Novi Volkswagen Arteon (ex passat CC)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa kaj kadiš ti?
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kvaliteta izdelave bi pa lahko bila boljša, ja. Precej boljša.

Boljša za tak denar, ali so ga kje pobiksali? Ker pri Passatu se načeloma nihče ne pritožuje nad kvaliteto izdelave.
Za ta denar. Kvaliteta izdelave Passat-a in Arteona je enaka. Preskok Passat na Arteon je cca 7 jurjev pri npr. 240KM BiTDI modelu.
Za primerjavo z A5 SB je najprimernejši 190KM motor z DSG, ker močnejši so pri Audiju že šestvaljniki. Razlika med avtomobiloma je potem 5-7 jurjev odvisno od opreme. Seveda pa potem z dodatno opremo le ta še naraste.
Še glede prostornosti: prostora zmanjka zadaj pri glavi (pač kupe) sem komaj, komaj stlačil noter (po višini) otroška sedeža, raztegnjena do maksimuma sicer... Drugače pa drži, prostoren je bolj kot A5 SB.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Boljša za tak denar, ali so ga kje pobiksali? Ker pri Passatu se načeloma nihče ne pritožuje nad kvaliteto izdelave.
Za ta denar. Kvaliteta izdelave Passat-a in Arteona je enaka.
Niti približno. Sicer sem vozil samo 2 arteona, pa oba sta bila zelo z začetka proizvodnje, ampak po kvaliteti izdelave (natančneje: neželeni zvoki znotraj) se arteon po dosedanjih izkušnjah ne more primerjat niti z golfom. Večinoma so za to sicer kriva stekla v vratih brez okvirja, ampak vseeno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Moj občutek o kvaliteti je bil identičen: materiali identični, kvaliteta izdelave identična (torej špranje, pritrditev (fiksnost) delov notranjosti, itd.)
A to misliš na piš vetra (ker tega jaz ne pojmujem pod kvaliteto izdelave, temveč pod glasnost notranjosti)? Ali so bili prisotni ''črički'' v avtu? V mojem ni bilo nič od tega, res pa sem z njim prišel nekje do 150km/h
smile-1.gif
, pa še to za kratek čas. Sem se pa vozil z njim tudi po precej razrukani cesti in ni bilo nobenih čričkov, pa jih običajno takoj ''zaznam''.
Edit: Moj ni bil kakšen predserijski primerek...

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Niti približno. Sicer sem vozil samo 2 arteona, pa oba sta bila zelo z začetka proizvodnje, ampak po kvaliteti izdelave (natančneje: neželeni zvoki znotraj) se arteon po dosedanjih izkušnjah ne more primerjat niti z golfom. Večinoma so za to sicer kriva stekla v vratih brez okvirja, ampak vseeno.

Kaj pa v primerjavi z A5 SB, ki ima ena sistem vrat?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Moj občutek o kvaliteti je bil identičen: materiali identični, kvaliteta izdelave identična (torej špranje, pritrditev (fiksnost) delov notranjosti, itd.)
A to misliš na piš vetra (ker tega jaz ne pojmujem pod kvaliteto izdelave, temveč pod glasnost notranjosti)? Ali so bili prisotni ''črički'' v avtu? V mojem ni bilo nič od tega, res pa sem z njim prišel nekje do 150km/h
smile-1.gif
, pa še to za kratek čas. Sem se pa vozil z njim tudi po precej razrukani cesti in ni bilo nobenih čričkov, pa jih običajno takoj ''zaznam''.
Edit: Moj ni bil kakšen predserijski primerek...
Reimo temu črički ja, čeprav ne klasični. Plus kak ropot tu in tam. 2 različna avta.Sem se danes po isti cesti peljal z Rapidom. Nobenega črička.
Veter je odlično zadušen tudi pri 200+

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Kaj pa v primerjavi z A5 SB, ki ima ena sistem vrat?

A5 nima tega problema (niti blizu).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj ti je shift prav povedal sicer pa Passat kot Passat (v drugi obliki), nobena znanost. Stvar gre, deluje, ni pa zanesljiv kot Lexus kar pa že itak veš. Skratka nimaš kaj falit, nabavi :)