Novinarske laži

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.765
113
Ok prirejen, ne piše pa da je ponarejen, niti nikjer niso rekli, da je izjava da je glupo plačat davek prirejena, kakor tudi ne drazlaga kako bodo nadzorniki delal. Je kolaž različnih posnetkov.
A je Vizjak te besede, dejansko izrekel ali ne? Zanikal tega ni. Kakor koli nima veze od kje je posnetek, če je majstr res tako funkcioniral in govoril naj takoj spakira kufere pa v Brežice na drevo pa jokat.
En whataboutizem - A veš tisti Turkovi dokumenti, ki jih je predstavil pred časom Janša... en mesec so vsi trobili, da so ponarejeni ker so zlepljenka.

Dokumente je SDS ponaredila!

Dokument je ponaredek - je namreč zlepljenka različnih dokumentov, ki so dostopni v Arhivu Slovenije.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.356
6.146
113
20211023 parkirna hisa.png

Zjutraj dramatičen članek z neuradnimi informacijami. Potem pa se izkaže, da je bila zadeva urejena že pred enim tednom.

Govorili smo z Divjak Mirnikovo, ki dogodku ne daje velikega pomena, a pravi, da bi lahko težavo rešili hitreje. "Ko sem prišla v parkirno hišo, sem videla, da je avto poškodovan. Pogledala sem, če je kdo na avtomobilu pustil listek, ker vem, da se to lahko zgodi vsakemu, a obvestila ni bilo. Odpravila sem se do zaposlene v garažni hiši, svetovala mi je, da pokličem policijo. Policisti so fotografirali in popisali stvari, nato pa so preverili video posnetke iz garažne hiše. Čez nekaj minut so imeli podatek o kršitelju, v parkirni hiši pa našli tudi avto, s katerim je bila storjena škoda. Videli smo, da je tudi tisti avto poškodovan. Takrat nisem vedela, čigav je avtomobil ter kdo je storilec. In odpravila sem se domov," nam je pojasnila Lidija Divjak Mirnik.

Dan po dogodku je Mariborčanko poklicala poslanka kolegica in ji povedala, da ni vedela, da je poškodovala avto. "Šele po klicu poslanke sem izvedela, da je storilka ona. Pojasnila sem ji, da sem poklicala policijo, ker imam avto zavarovan in je takšen postopek. Iz tega je zdaj nastala medijska zgodba. Verjetno zato, ker sva poslanki. Vseeno pa se mi dogodek ne zdi tako pomemben. Vsakemu se lahko zgodi kaj takšnega. Je pa res, da je po trku namenoma odpeljala s kraja nesreče brez obvestila in tu je nastal problem. Če bi pustila listek, meni ne bi bilo treba klicati policije," pravi Divjak Mirnikova.

Čez sedem ur na 24ur spremenijo vsebino članka:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

B81

22. jul 2007
36.988
10.529
113
Divjakova bo popizdila, ze tako je cisto adijo pri vsakem govoru :valjamse:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poglej priponko 49315

Zjutraj dramatičen članek z neuradnimi informacijami. Potem pa se izkaže, da je bila zadeva urejena že pred enim tednom.

Govorili smo z Divjak Mirnikovo, ki dogodku ne daje velikega pomena, a pravi, da bi lahko težavo rešili hitreje. "Ko sem prišla v parkirno hišo, sem videla, da je avto poškodovan. Pogledala sem, če je kdo na avtomobilu pustil listek, ker vem, da se to lahko zgodi vsakemu, a obvestila ni bilo. Odpravila sem se do zaposlene v garažni hiši, svetovala mi je, da pokličem policijo. Policisti so fotografirali in popisali stvari, nato pa so preverili video posnetke iz garažne hiše. Čez nekaj minut so imeli podatek o kršitelju, v parkirni hiši pa našli tudi avto, s katerim je bila storjena škoda. Videli smo, da je tudi tisti avto poškodovan. Takrat nisem vedela, čigav je avtomobil ter kdo je storilec. In odpravila sem se domov," nam je pojasnila Lidija Divjak Mirnik.

Dan po dogodku je Mariborčanko poklicala poslanka kolegica in ji povedala, da ni vedela, da je poškodovala avto. "Šele po klicu poslanke sem izvedela, da je storilka ona. Pojasnila sem ji, da sem poklicala policijo, ker imam avto zavarovan in je takšen postopek. Iz tega je zdaj nastala medijska zgodba. Verjetno zato, ker sva poslanki. Vseeno pa se mi dogodek ne zdi tako pomemben. Vsakemu se lahko zgodi kaj takšnega. Je pa res, da je po trku namenoma odpeljala s kraja nesreče brez obvestila in tu je nastal problem. Če bi pustila listek, meni ne bi bilo treba klicati policije," pravi Divjak Mirnikova.

Čez sedem ur na 24ur spremenijo vsebino članka:
Ali ne smejo članka dopolniti z novimi dejstvi? :evil:

B81

22. jul 2007
36.988
10.529
113
brezveze, divjakova niti ni nič divjala...sem mislil, da bo kak šov od nje :D

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.417
2.581
113
Toliko o Slovenskem novinarstvu.
Ti so naredili 23 člankov o problemu butnenega avta na parkingu. Tisti dan so v SLO butnili še 10 drugih, za katere pa novinarji nočejo slišat.
Glede na to, kako sta rešili spor, bi moral to biti vzorčni primer reševanja problemo v SLO:

Zanimivo pa je tole:
Lidije Divjak Mirnik LMŠ pokliče policijo, da ji je nekdo(!) butnil avto. Mariborska poslanka je neznanega storilca škode na avtomobilu prijavila policiji.

Neuradno smo izvedeli, da gre za poslanko SDS Eleno Zavadlav Ušaj, kar so pozneje v stranki SDS tudi potrdili. Kot pravijo, se je svoji poslanski kolegici v telefonskem pogovoru že opravičila, ta pa je opravičilo sprejela.

Lidija Divjak Mirnik LMŠ "Očitno je povzročitelj 'pobegnil', ker je svoje vozilo premaknil drugam. Kdo je povzročitelj, me policija še ni obvestila,"
Povezava na zgornji tekst:
Divjak Mirnikova LMŠ je za oddajo 24UR povedala, da jo je Zavadlav Ušajeva naslednji dan poklicala in ji dejanje priznala. "Povedala je, da sploh ni vedela, da je avto poškodovala, da se na njenem avtu nič ne vidi, kar je bila evidentna laž, ker jaz sem avto videla in vem, da se je na njenem avtu še več videlo kot na mojem."

V parkirni hiši na Šubičevi je bil poškodovan avto poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik. Dogodek, ki bi bil sicer še en v vrsti poškodovanj avtomobilov na parkiriščih, če ne bi storilec pobegnil in če ne bi bila storilka druga poslanka.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Toliko o Slovenskem novinarstvu.
Ti so naredili 23 člankov o problemu butnenega avta na parkingu. Tisti dan so v SLO butnili še 10 drugih, za katere pa novinarji nočejo slišat.
Ni glih neko herojstvo na parkingu poškodovat drug avto in pobegnit. OK, ni ravno pobegnila, samo prestavila ga je, da ne bi bila osumljena. Veliko je takih ja, vendar so na ta dan odkrili le enega iz strani ta belih. :)

Ni glih neko herojstvo na parkingu poškodovat drug avto in pobegnit. OK, ni ravno pobegnila, samo prestavila ga je, da ne bi bila osumljena. Veliko je takih ja, vendar so na ta dan odkrili le enega iz strani ta belih. :)

hmm a rdečkarji nikoli nč ne ruknete? Kaj je že blo s tistim pri zokiju ko je spil pirčk preveč pa je moža poču? Pa sin od jurše je tud mel pobege sicer ne z avtom amapk peš ko so se naveličali njegovega obnašanja ? boš tud take dogodke kaj pokomentiral

pa konc koncev ženska ma verjento kasko zavarovan avto in bi lahk koristila opcijo parkpaltza...ker verjento če bi ji ga kdo pred šparom ruknu se ne bi končalo kot se je ampak bi kar lepo uveljavljala parkplatz.... na take zadeve pa zgleda vsi vključno s tabo pozabite

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Namesto, da bi se opravičil v imenu pobegle pi.čkice, se trudiš preusmeriti pozornost in vse skopaj zrelativizirati, češ vsi ste isti. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: sad
Namesto, da bi se opravičil v imenu pobegle pi.čkice, se trudiš preusmeriti pozornost in vse skopaj zrelativizirati, češ vsi ste isti. :bonk:
nimam se jaz kaj opravičevati, ker nisem vozil. Niti ni moj cilj preusmerjanje pozornosti, amapk sem samo navedel nekaj podobnih dogodkov, kjer so novinarji bili precej manj aktivni

sicer pa kot so že napisali, kamere so nameščene, torej ni problem ugotoviti kdo je avto butnu, pobeg iz kraja nesreče je pa kaznivo dejanje..torej? V bistrvu so novinarji samo spamali trolali, saj že oškodovanka s prijavo policiji sprožila postopek in to je več kot dovolj. Policija, posnetki kamer in basta

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Strinjam se, da je zadeva bolj primerna za rumeni tisk, kot za resne medije. Ker pa take zadeve višajo gledanost in branost, je večina medijev postala rumenih. :mad: