Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Se ze kej ve za nokio x6 kdaj jo lahko pricakujemo in za kaksen denar v splosni vezavi?

Berem clanke pa pravijo da bi morala priti do nas konec 2009, cena splosna je 450eur kar zna bit v akciji isto kot n5800 za 200eur+

Sej na www.nokia.si je že... tako kot da je že dolgo na tržišču... Medtem ko je Nokia 5800 Navigation Edition še vedno v prihodu... Narobe svet... Meni so iz nokie.si odpisali da bo konec polletja...

Torej ali kdo ve, ali in kdaj bo v kakršnikoli ponudbi pri Mobitelu?

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Ja samo bo verjetno švoh varjanta z "samo" 16 GB spomina...
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Najbrz ti bodo povedali, da Mobitel kar naprej dodaja telefone v ponudbo in da ni vec akcij kot so bile vcasih.

Posledica je, da ima clovek obcutek, da se ne dogaja nic, razen ko obcasno kdo napise tukaj kaj o kaksni ugodni ponudbi. Cudna so pota marketingarjev ...

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Jaz sem vprašal če in kdaj imajo namen vnesti v ponudbo tudi HTC Desire, pa sem dobil le generičen odgovor, da ga še ni in da naj spremljam internetno stran...

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Če že govorimo o novostih - od jutri dalje:

Sony Ericsson X2 279€ Povezani 44/77
Sony Ericsson X2 339€ Povezani 33/55
Sony Ericsson X2 379€ Splošna akcija

Znižanje - tudi od jutri (2.3):
Nokia N86 149€ Povezani 44/77
Nokia N86 199€ Povezani 33/55
Nokia N86 259€ Splošna akcija

BlackBerry 9000 Bold 149€ Povezani 44/77
BlackBerry 9000 Bold 299€ Povezani 33/55
BlackBerry 9000 Bold 399€ Splošna akcija

Jurci

Pripravnik
26. mar 2009
129
2
18
Mogoče kdo ve slučajno, vem da sm mal pozn, če bi se še dalo kje dobit Samsung S5600 iz Valentinove akcije, s podalšanjem naročnine seveda. Hvala.

kurir

Pripravnik
1. feb 2010
30
0
6
Zanimivo, da je redna cena pri Mobitelu za Blackberry Bold 9000 569EUR, na nemškem Amazonu pa 369EUR (http://www.amazon.de/Blackberry-QWERTZ-Tastatur-Kamera-MP3-Player-Smartphone/dp/B001V7RK2C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1267609943&sr=8-1-spell).
Kaj to pomeni? Da Mobitel telefona sploh ne subvencionira, on določi neko nerealno visoko ceno "Redna prodaja" in potem zaveže uporabnika za 24 mesecev. Uporabnik je vesel, da je kao prišparal, Mobitel mu je kao dal subvencijo, v bistvu pa je bil nategnjen. V tem primeru je cena v Nemčiji v prosti prodaji nižja (369EUR) od cene pri vezavi 24 mesecev v Splošni akciji pri Mobitelu (399EUR).

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Ne vidim nekega zavajanja tukaj.

Amazon.de ima še vedno RRP = EUR 589,00, kar je višja cena kot pri Mobitelu.
V akciji pa je nato 369,00 EUR.

Amazon.co.uk ima celo nižjo ceno zaradi funta.. 301gbp (cca 330 eur).

V tujini so takšne akcije kar pogoste. Jaz velikorat spremljam daily dealse na ebayu in weekly dealse na amazonu. Včasih so akcije že skoraj neverjetne in velikokrat narediš res dober deal.

V Sloveniji pa je žal tako, da takih akcij ni oz so zelo zelo redke ali pa že nekaj smrdi.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Kurir, vsi operaterji za vse telefone določajo višjo ceno, kot pa telefon dejansko stane pri nekem prodajalcu telefonov, na primer Mobi svet. Zato imajo uporabniki občutek, da so pridobili neko veliko ugodnost. Pa je niso.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
Kurir, vsi operaterji za vse telefone določajo višjo ceno, kot pa telefon dejansko stane pri nekem prodajalcu telefonov, na primer Mobi svet. Zato imajo uporabniki občutek, da so pridobili neko veliko ugodnost. Pa je niso.

Višjo prodajno ceno v prosti prodaji JA, vendar v subvencioniranju telefona ob 24 mesečni vezavi v primerljivih paketih, Mobitel bistveno kar precej dražje, tudi do 100% in več, ponuja telefone v primerjavi z ostalimi operaterji na trgu. Vendar nekaj je treba še vedeti, Mobitel nobenega ne sili v nakup telefona ali k takšni vezavi, s takšno ceno, torej......

kurir

Pripravnik
1. feb 2010
30
0
6
Ravno to je keč: Mobitel je velik, distributerju za Slovenijo reče: jaz ti kupim 10 tisoč kosov telefonov modela X, ampak ti v Bigbangu ali Mobisvetu modela X ne boš prodajal za manjšo ali bistveno manjšo ceno, kot je naša "Redna cena". In distributer, če je pameten, bo rekel OK. Sicer bo v Bigbangu in Malem svetu prodal samo 2 kosa 2 naivnima kupcema, ker je cena nerealno visoka; bo pa zato Mobitelu 10 tisoč kosov. Temu se reče, da trg ne deluje...
Sem vprašal zadnjič te, ki odkupujejo rabljene telefone, koliko mi dajo za nov telefon, ki ga dobim subvencioniranega od operaterja, pa se je samo nasmejal in je reku, da tule ni kruha. Subvecija je samo navidezna...On v tujini dobi ceno za novega, ki je bistveno nižja od subvencionirane cene.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jao, jao, jao...

Kot prvo: 10.000 telefonov? Ja, bi držalo, a le, če bi na policah trgovin izbirali med manj kot 10 modeli aparatov, ki bi se zamenjali vsakih nekaj mesecev. Različnih modelov je ogromno zato pa so količine po posameznem modelu občutno nižje.

Mobitel zagotovo dobi mobilnik po nižji ceni kot BOF. Kupi jih namreč večjo količino, posameznega modela in skupno pri posameznem proizvajalcu. Torej BOF malce težko prodaja ceneje.

Redna cena je redna cena. Je cena, ki je takrat v veljavi na trgu.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.093
-8.771
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Redna cena je redna cena. Je cena, ki je takrat v veljavi na trgu.
No ja... Vsaj v primeru Mobitela je tako, da je po njihovo ponavadi redna cena stalno taka, kot jo je imela neka zadeva ob prihodu na trg. Vsaj za telefone, ki so mene zanimali se ni cena nikoli spustila, medtem ko se je po drugih trgovinah v istem obdobju tudi za več kot polovico

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.