Novi Peugeot 508

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.792
113
Nihče ni rekel da gre linearno. Ampak spet, jecljanje, mrcvarjenje in vlečenje dejstev za jajca, namesto cifre.

Kakšno jecljanje, mrcvarjenje in vlečenje dejstev za jajca, namesto cifr? Cel kup cifr imaš navedenih, pred njimi pa še našteta gola dejstva, ki vplivajo na te številke. In kot ni nihče rekel, da gre linearno pa jaz nisem nikjer rekel, da so cifre identične za 80k ali 35k zavarovalne vsote tako da chill.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nihče ni rekel da gre linearno. Ampak spet, jecljanje, mrcvarjenje in vlečenje dejstev za jajca, namesto cifre. Trditev je bila da ful kasko za 80k rabljeno mecko ni dražje (=enako) kot za novo 508 za 35k.

Fak si trmast? Še enkrat, pogovarjamo se o nakupu 508nke za 35k in o Mečki (novi 100k) sedaj rabljeni za 35k. Ok, razlike v zavarovanju je 300€ letno. Pa te ni sram sploh o tem govorit če kupiš kakršen koli avto za 35k? :) Vidim da nekateri res ne ločite dejstev da so to nepomembne podrobnosti v kolikor odšteješ tak denar za kripo? Ok reciva tako, za vzdrževanje 508 boš dal v 10 letih 6000€ za vdrževanje mečke pa 10000? Fak a ne? :) Res je drago vzdrževanje :valjamse:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kakšno jecljanje, mrcvarjenje in vlečenje dejstev za jajca, namesto cifr? Cel kup cifr imaš navedenih, pred njimi pa še našteta gola dejstva, ki vplivajo na te številke. In kot ni nihče rekel, da gre linearno pa jaz nisem nikjer rekel, da so cifre identične za 80k ali 35k zavarovalne vsote tako da chill.

On bi rad da mu ti napišeš jasno formulo iz katere je razvidno koliko je pri katerem zavarovanju med različnimi avtomobili razlike :) Ampak žal ne razume da tukaj ni samo ene formule ampak gre za skupek ali seštevek formul, ratingov in ostalega...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
ni mu jasno da tu ni enakopravnosti. če nimaš bonusa in si mlad voznik si gotof.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.870
6.529
113
ok samo še eno vprašanje potem pa neham z zavarovanji.

kolikor vem imaš na kasko lahko nekaj moratorija. da ga ne plačuješ in potem spet začneš, kjer si nehal, ko avto menjaš ali kaj. da ni treba od štarat bonusa nabirati. vem prav, da je tega tri leta? kolikokrat to lahko izkoristiš?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.792
113
Bonifikacija ti propade v roku 3-5 let, odvisno od zavarovalnice do zavarovalnice. Mislim, da ni nobenih omejitev v smislu to lahko narediš zgolj 1x ali 2x. Najbolj pomembno je, da po poteku teh nekaj let skleneš novo polico s katero spet aktiviraš bonus in si rešena.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.792
113
Brez dvoma je to eden največjih možnih prihrankov v kolikor je/bo v igri kasko ja :zmaga:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bonifikacija ti propade v roku 3-5 let, odvisno od zavarovalnice do zavarovalnice. Mislim, da ni nobenih omejitev v smislu to lahko narediš zgolj 1x ali 2x. Najbolj pomembno je, da po poteku teh nekaj let skleneš novo polico s katero spet aktiviraš bonus in si rešena.

Zdaj pa še eno moje vprašanje. Recimo da imam slabo škodno bilanco na določeni polici in da mi v predalu leži še ena prosta polica z max. boniteto. A če drugo leto dam to "čisto" polico a mi kaj spremeni ali je stvar vezana v celoti na osebno ali delno ali...? TnX

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.100
113
Če zavarovalnico menjaš je samo bonus Malus. Pa popust za novo stranko.

Pri stari zavarovalnici pa te bodo oskubili.
No saj čez kako leto se lahko vrneš pa bo spet welcome bonus pri stari zavarovalnici.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.792
113
Zdaj pa še eno moje vprašanje. Recimo da imam slabo škodno bilanco na določeni polici in da mi v predalu leži še ena prosta polica z max. boniteto. A če drugo leto dam to "čisto" polico a mi kaj spremeni ali je stvar vezana v celoti na osebno ali delno ali...? TnX

Po mojih info je škodni rezultat načeloma vezan na osebo in ne na polico/avto, torej druga polica z lepšo zgodovino ne izboljša situacije kaj preveč, ti pa da možnost za dodatno pogajanje zaradi več polic ampak tega te pa mislim da res ne rabim učit :D

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
ni mu jasno da tu ni enakopravnosti. če nimaš bonusa in si mlad voznik si gotof.

Me veseli, da strinjate kaj meni ni jasno. Vseeno si pa ti tisti, ki je najprej trdil da vzdrževanje in zavarovanje mecke ni dražje kot p508, zdaj pišete da je dražje, hkrati pa da je lahko tudi cenejše, če se špara (o tem že od začetka ni bilo popolnoma nobenega dvoma).

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
Zavarovanje eni plačujejo še za cenejše avte od 508 avte več (kot za mečko), saj si videl objave. To si nismo mi izmislili.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Itak, brez dvoma. Zdaj pa odmisli kaj plačujejo drugi. Še vedno si ne daš dopovedat da bi ti za p508 (35k) plačal manj kot za MB (80k).

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Itak, brez dvoma. Zdaj pa odmisli kaj plačujejo drugi. Še vedno si ne daš dopovedat da bi ti za p508 (35k) plačal manj kot za MB (80k).
Seveda bi plačal on več.
Ampak ta razlika ni jurja ali dva, kot nekateri trdijo, ampak par sto EUR letno. In če je to problem, potem nisi pravi kupec ne za novega P508 ali iztrošenega MB za 35.000.

• Všeč mi je
Reactions: hermann

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.280
113
za šankom
No, kolega je leta 2013 kupil pežoja 508 z precej opreme, jaz pa za cca 3 jurje manj Superba. Danes je njegov avto vreden 7-8 jurjev (če), moj pa recimo 10-11 (za ta denar že imam kupca).

To je (žalostna) realnost velikih Peugeotov, Renaultov, Oplov in podobnih avtov.

Je pač tako, da če si ga prav želiš, si ga boš kupil (in se dobro vozil), če pa ti ni ravno do posebenga modela, so ponavadi tudi racionalnejše alternative.

Ne verjamem tudi, da tak kupec avto zvozi "do konca" (razen če je tukaj mišljenih recimo 200.000 km, kar ni "konec"). Nekdo, ki ima dovojl velik standard odkartati 35 jurjev za nek avto se pač ne bo vozil z 10 let staro garo z 350.000+ kilometri (in z vsem kar tak avto potegne za sabo, od raznih okvar, do ropota in zastarelosti). Sem jih videl že veliko, ki so rekli da ga bodo "vozili do konca" a so potem ob prvi večji težavi avto prodali.

on se je toliko časa pač vozil v lepšem in bolj udobnem avto, tudi to nekaj šteje, ne vem če bi kdaj kupil avto z nameno da bo čez nekaj let več vreden kot kak drugi zato da se potem slabše peljem

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Seveda bi plačal on več.
Ampak ta razlika ni jurja ali dva, kot nekateri trdijo, ampak par sto EUR letno. In če je to problem, potem nisi pravi kupec ne za novega P508 ali iztrošenega MB za 35.000.

Hvala. To mu hočem že ves čas dopovedati da se ukvarja z butastim vprašanjem in da je vzdrževanje enega in drugega praktično isto sranje glede na nakupno ceno avtomobila. Nobene drame.