Pa marsikaj se recimo ne odšteva od njih - primer je Nokia Messaging, Integral, Mobilna TV, Planet...vse to so data storitve, kjer se kilobajti od zakupljene količine ne odštevajo. Pa vse več bo takšnih storitev ker gre trend v to smer. Samo čakam še, da se Nokia spomne svojo navigacijo prodajati za 3 EUR mesečno in v okviru tega ponuditi zakupljen prenos podatkov pri uporabi navigacije.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
THX, veš da je lepo brati zgodovinske prispevke. Še boljši se motijo, torej nimam problema s tem, da kdaj usekam mimo. Imaš s tem problem ti?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Žal se verjetno to ne bo zgodilo. 3 EUR za 10 GB? Prosim, najdi mi enega samega ponudnika na planetu zemlja, ki ti to ponuja preko mobilnega omrežja.
Ampak dejmo se res nekaj vprašat. Vsi visimo samo na data. Zakaj potem ljudje ne vzamejo najcenejši voice paket in gor obesijo data opcij? Ker ko tole berem imam občutek, da nobene ne kliče, SMSa, vsi samo drajsajo Fejsbuk in maile ter YouTube.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
THX, veš da je lepo brati zgodovinske prispevke. Še boljši se motijo, torej nimam problema s tem, da kdaj usekam mimo. Imaš s tem problem ti?

Ti, ne boš verjel, nimam. Se pa (za razliko od tebe) trudim na mimosunih naučit kaj.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Žal se verjetno to ne bo zgodilo. 3 EUR za 10 GB? Prosim, najdi mi enega samega ponudnika na planetu zemlja, ki ti to ponuja preko mobilnega omrežja.
Ampak dejmo se res nekaj vprašat. Vsi visimo samo na data. Zakaj potem ljudje ne vzamejo najcenejši voice paket in gor obesijo data opcij? Ker ko tole berem imam občutek, da nobene ne kliče, SMSa, vsi samo drajsajo Fejsbuk in maile ter YouTube.

Ja čaki paket do 31 let, prvič, potem bi plačeval 15€ zamo za klice, drugič, in kot tretjič bi se pri njih vezal recimo za 2 leti za kak aparat za 400€(ki ga oni dobijo po polovični ceni), in da praviš da bi bilo 3€ za 5GB premalo????

Ja potem pa res ne vem, BTW te smem prašat KJE delaš da TAKO MOČNO zagovarjaš MOREBITNE podražitve?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Thomas, popolno udobje brezskrbnosti je vredno več kot 15 EUR, vsaj jaz menim tako. Drugače pa je ob vseh možnih nadzorih porabe težko spregledati koliko še ostane količin.

Saj zato bom pa jaz privarceval vsak mesec 15€
smile-1.gif
... Sem pa dosedaj vsakemu svetoval ta paket, ce je le imel moznost... tako, ga pac ne bom ... in bom raje svetoval iZame za 24€ ...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Včasih si dobil 1GB ob paketu M4, kot še vsi ostali vključeni v Družinsko vez. Poleg paketov, kot so npr. Džabest z vključenim 1GB. Torej v enem letu je to prehod iz 2GB na 0.1GB.

Niso mi všeč tudi ceniki prenosa podatkov. Coolpower, ti rad primerjaš cene z energenti. Predstavljaj si, da imaš v svoj ogrevalni paket vključeno 1 tono premoga. Ko to presežeš, pa se premog obračunava po gramih.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
V baumaxu na oddelku z gnojili za vrt in njivo.
Sicer pa rad sekam kontra, če še nisi opazil. Ni lepšega kot debatni krožek. Pri vsem skupaj me najbolj fascinira to silna žalost glede podatkov. Fascinira me zato ker poznam en kup ljudi z bundle paketi pri vseh mogočih operaterjih in med njimi lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki sploh uporabljajo kar koli od data storitev na svojem sicer lepem in dobrem telefonu.

Glede aparatov se pa motiš, v detajle se ne bom spuščal. Ja, dobijo se ziher ceneje kot je redna cena za 1 kos aparata na prodajni polici. Ceneje zato ker jih operaterji kupijo več kot 1 kos in dobijo iz tega naslova dodatni popust.

3 EUR za 5 GB je premalo. Zakaj je premalo? Ne da se mi razglabljati. Verjetno misliš, da so vsi ponudniki na svetu ruknjeni ker ne prodajajo 5 GB za 3 EUR. Tudi prav.

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
Citat:
V bistvu je hecno, kako se tukaj vsi obešajo na tiste podatke. Torej je moja logika prava - pobrati bi bilo treba data iz vseh bundleov in ga prodajati ločeno, po nizki ceni. Tisti, ki ga rabi, ga plača toliko kot potrebuje. Pa ne pozabimo na specifiko, da smo tukaj na forumu sami relativno napredni in heavy userji.

Drugače pa bodimo realni. Dosedanje količine data so bile enormne, tako primerjalno s konkurenco, kot tudi tujino.

Pa marsikaj se recimo ne odšteva od njih - primer je Nokia Messaging, Integral, Mobilna TV, Planet...vse to so data storitve, kjer se kilobajti od zakupljene količine ne odštevajo. Pa vse več bo takšnih storitev ker gre trend v to smer. Samo čakam še, da se Nokia spomne svojo navigacijo prodajati za 3 EUR mesečno in v okviru tega ponuditi zakupljen prenos podatkov pri uporabi navigacije.

Praviš tujina.....

A1

Enormne količine praviš
hysterical-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jebeno, se strinjam. Če bi vedel, da bom v dim spustil več kot 1 tono premoga bi pred zimo naročil in plačal 2 toni.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tale stvar je bila jasna, kar se prenosa podatkov tiče. Pa ne zato, ker bi vsi kurili količine do konca, ampak, ker so pri Mobitelu "končno" ugotovili, da če vsem v naselju omogočijo internet, jih bo 50% tudi uporabljalo, slej ko prej. Kaj pa to pomeni za bazno postajo ob konstantnih povezovanjih smartphoneov, pa tudi ni neznanka, sploh ob HSUPA-ju, kjer se skuri v precej manj časa, precej več podatkov. Kar se ostalega tiče, pa ne bom komentiral, naj ima vsak svoje mnenje.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
V baumaxu na oddelku z gnojili za vrt in njivo.
Sicer pa rad sekam kontra, če še nisi opazil. Ni lepšega kot debatni krožek. Pri vsem skupaj me najbolj fascinira to silna žalost glede podatkov. Fascinira me zato ker poznam en kup ljudi z bundle paketi pri vseh mogočih operaterjih in med njimi lahko na prste ene roke preštejem tiste, ki sploh uporabljajo kar koli od data storitev na svojem sicer lepem in dobrem telefonu.

Glede aparatov se pa motiš, v detajle se ne bom spuščal. Ja, dobijo se ziher ceneje kot je redna cena za 1 kos aparata na prodajni polici. Ceneje zato ker jih operaterji kupijo več kot 1 kos in dobijo iz tega naslova dodatni popust.

3 EUR za 5 GB je premalo. Zakaj je premalo? Ne da se mi razglabljati. Verjetno misliš, da so vsi ponudniki na svetu ruknjeni ker ne prodajajo 5 GB za 3 EUR. Tudi prav.

Ja čaki napisal sem da bi plačeval 15€ za pogovre, 2 leti bi se vezal vzel aparat za recimo 400€(ki ga oni dobijo pol ceneje), +3€ mesečno za 5gb prenosa; in ti si mi napisal, da naj ti NAJDEM enega ponudnika, ki bi ponujal to? Se pravi je vzrok CENA..., po tvoje premalo ali kaj? Dej obrazloži;

ČE še NISI dojel; SMO vsi "PROTI" tvojim PRISPEVKOM, KER sicer sam ne vem kje delaš KER tako zagovarjaš te Podražitve....

lp, pa brez zamere

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
A ni lep paket? Kje pa piše, da prej ali slej tudi v SLO ne boš ugledal še kakšnega smartphone paketa? Tudi ta ne stane 15 EUR ampak 35 EUR, le za nove naročnike je 25 EUR.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
@Jordan: malo brzdaj svojo razdražljivost in probaj sestaviti normalne prispevke.
Vzemi to kot opozorilo in hkrati prošnjo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
15 EUR bi plačeval za pogovore in za ta denar dobil več kot dovolj pogovorov in SMS za tistih 15 EUR.
Iz tega denarja bi se za povrhu krila še subvencija za tvoj super duper smartphone in bi ostalo še krepko manj kot 15 EUR (kjer je vštet tudi DDV). In ti bi k temu blagovolil plačati 3 EUR za 5 GB?
Smešno. Po tvoji logiki bi lahko operater tolkel izgubo.

A ni bolj realen paket, ki bi te stal recimo 30 EUR, dobil bi zvrhano mero minut in SMS sporočil, zraven še 1 GB podatkov ter relativno znosno subvencioniran telefon? Mislim, tudi meni bi pasalo, da bi 100 GB stalo 1 EUR ampak se res bojim, da tega vsaj pri wireless prenosu podatkov ne bomo dočakali v času naših življenj.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.