Novo pri Mobitelu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Coolpower, kako pa kaj ponudba poslovnim uporabnikom? Jo boste kmalu kaj prevetrili? Zelo dobrodošlo bi bilo tudi, da bi poslovnim uporabnikom ponudili cenejši/nižji rang UMTS aparatov z 12 mesečno vezavo. Spodobnih GSM aparatov takorekoč ni več in v strokah, kjer so aparati izpostavljeni raznim zlorabam, je 24 mesečna vezava nekoliko kruta. Samo predlog ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa saj veš da se takšne stvari povedo ko je čas za to in ne vnaprej. Ne razumem povsem v kakšnem konteksu misliš na "zlorabe"? Če gre za težje delovne razmere kjer se sicer občutljivi mobilci poškodujejo ti priporočam izbiro takšnega, ki je bolj robusten. Samsung ima nekaj takega v ponudbi.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Spletna stran ima zelo dobro razporeditev vsebine. Všeč mi je preglednost. V primerjavi z ostalimi ponudniki mobilne telefonije, lahko rečem, da gre v korak s časom ni pa noben presežek.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pa saj veš da biznismeni hočejo super fensi mobilnike, kjer 99% funkcij ne uporabljajo, ravnajo z njimi kot svinja z mehom, če pa že kdo lepo ravna z njim, ga mora pa tako ali tako najkasneje v roku enega leta zamenjat, ker ni več IN

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej. Ne vem zakaj je zdaj kar naenkrat problem Mobitel, ki v dobi 24 mesecev ponuja nakup 3 subvencioniranih mobilnikov, ostali operaterji pa v enakem obdobju ponudijo kvečjemu enega samega.
Konec koncev 24 mesecev ni prav nobena posebnost. Pri Simobilu velja 24 mesecev za vse mobilnike, tudi najbolj navadne GSM aparate, ki so pri Mobitelu z vezavo 12 mesecev pa še 3 telefone lahko kupiš v 2 letih napram enemu drugje.

Ko bodo ostali skrajšali vezave se bomo pa naprej menili. Sem pa skeptik glede tega.
Konec koncev obdobje vezave služi temu, da se pokrije subvencija v telefon.

Tukaj pa ne manjka primerkov, ki bi na mesec za nekaj tisoč minut in SMSev plačevali max 15 EUR, kupili bi top mobilnik ob 12 mesečni vezavi za 1 EUR, potem bi pa želeli še kakšne ekstra popuste.

Operater v 12 mesecih pri paketu za 15 EUR mesečne naročnine pokasira 180 EUR. To je 150 EUR brez DDV, ki ga odvede državi. za teh 300 EUR v dveh letih mora tebi subvenvionirat mobilnik (Mobitel kar 3!), poleg tega pa še pokriti nekaj deset tisoč minut pogovorv, milijavžnt sporočil in še česa. Ob tem vsi pričakujejo 100% zanesljivo delovanje omrežja (v tujini pa brez problema preživijo izpade omrežja, zasedenost, slab signal itd), top tehnologije (še čudno da nekateri za 10 EUR mesečno ne pričakujejo 4G preden bo ta zaživel kje drugje po svetu), top pokritost s signalom (3G v vsako vas, a ne?), povsod dostopno prodajno mrežo s fensi trgovinami itd itd.

Ob vsej tej silni računici pa nekateri naivneži mislijo, da so s 300 EUR v 2 letih kupili pravico do nakupa telefona za 1 EUR in to takšnega, ki v redni prodaji stane 400 EUR. Sanja svinja kukuruz.

Top telefoni najvišjega cenovnega razreda so skoraj zastonj le v dražjih paketih kjer tudi operaterju ostane nekaj več od naročnine in lahko to preusmeri v večjo subvencijo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
coolpower, crashednburnt je vprašal za UMTS ponudbo za poslovne uporabnike (ki najbrž več zapravijo), ti pa govoriš o Itak za 15€.

Nikjer tudi ni omenil, da ne bi bil pripravljen plačati višje cene za UMTS aparat z vezavo za 12 mesecev (kot če se veže za 24 mesecev). Pri Tušu si lahko izbiraš dolžino vezave za posamezen aparat ob določenem paketu, cena aparata odvisna od obojega.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
coolpower, crashednburnt je vprašal za UMTS ponudbo za poslovne uporabnike (ki najbrž več zapravijo), ti pa govoriš o Itak za 15€.

Nikjer tudi ni omenil, da ne bi bil pripravljen plačati višje cene za UMTS aparat z vezavo za 12 mesecev (kot če se veže za 24 mesecev). Pri Tušu si lahko izbiraš dolžino vezave za posamezen aparat ob določenem paketu, cena aparata odvisna od obojega.

Točno to. Govorim o ponudbi za POSLOVNE UPORABNIKE in hkrati govorim o UMTS aparatih NIŽJEGA CENOVNEGA RAZREDA. Nikjer nisem napisal, da bi Mobitel to moral imeti ali kaj podobnega oz. da sem nezadovoljen z Mobitelom. Sem zvest uporabnik Mobitela že 10 let in verjetno ne bom nikdar menjal operaterja, ker sem zelo zadovoljen z Mobitelom.

Sedaj pa k problemu oz. bolje rečeno predlogu - predlagam, da bi poslovnim uporabnikom ponudili nekatere UMTS aparate z 12 mesečno vezavo, pa čeprav po višji ceni. In ne govorim o kakšnih super duper zadevah, ampak npr. o Samsungu B2700, ki stane 50€. Gre za malo bolj robusten mobilnik, katere potrebujejo obrtniki ipd. Ti telefoni so izpostavljeni težjim delovnim razmeram oz. "zlorabam" (na to vrsto zlorabe sem mislil). Sedaj je pa problem v tem, se vežeš za 24 mesecev, telefon po npr. 15 mesecih uničiš, in ostaneš brez možnosti UMTS aparata za naslednjih 9 mesecev. Zato sem podal moj predlog. Še enkrat ponavljam - gre za PREDLOG in ne za napad na Mobitel oz. kaj podobnega. Pa prosim ne mi spet vlačit noter Itak paketa in podobnih neumnosti, ker govorim o ponudbi za poslovne uporabnike. Upam, da sem dovolj jasen.

@monaco: Če si funkcionalno nepismen in še preveč pameten po vrhu, se prosim ne vtikaj v mojo debato. Hvala.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kera je najcenejša pot da pridem do Nokie N95 8gb? Mobitel jo ma v akcijski ceni 299 eur, dons vidu reklamo
smile-1.gif

tamau

Zelenc'
21. nov 2008
28
0
1
Kje se da na Mobitelovi strani pogledat vse telefone, ki jih lahko vzames ob paketu Itak Džabest? Na njihovi strani najdem samo spisek telefonov in pa neko ceno zravne (verjetno v prosti prodaji). Jao jao, tako nepregledne strani pa že dolgo ne...

tamau

Zelenc'
21. nov 2008
28
0
1
Ja sm lih najdu tole beta stran. Ja na tej Beti se da to pogledat, na tastari se pa pomoje ni dal. Katastrofa res.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik tamau pravi:
Ja sm lih najdu tole beta stran. Ja na tej Beti se da to pogledat, na tastari se pa pomoje ni dal. Katastrofa res.
confused-1.gif

Seveda da je je dalo. V tej temi je bilo že neštetokrat napisano, katere telefone se da vzet pri Džabestu - telefone iz UMTS .

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

@monaco: Če si funkcionalno nepismen in še preveč pameten po vrhu, se prosim ne vtikaj v mojo debato. Hvala.
Očitno ne razuneš ironije. In se nikakor ni nanašalo na kakršnokoli kritiko nate ampak na problematiko s katero se srečujemo tudi pri nas. Dejstvo je, da ima praktično vsak "boljši" telefon UMTS. Coolpower vztrajno poudarja, da lahko kupiš v 24 mesecih 3 mobilnike, v resnici pa v GSM segmentu skoraj ni več telefona, ki te ga "ne bo sram" položit na mizo na sestanku. 24 mesecev pa je predolga doba za nakup novega mobilnika iz razlogov, ki sem jih napisal zgoraj

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tudi meni se zdi ta predlog zelo smiseln. Konec koncev so to uporabniki, ki prinasajo redne (in to ne majhne) denarce, pa tudi za vsako orto/itak akcijo ne bodo tekli k drugemu operaterju. Jaz sem na tej poslovni GSM zadevi pri M@ neprekinjeno od 1997, pa ze dolgo ni cutiti kaksne pretirane "ljubezni" do poslovnih uporabnikov. Ob sklenitvi razmerja je bilo cisto drugace - tam v stavbi od Slovenijalesa, ena res lustna zenska v poslovnem kostimcku je zrihtala vse skupaj, potrudila se je izbrskat lepo stevilko ... cisto drugace kot zdaj, ko je to vse "industrija" a'la McDonalds.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

Očitno ne razuneš ironije. In se nikakor ni nanašalo na kakršnokoli kritiko nate ampak na problematiko s katero se srečujemo tudi pri nas. Dejstvo je, da ima praktično vsak "boljši" telefon UMTS. Coolpower vztrajno poudarja, da lahko kupiš v 24 mesecih 3 mobilnike, v resnici pa v GSM segmentu skoraj ni več telefona, ki te ga "ne bo sram" položit na mizo na sestanku. 24 mesecev pa je predolga doba za nakup novega mobilnika iz razlogov, ki sem jih napisal zgoraj

Ok, v tem primeru se ti iskreno opravičujem, ampak res nisem zaznal niti kančka ironije v tvojem postu. Pa še nikoli nisem razmišljal o nakupu sarcasm detektorja.
smile-1.gif
Še enkrat - sorry.

Še vedno pa čakam na odgovor coolpowerja. Obenem me še nekaj zanima (pa ne me spet napadat - zanima me zato, ker se na te zadeve ne spoznam preveč): Ko so na trg prišli UMTS aparati, so seveda bili dragi in so praviloma zapolnjevali zgornji cenovni razred, zato mi je nekako logično, da so jih operaterji uvrstili v skupino z 24 mesečno vezavo. Toda kar nekaj vode je od takrat preteklo in aparati so se pocenili. Sedaj pa vzemimo 2 aparata - GSM s polno ceno 200€ in UMTS s polno ceno 200€. Operater v akciji oba ponudi za ceno 50€. Zakaj se je potrebno pri UMTS aparatu vezati za 24 mesecev, pri GSM aparatu pa le za 12, če je višina subvencije enaka? Kaj je še tista tretja neznanka, ki to določa? Že vnaprej hvala za odgovor.

DiabloSM

Zelenc'
15. feb 2009
11
0
1
Mene pa zanima zakaj nekdo dobi pri sklenitvi razmerja SUPERSIM kartico nekdo pa neko VIP SIM kartico in če je v čem razlika ali ni?

tamau

Zelenc'
21. nov 2008
28
0
1
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik tamau pravi:
confused-1.gif

Seveda da je je dalo. V tej temi je bilo že neštetokrat napisano, katere telefone se da vzet pri Džabestu - telefone iz UMTS .

ja in kje je na zadnih dveh linkih kaj napisano, da je tud za paket itak džabest? Tole so cene samo za pakete Povezani !

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Za pakete povezani pise samo pri zgornjem sklopu mobilnikov... pri spodnji skupini pa pise, da velja za sklenitev/podaljsanje narocniskega razmerja (se pravi kateregakoli drugega paketa razen omenjenih - SOS, Telemetrija,...) ...

20090312-ndtj2adm1js2ygerxgmswuerrk.png

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Crashburn itd
Subvencija je odvisna od obdobja vezave, saj to pa je menda ja logično, a ne?
Si se vprašal ZAKAJ ima SImobil tudi za GSM telefone 24 mesecev? In zakaj so GSM telefoni ravno pri Mobitelu ponavadi manj ugodni kot drugje? Tudi zaradi pol krajše vezave ki omogoča manjše subvencije.
Potem pa se vprašaj koliko bodo stali UMTS aparati ob 12 mesečni vezavi. Naj ti povem. Stali bodo še več kot GSM aparati ob 24 mesečni.
Sedanja logika je da se poišče najcenejša opcija za sodobne mobilnike in to omogoča zgolj 24 mesečna vezava. Seveda Mobitelu ni problem ponuditi tudi 12 mesečne vezave za UMTS, bo pa potem en kup ljudi skakalo v zrak z obtožbami da so se mobilniki podražili, obenem pa jih bodo še bolj primerjali s cenami pri drugih operaterjih kjer je vezava 24 mesečna.

Kako bo z vezavami v prihodnosti ti ne vem povedati. Po svoje pa sem ti odgovoril že malo prej. Zanimivo je, da nikogar ne moti dejstvo, da Simobil ponuja v 2 letih nakup zgolj enega mobilnika, bodisi GSM ali pa UMTS. Vezava je 24 mesecev v obeh primerih. Po drugi strani pa Mobitel ponuja dva modela, 12 in 24 mesecev. Prvi je rezerviran že za ob nabavi cenejše GSM aparate kjer tudi 12 mesečna subvencija omogoča zelo nizko ceno, drugi pa za UMTS telefone kjer je še vedno cena višja (ravo zato ker so v rangu GSM telefonov res osnovni modeli, v rangu UMTS pa bistveno zmogljivejši od povprečnega sodobnega GSM aparata). Zaradi višje cene je smotrna 24 mesečna vezava saj 99% ludi ob nakupu gleda le tiste listke s ceno kjer piše 1 EUR. Malokdo pa se obremenjuje z dobo vezave.
Se pa strinjam da bi v nekaterih osamljenih primerih bilo pripravneje ponuditi 12 mesečno vezavo za UMTS telefon, seveda ob višji ceni kot posledici nižje subvencije. Bi pa to rušilo percepcije o nizkih cenah in vnašalo zmedo v cenike saj bi se vsem sedanjim cenam telefonov (v odvisnosti od izbranega naročniškega paketa) pridružila še ena spremenljivka, ki bi vplivala na ceno - doba vezave.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.