Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Je že kje pricurljala informacija za kakšne spremembe bo šlo?
10.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
- verjetno mobilni internet neomejeno v omejeno
- do znižanje cen verjetno ne bo prišlo, mogoče na katerem paketu, tudi zvišanja po mojem ne bo. bo pa po mojem nižanje zakupljenih količin.
- mogoče tudi kakšni paketi gredo v zgodovino. recimo osnovni paket da se spremeni v paket brez naročnine.

možnosti je veliko. do tega da itak džabest popolnoma zmanjšajo zakupljene količine do zmanjševanje v paketih povezanih ali drugačna razporeditev količin v paketih povezanih (minute za stacionarno pa mobilno skupaj naprimer) ...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Kaj bi se zgodilo če...

Vzameš sedaj naročnino pri Mobitelu s telefonom. Potem oni dvignejo cene, ti pa imaš možnost, če se ne strinjaš dati piso pritožbo in vlogo za odstop od pogodbe.

Kaj se zgodi v tem primeru? Plačaš penale?

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
po mojem bodo za nove naročniki nove cene na voljo 1.4.

če sedaj vzameš bi moralo naslednje:
- vzameš telefon (aneks). S 31.3. se ne strinajš s cenami prekineš s pogodbo, a POZOR tudi moraš vrniti telefon nazaj. To naj bi bilo tako, je pa vprašanje če se bo Mobitel tega držal.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz dvomim, da bodo preminjali cene in zakupljene koločine že obstoječim uporabnikom. Potem je to kršenje pogodbe, ki jo imajo z naročniki in ti morajo omogoči brezplačen odstop od pogodbe. Isto kot se je zgodilo s Siolom, ko je spremenil TV paket.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Jaz dvomim, da bodo preminjali cene in zakupljene koločine že obstoječim uporabnikom. Potem je to kršenje pogodbe, ki jo imajo z naročniki in ti morajo omogoči brezplačen odstop od pogodbe. Isto kot se je zgodilo s Siolom, ko je spremenil TV paket.
zato so tudi Mobitelovem naročnikom poslali na njihovih računih da se bodo spremenili naročniški in podatkovni paketi in da lahko med 31.3. in 30.4 prekinejo pogodbo.

če prekineš aneks zaradi nestrinjanja novih cen pač boš moral za brez penalov vrniti telefon (po APEKovem mnenju).

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Aja. Tega pa nisem vedo, ker nisem računa gledal.

Samo vračanje telefona pa je lahko zelo nerodna stvar. Ki te piše, da mora naročnik tisti telefon obdržat? Kaj če telefon prodaš?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ja kaj pa npr. če jaz kupim , telefon, se zavežem za dve leti in tudi mislim biti pri njih. Telefon mi pade v vodo (moj problem).
Oni spremenijo cene, s katerimi se jaz ne strinajm, odstopim od pogodbe. Kako naj vrnem telefon, ki ne dela, sem pa ga plačal in bi ga tudi imel, če ne bi spreminjali cen?

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
APEK o tem misli naslednje:
http://www.apek.si/sl/informac...cniskih_paketov

Agencija za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije opozarja končne uporabnike in operaterje, da morebitne spremembe pogojev opravljanja elektronskih komunikacijskih storitev, kamor sodijo zlasti cena, obseg in kakovost storitve, ne morejo biti v podvržene zgolj enostranski presoji operaterja. Četudi so spremembe pogosto neizogibno potrebne zaradi spremenjenih tržnih, tehničnih ali stroškovnih pogojev (8. točka prvega odstavka 85. člena ZEKom) in so lahko celo v korist nekaterih ali vseh uporabnikov, je treba vedno upoštevati tretji odstavek 85. člena ZEKom, ki daje končnim uporabnikom pravico, da so o spremembah pogojev obveščani najmanj 30 dni pred njihovo uveljavitvijo. V istem roku lahko brez odpovednega roka in brez sankcije odstopijo od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo, kar se lahko zgodi predvsem takrat, ko jim bo sprememba škodila.

Agencija je pri svojem delu zaznala, da v primeru, ko želi naročnik zaradi sprememb pogojev naročniškega razmerja odstopiti od pogodbe, operaterji zaradi predčasne odpovedi proti njemu uveljavljajo pogodbeno kazen (ali drugače imenovano adekvatno sankcijo). Pogodbena kazen je institut obligacijskega prava iz 247. člen Obligacijskega zakonika, katerega namen je določitev nadomestila za primer, ko sopogodbenik ne spoštuje določil pogodbe. Pri tem pa Obligacijski zakonik v 250. členu izrecno določa, da sopogodbenik (v konkretnem primeru torej operater) ne more zahtevati pogodbene kazni, če je odgovornost za nespoštovanje pogodbe na njegovi strani. Ker gre v primeru spreminjanja pogojev obstoječega naročniškega razmerja prav za slednje, po mnenju Agencije operater ni upravičen od naročnika zahtevati plačila pogodbene kazni zaradi predčasne odpovedi pogodbe, če je ta podana v skladu s 3. odstavkom 85. člena ZEKom in rokih, ki jih ta člen določa.

Pri tem Agencija naročnike opozarja, da navedeno ne pomeni, da so v primeru odstopa od pogodbe upravičeni obdržati terminalsko opremo, ki so jo od operaterja pridobili na račun vezave za daljše časovno obdobje (npr. mobilni telefon, prenosni računalnik, TV sprejemnik). To bi namreč predstavljalo neupravičeno pridobitev (3. odstavek 190. člena Obligacijskega zakonika).

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
če bo po podražitve prišlo bo verjetno mobitel zahteval da moraš vseeno odplačati telefon do konca. ne vem kako bo. Mogoče sploh ne boš mogel telefona vrnit. pustimo času čas.

Najprej kakšne bodo nove cene potem pa se pogovarjajmo dalje ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne vem točno, kako bo. Definitvno pa zastonj kosila ne bo. Logično bi bilo, da v primeru prekinitve naročniškega razmrja stranka izbira med 2 opcijama.

1) obdrži mobilnik in poplača subvencijo, ki še ni poplačana
2) vrne mobilnik, operater ji vrne kupnino, naročnik pa za čas posedovanja mobilnika (od dne nakupa do dne prekinitve pogodbe) plača najemnino za aparat). Mislim da ima nekaj takega Simobil.

Ker subvencije niso ogromne se bo marsikomu bolj splačalo plačati tistih nekaj deset EUR subvencije in obdržati aparat.

Mislim da spremembe ne prinašajo nič posebnega, na rahlo se mi svita, kaj bo, a ne morem o tem govoriti.

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Prejšnji teden so mimo hiše napeljevali optiko za mobitel. Mogoče bomo lahko sedaj spremljali tudi HD preko moblinika
17758-icon_confused.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Saeed pravi:
Prejšnji teden so mimo hiše napeljevali optiko za mobitel. Mogoče bomo lahko sedaj spremljali tudi HD preko moblinika
17758-icon_confused.gif

hysterical-1.gif

Dobra ta. Dva BTS za en stream
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Novo tudi:
Citat:
1. marec 2010
Splošni pogoji

S 1. aprilom 2010 bodo stopili v veljavo novi Splošni pogoji za uporabo storitev omrežja GSM/UMTS, ki jih najdete tukaj .

OFF: Predno se spravite k branju si pripravite kokice. Tega sr@nja ni malo.

ON: Mislim, da ne bo kakih drastičnih sprememb. Če pa bi bile, sem siguren, da bo Tuš in Simobil vrgel ven kak INstant paket.
evil.gif

In se jim bo število naročnikov dvignilo za 0.00000000000000000012 %.

lp

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Lahko bi se, khm, "prilagodili konkurenci" in dali ven kaksen paket brez narocnine ter sekundne intervale...
evil.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
- verjetno mobilni internet neomejeno v omejeno

Obstaja verjetnost za kaj takšnega, nebom sedaj trdil da bo to 100%, vendar se o tem že nekaj časa šušlja naokoli
wink-1.gif
, kajti preveč je takšnih primerov.

Sicer pa plan poslovanja za lansko leto ni bil dosežen oz. dobiček je bil krepko manjši od pričakovanj tako da za letos si nemorejo isto privoščiti, delničarje zanima samo donosnost. Najbrž so si rekli, dost je bilo tega s*anja, treba je nekaj ukreniti. Podražitev SIOL-a je lep primer tega
grims-1.gif
.

Kmalu bomo deležni novih reklam, kjer se nas bo prepričevalo, kako je to KUL za vse nas.

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.