Pa prav vidim da je v EV samo 5 vratno na voljo? Twingo I. z 3 vrati je bil najbolj enostaven avto svoje generacije (do ranga luksuznih vozil) za se vsest na (prve) sedeže (pa potem tudi za zlest na zadnje), dejansko so bila vrata pol avta. Ker ni obstajaja sploh 5 vratna verzija je bil avto v celoti dizajniran okoli tega in je bil B stebriček nekje pri sedežih zadaj. To je bila tudi ena od odlik tega jajca. Če bo EV jajc samo 5 vraten že sedaj vem da niso tud pomislili na uporabnost in bo avto kar se ostalega tiče katastrofa.
Torej, če tebe prav razumem, je trivratni avto bolj uporaben kot petvratni. No, 99,9999% populacije se ne strinja s tem, vključno z mano.
Kar se tiče uporabnosti:
že osnovni ima posebej nastavljiva zadnja sedeža (tudi naprej/nazaj), višji paket opreme pa očitno celo zložljivo sovoznikovo sedalo. Evo, boš lahko 2m bosanko noter vozil.
sedile anteriore con schienale ribaltabile; sedili posteriori singolarmente scorrevoli e ribaltabili
Kar se tiče ostalih zadev in delovnega avta: tudi prvi Twingo ni bil nov nikoli delovni avto, ampak je to postal, ko si ga dobil za tisočaka ali 500 EUR.
In če še nisi opazil, se je trg spremenil in se ti avti kupujejo za drugo ali tretje vozilo ali za vozilo za mularijo. Ne za spanje noter ali delovno vozilo. In točno to bo odlično opravljal. Kljub temu, da po tvojih besedah to ni več aktualno. In seveda se ti avtomobili kupujejo zato ker so poceni. No, s subvencijo je končno ta avto relativno ugoden.
Kot rečeno jaz sem ga z vso potrebno opremo skonfiguriral (vključo s trifaznim polnilcem in vsemi asistencami in višjo stopnjo opreme) in sem prišel na 22.500 EUR. Torej 15.000 po subvenciji. Pri takem denarju pa marsikdo da raje tisočaka več in se vozi v modnem avtomobilu in ne v nekem noname blopu, za katerega proizvajalca niti ne veš, če bo sploh še na trgu čez 1 leto.