Novi E-TWINGO za "10.990€"? Koliko stane na koncu avto realno?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.344
15
38
Pozdravljeni

Ker kupujem 2. avto za pri hiši in ker imamo sedaj 20 let starega Cliota Storia, kateri se sluzi svojemu namenu, saj je kot "iz salona" in ga zena samo tanka in vozi, pa se kljub temu vse bolj nagibam k nakupu novega Twinga, saj mi je avto izredno vsečen in mesten in to je to, kaj potrebujemo, saj žena ne dela več kot 50 km na dan. Ampak zatakne se pri ceni, saj mi ta oglaševalna cena ~11k € deluje bolj kot marketinška fora in v primeru nakupa pride avto verjetno kr nekaj € več, zato vas prosim, če mi lahko nekdo iz prve roke pove, koliko bi me stal realno takšen twingo za "11k €".

Pri hiši še ni nobenega el. avta, tako da bi verjetno moral postaviti še kakšno polnilnico, saj imam pred hišo samo navadno 220V vtičnico in to je to. Kakšna je potem cena še za to? oz. obstaja kakšen pretvornik za polnjenje iz 220V vtičnice, pa da ne traja 2 dni :)

Hvala

hermann

Guru
19. mar 2014
10.197
7.242
113
Če te ne moti, da ima avto v osnovi relativno grde radkape pa rumeno barvo se boš tudi s takim za 11 jurjev vozil. Seveda, če boš vzel njihovo financiranje.

Za takega "iz reklame" z lepimi feltnami, barvo in nekaj dodatne opreme (po mojem mnenju se pri avtu tega ranga in namembnosti da lepo živeti tudi z osnovno opremo) pripravi vsaj 15 jurjev,

Za polnjenje iz šuko vtičnite si boš moral dokupit kabel za par stotakov po renaultovem ceniku, verjetno pa bo kje drugje precej cenejši kot pri renaultu. 27kwh baterijo boš pa zlahka napolnil čez noč.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.084
9.229
113
Fora je ista kot pri vseh novih avtih z "cena velja z financiranjem". Na koncu plačaš več kot če avto skeširaš.

Minimum 4 ali 5 let financiranja. Obresti, tvoj bonus se ne uposteva v zavarovanje - seveda se za to šteje cena brez eko subvencije in popusta (torej 20 jurjev).

Pa si bližje 14 jurjem v 4 letih. Povprašaj avtohišo za obe ponudbi.