Twingo 1. generacije je dober primer kako je lahko 3 vratni avto bolj uporaben kot 5 vratni. BTW, zakaj rabiš 5 vrat če se voziš sam oz. v dveh? In če se jih vozi več, zakaj bi kupil jajc pod 4m za 5 ljudi?Torej, če tebe prav razumem, je trivratni avto bolj uporaben kot petvratni. No, 99,9999% populacije se ne strinja s tem, vključno z mano.
Kar se tiče uporabnosti:
že osnovni ima posebej nastavljiva zadnja sedeža (tudi naprej/nazaj), višji paket opreme pa očitno celo zložljivo sovoznikovo sedalo. Evo, boš lahko 2m bosanko noter vozil.
sedile anteriore con schienale ribaltabile; sedili posteriori singolarmente scorrevoli e ribaltabili
Kar se tiče ostalih zadev in delovnega avta: tudi prvi Twingo ni bil nov nikoli delovni avto, ampak je to postal, ko si ga dobil za tisočaka ali 500 EUR.
In če še nisi opazil, se je trg spremenil in se ti avti kupujejo za drugo ali tretje vozilo ali za vozilo za mularijo. Ne za spanje noter ali delovno vozilo. In točno to bo odlično opravljal. Kljub temu, da po tvojih besedah to ni več aktualno. In seveda se ti avtomobili kupujejo zato ker so poceni. No, s subvencijo je končno ta avto relativno ugoden.
Kot rečeno jaz sem ga z vso potrebno opremo skonfiguriral (vključo s trifaznim polnilcem in vsemi asistencami in višjo stopnjo opreme) in sem prišel na 22.500 EUR. Torej 15.000 po subvenciji. Pri takem denarju pa marsikdo da raje tisočaka več in se vozi v modnem avtomobilu in ne v nekem noname blopu, za katerega proizvajalca niti ne veš, če bo sploh še na trgu čez 1 leto.
Če gremo na vozila "stare šole" so celo tisti ki so obstajali v 3 in 5 vratnih verzijah (golf?) vedno imeli prva vrata precej večja v 3. vratni verziji. Vozila konstrurirana že iz nule za 3 vrata pa so imela sploh večja vrata. Danes ko avto pod 4.5m ni sploh avto je nekako logično da te razlike ne opaziš oz. ne opaziš razlike ker različnovratni "miniji" ne obstajajo več in težko ocenjuješ sploh te lastnosti.
Od ostalega. Za 15k eur dobiš danes ex-generacijo clioto z vso nujno opremo, ne vem zakaj bi sploh gledal jajc tipa twingo. Odgovor ker je EV, mene nkoli ne bo prepričal oz raje clio z dokaj zanesljivim ICE mlinčkom kot pa twingo z EV nepreizkušeno tehnologijo.