Novi DMV

B81

22. jul 2007
36.932
10.500
113
Pri nas sta 25 km od Maribora šla za tiste za 6. uro 2 avtobusa, polna. Še en za tiste, ki so začeli ob 7. uri delat. Leta 94 je šel še vedno 1 bus za tiste ob 7.
Leta 96 je blo v državi ca. 500 000 avtov. Vlaki so bli polni, ker smo mladiči hodili na vlak 1+ km poletje in zimo in še 1+km do šole :)
Kako je danes, kako hodi mladina v šolo sploh?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.867
6.525
113
Jaz jih moram vozit. 2+km stran sta šola in vrtec. V vrtec sam ne sme, prv črv tudi ne, četrtošolec je premlad, da srednjega pospremi. Torej moram dobesedno v šolo z njim. Do 5ga razreda tudi sam ne sme z biciklom, ker nima izpita. Šolskega avtobusa ni, kake druge varne poti v šolo tudi ne. Torej vozim. In vsaj 2x na teden grem potem nazaj na kavč ležati.

Od 2ga razreda dalje pa ta veliki hodi na krožke v matično šolo z busom, ki ga pobere pred njegovo podružnično šolo. Samo ga moram pol spet iskat. No, ampak vsaj nekaj...

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
In zakaj jih tistih 2x na teden ne pelješ peš, pa se vmes še lepo sprehodite?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Do šole sem imel 2km+. Naredili smo jih vedno 3+. Najlepši del življenja, šola se je delala z levo roko, prijeteljev, ki so bili z mojege brega tudi polno, porabutali smo sezonske pridelke in tu in tam dobili zaradi tega okrog ušes. :) domov pa noben sosed ni klical in tožaril, da jabke rabutamo!

Srednja z avtobusom in ker ni bilo telefonov, se je freča k kateri sem se vsedel v napol praznem avtobusu, morala pogovarjat z mano, ker drugega itak ni imela za delat. Tu pa tam je katera obrnila z očmi z ostalim sem še danes na ti.

Javni prevoz je zakon, če le smiselno dela

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.867
6.525
113
zakaj pa samo 2x? zakaj pa ne iti tudi iskat jih peš, to bi zmogla celo večkrat? zakaj ne bi šla tudi peš v službo? je le 5km v eno smer, ki jih naredim lažje, kot 3letnik 2km. brez veze sploh imeti avte in javni prevoz, ko so pa noge pa bicikli. kva je to zdaj za en jamr, da se z avto vozi, ker JP ni. Ne nucaš, fertik... to je vse samo zato, ker je vse skupaj prepoceni. avti in vlaki, pol se pa tukole afnamo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
zakaj pa samo 2x? zakaj pa ne iti tudi iskat jih peš, to bi zmogla celo večkrat? zakaj ne bi šla tudi peš v službo? je le 5km v eno smer, ki jih naredim lažje, kot 3letnik 2km. brez veze sploh imeti avte in javni prevoz, ko so pa noge pa bicikli. kva je to zdaj za en jamr, da se z avto vozi, ker JP ni. Ne nucaš, fertik... to je vse samo zato, ker je vse skupaj prepoceni. avti in vlaki, pol se pa tukole afnamo...
Veš kaj? Ta vprašanja sebi zastavljaj, ne nam.
Jaz sem si na njih že odgovoril in tudi skladno s tem delam.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.867
6.525
113
jaz sem jih tebi, ker si me ti vprašal. In to precej demagoško in tak odgovor si dobil. Samo to je pa že preveč rigorozno, kali? Vse vzet pa peš iti.

za vse vmes pa pač vsak pri sebi postavi mejo, kdaj nekaj še gre in kdaj ne. In skladno s tem delamo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
No glej, ne bo demagoško ampak bo to, da nam gre res očitno preveč dobro:
Torej vozim. In vsaj 2x na teden grem potem nazaj na kavč ležati.
Ker to moraš biti butel. Aja, osebno mnenje :).

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Sicer mi danes še vedno ni jasno, kako smo lahko mi šli v 1 razred peš sami v šolo in iz nje, razen 1 dan, danes pa so otroci naenkrat preneumni za to???

AJa generacija zadnjih pionirčkov ali predzadnji v glavnem tu nekje.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
CLIO15 se strinjam, ampak je le nekaj razlik napram nasim casom, kaj sele prej. Danes je veliko vec prometa, kot ga je bilo prej.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
No ja v mojem okolju ni kaj več prometa kot v naših časih, pač še je zgradila avtocesta.
Poleg tega pa je sedaj narejen pločnik in pa še semafor.
Pa omejitev je zmanjšana na celi poti na 30 kmh.
V tistih jugo časih pa je bilo še dovoljeno 60 kmh v naselju, pa radarjev tudi nisi poznali.
No pomehkuženo vse skupaj.
Pa ne rečem še za 1 in 2 razred, ampak da do 4 razreda otroka vlačiš v šolo pa je tudi oslarija.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Ja je bilo dovoljeno, danes pa ni več. 6 letnik ne sme sam. V šolo in domov gre lahko v spremstvu osebe starejše od 10 let.Taka so pravila in pri tem ne starši, ne učitelji, ne sami otroci nimajo nič.

Sicer pa, stvari so črno bele samo na alterju, nekdo reče da jih danes stari vozijo do razreda in potem je tri strani nabijanja kako ste frajerji v snežnem metežu gazili 50km v eno smer. V resnici ogromno otrok tudi danes hodi v šolo peš, s kolesom, skirojem,...kot je nekdo rekel, pot v šolo in nazaj je največkrat najboljši del dneva (če gre otrok sam).

• Všeč mi je
Reactions: jonny77