Novo pri Mobitelu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Si nastavil APN v Real Media Playerju? Prav v programu, ne preko WAP brskalnika. Greš preko menija v Real Media Player, odpreš in poiščeš v nastavitvah.

Če boš še imel probleme pokliči 700-700. Po možnosti s kakšnega drugega telefona, da boš lahko po navodilih agentov spotoma popravljal nastavitve na svojem aparatu.

Nazadnje urejeno:

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Storitev mora nenazadnje prinašati tudi dobiček, zato bi bil dostop prek WLAN ali celo drugih ponudnikov amaterski spodrsljaj. No, v promocijskem obdobju bi nenazadnje nalašč celo ponudili tudi to, da se kdo od prestopnikov vrne celo nazaj na Mobitel ali celo kdo, ki bi postal nov Mobitelov naročnik le zaradi udobnega spremljanja TV programov.
smile-1.gif

Vsekakor velja rek, kuj železo dokler je še vroče. Čakamo še na POP TV in Kanal A, da bomo lahko na kmetiji spremljali Kmetijo.
smile-1.gif

Kar se tiče tehničnih parametrov mobilnikov, lahko zase rečem, da pri Nokia E90 vse nastavitve (dostopne točke) mobilnik po osvežitvi programske različice sam nastavi - pravzaprav so vse že notri. Ne vem, ali je to posledica SIM kartice, iz katere mobilnik pobere ustrezne podatke ali nemara Mobitel zelo dobro sodeluje z Nokio. Za Tušmobil je denimo potrebno ročno dodajati oz. prek SMS sporočila ročno vključiti njihovo dostopno točko.

Pravzaprav bi jaz Mobitelove dostopne točke malce racionaliziral, da bi bila le ena in manj zmešnjave pri uporabnikih. Sistem obračunavanja je lahko verjetno dovolj pameten, da razlčenitve glede na paket ne potrebuje na nivoju uporabnika, ki je tako ali tako najšibkejši člen kot vir podatkov za obračun. Tudi uporabniki sami verjetno niso razporejeni po možnostih izrabe omrežja glede na zakupljeno kvoto podatkov, da bi bilo potrebno imeti 2 APN-ja internet in internetpro, če se prav spomnim.

Povsod sicer piše a še enkrat...

Tako ogled mobilne televizije kot tudi prenos podatkov sta v promocijskem obdobju vse do 31. 8. 2008 brezplačna.

Predvidena naročnina (povezava na mobitel.si)

Nazadnje urejeno:

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Si nastavil APN v Real Media Playerju? Prav v programu, ne preko WAP brskalnika. Greš preko menija v Real Media Player, odpreš in poiščeš v nastavitvah.

Če boš še imel probleme pokliči 700-700. Po možnosti s kakšnega drugega telefona, da boš lahko po navodilih agentov spotoma popravljal nastavitve na svojem aparatu.

No za vse tiste, ki vam napiše npr Not enough bandwidth... poglejte ali imate 3G signal... jaz sem imel nastavljeno na GSM mode za omrežje in mi zaradi tega ni odprlo...

Dobro je poštimana Mobilna TV
cheer.gif

Kako se pa zadeva obračunava? Je prenos podatkov brezplačen in se bo obračunavala samo priključnina?
write.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
sam se bom po 31.8. sigurno naročil na TV, že zaradi Šport TV (Ang liga)
cheer.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
sem probal na 6500 nokiji in je prijelo iz prve. Je pa problem, da v notranjosti bajte bolj slabo lovi UMTS in ponavadi kr na GSM preklopi in to v Ivančni Gorici. Sem mislil, da je kaj bolj pokrito...

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
TV-kaj pa to pomeni; Žal storitev trenutno ni na voljo.Poskusite kasneje.(umts-je, dostopna točka planet-je, what else)SE_P1LPWWY

Bitch_Muchanon

devil's bitch
21. jul 2007
1.165
0
36
Metropola
Citat:
Tudi med predvajanjem programov, ki so že vključeni v Mobilno TV, se lahko zgodi, da nekatere vsebine ni mogoče spremljati. Gre za oddaje, za katere imajo televizijske hiše omejene pravice za predvajanje in si jih zato ni mogoče ogledati prek mobilnih telefonov. Največkrat so to prenosi mednarodnih športnih dogodkov.

Klik

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Mislim da gre tukaj za enako zadevo, kot če gledaš TV prek spleta. Načeloma prenašajo samo avtorske stvari, danes sem recimo to opazil med predvajanjem Fine gospe na RTV 1.

V bistvu je to odvisno od tega kako imajo pravice urejene na kanalu samem.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Glede na to, da reč ni multicast, me zanima kaj se zgodi, če vsi naenkrat množično kliknejo gumb za gledat?
smile-1.gif

Ogo

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Nekaj takega kot pri tistem znamenitem poskusu, če bi vsi prebivalci ene poloble skočili in bi se Zemlja premaknila iz tirnice...

Seriously - kako si pa predstavljaš realizacijo tega?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.