Novi MacBook-i

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
brez carine ja. Ne pa brez davka. Carin pri rač opremi pa tako ni

wink-1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Jst ga že mam ta hudega sem ga dobu iz USA za 980 ojrov in rox ni mi žal hud laptop prava puška.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Hmm, zaenkrat nimam namena menjati, itak sem preveč keša vrgel v MBA in ni variante, da bi to delal na letni ravni. Drugače pa je katastrofa kakšne razlike so v cenah ja ... namesto 2k za nov MB raje investiram podoben znesek za star MB pro.
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Pa saj se dobi novi MB pro za 1800€... pa se mi zdi, da pri takem znesku ni vredno šparat tistih 100€ in vzeti starejšega modela. Ker je le v novem toliko več stvari, da mislim da se definitivno splača vzeti prenovljeno serijo
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz dobim 19. nov MB PRO za par € čez 1500€. Iz Anglije to ... študentski popusti. Potem si lahko samo še predstavljaš ameriško ceno s takim popustom proti naši. Pa še vedno so precenjeni imho.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Saj to ni problem le pri nas. Koliko mi je znano ima pač apple tako politiko da nabavne cene kar 1:1 pretvori in ker je trenutno $ šibek, se nam zdi razlika zelo velika.

Saj ko bo dolar spet zrasel, pa ne bo takšne razlike
wink-1.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
aha se pravi bi se splačalo pri Hrvatih pogledat .....1:1 ...1000 $ = 1000 kun = 1000 forintov = 1000€ =1000 funtov
dvomim s tako politiko appla

pomoje cene nabijajo dobavitelji v evropi, ker je slaba konkurenca

pa razlika se nam nič ne zdi zelo velika ampak je dejansko velika

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Jaz dobim 19. nov MB PRO za par € čez 1500€. Iz Anglije to ... študentski popusti. Potem si lahko samo še predstavljaš ameriško ceno s takim popustom proti naši. Pa še vedno so precenjeni imho.

Težko bi se strinjal, da so precenjeni. Konec koncev trg sprejema takšne cene in nori bi bili, če bi šli v pocenitve brez razloga. Pri Appleih na ceno vpliva tudi imidž in coolness faktor, ki ga imajo. To je dejstvo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Na koncu stavka sem napisal IMHO.
grims-1.gif
Pa jaz sem ga kupil izključno zaradi OS X-a, imidž, coolness faktor in podobno me ne ganejo. V tem pogledu sem bolj ali manj izjema, se strinjam ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Jaz ga ne bi, ker me tudi os X ne gane. Zato ga tudi nimam in mi tudi nikoli niso bilo všečni
smile-1.gif

XP uber alles.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ah ja. Poznam precej ljudi, ki so pisali, kot pišeš ti. Potem so tako ali drugače sprobali Mac.
Sam shajam z XP v službi, na službenem prenosniku in na enem PCju doma, kot glavni računalnik pa imam iMac. Sicer mi ni težko delati z XP še naprej, saj sem jih navajen in se v njih odlično znajdem. Kljub temu pa se z nekakšnim tihim zadovoljstvom usedem za iMaca, predvsem zato, ker pri delu z njim dejansko tudi uživam. Bodisi v stabilnosti sistema, bodisi v lepem oblikovanju hardvera
in softvera, bodisi v njegovi fukcionalnosti, ki služi uporabniku in ne obratno, kot je prepogosto slučaj pri aplikacijah v PC okolju.

Mac je res dražji od strojno primerljivega PCja, je pa vreden vsakega centa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Če ne bi sprobal os X bi bilo neumno pisati, da mi ne paše
smile-1.gif

Je prinesel kolega enega imaca...

Niti predstavljati si ne morem problemov, ki bi jih imel če bi hotel PPC povezati z macom
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
OK, problemi nastopijo, ko Mac trži v prevlado Microsoft oriented hardvera, softvera in driverjev. Definitivno so primeri, ko so Parallels nujni za normalno rabo vseh aplikacij in celo naprav, ki jih imamo doma. 95% stvari pa se da odlično izpeljati v Mac OS X.

Pri meni so recimo največji problem obstoječi printerji. LaserJet 1005 je NO GO pri Appleu. Driverjev ni, niti HPjevih, niti priskrbljenih s strani Applea. Rezultat - imam ga na PCju in pač printam preko mreže. Enako je z multifunkcijskim Epsonom DX3850. Gutenbergov driver za Mac OS X sicer obstaja, a ne podpira skenerja, nastavitev resoolucije, črno-belega tiska itd itd. Samo osnovno printanje, ki je sicer solidno, a vedno v barvah in brez možnosti nastavitev. Pogojno uporabno. Tudi zato imam Parallels in v njih komplet support tega printerja.
Od softvera rabim MS Win za VPN program, s katerim dostopam do službenega omrežja na remote, Remote Desktop in za vsak slučaj MS Office, v kolikor so bolj tricky datoteke, kjer ne želim tvegati kakršne koli nezdružljivosti in težav s fonti, prikazom itd.
No, preventivno vse več stvari exportam v PDF in je problem rešen. Pač ne morejo spreminajti prejemniki končnih izdelkov. Tudi prav.