Novi MacBook-i

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Off-topic:

a NOVI iPod Nano je mozen kot 4 Gb? Ker bigbang ima v akciji ipod nano 4 gb za 130 eur, jaz pa na apple.com vidim najmanj 8gb. Imam moznost dobiti iz USA robo, pa me zanima, ce se mi splaca ali ne..

LP,
PIC

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Je možen. Izdelali so samo nekaj primerkov in nato ustavili proizvodnjo ter se odločili samo za 8gb ter 16gb verzijo. Te 4gb primerke so nato poslali na evropsko tržišče. Gre pa za identične iPode kot ti novi, le da imajo pač samo 4gb pomnilnika (da ne bo kdo mislil, da je to kaka faulty roba).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ok, pol pade 8gb nano za 150 usd. Pri nas je nad 180 eur
frown-1.gif

Hvala za odgovor.

LP,
Pic

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kr konkretna cena je ja...ene 2500€, če sem prav videl. Za ta denar se pa že dobi kaj boljšega
Tole bo držalo praktično za celotno linijo appleovih računalnikov.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Ko sem zagledal ceno za najboljšega Macbook-a, me je malo minilo.
grin1.gif

Kaj moraš čez mejo švercat ali moraš kakšen davek plačat ali....... ???

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
V USA je vse hudo ceneje. Zakaj?

1. $ je v primerjavi z € vreden manj, čeprav se zadnje čase krepi, ampak smo še vedno nad 1:1
2. V USA ni DDV, torej je že tukaj 20% ceneje
3. zaradi ogromnega trga so tudi cenej nižje, ker je več "prometa"

Problem je pa sledeč...če hoče nekdo legalno spraviti robo iz USA do nas mora iti skozi carino, kjer pa plača 20% davek in stroške carinjenja. Ampak je še vseeno bolj ugodno.

Večina folka pa zadeve kar prešverca in jih dobi po občutno nižjih cenah.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Res je, da nimajo 20% ddv-ja, ampak imajo tudi doložen davek (odvisen od zvezne države), ki se prišteje cenam, ki jih vidite na spletu. Vse ostalo je pa tako, kot si napisal..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
No...ampak tistih davek je par % za računalniško robo, če se ne motim?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Res je, da nimajo 20% ddv-ja, ampak imajo tudi doložen davek (odvisen od zvezne države), ki se prišteje cenam, ki jih vidite na spletu. Vse ostalo je pa tako, kot si napisal..

Točno tako! Saj ne rečem, še vedno so stvari cenejše čez lužo, ampak ko prišteješ ceni na internetu še tisti njihov davek - mislim da je nekje okoli 10% (ki je pač različen od ene do druge zvezne države-zato ga ni na spletu), pa da ti ga pri nas ocarinijo (obdavčijo)... pa nisi več toliko v profitu, da bi se ti splačalo sem in tja hodit samo zato.
tongue-1.gif

Če si pa ravno tam, bi se pa že skoraj splačalo. Samo pri nas obljubljajo SLO tipkovnico, ki tudi nekaj pomeni pri ceni
sprasujem se.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A ni tak, da ti plačaš naš DDV, ne pa njihov ? (rezen seveda če švercaš)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Se strinjam. Ampak, lahko plačaš najprej njihovih 8,25%, potem pa še na to vse skupaj naših 20% + če je kaj carine (nimam pojma v kako kategorijo padejo prenosniki). Seveda, to je worst case scenario.
Idealno bi pa bilo, dobiti vrnjen njihov davek, pri nas pa se izgovarjat, da si ga imel s sabo od doma
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Carine ni, edino stroški carinjenja.
He, a samo meni zveni ta stavek hecno ?

(sicer se v realnosti zgodi marsikaj. Meni so enkrat carinili oz. "imeli v postopku" darilo/tiskovino. Pol na koncu so hoteli imeti vsaj ležarino al kak se že pravi. Sem jim rekel, "ne hvala, pol pa ga kar imejte". Šlo je za neki beta prerelease SW, ki je potem že itak bil zastarel)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Smešno je ja, ampak tudi to, da oni pogledajo robo in "določijo" da ni carine se mora obračunat, žal
smile-1.gif