novi Renault Twingo Electric 2026

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.394
4.834
113
Torej, če tebe prav razumem, je trivratni avto bolj uporaben kot petvratni. No, 99,9999% populacije se ne strinja s tem, vključno z mano.
Kar se tiče uporabnosti:
že osnovni ima posebej nastavljiva zadnja sedeža (tudi naprej/nazaj), višji paket opreme pa očitno celo zložljivo sovoznikovo sedalo. Evo, boš lahko 2m bosanko noter vozil.
sedile anteriore con schienale ribaltabile; sedili posteriori singolarmente scorrevoli e ribaltabili

Kar se tiče ostalih zadev in delovnega avta: tudi prvi Twingo ni bil nov nikoli delovni avto, ampak je to postal, ko si ga dobil za tisočaka ali 500 EUR.

In če še nisi opazil, se je trg spremenil in se ti avti kupujejo za drugo ali tretje vozilo ali za vozilo za mularijo. Ne za spanje noter ali delovno vozilo. In točno to bo odlično opravljal. Kljub temu, da po tvojih besedah to ni več aktualno. In seveda se ti avtomobili kupujejo zato ker so poceni. No, s subvencijo je končno ta avto relativno ugoden.
Kot rečeno jaz sem ga z vso potrebno opremo skonfiguriral (vključo s trifaznim polnilcem in vsemi asistencami in višjo stopnjo opreme) in sem prišel na 22.500 EUR. Torej 15.000 po subvenciji. Pri takem denarju pa marsikdo da raje tisočaka več in se vozi v modnem avtomobilu in ne v nekem noname blopu, za katerega proizvajalca niti ne veš, če bo sploh še na trgu čez 1 leto.
Twingo 1. generacije je dober primer kako je lahko 3 vratni avto bolj uporaben kot 5 vratni. BTW, zakaj rabiš 5 vrat če se voziš sam oz. v dveh? In če se jih vozi več, zakaj bi kupil jajc pod 4m za 5 ljudi?

Če gremo na vozila "stare šole" so celo tisti ki so obstajali v 3 in 5 vratnih verzijah (golf?) vedno imeli prva vrata precej večja v 3. vratni verziji. Vozila konstrurirana že iz nule za 3 vrata pa so imela sploh večja vrata. Danes ko avto pod 4.5m ni sploh avto je nekako logično da te razlike ne opaziš oz. ne opaziš razlike ker različnovratni "miniji" ne obstajajo več in težko ocenjuješ sploh te lastnosti.

Od ostalega. Za 15k eur dobiš danes ex-generacijo clioto z vso nujno opremo, ne vem zakaj bi sploh gledal jajc tipa twingo. Odgovor ker je EV, mene nkoli ne bo prepričal oz raje clio z dokaj zanesljivim ICE mlinčkom kot pa twingo z EV nepreizkušeno tehnologijo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

shift

Guru
20. jul 2007
10.429
3.032
113
za šankom
Saj zato pa imaš ponudbo, da izbereš kar ti odgovarja. Če tebi nekaj nevem sede ne pomeni da ostalim tudi ne in obratno

• Všeč mi je
Reactions: mtl

mtl

Guru
19. jul 2007
11.385
1.010
113
Kras
www.mtl.si
Twingo 1. generacije je dober primer kako je lahko 3 vratni avto bolj uporaben kot 5 vratni. BTW, zakaj rabiš 5 vrat če se voziš sam oz. v dveh? In če se jih vozi več, zakaj bi kupil jajc pod 4m za 5 ljudi?
Se vidi, da si že star.
Poizkusi spravit otroka ali celo dva v otroški sedež v trivratnem avtu, potem pa ponovi zgodbo v petvratnem.
Ti bo potem morda jasno, zakaj je 99.9999% ljudem bolj uporaben petvratni majhen jajc, po tvoje.
Sam še nikoli nisem videl bosanke v majhnem avtu, videvam pa vsak dan starše z otroki zadaj.
Toliko o ciljni skupini tega avta.
Zakaj ta Twingo in ne Clio? Ne razumem zakaj se sploh s tem ukvarjaš glede na to, da očitno nisi ciljna skupina. Za bosanke prevažat imaš pa kupe Twingov prve generacije na voljo. Po tvojih besedah je to optimalen avto za to. Pa še 3 vrata ima za piko na i.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.754
8.624
113
pri taščici

Če gremo na vozila "stare šole" so celo tisti ki so obstajali v 3 in 5 vratnih verzijah (golf?) vedno imeli prva vrata precej večja v 3. vratni verziji. Vozila konstrurirana že iz nule za 3 vrata pa so imela sploh večja vrata. Danes ko avto pod 4.5m ni sploh avto je nekako logično da te razlike ne opaziš oz. ne opaziš razlike ker različnovratni "miniji" ne obstajajo več in težko ocenjuješ sploh te lastnosti.

Od ostalega. Za 15k eur dobiš danes ex-generacijo clioto z vso nujno opremo, ne vem zakaj bi sploh gledal jajc tipa twingo. Odgovor ker je EV, mene nkoli ne bo prepričal oz raje clio z dokaj zanesljivim ICE mlinčkom kot pa twingo z EV nepreizkušeno tehnologijo.
Razlina v dolzini vrat G2 mislim da je bila 10cm .
Ce ne drugega imas pas tam nekje na zadnjih sedezih ;) nič me ne vlece v trivratni avto.
Se kombi hocem imeti z levimi zadnjimi vrati.
Ni mi jasno da jih je tako malo. Pa stanejo usivih 600€.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.591
5.471
113
Evo uradni cenik Twingo.

So pa pri nas dali da moraš obvezno še 600€ plačat, da je sploh avto uporaben ( napredno Polnjenje AC 11kw + DC 50 KW) ker drugače imaš samo AC polnjenje, tisto pa je samo za po vasi.

Nemci in Avstrijci imajo to serijsko za isto ceno.

No počakajmo na prve popuste.

Priponke

• Cenik_NoviTwingo.pdf
    843,9 KB · Ogledi: 92
  • Všeč mi je
Reactions: Robert

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.584
8.727
113
Podaljašano jamstvo za 10 let je cenejše kot za 8? Ali ena enica spredaj manjka? Sicer pa minus subvencija, in je kar ugodno.

• Všeč mi je
Reactions: KrNeki99

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.273
-703
113
150.000.000 km away
Sem tudi sam opazil to "napako" (če gre za napako, da ni kak drug "haklc").
p.s. ne verjamem, da manjka enica pred 430€, ker 1430€ bi blo pa kar veliko (za pogoje 8 napram 10 let)

Posnetek zaslona 2026-02-18 143902.png

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.394
4.834
113
Glede na članek tole en zgleda ravno konkurenčno oz. se vriva na trg kjer se dobi cenejša jajca za nižjo ceno in boljša jajca za podobno ceno. Tudi opremo so oskubili za naš trg ter dali vse za doplačila, ki sploh niso nizka. Recimo barva je 600 eur, razen če hoččeš rumenega, pa polnilec moraš kupit za AC. Pri večini konkurence malo manj pretiravajo pa tist polnilec vsaj za 10A ti vržejo gratis zraven.

Pod črto glede na videno se še kar ne morem znebit dejstva da se tole ne bo prodajalo, ker edina prednost (ki pa ni ekonomsko upravičena) trenutno je "retro" pridih.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

mtl

Guru
19. jul 2007
11.385
1.010
113
Kras
www.mtl.si
Dobro so ga podražili pri nas.
Sem si ga skonfiguriral na 24.000 EUR, še podaljšano jamstvo in si na 24.500.
Škoda.
No, verjetno hočejo oskubiti prve navdušence, potem se bo pa cena morala prilagoditi.
Kdo ga bo prvi uvozil iz Italije? :fredi:

Vprasaj

Guru
15. avg 2008
1.596
544
113
Ljubljana
Dobro so ga podražili pri nas.
Sem si ga skonfiguriral na 24.000 EUR, še podaljšano jamstvo in si na 24.500.
Škoda.
No, verjetno hočejo oskubiti prve navdušence, potem se bo pa cena morala prilagoditi.
Kdo ga bo prvi uvozil iz Italije? :fredi:
to si dal vse možne opcije. najdi evropejca ev za 16.800 novega z tolikimi opcijami (15800 če vzameš tadrag leasing)