Novi Peugeot 508

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Vprašaš vedno lahko, da pa potem surlo obesiš, ker so te odslovili, je pa bolno.
Da ne komentiram zadnjega: potem je Spar, Hofer, itd. so vsi zanič trgovci.
Sam najraje plačam takoj fer ceno, kot da se driblam za popust.
In pri avtih potem še vsako leto kasko plačuješ na “popust”.

Nikjer nisem rekel, da sem obesil surlo ;) Smešno mi je to, da ne znajo opavljat svojega poklica. Oni živijo od mene ne jaz od njih. Pupusta nisem zahteval, le vprašal sem če je to končna cena ? Verjento bi ti naredil isto. oz. še enkrat te vprašam, a ti plačaš za tvoje pojme "fer ceno" s katero se oglašuje avto oz. nepremičnina ?

PS. Ne moreš ti samopostrežne trgovine tukaj mešat zraven. Tudi ko kopuješ TV se shendlaš vsaj za 3% če jemlješ na kesh.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Imaš prav, pri Mazdi ne znajo prodajat avtomobilov, ker ti niso dali popusta.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Za tv se nič ne handlam, kr naročim preko spleta. :p
Za avte pa bi tudi rajši videl, da so realne cene (+-3%), ne pa da mi potem iz 42k spusti ceno na 35k, pa še 1k bi spustil, če bi vzel financiranje.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zavarovanje plačaš seveda na polno ceno...

Meni je sicer vseeno... Pridem do neke "zadnje" cene in potem operiram s tem. Se pa včasih smejim cenam v katalogih, ki so namenjen samo "slovenčku", da bo lažje spal, ker je dobil tak dobri popust.

• Všeč mi je
Reactions: sad

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma saj ok, vsi imamo razlicne poglede na to kaj kupiti, nekaj novega slabsega, kaj rabljenega boljsega... edina stvar ki pa me tukaj zmoti pa je ta da nekdo izjavi da je vzdrzevanje tega boljsega avtomobila drazje. A res? Govorimo o nakupu A6 za 25k ali o nakupu Megana za 25k in pri teh zneskih se mi pogovarjamo koliko DRAŽJE bo vdrževanje? Res? :valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::bonk:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
Zavarovanje plačaš seveda na polno ceno...

Meni je sicer vseeno... Pridem do neke "zadnje" cene in potem operiram s tem. Se pa včasih smejim cenam v katalogih, ki so namenjen samo "slovenčku", da bo lažje spal, ker je dobil tak dobri popust.

tukaj si se pa pošeteno zmotil. To s popusti je še najmanj slovensko in namenjeno slovenčku. Pupustov je v "razvitem" svetu kjer se premium znamke dejansko kupujejo nove dosti več.Vsi ti premium avti za 120k po katalogu se tudi novi ne prodajo za tolko.
Samo poglej malo cenike v sosednji Avstriji ali pa Nemčiji pa ti bo vse jasno.
Sodelavec je kupo A klaso novo, po katalogu 56k€, za njo je dal 42k€. In samo s tem ko je šel k drugemu prodajalcu je "prišparal" 2k€.

Edit: tega ne podpiram, ampak tako pač je. tud meni bi pasalo, da bi vse cene ble tako kot so, tudi v supermarketih in se nebi rabo hebat z nekimi kuponi itd.

primer: v USA se trgajo za stranke. Enkrat jih obiščeš v salonu, ti naredi personaliziran video avta za katerega si se zanimal. Še enkrat, oni živijo od strank in ne obatno.

edit2: tuakj tudi zaključujem debato :) do naslednjega tedna ko dobim avto in lahko dejansko napišem nekaj iz prve roke in ne samo off.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A nisi ravno ti (ali pa kateri drug zagovornik "rabljenih") napisal da pri premium znamkah ni popustov (500€ max).

Popust je če je zaloga ali auslauf model, sicer je pa nekje 3%.

Kakšni so sploh ti avti za "120k", ki se toliko omenjajo v tej temi? Kakšne kante za ljudi z kompleksom v smislu X6/X6 ali recimo GLE? Kakšna S-klase ali 911 v tem rangu še ni, za 5-ico in A6 je pa vseeno malo veliko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sem videl tudi že take police, recimo ko je imel nekdo na firmo zavarovanih par tovornjakov in strojev in je potem za svoj avto dobil "posebno" ceno, ali recimo avto diler, ki je vse stranke usmerjal točno določenem agentu, ali pa prevzemnik v servisu, ki je imel z cenilcem "poseben" dogovor itd... Lahko je pa recimo tvoj kolega agent ali kaj podobnega.

Taki sicer potem pravijo da se pač "ne znaš zmenit"., samo je tako, do ene meje to gre, za karkoli več morajo biti pa "dodatne okoliščine".

Nisem avto diler, nimam pri njih 5 šleparjev in ne vozim jim strank pa vseeno dobim solidno ceno police. Ne takšno kot je primer zgoraj amapak zelo solidno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nevem zakaj bi. Tako kot jaz nimam razloga da bi lagal tako nimas ti razloga da bi oporekal :)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
jaz enako, ampak sva pač pri polici bila kreativna, naklikalavse možne popuste, ki jih pač lahko ima tam za naklikat pa da je smiselno... načelnolahko avto ki je vreden 80 nov zavaruješ tudi za 50.. ampak potem pač tako obračunavanjo, ne upoštevajo oprem ko se kaj zgodi..itak riziko zavarovanca. Mene bi brez popuostov prišel ful kasko 2500, no potem pa smo klikali popuste. , 1000 kot sem pisal...Če si pa še malo bolj kreativen, se pa dodajo imaginarni otroci itd... pač stvar dogovora,to je sicer siva cona in se ne grem tega...v prvi vrsti moraš bit pa voznik brez škod x let, potem ni problema.

Če mene vprašaš, če človek ni 10 ali 15 let naredil nobene škode, bi moralo biti zavarovanje zastonj. ;)

enako, ne lažem, ne pretiravam, tisti ki pa oporekate, pa že imate svoje razloge (meni sicer znane :evil:).

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Če si tako prepričan v vase potem kaska ne potrebuješ in je dejansko zastonj ;). No kakorkoli, zavarovanje prihaja v področje kjer bo gorivo za eno leto že skoraj ceneje kot samo zavarovanje. Zdaj pa ne vem ali je zavarovanje tako drago ali je gorivo tako poceni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
ja to imaš prav, pač dodana vrednost, čeže toliko let jim vplačuješ bi lahko bili bonusi šeboljši, to samo.

Drugače pa, če bi avto samo jaz vozil, bi šel na osnovnega :evil:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
A to za kasko govorite ali komplet zavarovanje. Priznam, sploh ne vem, kake so cene. Par dni nazaj sem za Berlingota plačala drobiz pod 500€ za zavarovanje, kasko z 1%odbitne franšize, vse črke, asistenca plus. Avto kao 22,5k€, tam nekje. Iz stacune sem ga odpeljala za manj kot 15k€.

Polna cena kao 650€. Je pa to edina stvar, ki jo imam pri Triglavu in ne želim nič drugega. Koliko to zdaj plačam več, kot bi vi? Za isto reč...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
uf, ne vem, huda cena...jaz tole sploh neb zavaroval...:D

šalo na stran, ne vem kolk bi mene to prišlo..če mogoče poveš koliko bi prišlo brez nekih popustov, pa recimo 70% dol :D opažam da je pri pocenih avtih še najbolj neugodno, glede na dražje. Očitno se tam rajo najbolj lupa. jaz imam postavko

Tole "polica" od prj omenjenega 80k€ za 7 mesecev-skupaj 548€ (na leto bi to bilo 939€) zdaj pa oceni... Da je bil preboj za dobro ceno je pomagal drajv in potem še kao novo zavarovanje 22% off.

1554445134902.png

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
No saj počasi bomo ugotovili, da govorimo isti jezik. Edino ni mi še jasno, zakaj ste tako skočili v luft, ko sem že takoj napisal, da je ful kasko v resnici "ful kasko" (beri: osnovno plus divjad plus stekla).

AvtoFun: seveda, z A6 se da vozit celo ceneje kot z meganom. Samo ne smeš povedat da za megana se nabavlja UHP gume, A6-ka se pa z nexen na 16 colah pelje še bolje kot z mišelinkami originalnih dimenzij.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
ja ful kasko je osnovni plus vse kombinacije plus kraja...tako to jaz razumem.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.102
113
Mater ste se vsi zapeli za ta Triglav.
Idi malo zavarovalnice menjat.
Pa tisti ki ima že 14 let istega agenta je vredi nategnjen.

Dobijo se regionalni popusti pomeni da boš Sava zavarovalnico dobil ceneje v Ljubljani kot v Mariboru.

Sicer pa poglejte malo pri zavarovalnicah kot so Generali in Grawe.

In ja tudi pri teh dobiš izplačano škodo iz kaska.
Za obvezno se mi pa itak je***be.

Po drugi strani pa če imam jaz svoj pleh zavarovan pri npr. Alianzu pa tvoj sveti pleh ki je pri Triglavu zavarovan malo preoblikujem se boš ti z Alianz zavarovalnico okvarjal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
V štartu je šlo za primerjavo, ne pa kdo plačuje več/manj. Ampak za zavarovanje dveh avtomobilov (različnih vrednosti) pod enakimi pogoji. Torej tudi pri isti zavarovalnici.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
No tisti ki imate vpogled. Koliko manj bi lahko plačala kje drugje. Dejansko se mi ne da s tem ukvarjat, ker imam v glavi da bi mogoč kje drugje šlo še ene 10% max dol, to se mi pa ne da od Poncija do Pilata zaradi tega. Grem na remont, tehnični če je treba, registracija in zavarovanje in fertik pol ure vse.