novi Renault Twingo Electric 2026

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
558
69
28
Slovenija
V petek sem bil v bližini Avtohiše Real in sem si na hitro ogledal ta avto. Cena razstavljenega modela v rdeči barvi z 18-palčnimi aluminijastimi platišči je okoli 24.600 EUR, kar se mi zdi preveč za takšen avto. Od zunaj sicer avto izgleda dobro, nimam pripomb. Notranjost jim je po mojem manj uspela, je pa še vseeno večinoma v redu.

Sedeži so solidni, udobnejši, kot izgledajo na prvi pogled. Nimajo pa res skoraj nobene stranske opore. Položaj za volanom je v osnovi dober. Obvolanske ročice so zanimive, morda jih je na desni strani malo preveč. Stkala za klimatizacijo so dobra. Ni mi pa všeč visoka armaturna plošča, ki nekoliko omejuje pogled ven. Največji minus je prenizek strop zadaj. Ko sem sedel na zadnjem sedežu, pomaknjenem skrajno nazaj, sem se z glavo dotikal stropa, čeprav sem visok samo 177 cm. Na vzglavnik sem glavo lahko naslonil samo, če sem sedež pomaknil nekoliko naprej. Če sediš zadaj, se moraš torej odločiti, ali boš imel več prostora za kolena in glavo na stropu, ali pa manj prostora za kolena, da boš glavo sploh lahko naslonil na vzglavnik. Precej bedasta zasnova, ki zmanjšuje praktično uporabnost premičnih zadnjih sedežev.

Kar se tiče pogonskega sklopa in baterije, imam mešane občutke. Po eni strani je motor dovolj zmogljiv, baterija pa je na spodnji meji uporabnosti. Prav tako baterija tudi nima aktivnega hlajenja, ne zračnega ne tekočinskega. Ima pa gretje preko uporovne plošče, kar je najcenejši, a tudi najenostavnejši in najrobustnejši način.

Avto se menda precej dobro pelje in izgleda simpatičen, vendar je cena po mojem še vedno previsoka.

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein

Robert

Guru
21. jul 2007
2.746
575
113
Tolmin
Kar se tiče pogonskega sklopa in baterije, imam mešane občutke. Po eni strani je motor dovolj zmogljiv, baterija pa je na spodnji meji uporabnosti. Prav tako baterija tudi nima aktivnega hlajenja, ne zračnega ne tekočinskega. Ima pa gretje preko uporovne plošče, kar je najcenejši, a tudi najenostavnejši in najrobustnejši način.
In zakaj bi LiFePo4 baterija rabila hlajenje ?
Je velika razlika med Li ion in LiFEPo4 ;)

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
558
69
28
Slovenija
In zakaj bi LiFePo4 baterija rabila hlajenje ?
Je velika razlika med Li ion in LiFEPo4 ;)
Tudi LFP baterija brez aktivnega hlajenja ne prenese večkratnega zaporednega hitrega polnjenja s polno močjo, ker BMS omeji moč, da prepreči pregrevanje. Če se pelješ kam daleč in rabiš več hitrih polnjenj zaporedoma, boš prvič še polnil s polno močjo, vsako naslednje polnjenje pa bo počasnejše. Čeprav Twingo ni namenjen dolgim vožnjam po avtocesti, je to vseeno minus.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.799
5.581
113
Clon Renault 5, Nissan Micra je na našem trgu.

Je kar všečen in mislim da je nekaj cenejši od R5.

shift

Guru
20. jul 2007
10.461
3.081
113
za šankom
Med cenejšimi vsekakor BYD Dolphin Surf in Leapmotor T03. Oba sta cenejša od Twinga, BYD pa je tudi večji in ima bistveno daljšo tovarniško garancijo.
V byd sem jaz lahk sedel zadaj brez problema z svojimi 190cm, je prišel v ožji izbor5, avto je res dobro narejen, lepo se pelje in z svojimi 4m niti ni tako majhen, to je opel corsa ali p 208 dolžina ,t03 je bolj kot ne rikša na baterije, mislim da ima nosilnost okoli 200kg,

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
481
214
43
Zadnjič sem vozil T03. Prva asociacija po vožnji: kitajska konzerva.
Najbolj me je zmotilo, da se skozi vrata čuti veter in da če držiš volan z obema rokama, ne vidiš tablice, ker je tam nekje spodaj.

Drugače pa za 10k za po mestu bi šlo, če bi stvarca delala brez napak. Po forumih pa se piše marsikaj.

Twingo mi deluje boljše, čakam pa da ga sprobam.