Novo pr Si.mobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Je že kaj jasnega kako bo z LTE po koncu marca? Kdaj in kako se odjavit v primeru plačljivega LTE v prihodnosti.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
nuvi3790,.. delim tvojo usodo,.. borovnica je bela lisa s 3g, H+, LTE,.. imamo pa odličen edge
evil.gif

verjamem da dobimo novo bazno vsaj s 3g,..
b

Področje Borovnice je pokrito z LTE signalom Telekoma.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Tema je o Si.mobilu,.. in imamo edge,..hvala bogu mobitelovcem, ki rabijo LTE,.. naj ga doplačajo,.. meni bi bilo reciva 3MB/s vrh glave,.. nekateri pa rabijo/rabote 50 MB/s,.. kaj bi bil razlog da rabiš tako hitrost? ne rečem pa da ne pride prav,..:)
b

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Tema je o Si.mobilu,.. in imamo edge,..hvala bogu mobitelovcem, ki rabijo LTE,.. naj ga doplačajo,.. meni bi bilo reciva 3MB/s vrh glave,.. nekateri pa rabijo/rabote 50 MB/s,.. kaj bi bil razlog da rabiš tako hitrost? ne rečem pa da ne pride prav,..:)
b

Ja, vem, da je tema o SImobilu, saj znam brati. Sem pa napisal zato, ker si glih omenil, da imate odličen EDGE in upate na 3g. Mogoče pozabljaš na dejstvo, da si vsak vzame to,kar mu pač paše.
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Vsak si vzame tisto kar rabi in tisto kar lahko plača,.. če ni pri tem je pri onem operaterju,..
b

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Vsak si vzame tisto kar rabi in tisto kar lahko plača,.. če ni pri tem je pri onem operaterju,..
b

Seveda.
wink-1.gif
S tem, ko sem napisal da je pri tebi LTE signal drugega operaterja, nisem mislil nič slabega.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
Citat:
fantje, na vsaki mikrologaciji pač ne more biti idealno,... generalno pa se ne smem pritoževati,..bled, bohinj, vogel, portorož, vrhnika, ljubljana btc, rudnik kjer sem se gibal zadnje čase je bilo top shit,.. edino zadnji vogel je bil edge kot v borovnici
b

ce ze od zacetka ne bi bil ok signal ne bi stokal vendar vcasih vem da je bilo ok, nekje 4 leta nazaj pa se je signal poslabsal

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vmes so se dodajale nove bazne, spreminjale so se celice,... nobeden ne garantira da bo vedno enako,..enkrat profitiraš drugič zgubiš,..večkrat je da dobiš,...saj se bazne dodajajo, omrežje optimizira,.. včasih pa kdo tudi zgubi,..

b

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Samo naceloma se klici v lastnem omrezju drugace obracunavajo, kot klici v gostovanju... To je osnova monilne telefonije in pomoje ni potrebe po tem, da se to posebej izpostavlja... Ali bomo ratali kot americani, ki zaradi takih "pikolovcev" napisejo celo recimo v navodili za mikrovalovko, da notri ne smes susiti macka, ko pride s potepa po dezju
grims-1.gif
Zato pa je drobni tisk. Večji kot je drobni tisk boljše je. S tem so pogoji paketa enoumni.

Paket brez drobnega tiska je paket, ki lahko tolmačiš eno zadevo na več načinov. To ni pregledna ponudba.

Najboljši drobni tisk ima Telekom, nato sledi Tušmobil, najslabšega ima Si.mobil.

Drobni tisk je dober, če lahko na enem mestu na spletni strani najdeš vse informacije (od številka zakupljenih enot, kje veljajo, cena nad zakupljeno količino, intervali, ...). Kar ni zapisano ni enoumno!

Mi smo maherji glede mobilne ponudbe, večina ljudi ni. Drobni tisk je predvsem za njih.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Samo naceloma se klici v lastnem omrezju drugace obracunavajo, kot klici v gostovanju... To je osnova monilne telefonije in pomoje ni potrebe po tem, da se to posebej izpostavlja... Ali bomo ratali kot americani, ki zaradi takih "pikolovcev" napisejo celo recimo v navodili za mikrovalovko, da notri ne smes susiti macka, ko pride s potepa po dezju
grims-1.gif
Zato pa je drobni tisk. Večji kot je drobni tisk boljše je. S tem so pogoji paketa enoumni.

Paket brez drobnega tiska je paket, ki lahko tolmačiš eno zadevo na več načinov. To ni pregledna ponudba.

Najboljši drobni tisk ima Telekom, nato sledi Tušmobil, najslabšega ima Si.mobil.

Drobni tisk je dober, če lahko na enem mestu na spletni strani najdeš vse informacije (od številka zakupljenih enot, kje veljajo, cena nad zakupljeno količino, intervali, ...). Kar ni zapisano ni enoumno!

Mi smo maherji glede mobilne ponudbe, večina ljudi ni. Drobni tisk je predvsem za njih.

Nevem kje si ti gledal na strani Si.mobil-a da nisi videl drobni tisk ? recimo tukaj: http://www.simobil.si/sl/packages.cp2?cid=AC586F68-2D45-B789-B49E-33F71DC00FD8&linkid=package Je vse lepo v alinejah razporejeno da se ne zgubiš ko bereš drobni tisk glede uporabe paketa

A ko pogledam pri Tušmobil-u ali Mobitel pa se izgubiš med branjem drobnega tiska..ker je vse skupaj zbito da kaj hitro se izgubiš..

Tak da zame ma najlepše urejeno Si.mobil..
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz bi prej rekel, da je zavajanje ... ce recimo pise, da je nekaj "NEOMEJENO"... in potem v drobnem tisku napise... da termin "NEOMEJENO" vseeno niti priblizno ne drzi ampak ima cel kup omejitev in izjem... In to ne leti samo enega operaterja... ampak na vse po vrsti ... vendar pa vseeno po mojem mnenju Tusmobil pri tem vodi...

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Kaj sedaj Simobilovci bo ta LTE na Obali že enkrat ali vas bo prehitel Tušmobil? Oni imajo v Kp že 3 in v Luciji eno LTE bazno ze online oz v fazi testiranja. Ste res prvi imeli LTE a zgleda boste zadnji ki ga bo dejansko predstavil oz vzpostavil za normalno rabo. Od julija 2012 bosta kmalu minili ze dve leti in vse kar je ste uspeli napraskati 50 LTE baznih. Res mi ni jasno zakaj tako.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Kaj sedaj Simobilovci bo ta LTE na Obali že enkrat ali vas bo prehitel Tušmobil? Oni imajo v Kp že 3 in v Luciji eno LTE bazno ze online oz v fazi testiranja. Ste res prvi imeli LTE a zgleda boste zadnji ki ga bo dejansko predstavil oz vzpostavil za normalno rabo. Od julija 2012 bosta kmalu minili ze dve leti in vse kar je ste uspeli napraskati 50 LTE baznih. Res mi ni jasno zakaj tako.

LTE na Obali pride, ko bo na vrsti,..ali ga bo Tuš tam imel prej ali ne me v bistvu sploh ne zanima,.. najprej ga morajo komercialno zagnati, potem pa bomo videli,..Ne pozabi, da je pred vrati dražba frekvenc in še kaj in denar se daja tam kamor je bil s planom postavljen,..
b

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Sem bil pred dnevi na Hrvaskem. In z t mobile kartico notri. Signal hspa+ in test je pokazal 20Mbps down in 4Mbps upload. Pri simobilu je bilo najvec kar sem kadarkoli izmeril 16Mbps down. Povprecja pa so okoli 6 do 9 mbps. Zanimivo. DC hspa naj bi teoreticno omogocal do 42Mbps a niti polovico tega nisem še dosegel. Lahko pa povem da je v primerjavi z Tušem Simobil neprimerno hitrejsi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.