Novi Tiguan (2016)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sam tam se tudi nakuha 30k€ na osnovno ceno za opremo.
crazy1.gif

Hyundai so na Autobildu primerjal z BMW X3 pa so mu dali veeeliiiko plus pik. Za tiste neobremenjene z značko ni problem, za ostale pa verjamem da je potreben ogromen preskok v glavi, ker je na cesti veliko Tiguanov, avto pa tega nikakor ne upraviči.

Glede na to koliko je težav si bi lahko privoščil rabljenega MLja vzdrževat in vozit za enak denar.
bonk.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Pa dobro ste kot stare babe, ki ti pod nos vrže da si bil pred 16 leti pijan ko svinja in te je mogla. ....

Dedc vprasuje o novem modelu in ne o odsluzeni 10 let stari kripi.

Vsi gonijo ene in iste stare zgodbe isto kot za DCi motorje ki so bili pre 15 leti res problematični,
sedaj pa že 10 let ne več...

Tiguan mi je oblikovno zelo všeč, celo spominja me malo na X5... je pa za moje pojme res drag,
po drugi strani sem pa fan Renaulta, ki ima tudi svoje hibe... Kupi kar ti je všeč in upaj da bo delalo
z čim manj okvarami ipd.... Danes dal obnoviti alternator na moji Laguni, ki ima 310kkm...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
No pa gremo nazaj k novem tiguanu, ki zgleda dveštengi višje od korejske in francoske konkurence, tudi po opremi.

bi bilo imet 2,0 tdi4motion dsgz vso opremo. To pa je tudi vse.

https://www.youtube.com/watch?v=VVXpwrCPWss

cenik: http://www.volkswagen.si/modeli/novi_tiguan/katalog_cenik_in_tehni_ni_podatki_v_pdf

Jutri v novem Avto magazinu prierjalc novega Tiguana s Kio, Hyundaijem, Mazdo, Audijem, BMWjem in MBjem ...
Ja, premium in nepremium avti na kupu. Ne, ni nujno, da je vedno premium najboljši ...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Audi je valda zmagal. Drugi pa vw? Pri korejcih pa kot vedno nekaj manjka. Čeprav ni otipljivo?

Samo ugibam.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tisti TSI z ketno so bili polom. Na nekem našem forumu, mislim da avtomobilizem sem bral, da so enemu v 2 letih, do 67k km 3 motorje zamenjali. neke razpoke v bloku pri prvem cilindru. Fail. Moj stari ma novejšega z jermenom, po 3 letih motor BP, ostalo (golf) pa katastrofa.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
V živo ga maš pred Cityparkom-BTC......ni grd...., ......

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Na fotkah izgleda lep.
cool-1.gif

Da vidimo, kako bo v živo, ko bo kakšna bolj ''zemeljska'' različica.
grin1.gif

od spredaj najprej mislil da je kakšen cross - passat, zadnji konec z boka pa kot x5... meni je čist všečen....

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
V živo ga maš pred Cityparkom-BTC......ni grd...., ......

ta je za 43k EUR, zgleda pa tak, tak. Sem pa sedel v Zagrebu v R različici za 60k.
Samo kdo pa da za povprečnega VW-ja 60k?
confused-1.gif
Samo uber fahrerji po moje.

Nikakor vreden te cene.

igi

Guru
13. okt 2007
5.597
1.203
113
Celje
A imam jaz občutek ali gredo cene avtomobilov vsako serijo en korak visje? Takoj ko bi malce vec opreme si ze v visavah.
Prej je bil omenjen tucson. Sem ga sel pogledat. A avtomatika bi imeli? Pa pa diesel in celo usnje? Hja pa smo na 40k.

Pa nimam predsodkov o znamki, samo vseeno. Tolk ne dam nikoli.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Ksz...

Vsaj kregarije ni več ( ko se omeni vw, renault in kio je vedno cel kažin).

Tako je pri teh gajbah..neki kvazi mestni terenci...po večini jih kupujejo starci..noben pa prej ne naredi primerjave z vidika udobnosti napram navadnemu sedanu. Res je...sediš višje, kar je zakon (to pa je tudi vse). Lege v ovinku nobene, ruka, trese...in pol noter stari, ki kvazi hočejo udobje pol pa vsi prešejkani ven lezejo
grin1.gif

Si pa fensi s tako gajbico + velik si dal zanjo. Praktično pod 30 so že mokre sanje. Kaj šele da bi imel opremljenega.

Drugače pa tale novi model...prednja maska mi malo preveč agresivno deluje (zgleda da ciljajo na mlajšo populacijo)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
A imam jaz občutek ali gredo cene avtomobilov vsako serijo en korak visje? Takoj ko bi malce vec opreme si ze v visavah.
Prej je bil omenjen tucson. Sem ga sel pogledat. A avtomatika bi imeli? Pa pa diesel in celo usnje? Hja pa smo na 40k.

To je pac davek na dejstvo, da imajo avti vedno vec (ne)potrebne opreme.
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Lege v ovinku nobene, ruka, trese...in pol noter stari, ki kvazi hočejo udobje pol pa vsi prešejkani ven lezejo
grin1.gif

Lega? Tadobri za križanca čisto ok. Več, kot 95% voznikov sploh ve, da se da peljat. Udobje? Marsikateri križanec je tu odličen in boljši od mariskatere klasike. So pa tudi slabi.
Je pa malo višji avto seveda kompromis, ampak če je dober, in če kupec ceni pluse malo višjega sedenja (kar je ponavadi predvsem lahek vstop/izstop), mu to odtehta kako malenkost.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Morda, ampak manj, kot raste prostrnost, udobje, oprema ... SUVi velikosti Tucsona (in primerljive kvalitete) so vedno toliko stali.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No še nekaj let nazaj si prektično vso opremo, pa dizla in 4x4 dobu za cca. 30 jurjev, danes je 40 jurjev. Ja, vsaka generacija je dražja in to precej.