Novo pri bobu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Mene pa zanima to kar sem označil:

Po porabi v paket vključenih količin prenosa podatkov v Sloveniji se najvišja hitrost prenosa podatkov zniža na največ 64 kbps, prenos podatkov v EU/ZDA pa se po porabi vključenih količin obračuna v skladu s Cenikom. Prenos podatkov v Sloveniji se po porabi vključenih količin dodatno ne zaračunava. Vključeni klici/SMS iz kategorij storitev Klici v mobilnem omrežju Skupine Telemach, Klici v ostala omrežja in SMS/MMS ne vključujejo klicev na posebne in komercialne številke, klicev v tujino in odhodnih in dohodnih klicev v tujini, pošiljanja sporočil SMS v tujini ali v tujino ali pošiljanja sporočil SMS v donatorske ali komercialne namene. Hitrost prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja (prikaz omrežja TUSMOBIL MOBITEL ali TELEMACH MOBITEL ali znak za gostovanje) je omejena na 1 Mbps.

Od kdaj se SMS v tujino plača če so SMS neomejeni?

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Vsi operaterji dodatno zaračunajo SMS-e v tujino.

razen izimobil!

Če že omenjate sms-e v tujino napišite točno informacijo.
Samo bob in izimobil ne zaračunavata dodatno sms-ov poslanih v tujino.
V paketih z določenim številom enot, sms-e poslane v tujino plačate posebej.

Simobil sms v tujino zaračuna po 0,1525€/sms, t-2, telamach in debitel po 0,15€/sms, mobitel in spar mobil pa k osnovni ceni sms-a zaračunata še dodatek 0,11€.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Citat:
Uporabnik angeleyes pravi:
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Vsi operaterji dodatno zaračunajo SMS-e v tujino.

razen izimobil!

V paketih z določenim številom enot, sms-e poslane v tujino plačate posebej.

Simobil sms v tujino zaračuna po 0,1525€/sms, t-2, telamach in debitel po 0,15€/sms, mobitel in spar mobil pa k osnovni ceni sms-a zaračunata še dodatek 0,11€.

razen izimobil!

Nazadnje urejeno:

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Kolikor vem, tudi bob SMSe poslane v tujino obračunava izven paketa zakupljenih enot.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Točno tako če pošlješ sms v tujino ti enako obračunajo kot v Slo 0,04 eur
wink-1.gif

In sem gledal za vse pakete pri Bob-u je enako..

Še cenik za en od paketov: http://www.bob.si/Upload/ceniki/cenik%20bob%20narocniski%20paket%204%20cente.pdf

Tukaj pa za ostale pakete kdor ne vrjame: http://www.bob.si/pogoji-in-dokumenti?item=542325

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Kako bob zaračuna odhod drugam? Obračun je 24. v mesecu. Poleg petih evrov ti 30. v mesecu zaračunajo kolikšen del mesečnega zakupljenega paketa? sorazmeren (en teden) ali celega (mesec)

drevored

Pripravnik
11. jul 2013
108
8
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako bob zaračuna odhod drugam? Obračun je 24. v mesecu. Poleg petih evrov ti 30. v mesecu zaračunajo kolikšen del mesečnega zakupljenega paketa? sorazmeren (en teden) ali celega (mesec)

Sorazmeren, glede na število dni od začetka obračunskega obdobja (25.) do prekinitve naročniškega razmerja.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pomoje ti sorazmeren del zaracunajo samo takrat, ko prides ko bob-u ... ce pa prekines predcasno, pa se mi zdi, da ne... ker ti lahko teoreticno porabis vse zakupljene kolicine ze pred koncem meseca ... Se mi zdi, da je bilo v eni temi odgovorjeno na tak nacin ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Dodatni gb ki sem ga dodal k brutalnemu mi niso v celoti zaračunal. So mi pa zaračunal tiste presežene količine ki sem jih presegle pri prvem gb (preden sem zakupil dodatnigb) . Zato sedaj sprašujem kako je s prehodom k drugemu operaterju.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Pri meni cca 1,5 leta nazaj, ko sem naredil prenos iz Bob-a na Simobil, so mi zaračunali sorazmeren delež od paketa brutalni bob in opcije 1gb.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Včeraj dobil SMS o zgrešenem klicu
shocked-1.gif
a se je slučajno kaj premaknilo?
Super za vse, ki ostajate na BOBu, jaz migriram.

Pa še nekaj: ali ima BOB kako "kazen" za odhod, razen 5€ prenosa številke?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vprašam pač, marsikdo je podpisal pred leti ko še ni bilo "kazni" zdaj pa plačuje, čeprav nima več vezave. Seveda ne pri BOBu.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.307
4.124
113
Sicer pa preneseš številko paket pa spremeniš na 4 cente po porabi pa karto v predal.

Itaq ti morajo novo cifro dati.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Vprašam pač, marsikdo je podpisal pred leti ko še ni bilo "kazni" zdaj pa plačuje, čeprav nima več vezave. Seveda ne pri BOBu.
Pri vsakem operaterju nimaš vezave, če vzameš samo paket (brez telefona ali popusta na mesečno naročnino)

Kazen na prekinitev naročniškega razmerja ne plačaš če se spremenijo splošni pogoji in to navedeš kot razlog za prekinitev.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.