Novi Peugeot 508

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
2 leti starega ti vsak zavida, jebeštrga še 5 let starega, kurc2 še 10 let starega..verjemi, še tu na alterju, ko bi naj raja bila malo bolj izobražena ;).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nekdo je omenjal Qashqai, 1.6T bencinar, 15l/100km? no, iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da to ne drži. relacija Ljubljana - Ljubno - Logarska - Ljubljana, 7.2 po BC-ju. in pelje se zelo dobro. pa avtomat. ;)

kar se tiče bencinarjev - ne vem, kaj počne Honda, ampak Hondini tubrobencinci so ultra varčni, 1.5T, 182hp, sem ga peljal s porabo 6.5 (relacija Ljubljana - Laško - Ljubljana, x2, precej dinamično). danes, če bi kupoval novega ali malo rabljenega, brez pomisleka najprej pogledam proti Civicu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
nekaj sem površno bral, da tile hondini 1.5 turbaki fajn crkujejo?

sicer gre se za us&a in crvjko, samo moped je isti

RagnarZ

Fizikalc
17. feb 2016
936
174
43
2 leti starega ti vsak zavida, jebeštrga še 5 let starega, kurc2 še 10 let starega..verjemi, še tu na alterju, ko bi naj raja bila malo bolj izobražena ;).
Ti res mislis da 90% ljudi ne more spat ce nekdo starega nemca vozi? Na koncu se izkaze da je folk k razmislja kot ti drugim najbolj faus

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Res je rahlo obseden s fausijo. 99% vseh fancy kvazi suvov na naših cestah, ki so kupljeni novi pri nas, stane več kot zgodnjen švaba iz nemčije, kateraga si bojda vsi želimo in ne moremo privoščiti in smo zato fauš

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
en cajt že majo probleme, verjemi. K sreči zadeva izvoden čez čas, kot samo navdušenje nad novim plehom. ;) probaj. pripelji domov nekaj iz svete trojice pa boš videl. Poglej hrvaško ministrico al kaj je ze. gospa je na hofu mela mercedesa, je bilo gotovo. mar bi si nabavila pižoja. ;)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nekaj sem površno bral, da tile hondini 1.5 turbaki fajn crkujejo?

sicer gre se za us&a in crvjko, samo moped je isti

a ni bila zadeva odpravljena sz vpoklicem? menda je novembra 2018 stekla akcija?

niso pa ravno crkovali, problem je bil, da ob krajših vožnjah ter v hladn(ejš)em vremenu dlje časa segreva, v tem času pa zna neizgorjeno gorivo stekati v olje in ga sz tem redčiti ...

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
en cajt že majo probleme, verjemi. K sreči zadeva izvoden čez čas, kot samo navdušenje nad novim plehom. ;) probaj. pripelji domov nekaj iz svete trojice pa boš videl. Poglej hrvaško ministrico al kaj je ze. gospa je na hofu mela mercedesa, je bilo gotovo. mar bi si nabavila pižoja. ;)

Če ne rabiš dat sam oz. če maš res viška, potem tud voziš mercedesa ;) A voziš novega, ne pa takega, ki ne premore niti radarskega tempomata, lane assist, da o kakem Night vision sploh ne govorimo.

Od vseh rabljenih A6 (2 leti star), ki so jih imeli na Porsche maribor, eden ni imel radarskega tempomata. Kaj meni koristi audi, če ima iste funckije kot moj 12 let star civic.
Boli mene, če si mislijo (kaki butl, za tak denar bi dobil 2 leti starega Audija...itd). 100 ludi sto čudi.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.690
1.049
113
Ja fantje, najbolj se je z drugimi ukvarjat pa jim pamet solit kaj je prav in kaj narobe. Taki, ki to pocno naj se raje s seboj ukvarjajo, ker zame so ti tisti, ki imajo problem. Sem en onih, ki je pred kratkim kupil nov avto za 35K in ja, vseeno mi je za koliko se bo cez 5 let prodal. Zivim zdaj za sedaj. Kaj bo cez 5 let me res ne zanima niti nocem vedet!

• Všeč mi je
Reactions: BigPoppa

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Jaz pa sem raje rabljenega 2 leti starega za 19k. Priznam da bi me 16k izgube vrednosti v dveh letih bolelo (cena novega po ceniku 35+), pa je čisto vseeno ali bi imel 1, 2 ali pa 5 k EUR plače na mesec. Čeprav obožujem avte, mi avto ne pomeni toliko, da bi denar zgubljal na plehu. Raje ga vsako leto menjam in nič ali nekaj 100 EUR izgubim, pa se vedno vozim v skoraj novem avtu. Ta princip je do sedaj vedno deloval, sploh ker ima 2 in potem čez 3 leta star avto še vedno tovarniško garancijo. Ampak vsakemu svoje.

edit: typo

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.690
1.049
113
Nic ne boli. Vedno nekdo kupi novo, drugi pa rabljeno. Vsak se odloci sam in meni je neumno, da bi kdo komu solil pamet zaradi tega. Sploh ker nic zraven ne da. Sam to. Drugace naj te dobro sluzi in uzivaj v voznji.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
No, kolega je leta 2013 kupil pežoja 508 z precej opreme, jaz pa za cca 3 jurje manj Superba. Danes je njegov avto vreden 7-8 jurjev (če), moj pa recimo 10-11 (za ta denar že imam kupca).

To je (žalostna) realnost velikih Peugeotov, Renaultov, Oplov in podobnih avtov.

Je pač tako, da če si ga prav želiš, si ga boš kupil (in se dobro vozil), če pa ti ni ravno do posebenga modela, so ponavadi tudi racionalnejše alternative.

Ne verjamem tudi, da tak kupec avto zvozi "do konca" (razen če je tukaj mišljenih recimo 200.000 km, kar ni "konec"). Nekdo, ki ima dovojl velik standard odkartati 35 jurjev za nek avto se pač ne bo vozil z 10 let staro garo z 350.000+ kilometri (in z vsem kar tak avto potegne za sabo, od raznih okvar, do ropota in zastarelosti). Sem jih videl že veliko, ki so rekli da ga bodo "vozili do konca" a so potem ob prvi večji težavi avto prodali.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Jaz pa sem raje rabljenega 2 leti starega za 19k. Priznam da bi me 16k izgube vrednosti v dveh letih bolelo (cena novega po ceniku 35+), pa je čisto vseeno ali bi imel 1, 2 ali pa 5 k EUR plače na mesec. Čeprav obožujem avte, mi avto ne pomeni toliko, da bi denar zgubljal na plehu. Raje ga vsako leto menjam in nič ali nekaj 100 EUR izgubim, pa se vedno vozim v skoraj novem avtu. Ta princip je do sedaj vedno deloval, sploh ker ima 2 in potem čez 3 leta star avto še vedno tovarniško garancijo. Ampak vsakemu svoje.

edit: typo

Saj s tem nič ni narobe in čisto prav razmišljaš. Samo ko pa nekdo pravi da je cela širna slovenija njemu fauš odslužene uvožene nemške gare, pa je to malo wtf. Sploh ker se tu menimo o zneskih pod 20k €.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
a ni bila zadeva odpravljena sz vpoklicem? menda je novembra 2018 stekla akcija?

niso pa ravno crkovali, problem je bil, da ob krajših vožnjah ter v hladn(ejš)em vremenu dlje časa segreva, v tem času pa zna neizgorjeno gorivo stekati v olje in ga sz tem redčiti ...

Kul, samo da ni kaj resnega. Tanovi civic grand mi je drugače v tem razredu topshit roba za svoj denar. Edini minus je servisno prodajna mreža, ki je samo praktično samo v enem delu države.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
No, kolega je leta 2013 kupil pežoja 508 z precej opreme, jaz pa za cca 3 jurje manj Superba. Danes je njegov avto vreden 7-8 jurjev (če), moj pa recimo 10-11 (za ta denar že imam kupca).

To je (žalostna) realnost velikih Peugeotov, Renaultov, Oplov in podobnih avtov.

Vse je stvar ponudbe in povpraševanja. Tanovi pežoti kar dobro držijo ceno... Odličen dizajn in velik napredek pri kvaliteti je precej povečal povpraševanje po novih in rabljenih.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.426
1.425
113

Je pač tako, da če si ga prav želiš, si ga boš kupil (in se dobro vozil), če pa ti ni ravno do posebenga modela, so ponavadi tudi racionalnejše alternative.

Ne verjamem tudi, da tak kupec avto zvozi "do konca" (razen če je tukaj mišljenih recimo 200.000 km, kar ni "konec"). Nekdo, ki ima dovojl velik standard odkartati 35 jurjev za nek avto se pač ne bo vozil z 10 let staro garo z 350.000+ kilometri (in z vsem kar tak avto potegne za sabo, od raznih okvar, do ropota in zastarelosti). Sem jih videl že veliko, ki so rekli da ga bodo "vozili do konca" a so potem ob prvi večji težavi avto prodali.
Ja ampak obcutek v voznji pežoja v teh letih je vreden vec kot 2 jurja razlike danes pri rabljenem...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Najhuje je preračunavat tista 2 jurja pa kaj se splača, pa kaj bo, ko bo, če bo. In potem namesto, da bi kupil nekaj kar ti je všeč kupiš nekaj kar se splača. In življenje je kar naenkrat mimo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey